çıldırmak üzereyim

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
merhaba kızlar,
iş yerinde size nasıl davranıyorlar? zaten haftada 7 gün yoğun tempından bahsetmiştim 17 kasımda haftasonum boşalıyor şükür. ama patronum sürekli azarlıyor, kendi unuttuğu şeyler için bana çıkışıyor, ters biri. öteki çalışan desen işim olmadığı halde bana kumaş kestiriyor. daha önce yapanınız varmı bilmiyorum ama dün 4 saat ayakta kumaş kestim.14 haftalığım, bugün bel ve alt karnımda ağrı var. işe geldim doktordan haber bekliyorum korkulcak birşey mi diye? gel derse gidicem. ama bu kumaş kesmeler sürücek gibi görünüyor ve ayak bacak ağrısından bel ağrısından mahvoluyorum. ben office manager im normalde. ama malesef ne ek çıksa bana kitliyorlar. fotokopi, kumaş kesme vb. buraya dönmeyi düşünmüyorum doğumdan sonra Allahın izniyle. oyüzden katlanıyorum ama sinir hastası gibi geziyorum etrafta. gebelikte iyice sinirli yaptı beni galiba. hep kendimi dişlerimi sıkıyorum sinirimden buradakilere. Herkes aşırı bencil. Doktorumdan ayakta çalışması uygun değildir diye bir rapor alabilir miyim ? başına gelen var mı ?

Size göreviniz haricinde iş yaptıramazlar bilmeniz lazım.
Görev tanımınız neyse onu yaparsınız.
Hamile olduğunuzu belirterek,buyurdukları işleri yapamayacağınızı söyleyin.
Patronunuz sinirliyse siz daha sinirli olun,gerekirse verir tazminatınızı çıkarır .
Doktorun öyle bir rapor vereceğini sanmam ,hakkınızı kendiniz arayın.

Hamileliğinizin aslında en önemli dönemlerinden birindesiniz.
Hamilelik 3 dilime ayrılır (riskli gebelik yaşadım oradan biliyorum).
İlk 3 ay tehlikelidir - sonraki 3 ay daha rahat geçen bir dönemdir - sonraki 2 ay ağırlaşmaya başlarsınız, hareketleriniz ve vücudunuz sizi kısıtlar - son 1 ay riskli dönemidir hamileliğin. Genelde o dönemde çalışılmaması tavsiye edilir.

Doktorunuza durumu açık açık anlatın.
Gerekirse size rapor yazabilir. Bu doktorunuzun anlayış ve düşüncesine kalmış.
Doktorunuz ile iletişiminiz iyi ise, size her türlü kolaylığı sağlayacaktır.
Benim doktorum öyleydi.

Sakin olun, sizin yaşadığınız sinir ve stress bebeğinize yansıyor.
Yaşadığınız her yoğun duygu onun da aynı duyguları yaşaması demek.
Sevinmek, üzülmek, ağlamak, sinirlenmek, stres altında olmak, korkmak...
Bunların hepsini hissediyor.

Hiç birşey evlatlarımızdan değerli değil.
Rahat bir gebelik geçirmek ve sakin bir bebek istiyorsanız lütfen işinizi bırakın.
Maddi anlamda da ihtiyacınız varsa, o zaman doktordan rapor konusunda ısrarcı olun.
Ya da iş yeriniz ile konuşun.

Hamile bir kadına "pozitif yaptırım" uygulanması gerekir iş yerlerinde.
Negatif değil.

Hamileliğinizin aslında en önemli dönemlerinden birindesiniz.
Hamilelik 3 dilime ayrılır (riskli gebelik yaşadım oradan biliyorum).
İlk 3 ay tehlikelidir - sonraki 3 ay daha rahat geçen bir dönemdir - sonraki 2 ay ağırlaşmaya başlarsınız, hareketleriniz ve vücudunuz sizi kısıtlar - son 1 ay riskli dönemidir hamileliğin. Genelde o dönemde çalışılmaması tavsiye edilir.

Doktorunuza durumu açık açık anlatın.
Gerekirse size rapor yazabilir. Bu doktorunuzun anlayış ve düşüncesine kalmış.
Doktorunuz ile iletişiminiz iyi ise, size her türlü kolaylığı sağlayacaktır.
Benim doktorum öyleydi.

Sakin olun, sizin yaşadığınız sinir ve stress bebeğinize yansıyor.
Yaşadığınız her yoğun duygu onun da aynı duyguları yaşaması demek.
Sevinmek, üzülmek, ağlamak, sinirlenmek, stres altında olmak, korkmak...
Bunların hepsini hissediyor.

Hiç birşey evlatlarımızdan değerli değil.
Rahat bir gebelik geçirmek ve sakin bir bebek istiyorsanız lütfen işinizi bırakın.
Maddi anlamda da ihtiyacınız varsa, o zaman doktordan rapor konusunda ısrarcı olun.
Ya da iş yeriniz ile konuşun.

Hamile bir kadına "pozitif yaptırım" uygulanması gerekir iş yerlerinde.
Negatif değil.
kesinlikle tam tersi. bazen çıkayım diye yaptıklarını düşünüyorum. inanın stresten eşimle sürekli kavga halindeyim. haftasonu da zorla eğitime gönderdiler haftasonuda dinlenemiyorum. patronum aşırı anlayışsız. ne desem psikolojik olduğunu düşünüyor ve güya eşimin 10 senelik arkadaşı.

Bana babam derdi ki hep ''Akşam eve döndüğünde yiyecek ekmeğin olmadığını aç yatacağını bilsen de asla kendini kimseye ezdirme!'' bende hep babamı dinlemiş ve kendimi asla ezdirmemişimdir düğün hazırlığı yaparken çeyiz düzerken eğer işten çıkarsam çeyiz alacak param olmayacağını bildiğim halde cazgır oldum hakkımı yedirmedim ne kadar ezik olursanız o kadar ezilirsiniz bana hiçkimse bişey diyemezdi patron da dahil çünkü bilirdi bana bağırırsa lafını veririm ve minnette etmem ama bir abla vardı hergün ağlardı azarlanmaktan o yüzden babamın dediği gibi yiyecek ekmeğin olmadığını da bilsen kendini ezdirme yoksa afedersin ama eşek olana semer vuran çok olur Allah hayırlısı ile kolayca kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi :KK58:

Patronunuz sinirliyse siz daha sinirli olun,gerekirse verir tazminatınızı çıkarır .
malesef
Bana babam derdi ki hep ''Akşam eve döndüğünde yiyecek ekmeğin olmadığını aç yatacağını bilsen de asla kendini kimseye ezdirme!'' bende hep babamı dinlemiş ve kendimi asla ezdirmemişimdir düğün hazırlığı yaparken çeyiz düzerken eğer işten çıkarsam çeyiz alacak param olmayacağını bildiğim halde cazgır oldum hakkımı yedirmedim ne kadar ezik olursanız o kadar ezilirsiniz bana hiçkimse bişey diyemezdi patron da dahil çünkü bilirdi bana bağırırsa lafını veririm ve minnette etmem ama bir abla vardı hergün ağlardı azarlanmaktan o yüzden babamın dediği gibi yiyecek ekmeğin olmadığını da bilsen kendini ezdirme yoksa afedersin ama eşek olana semer vuran çok olur Allah hayırlısı ile kolayca kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi :KK58:
Aslında bakarsanız işten ayrılacağım için 4-5 ay kadar dayanıp bebek için para biriktirmek istediğimden duruyorum. bende hep istifa eden taraf oldum. patronuma karşı hep güleryüzlü oldum geçmişten tanıştığımız için ama artık öyle olmamaya karar verdim tabi ki. yaptığım yada verdiğim hiçbir tepkiye yada karşılıklı konuşmaya cevap verebilen biri değil kendisi. midem bulanırken bile psikolojik yapıyorsun dedi geçti. yani ailece görüşürdük eskiden ama beni tanımıyor ki esşimi tanıyor bukadar emin yorumlar yapabilme hakkını nerden buluyor bilmiyorum. eğer olmayacak gibiyse çıkarım dediğiniz gibi. şuan eşime de yük olmayayım ileride diye çalışyıorum ama çok şükür tek maaşla da geçiniriz. sadece bebeğim için dayanıyorum.

sözleşmem de iş tanımım çok ucu açık aslında bakarsanız. office manager olarak geçiyorum. ve sözleşmelerde bağlı olduğu yöneticinin verdiği işleri yerine getirmek de var. Ayrıca şöyle bir hassas konu var. bu kişi eşimin arkadaşı üniden ev arkadaşı. ve işe girerken iş başka arkadaşlık başka dedi, yaptığı olumlu her harekette kişiler beni kayırdığını düşünecek sanıyor ve oyüzden de böyle yeriyor sanırım. Arkadaşlığımızı ben değil ama o kullanmış oluyor. yani şoktayız eşimle ve ben utanıyorum geçmişimiz olduğu için. evine gittik kaldık yedik içtik, onlar bize geldi etti. bugün söyledim yarım saaten fazla ayakta kalamam diye, ama patronuma söylersem sürekli çok nazlısın, psikolojik vb. gibi cevaplar veriyor. adamın benimle bir derdi var eşimle ilişkimizi kıskandığını düşünmeye başlıyorum artık. Rapor alcak olsam suistimal ettiğimi düşüncek diye rapor alamıyorum, tanıdık diye ekstra dikkat ettim bugune kadar. 7 gün ağır geldiği için hafta içi 1 gün izin istedim eğitim bitene kadar, seni kayırdığımı düşünürler arkadaşımın eşisin dedi.

Sabredin fakat kendinizi ezdirmeyin pskolojik yapıyorsun dediğinde doktor musunuz siz bunu nerden biliyorsunuz deyin mesela ayakta duracağınız bir iş verdiklerinde yapın ama yoruldugunuzda bu işi başkası yapabilir mi ben daha fazla yapamicam yoruldum deyin bırakın bakalım nediyecek baskası yok sen yapcaksın derlerse yapamicam yoruldum ben hamileyim kusura bakmayın deyin işten cıakrtırsa da tazminatınızı da alır paşa paşa gider rahat rahat yata yata gecirirsiniz hamileliğinizi :KK48: ama öyle bir adamın tazmınat verecegını sanmam dolayısıyla cıkartmaz sizi bence :halay:

Sabredin fakat kendinizi ezdirmeyin pskolojik yapıyorsun dediğinde doktor musunuz siz bunu nerden biliyorsunuz deyin mesela ayakta duracağınız bir iş verdiklerinde yapın ama yoruldugunuzda bu işi başkası yapabilir mi ben daha fazla yapamicam yoruldum deyin bırakın bakalım nediyecek baskası yok sen yapcaksın derlerse yapamicam yoruldum ben hamileyim kusura bakmayın deyin işten cıakrtırsa da tazminatınızı da alır paşa paşa gider rahat rahat yata yata gecirirsiniz hamileliğinizi :KK48: ama öyle bir adamın tazmınat verecegını sanmam dolayısıyla cıkartmaz sizi bence :halay:
:)) valla şu yoruldum yapamam benimde aklımda zaten yapmayı da düşünüyorum :)zaten 1 senem dolcak yeni az bi tazminat var verip çıkarabilir diye düşünüyorum..

sözleşmem de iş tanımım çok ucu açık aslında bakarsanız. office manager olarak geçiyorum. ve sözleşmelerde bağlı olduğu yöneticinin verdiği işleri yerine getirmek de var. Ayrıca şöyle bir hassas konu var. bu kişi eşimin arkadaşı üniden ev arkadaşı. ve işe girerken iş başka arkadaşlık başka dedi, yaptığı olumlu her harekette kişiler beni kayırdığını düşünecek sanıyor ve oyüzden de böyle yeriyor sanırım. Arkadaşlığımızı ben değil ama o kullanmış oluyor. yani şoktayız eşimle ve ben utanıyorum geçmişimiz olduğu için. evine gittik kaldık yedik içtik, onlar bize geldi etti. bugün söyledim yarım saaten fazla ayakta kalamam diye, ama patronuma söylersem sürekli çok nazlısın, psikolojik vb. gibi cevaplar veriyor. adamın benimle bir derdi var eşimle ilişkimizi kıskandığını düşünmeye başlıyorum artık. Rapor alcak olsam suistimal ettiğimi düşüncek diye rapor alamıyorum, tanıdık diye ekstra dikkat ettim bugune kadar. 7 gün ağır geldiği için hafta içi 1 gün izin istedim eğitim bitene kadar, seni kayırdığımı düşünürler arkadaşımın eşisin dedi.

Bence hiç düşünme , git iyi bir doktor bul rapor al iyi niyetli düşünme .
Bak iyi niyet işe yaramıyormuş ..

Back
X