Cildirmak uzereyim

Allahaşkına şu karantina meselesini anlamak bu kadar mı zor? Çık ma ya çak sınızzz. Kapı komşunuza bile gitmeyeceksiniz.
İtalya ortada; Fransa ortada; İspanya ortada...Eğer bu kafayla gidersek görebileceğimiz aile büyükleri de olmayacak Allah korusun. Hamilesiniz diye mantığınızı bir kenara atmayın.

Arkadaslar yoruma yazdiklarimi herkes yapabilir. Ki konu sahibide yapmali bence. Cunki iki haftadir evden cikmayan insan zaten bilinclidir riske girmez. Ama piskolojiyi de saglam tutmali o yüzden önlemli bir sekilde eger büyük sehirde yasamiyorsaniz minik yürüyüsler herkese iyi gelir.

Türkiyede bunu yapmak elbet daha zor sonra baska bilincsiz insanlar bunlar geziyor bizde gezelim diyebilir. Veya ormanlik alanlari vs yoktur.
Ama Kimsenin görmedigi saatlerde ve sakin yerlerde yapmaya calisin psikolojiniz icin yinede arada.

Maksat evde kendini hapsetmek degil zaten. Maksat sürü halinde gezmemek kimseye bulastirmamak kendisine de bulasmasini engellemek.

Keyfi gezin de demiyorum onu yapmayin zaten. Ama nasil beden sagligimiza dikkat ediyorsak zihinsel saglik da önemli. Herseyin bir ölcüsü var. Önemli olan bilincli olmak.

Kendi yalnızlığında sıkılır mı insan yaa bide şu teknoloji devrinde 😨 bende hamileyim 1 yıldır göremedim ailemi ve kış dan beri eşimle karntina da gibiyim zaten. Ok benimde ailem burnumda tütüyo ama yapacağım bişey yok. Alternatiflerle idare ediyorum. Biraz relax olun.

Sadece 10 dakika görmek istemiştim dokunmadan uzaktan
ya gurbbette olsaydın napacaktin?sokakta keyfince virusu yayanlara hakkimi helal etmiyorum diyorsunuzda sizinkide keyfe giriyor.bir muddet ailenizi gormeseniz birsey olmaz. herkes ayni durumda,kendimizi ve baskalarini dusunerek evde kalmaliyiz.Esiniz sonuna kadar hakli.

Ben ailemden kimseyi görmüyorum. Bugün telefonumda yeğenim beni kucakla diye ellerini bana uzatıyor. Burnumun ucu sızladı, gözlerim doldu resmen. Onların sağlığı için mecbur uzak kalıyorum. Eşim ve çocuklarım yanımda şükür. Ama insan haliyle diğerleri de özlüyor. Telefonda video ile görüşüyorum her gün

Esnek çalışmadan muaf bir birimde çalışıyoruz eşimle. Hergün mecburi iş ortamına girmek zorunda kalıyoruz ve 2 küçük çocuğumuz var biz ne yapalım o zaman? İş arkadaşım çalışmak zorunda olduğu İçin yaşlı annesiyle haftalardır aynı evin içerisinde aynı sofraya oturup aynı odada oturmuyor taşıyıcı olup annesine bulaştırmamak adına.
Kimseyi önce ki konularıyla yargılamak istemem ama bir önceki konunuzda 1 saatlik uçak yolculuğu İçin hamileliğinizin riske girmesinden korkuyordunuz şimdi ailenizi birkaç hafta göremediniz diye bebeğinizi riske atabiliyorsunuz

Ben bilinçli biriyim . Çıkmıyorum çıkanı da uyarıyorum . Sadece ruh halim çok dengesizlesti . Zaten insanlar buraya moralleri bozuk olduğunda sağlıklı dusunemediklerinde yazıyorlar . Ama bu durumda bile linç ekibi maşallah hazır onları asla ciddiye almıyorum . Motive eden destek olan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim sayenizde biraz da olsa içim rahatladi

Eve tıkılıp kalan tek siz misiniz, hak vermiyorum da anlamıyorum da. İki çocukla iki haftadır evdeyim.
Aynı binada ki dedesigille bile görüşmüyorum, görüştürmüyorum.
Herkes 10 dakika göreyim dediği için böyle virüs yayılıyor işte!

Arkadaslar yoruma yazdiklarimi herkes yapabilir. Ki konu sahibide yapmali bence. Cunki iki haftadir evden cikmayan insan zaten bilinclidir riske girmez. Ama piskolojiyi de saglam tutmali o yüzden önlemli bir sekilde eger büyük sehirde yasamiyorsaniz minik yürüyüsler herkese iyi gelir.

Türkiyede bunu yapmak elbet daha zor sonra baska bilincsiz insanlar bunlar geziyor bizde gezelim diyebilir. Veya ormanlik alanlari vs yoktur.
Ama Kimsenin görmedigi saatlerde ve sakin yerlerde yapmaya calisin psikolojiniz icin yinede arada.

Maksat evde kendini hapsetmek degil zaten. Maksat sürü halinde gezmemek kimseye bulastirmamak kendisine de bulasmasini engellemek.

Keyfi gezin de demiyorum onu yapmayin zaten. Ama nasil beden sagligimiza dikkat ediyorsak zihinsel saglik da önemli. Herseyin bir ölcüsü var. Önemli olan bilincli olmak.
Yanlış! Herkes minik yürüyüşler yapar ve mobilite oluşur. Çocukla 5 dk çıkalım delireceğim, 10 dk markete gideyim bişeycik olmaz, kafayı yemeyelim parkta tur atsam ne olur ki ? Rica ediyorum eşsiz psikolojik açılımlarınızla kendine destek görmek isteyen ufak motivasyonla sokağa çıkan gruba öncülük etmeyin. Siz kendi psikolojiniz için yapın belli ki yapıyorsunuz, sanki akademik bir tavsiyeymiş gibi sunmayın.

Eşin haklı, evde kal.
Burda önemli olan 3 sokak 5 adım aynı bina yakınlıkta olmak değil. Mecbur olmadığınız kimseyle görüşmeyin. Az sabır. Çok şanslısınız eşiniz de siz de dışarda çalışmak zorunda değilsiniz güvendesiniz. Bunun kıymetini bileceğinize şikayet etmeyin bi zahmet. Eşim çalışıyor evde üstelik çocuk var. Nasılsa eşim çalışıyor ben de çıkayım demiyorum belki ona bulaşmaz bana bulqşır diye haftalardır evden çıkamıyorum. Toplu tqşımasız aileme gidebilecekken kimseyi riske atmamak için evde kalıyorum.

Görmüyorum.
Market alışverişi için on günde bir kapıdan uğruyorum. Şu süreç bitince doya doya sarılırız. Şimdi sakin ve sağduyulu olmamız lazım.
Ben annemi babamı riske atamam.
Ablamın doğumgünüydü geçen haftasonu görüntülü kutladık.
Yazın toplu kutlayacağız.
Hepimiz sağ olalım da bekleriz.
Abartmanın anlamı yok.
Krizi fırsata çevirip kpss kasarsanız atanırsınız.

Kesinlikle katılıyorum size.
Hamile bir kadının strese girmemesi de bir o kadar onemli, panik atak geçirse ne olacak.
Ha bende iki haftadır çıkmıyorum, ben dışarı çıkınca daha çok strese giriyorum çünkü..

Onca tedbir alıp evham yapmak beni daha kötü yapıyor, ama rahatlayacak olsam 10 dk da olsa çıkardım sanırım.

Back
X