Cildirmak uzereyim

Ben bilinçli biriyim . Çıkmıyorum çıkanı da uyarıyorum . Sadece ruh halim çok dengesizlesti . Zaten insanlar buraya moralleri bozuk olduğunda sağlıklı dusunemediklerinde yazıyorlar . Ama bu durumda bile linç ekibi maşallah hazır onları asla ciddiye almıyorum . Motive eden destek olan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim sayenizde biraz da olsa içim rahatladi
Uzmanlar su bir ayın önemini üzerine basa basa vurguluyor. Kimin taşıyıcı oldugunu bilemezsin.

Bunalmakta haklısın. Komik videolar izle, yabancı dizi izle. Ben alisverise bile gidemedim bugun cunku çekiniyorum.

Merhabalar . Öncelikle herkese sabir ve sükûnet diliyorum bu kötü gunlerin bir an önce geçmesi için dua ediyorum .
Işyeri izin vermeyip çalışmak zorunda olanlara çok dua ediyorum sağlıkla bu süreci atlatalım diye . Lütfen yanlış anlamayın beni . Evinde oturuyorsun işte daha ne istiyorsun demeyin . Herkesin imtihanı kendine zor .
Keyfi sokaklarda gezene,işi olmadığı halde dışarı çıkana, bu virüsü ihmalkarligi yüzünden yayanlara asla hakkimi helal etmiyorum .
Tam 14 gündür evden çıkmadım . Ailemi görmedim . Tikildim kaldım eve . Bi taraftan hamileliğin verdiği duygusallık , bir taraftan eşimin zaten hep karantinada gibi yaşamasından dolayı bu durumu çok olağan karşılaması gün boyunca mecbur kalmadığı sürece asla yataktan çıkmaması , bir taraftan kpss hazirligim . Hepsi üst üste geldi . Annemlerle aramız 5 6 bina . Bari onlara gideyim dedim bu sefer eşim yok ya taşıyiciysan yok ya bi şey olursa sana bebeğe yada ailene diye cikartmadi ( normal zamanda asla gittiğim hicbir yere karışmaz) . Bende ağladım çok ağladım . Nefes alamıyorum . Yalniz hissediyorum . Delirecek gibiyim dört duvarın arasında. Eşimin bu tepkisi asla çıkamazsın demesi bana çok gereksiz geliyor . Sizde gerçekten size 4 5 bina uzaklıktaki ailenizi bile görmüyor musunuz
Esine soyle insanlarin pek olmadigi bi alanda biraz nefes alda gel birlikte biraz hava alin ailenden cekiniyorsan.. burada olay insanlarla temas icinde olmaman fakat temiz hava alip gelmenin bence bir zarari yok hem bacaklarin acilir hamileymissin

Bizim almanyada dahi bu yasak degil. Ayri evlerden olan iki insan aralarinda mesafe tutarak spor/yürüyüs vs yapabilir sakin bir yerde. Bizde yapan yapiyor yani yoksa kafayi yer insan. Ama iki kisiden fazla olmamalisiniz.
Sizin ! Almanya kadar olamayız ama bizim Türkiye ' de uygulanan tedbirler var. Bizim Türkiye'nin Almanya gibi tedbirlere harcayacağı fazladan 614 milyon doları yok, 6 milyon mültecisi var, ek olarak laf söz dinlemeyen eğitimli olduğunu varsaydığımız ama iki dk evinde totosunun üstüne oturunca krizlere giren vatandaşları var. Biz bu ülkede yaşamak zorundayız ve takdir edersiniz ki ölmek istemiyoruz. En azından biri dışarı çıksın sırf anasını görsün diye ölmek istemiyoruz.

Unutmayın bu virüs, evinde durmayıp, bir birine bir şekilde bulaştıranlar yüzünden yayılıyor.Hamilelerde risk grubundalar.Sıkılıyor olabilirsiniz. Ama, kendinizi evde tutmaya çalışın.Meşgaleler bulun. Ailenizle görüntülü konuşun, sohbet edin.İşin ciddiyetini kavrayamayıp, ona göre davranmayanlar sebebiyle vaka sayısı artıyor. Lütfen evinizde kalın.

Maske ve eldiven kullanin annenle birlikte. Ve kücük bir yürüyüse cikin aranizda bir iki metre mesafe tutarak.
Tabi bu yinede oturdugunuz yere bagli.
Ormanlik alanda bu dediklerimi dikkate alarak yürüyüs yapabilirsiniz bence.

Bizim almanyada dahi bu yasak degil. Ayri evlerden olan iki insan aralarinda mesafe tutarak spor/yürüyüs vs yapabilir sakin bir yerde. Bizde yapan yapiyor yani yoksa kafayi yer insan. Ama iki kisiden fazla olmamalisiniz. Maksat sürü halinde gezmemek ve dikkatli davranmak.

Deneyin bence. Hem yürümek iyi gelir hamileyken hem sohbet etmis olursunuz yüzyüze annenizle. Degisiklik olur.
Temiz hava ormanlik alan iyi gelir.
Evet kesinlikle katiliyorum 👍

Nasıl sabırsızsınız ben sağlıkçıyım hastaneye gidiyorum yine sizin gibi ağlayıp kendimden geçmiyorum. Evde kalın ve Şükredin halinize evde kalma lüksünüz var
Bunu belirtmiştim zaten . Allah sizlerden razı olsun sürekli dua ediyorum size . Ama benim imtihanım da bu . Dediğim gibi hamileliğin verdiği duygusallikla

Bunu belirtmiştim zaten . Allah sizlerden razı olsun sürekli dua ediyorum size . Ama benim imtihanım da bu . Dediğim gibi hamileliğin verdiği duygusallikla
Sabredin bence çünkü hastane çalışanları arasında virüs yayılıyor ne yapacağız bilmiyorum

Eee canim sen daha 6. Haftanda hamileligin verdigi duygusallik hormonlar vs diyodun.Senin bu duygu durumunun,gelgitlerinin hamilelikle alakasi yok bilesin bunu.

Yanlış! Herkes minik yürüyüşler yapar ve mobilite oluşur. Çocukla 5 dk çıkalım delireceğim, 10 dk markete gideyim bişeycik olmaz, kafayı yemeyelim parkta tur atsam ne olur ki ? Rica ediyorum eşsiz psikolojik açılımlarınızla kendine destek görmek isteyen ufak motivasyonla sokağa çıkan gruba öncülük etmeyin. Siz kendi psikolojiniz için yapın belli ki yapıyorsunuz, sanki akademik bir tavsiyeymiş gibi sunmayın.

Sinirlenmenizi anliyorum hak da veriyorum.
Ama bir avuc bilincsiz insanlar var diye herkes öyle degil.

Ayrica bu yürüyüs meselesini en iyisi ayni evde yasadiginiz insanlarla yapmak olur. Bunu da belirtmek istedim tekrar.

Söyledigim seyleri dikkate alarak cikabilirsiniz arkadaslar. Rahat olun. Psikolojinizi bozmayin.

Dedigim gibi maksat ne kendini ne baskalarini tehlikeye sokmamak.
Bos bir ormanlik alaninda havada ucmuyor virüs. Birilerine de bulastirma imkaniniz yok.
Ve yaninizda baska bir evden bir aile üyenizle araniza birbucuk metre mesafe koyarak yürürseniz birbirinize de bulastirmazsiniz. Ama yinede ayni evden biriyle gezmek daha mantikli. Ozaman mesafe koymaniza da gerek yok..

Bunlari almanya insanlara sunuyor ve bana mantikli geldi. Ki mantikli da yani.
Evde sonucta niye oturuyoruz? Bulastirmamak icin.
E esinle kimsenin olmadigi biryerde yürüyüs yapabilir misin ozaman? Yapabilirsin elbet.

Yani sinirlenecek birsey yok. Herkes tedirgin herkes korkuyor zaten. Ama sinirden korkudan mantigimizi da kaybetmeyelim.

Ayrıca siz 5 6 bina uzaktaki ailenizi 10 dakika göreceksiniz diye,sağlık çalışanları riske girmek 3 5 hasta daha tedavi etmek zorunda değil. Çünkü bu bilinçsiz bi bulaşma olmaz .O insanlar evlerine gidemiyor siz ne dertdesiniz enteresan gerçekten

Eee canim sen daha 6. Haftanda hamileligin verdigi duygusallik hormonlar vs diyodun.Senin bu duygu durumunun,gelgitlerinin hamilelikle alakasi yok bilesin bunu.
Hamileliğimde benim hiç böyle kaprislerim, abuk subuk şeyleri aşermelerim olmadığından herhalde bu tip şeyleri asla anlamayacağım

Ayrıca siz 5 6 bina uzaktaki ailenizi 10 dakika göreceksiniz diye,sağlık çalışanları riske girmek 3 5 hasta daha tedavi etmek zorunda değil. Çünkü bu bilinçsiz bi bulaşma olmaz .O insanlar evlerine gidemiyor siz ne dertdesiniz enteresan gerçekten
Hanımefendi okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba neyse .

Hanımefendi okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba neyse .
Evet sizin derdinizi anlamıyorum yazdığınız çıldırma mesajı oldukça lüzumsuz. Siz evlisiniz ailenizi her gün veya 10 günde bir 2 haftada bir görmek zorunda değilsiniz yani. Hele ki böyle bi olağanüstü durum varken . Bu kadar insan yanlış siz mi doğrusunuz?

Evet, eve tıkılı kalmak çok sıkıcı ama yapabileceğiniz bir şey yok. Bu isyanınız kime diyesim geldi ama =)... Eşiniz ne yapsın, haklı adam. Taşıyıcı olabilirsiniz, anne babanızın yaşı kaç bilmiyorum ama biliyorsunuz yaşlıları daha çok etkiliyor bu virüs. Sizin canınız sıkılıyor diye bu riske girmeye değer mi? Onlardan da size bulaşma ihtimali var. Sabretmekten başka çareniz var mı? Hepimiz bu durumdayız. Biz de eve iki küçük çocukla tıkılı kaldık, onları oyalamak o kadar yorucu ki anlatamam. Ailem hayatta değil, o konuda bir yorumum yok ama en azından şu virüs belasını savdığımızda, doya doya zaman geçirip, kucaklaşacağınız günler de gelecek. Bunları düşünün, dayanmaya çalışın. Yapabileceğiniz başka hiçbir şey yok çünkü. Evde güzel zaman geçirmenin yollarını arayın, bunalımlı düşüncelere dalmak yerine.

Kimseyle görüşmedim 18 gün falan oldu.
Çocukları çayır çimene götürüyoruz yalnızca, şehirden uzaklaşıp bir orman bulursak salıyoruz.
Evet, 5 dk mesafemi bırakın aynı katta oturduğum insanları bile görmedim, asansöre aynı anda binmiyoruz.
Biri bekliyorsa öbürü evinin kapısında sıra bekliyor.
Eşiniz haklı.

Back
X