Relax olun, panik yok. Planlı yapın herşeyi.:teselli:
İllaki bal dök yala modunda olması gerekmiyor evinizin. Siz çalışan çocuklu bir bayansınız. Ama planlı olmak şart. Yoksa boğulursunuz, nefes alamazsınız.Benim planım şudur. Akşamdan mutlaka ertesi günün yemeğini yaparım. Öyle aman aman mantılar filan açmıyorum tabiki, daha basit yemekler.Ama mutlaka yaparım ertesi günün yemeğini. Yoksa düzenim bozuluyor. Yemekten sonra mutfağı derleyin toparlayın. Mutfak işi tamam. geçelim salona. Herkes yattıktan sonra salonuda şöyle bir toparlayıverin. Vaktiniz varsa tozunu filan alın.Islak zeminleri silin. Islak zeminlerde toz görürsem cinlerim tepeme çıkıyor benim, o yüzden hergün silerim.geçelim çocuk odasına, bebeğiniz yattıktan sonra oyuncaklarını filan toparlayıverin tozunu alın. yatak odasınıda sabah çıkmadan düzenleyin. banyo WC ise yine akşam yatmadan ovuverin. Bitti. Bunların hepsi 45 dk.nızı almaz.Hafta sonu ise evi tümden silip süpürün, toz alın. Büyük temizlik için ise yardımcı bayan almak şart.(cam, kapı çerçeve, halı kilim, vs)
Çalışan 2 çocuklu bir bayanım, hepsinin üstüsinden geliyorum ama planlı olarak tabi.Eşimin yardımlarını ise yadsıyamam, çok yardımı oluyor bana sağolsun. çamaşırları katlar, asar, bulaşık makinesini boşaltır, çocukları yıkar (benim işim varsa tabi), ortalığı süpürür (zaman zaman). Şanslımıyım ne:lepi: