çıldırmak üzereyim :((

Ne kadar tatlı dille de uyarmak isteseniz;kayınvalideniz alınabilir.Onu uyarmak yerine aksam geldiğinizde alttan alttan onu ev işlerine dahil etmeye çalışabilirisiniz.Mesela

''Anne oyuncakları topluyorum su oyuncagı nerdeydi getirebilirmisin?'' diye.Ama bence bu bile riskli ki sonra bana iş yaptırmaya çalışıyor diyebilir.

şimdi arkadaşlar beni kimse yanlış anlamasın sadece bu dağınık tabloyu nasıl hafifletebilirim diye sordum

elbette ki belli bir yaşa gelmiş kadına evimi neden temizlemiyorsun het hüt diyecek değilim kızıma bakıyor sahip çıkıyor ilgileniyor Allah razı olsun kendi evinde de böyle bende evlerine gidince hiç oturmam yani kayınvalidem dağınık bunu tatlı bir dille nasıl ifade edebilirim dedim

kendi adıma diyorum seni yanlış anlayıp da yorum yapmadım. çocuk ne kadar uslu olursa olsun, çocuktur. illa peşinden koşmak gerekir, dağınığı toplamaya kadının hali kalmıyor olabilir. ya da babanne dağınıktır. bir şey diyemezsin, hele hele bu yüzden çıldırmak pek hoş değil öyle değil mi? ya çok titiz olsaydı, çocuğa bakmaya başladığımdan beri evim şöyle dağılıyor, böyle kirleniyor deseydi? eşyalarım yıpranıyor vs. daha üzücü olmaz mıydı? öyle yaşlılar biliyorum ki, torunları evine bir kaç saatliğine de gelse tahammülsüz davranan, çocukları azarlayan, annelerine durmadan çıkışan. bence bakıyor olmasından mutluluk duyun, biraz daha geniş olmaya çalış. geceleri elin erdiğince evini toplarsın. bırak bazı şeyler de eksik kalsın. inana bana izin zamanlarımda iştekinden çok daha fazla yoruluyorum. 50 ve üstü yaştaki kadınlar ne yapsınlar? emekli olmuş, turlarla gezmek varken, sabahları istediği satte kalkmak varken fedakarlık edip bir de bizim çocuklarımıza bakıyorlar. şahsen ben eve girdiğimde kızımın yüzüne bakıyorum. gülüyor mu, mutlu mu. gerisi mi? koyver gitsin arkadaşım :) olduğu kadar,

Kiziniza bakma zahmetine girmis ki bunu mecbur kilanda hic birsey yok. Surekli evinde baktigini ve kiziniz hasta oldugundan bu yana sizin eve geldigini soyluyorsunuz. Bence kiziniza bakip sizi bakici giderinden kurtardigi icin ellerinden opmek ve ona cok tesekkur etmeniz lazim. Evi toplamakta o kadar zor olmasa gerek. Madem bu kadar kafaya takiyorsunu tutarsiniz bir bakici hem eviniz dagilmaz hemde o kadincaz kizina bakmak yerine baska islerle ugrasir.

Bence biraz insafli olun. Bunda o kadarda kizacak birsey yok.

Kadın hem çocuğunuza bakıyor hemde temizlik mi yapacak. Kızınıza iyi bakıyorsa gerisi mühim değil. Zaten kendi evinde bakıyormuş sıkıverin dişinizi bir kaç gün.

Evimde bir bakıcı var.
her hafta temizliğe gelen yardımcım.
eşimle ben her gün odalardan yerlerden oyuncak topluyoruz..

sizin ufak bir çocuğunuz var..
bu kadar titiz olmaya gerek yok bencede...

etrafın dağınık olması iyiye işaret.
kayınvalideniz temizlikle değil evladınızla ilgileniyor.

sakın eşiniz annesine söyleyip kadıncağızın kalbini kırmasın...

aranızda kayınvalide ile problem yoksa durup dururken yuvanızın huzurunu bozmayın..

varsın yerde elma kabuğu olsun.
kadın demekki yediriyor..uğraşıyor...

torunu hasta diye düzenini bırakıp gelmiş...

ufak çocuğun etrafından koşmak kolay mı.

bizler bile yoruluyoruz..bizden 20-30 yaş büyük insanların bütün gün kapalı evde çocukla ve emanet çocuğun sorumluluğuyla uğraşıp,
birde hazır asker konumunda etrafı temizlememsini beklemek çok fazla...

hem de çok...:20::20::20:

bencede hiç bir şey söyleme alınabilir zaten çocuğa bakıyor yoruluyor
evladına güzel baktıktan sonra hiç sorun yok
bir arkadaşın dediği gibi akşam gelince çocuğunun yüzü gülüyormu bir anneye bu yeter işte

Yahu Herkez ayni seyi tekrar etmis durmus , cocugunuza bakiyor , evidemi temizliyecek...
temizlesin demiyor ki kadincagiz , dagitmasin , kendi yaptigini toplasin yeter .
tek cocuga bakiyor diye , evi dagitmaya hakki yok..

bence guzellikle konusun derim ben ,
isten geliyorum yoruluyorum , ev cok daginik , canim sikiliyor , deyin .. o anlar zaten ..

Bence de arkadaşın üzerine çok fazla gidiyorsunuz..Kayınvalidesine bişey demiyor ki..Sadece uygun bi dille nasıl söyleyebilirim diyor....Haklı da..Çalışan birinin evde iş güçle yorulması çok zordur eminim...Bunu ancak eşiniz söyleyebilir annesine..Ama o yaşta bi kadın üstelik de dağınıklık huyu varsa , uyarmanızın da bi etkisi olacağını sanmam..Çocuğunuz büyüyene kadar siz de dağınıklığa alışmak zorunda kalabilirsiniz :))

kayınvalideniz kendi evinde de dağınıkmış,öyle yazmışsınız. demekki karakteri bu,değişmez. bunu dile getirirseniz kırılır,gereksiz bi durum yani. ben de dağınık bir insanım,çocuk olduktan sonra iyice dağınık oldum,yapım bu değiştiremem.kayınvalidenizin de duruu bu sanırım. tüm gün çocuğumla ilgilendiğim zaman,akşam eşim geldiğinde,mutfak ta dağınıktır,yerlerde oyuncaklar da vardır falan.. çünkü çocuğu kısıtlamıyorum pek, tv karşısına oturtmuyorum.. sonuç olarak kafaya takılacak veya dile getirilecek bir konu değil bence

çocuğunuzla ilgileniyorsa problem yok bence de, bütün ev toparlasa ya da temizlik yapsa bence daha çok tedirgin olmanız gerekir. ev işini takmayın bu kadar kafanıza bence çocuklu evde olur o kadar, hem geçici bir durummuş nihayettinde..

saat ikiye kadar temizlik yaptiginiza gore
saatleri alacak kadar temizlik var
e simdi cocugunuza bakan kayinvalideniz saatlerce
temizlik yapamaz sanirim
siz daginiklik dediniz
daginiklik yarim saatte hal ollur

Kayınvalideniz evinde de böyle olduğnua göre demek ki size bir garezi yok.
Benim annem de bebeğime bakıyor ve eve gittiğimde aynen o durumla karşılaşılaşıyorum. çünkü annem çocuktan başka hiçbirşeyle ilgilenmiyor.
Benim de istediğim bu.
siz dağınıklık yerine, gözünüzün arkada kalmamasına sevinmelisiniz.
Dağınıklık toplanır.
Etraf tertiplenir.
Çocuğunuzun ruh sağlığı ve güvende olması çok daah önemli

canım sonuçta çocuguna bakıyor
dağınık olsun ne olacak idare edeceksin
eşine de kaynanada bunu çaktırırsan ikiside rahatsız olur
dua et bakan bir kaynanan varrrr

yani kusura bakmayın ama kadıncağız sizin çocuğunuza bakıyor el eline bırakmıyor bakıcı parası gibi büyük meblağlardan kurtarıyor siz ise benim evimde bakıyor evim dağılmış diyorsunuz....bence halinize şükretmeyip çok fazla şey istiyorsunuz...bi zahmet evinizi de kendiniz toplayıverin ne kayınvalideler var torunlara bakmayı bırak yüzüne bakmıyor; ilgilenmiyorlar...kayınvalide olduğu için sizden yaşlı doğal olarak bir de evinimizi temizleyecek?!!

bi yerde bu dağınıklığı nasıl hafifletebilirim diye soruyorsunuz nasıl dile getirebilirim kırmadan diyorsunuz bence söylemeyin alınabilir çünkü kim olsa alınır bakma gibi mecburiyeti yokken gönlüyle bakıyor bir de bunun dile getirilmesi kimi olsa kırar.

Son düzenleme:
arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. çünkü bende acayip titizim. 100 m2 evde sabahtan gece yarılarına kadar temizlik yapabilirim. çocuğuna bakıyo allah razı olsun. temizlikte yapmasın kesinlikle ama derli toplu olabilir. çocuğum çok şımarık değil diyosun. bizimde küçük küçük yiğenlerimiz var. annelerinin işleri olur minikleri bırakırlar bize. peşinden koşarken elma kabuklarını yerde bırakmıyoruz, benim babaannemde bırakmaz. babaannenin yaşıyla bi alakası yok çünkü temizlik yapsın demiyosunki ki diyemezsin zaten bebişine bakıyo. ama yemek yedirdiği tabakları lavabonun içinde toplabilir mesela. saat 2 ye kadar temizlik yapmanın sebebinide anlıyorum. elma kabuğunu yere düşürmemek çöp kutusuna atmak bi kaç saniye ama o elma kabuğu yere düşünce üzerine basılırsa halının silinmesi yarım saat.

eşin bi gün senden önce gelsin. aaaa ne kadar dağılmış bu ev desin, bebişine takılsın espriyle; sen canavarmısın bu evi nasıl bu hale getirdin desin. bence işe yaramaz çünkü kendi evindede böyleymiş, huyudur. sende önlem al. oyuncaklar için büyük saklama kutularından al, içine toplaması rahat olsun. bebişin iyileşene kadar, mutfak halının ve en çok kirlenen halılarının üstüne onu kapatacak kadar bi bez gibi bişe ser. (battaniye gibi şeyler var kışında sıcak tutuyo) koltuklarınıda o şekilde koru. isteselerde kirletemesinler. veya bigün babaanneye hediye al, keyfi yerindeyken, sen temizliğini bitirince evde baya dağılmış dersin gülümseyerek. bence dikkat eder. kolay gelsin...

Kayınvalideniz evinde de böyle olduğnua göre demek ki size bir garezi yok.
Benim annem de bebeğime bakıyor ve eve gittiğimde aynen o durumla karşılaşılaşıyorum. çünkü annem çocuktan başka hiçbirşeyle ilgilenmiyor.
Benim de istediğim bu.
siz dağınıklık yerine, gözünüzün arkada kalmamasına sevinmelisiniz.
Dağınıklık toplanır.
Etraf tertiplenir.
Çocuğunuzun ruh sağlığı ve güvende olması çok daah önemli

Ebru acaba konu sahibinin de annesi baksaydı böyle bir konu okuyor olacakmıydık .

kadıncaaz çocuğuna bakıyor, bi de evini mi temizlicek, haaa seni utanmaz arlanmaz :)))

yahu kadın evi mi temizlesin diyor size? belli ki bişeylerden yorulmuş bunalmış, şurda içimi dökeyim demiş. bi dayak yemediği kalmış.

konu sahibi arkadaşım. zaman zaman olur. dışardan baktığın zaman sorun ettiğin şeyin aslında o kadar da sorun olmadığını farkedersin. senin konun da böyle. bırak evin dağılsın. çocuğun mutlu olsun iyi bakılsın yter. ya kayın validen evi dağıtmak yerine çocuk bakımı konusunda seninle zıtlaşsaydı? bak ne güzel bakıyomuş. zaten bu durum da geçici bi durummuş. boşver..

Back
X