Davranış Bozuklukları çıldırmak üzereyim :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

mezzanotte

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
52
12
18
36
2 yaşinda bir oğlum var. 4 ay önce 2 yasina girdi.
Çok mizmiz hic söz dinlemiyor.
Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
İyilikle söylüyorum olmuyor
Kiziyorum olmuyor
Aliyorum konuşuyorum olmuyor
Bazen o kadar sinirleniyorum ki
Onu dovmemek için ellerimi filan isiriyorum artik obhale geldim.
Oynuyorum onunla ama ona yetmiyor
Bütün gün onunla oynamami istiyor.
Ben bu çocukla ne yapayim
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.

Doktora götürdünüz mü? Hiperaktif filan olabilir mi?

Gün içinde hareketli evet
Uyandiktan sonra yatana kadar neredeyse hic durmuo
Bi süre oyuncaklarla
Onunla bununla
Kalan zamanda da benimle uğraş halinde.
Ama öyle hopliyim zipliyim
Koltuk tepelerinde zipliyim ne biliyim öyle şeyleri yok. Sürekli ilgi iatiyor
Sürekli onunla ilgilenilsin istiyor
Ben yetisemiyorum ona

5-6 ay içinde düzelecektir, o zamana kadar her şeyi oyunla yapın, mesela bezini değiştirmek için yatırdığınızda önce karnını gıdıklayın sonra eline bir oyuncak verin o oyalanırken siz değiştirin.. üzerini değiştirirken yine nerede kafan, nerede elin, gibi oyunlar geliştirin.. uyuturken bir ayıcık verin eline, bak ayıcık uyudu gibi şeyler söyleyin, kitap alın elinize gel sana masal okuyayım diyin.. kağıt kalem boya verin eline oyalansın.. fasulye nohut koyun önüne kaptan kaba koysun oynasın..

bir haftalığına işi gücü bırakın tüm gün sadece onunla ilgilenin.. tamam sen ne istiyorsan onu yapalım moduna geçin.. bol bol konuşun hep ona sorular sorun.. sakinleşecektir.. sonrasında yavaş yavaş kendi istediğiniz düzene geçirirsiniz

ayrıca çocuğunuz hiperaktif falan değil, öyle olsaydı size bu denli düşkün olmazdı...

sevgiler..

Sizi baskasindan kiskaniyor olabilir mi

Yani benden istediği ilgiyi goremediği için mi hircin.
Ama ben onunla ilgileniyorum.
O hep hoc bi şey yapmiyim hep onunla ilgileniyim iatiyor.elimden geldiği kadar da ilgileniyorum ama yetmiyor.
Söz de dinlenmiyor. Mesela bardak dokulcek dikkat et diye defalarca ikaz ediyorum.o bi şey yerken kalkar onu gösterir bunu gösterir.kalkar oturur kalkar oturur. O kadar dikkat etmeme rağmen bardagi döker sonunda.
Mesela topunu TV te atar.
Defalarca uyaririm izah ederim. Yok yine yapar yine yapar. En sonunda alirim kaldiririm. Oturur bu sefer saatlerce ağlar.

Babasından olabilir.
Babası gelince daha çok ustume düşüyor.
Ama babası yokken de problemlerimiz.
Ananeye, babaneye gidince bana hic gelmez.
Genelde ananeye gideriz. Orada ben var miyim yok muyum.
Ananede yakin oturuyor. Yani çok ozluyordur ondan değil.ama çok seviyor doğru.evde bana ne yapiyorsa ananesi olunca bu sefer ona yapiyor.benden kesiyor alakayi bu sefer annesine yapıyor.

öncelikle bende iki çocuk annesi biri olarak size biraz akıl vermek isterim. çocuğunuz henüz çok küçük. çok fazla üzerine gitmeyin. gelişim esnasında yapacağınız yanlış yönlendirmeler çocuğun geleceğini çok ciddi etkileyebilir.her çocuğun gelişimi aynı olmaz. biraz hareketli olabilir çocuğunuz biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim sevgilerimle...

Bence kaliteli zaman geçirincçocuğunuzla belirli zamanlarinizi sadece onunla ilgilenmeye ayirin en oönemlisi oyunlar oynayin birlikte. Oyun oynayinca daha mutlu olur .

Mesela üstüne gitmeden kastiniz nedir?
Şöyle bi ornek vereyim.
Bu gece oldu TV te top atma olayi ve yatağa yatirdiktan sonra her aksam aciktigini söyler. Uç kere yattik kalktik. Bi kakltigimizda sütünü doktu haliya.
Yemek yemedi.
Digerinde şutu döktü.
Yemek yemedi.
Ucunxusunde yine yemedi.
Geri yattigimizda tekrar tekrar aciktigini söyledi yine.
En son suyu doktugunde ben oturdum agladim artik sinirlerim harap oldu. Bana niye agladigimi sordu. Bende onun yüzünden agladidimi çünkü beni hic dinlemediğini bu yüzden uzuldugimu soyledim. On beş kere daha sordu niye agladigimi. Sonra yattik. Uyumamak için elinden geleni yapti ve saat birde dayanamadi uyudu.

Benim ona verdiğim tek tepki yeter artik uyuyaalim.
Ne omur yeter artik uyu!
Bunu da mi demiyim.

Çocuk yapmak istediği şeyleri söylediğinde yapıyor musunuz? Mesela bir şey gösterdiğinde gösterdiği şeye bakıyor musunuz? Bir şey anlatmaya çalıştığında ilgiyle dinliyor musunuz? Belli ki çocuk fark edilmek istiyor. Bir şey yaptığında sadece odak noktanız çocuğunuz olsun. Onu dinlediğinizi, onu önemsediğinizi görsün.

Babasıyla ilişkisi nasıl?

Babasi cani isterse oynar cani istemezse oynamaz. Aslında bu gece ki benim sinirlerinin bosalmasinin sebebi de esimdir. Sabahlari yine ugrasiyorum oglumla.görmezden geliyorum. Ama eaim benim görmediğim yerlerde de görüyor.sonucta babası ama benim tanidigim gibi tanimiyor onun. Mesela onun yüzüne gözünü ayormadan bakip yapmicaksin vs diyince krize giriyor bagiriyor dikleniyor.çocuğa öyle yapiyor. Coxukda baagiriyor o ona bagirma o sen bana bagirma. Babası doverim seni diyor bizim ki ben seni doverim diyor yani yapacak Bi şey yok ne duyarsa onu diyor.

Yavrunuz sürekli mi böyleydi yoksa son zamanlarda artarak mı devam ediyor?
Çünkü;
Çocuklarda 2 yaş sedromunu biliyor musunuz?
Araştırmanızı hatta doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.

Herşeyi gösterir bana zaten herşeyi
Ayni şeyleri tekrar tekrar söyler tekrar tekrar gösterir.
Arada bakmadigim elbet oluyordur ama genellikle bakarim.
Çocukla iletişim kurmanin en iyi yolunun o yön olduğunu biliyorum. Onemsiyorum dikkat ediyorum. Ama bnm çocuğum doyumsuz geliyor banaaa.
Onun ilgiye doymasini sağlamak için ne yapmaliyim ki. Oyunsa zaten oynuyorum.masallar anlatıyorum.muhabbet ediyorum.çocuk sarkilari soyluyoruz.
Her gun ona bi saat cizgifilm acarim. O onu izlerken işlerimi halletmeye calisirim.

Kendi kendine üretebileceği bir şeyler verebilirsiniz eline. Çocuklar için yaşlarına göre bu tarz faaliyetler oluyor. Onları araştırıp çocuğunuzun yaşına uygun bir şeyler yaptırın. Kendi kendisi yapsın. Belki faydası olur. Enerjisini kanalize etmek adına.

Yavrunuz sürekli mi böyleydi yoksa son zamanlarda artarak mı devam ediyor?
Çünkü;
Çocuklarda 2 yaş sedromunu biliyor musunuz?
Araştırmanızı hatta doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.
Daha önce boyle bi donem geçirdik
2 yasina girerken ve sonrasında.
Son iki aydir iyiydik iyiye gidiyorduk.
On gündür ilk gece utkularimi bozulmaya basladi.
Gece miZir mizir uykusunda.aglamiyor ağlamaktan değil. Ne olduğunu sorup pispisleyince basliyor aglamaya. Amann ya yat uyu diyorum sonra kesiyor sesi bu sefer. Bi sure sonra yine mizir mizir.
Son 5 gündür de birden asagi uyumiyor. Once ki gün 3 tu. Bi kere 4 oldu. Son bir haftadirda hergun daha kötüye gidiyor.

Bir de şunu sormak istiyorum. Çocuğunuza karşı disiplinli misiniz?
Mesela izin vermediğiniz bir şeyi kesinlikle yaptırtmaz mısınız yoksa o birkaç kez ısrar edip ağlayarak inat ederek istediğinde kararınızdan dönüp izin verir misiniz=

Kesinlikle yapmam!
Cevremden elestiri alirim o daha kucuk yapsaydin diye.
Yapilacak seyi once bi rattarim. Yapilacak bi seyse yanineninde sonunda yapacksam yaparim.ama yoj kesinlikle yapmicaksm yapmam.o aglar kendini yirta umursamam.cokta uzatir.ayninseye 2 saat susup susup agladigini hilirim. Unutmuyorda artik. Cevremdekiler gizligizli yapsaydin filan derler. Yok yapmicm dersem yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…