- 7 Kasım 2014
- 52
- 12
- 18
- 36
- Konu Sahibi mezzanotte
-
Doktora götürdünüz mü? Hiperaktif filan olabilir mi?2 yaşinda bir oğlum var. 4 ay önce 2 yasina girdi.
Çok mizmiz hic söz dinlemiyor.
Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
İyilikle söylüyorum olmuyor
Kiziyorum olmuyor
Aliyorum konuşuyorum olmuyor
Bazen o kadar sinirleniyorum ki
Onu dovmemek için ellerimi filan isiriyorum artik obhale geldim.
Oynuyorum onunla ama ona yetmiyor
Bütün gün onunla oynamami istiyor.
Ben bu çocukla ne yapayim
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.
öncelikle bende iki çocuk annesi biri olarak size biraz akıl vermek isterim. çocuğunuz henüz çok küçük. çok fazla üzerine gitmeyin. gelişim esnasında yapacağınız yanlış yönlendirmeler çocuğun geleceğini çok ciddi etkileyebilir.her çocuğun gelişimi aynı olmaz. biraz hareketli olabilir çocuğunuz biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim sevgilerimle...2 yaşinda bir oğlum var. 4 ay önce 2 yasina girdi.
Çok mizmiz hic söz dinlemiyor.
Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
İyilikle söylüyorum olmuyor
Kiziyorum olmuyor
Aliyorum konuşuyorum olmuyor
Bazen o kadar sinirleniyorum ki
Onu dovmemek için ellerimi filan isiriyorum artik obhale geldim.
Oynuyorum onunla ama ona yetmiyor
Bütün gün onunla oynamami istiyor.
Ben bu çocukla ne yapayim
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.
öncelikle bende iki çocuk annesi biri olarak size biraz akıl vermek isterim. çocuğunuz henüz çok küçük. çok fazla üzerine gitmeyin. gelişim esnasında yapacağınız yanlış yönlendirmeler çocuğun geleceğini çok ciddi etkileyebilir.her çocuğun gelişimi aynı olmaz. biraz hareketli olabilir çocuğunuz biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim sevgilerimle...
Babasıyla ilişkisi nasıl?
Çocuk yapmak istediği şeyleri söylediğinde yapıyor musunuz? Mesela bir şey gösterdiğinde gösterdiği şeye bakıyor musunuz? Bir şey anlatmaya çalıştığında ilgiyle dinliyor musunuz? Belli ki çocuk fark edilmek istiyor. Bir şey yaptığında sadece odak noktanız çocuğunuz olsun. Onu dinlediğinizi, onu önemsediğinizi görsün.
Kendi kendine üretebileceği bir şeyler verebilirsiniz eline. Çocuklar için yaşlarına göre bu tarz faaliyetler oluyor. Onları araştırıp çocuğunuzun yaşına uygun bir şeyler yaptırın. Kendi kendisi yapsın. Belki faydası olur. Enerjisini kanalize etmek adına.Herşeyi gösterir bana zaten herşeyi
Ayni şeyleri tekrar tekrar söyler tekrar tekrar gösterir.
Arada bakmadigim elbet oluyordur ama genellikle bakarim.
Çocukla iletişim kurmanin en iyi yolunun o yön olduğunu biliyorum. Onemsiyorum dikkat ediyorum. Ama bnm çocuğum doyumsuz geliyor banaaa.
Onun ilgiye doymasini sağlamak için ne yapmaliyim ki. Oyunsa zaten oynuyorum.masallar anlatıyorum.muhabbet ediyorum.çocuk sarkilari soyluyoruz.
Her gun ona bi saat cizgifilm acarim. O onu izlerken işlerimi halletmeye calisirim.
Daha önce boyle bi donem geçirdikYavrunuz sürekli mi böyleydi yoksa son zamanlarda artarak mı devam ediyor?
Çünkü;
Çocuklarda 2 yaş sedromunu biliyor musunuz?
Araştırmanızı hatta doktorunuza sormanızı tavsiye ederim.
Bir de şunu sormak istiyorum. Çocuğunuza karşı disiplinli misiniz?
Mesela izin vermediğiniz bir şeyi kesinlikle yaptırtmaz mısınız yoksa o birkaç kez ısrar edip ağlayarak inat ederek istediğinde kararınızdan dönüp izin verir misiniz=
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?