Davranış Bozuklukları çıldırmak üzereyim :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Daha önce boyle bi donem geçirdik
2 yasina girerken ve sonrasında.
Son iki aydir iyiydik iyiye gidiyorduk.
On gündür ilk gece utkularimi bozulmaya basladi.
Gece miZir mizir uykusunda.aglamiyor ağlamaktan değil. Ne olduğunu sorup pispisleyince basliyor aglamaya. Amann ya yat uyu diyorum sonra kesiyor sesi bu sefer. Bi sure sonra yine mizir mizir.
Son 5 gündür de birden asagi uyumiyor. Once ki gün 3 tu. Bi kere 4 oldu. Son bir haftadirda hergun daha kötüye gidiyor.

Eğer 2 yaş sendromu ise bu onun da elinde olan bir durum değil ve kesinlikle ters davranmamanız gerekiyor. Her çocukta görülen bir durum. Bazısı şiddetli geçiriyor bazısı hafif. Çok sabırlı olmalısınız. Altını değiştirmemesi, gece uyku düzeni bozukluğu, sürekli anne istemesi, hep bir mızıkma durumu, sizin yapacağınız bir şeyi mesela çorap giydirmenize karşı gelip ben giyeceğim diye tutturması hatta kriz şeklinde sinirle ağlaması gibi davranışlar...
Çok sabırlı olun ve nasıl davranmanız konusuyla ilgili netten yararlı bilgiler bulabilirsiniz..

Kesinlikle yapmam!
Cevremden elestiri alirim o daha kucuk yapsaydin diye.
Yapilacak seyi once bi rattarim. Yapilacak bi seyse yanineninde sonunda yapacksam yaparim.ama yoj kesinlikle yapmicaksm yapmam.o aglar kendini yirta umursamam.cokta uzatir.ayninseye 2 saat susup susup agladigini hilirim. Unutmuyorda artik. Cevremdekiler gizligizli yapsaydin filan derler. Yok yapmicm dersem yapmam.
İzin vermediğiniz şeyi ona anlatırkenki üslubunuz nasıl oluyor? Yumuşak mı konuşursunuz sert mi?

Binde bi ortama girince usludur ama. Sesi cilmaz filan. Sevitorumda o huyunu. Bi yere gidince rahat ediyorum. Ama kendi evimde,annemin evinde rahat değiliz.tamam annemde bana yapmiyor ama anneme yapiyor olmasida batiyor bana

Binde bi ortama girince usludur ama. Sesi cilmaz filan. Sevitorumda o huyunu. Bi yere gidince rahat ediyorum. Ama kendi evimde,annemin evinde rahat değiliz.tamam annemde bana yapmiyor ama anneme yapiyor olmasida batiyor bana
Anneannesini de çok seviyor. Sizi rahatsız eden şey anneannesini sizin yerine koyuyor olması mı?
Dışarda neden yapmıyor, çekiniyor mu? Utanıyor mu?

Eğer 2 yaş sendromu ise bu onun da elinde olan bir durum değil ve kesinlikle ters davranmamanız gerekiyor. Her çocukta görülen bir durum. Bazısı şiddetli geçiriyor bazısı hafif. Çok sabırlı olmalısınız. Altını değiştirmemesi, gece uyku düzeni bozukluğu, sürekli anne istemesi, hep bir mızıkma durumu, sizin yapacağınız bir şeyi mesela çorap giydirmenize karşı gelip ben giyeceğim diye tutturması hatta kriz şeklinde sinirle ağlaması gibi davranışlar...
Çok sabırlı olun ve nasıl davranmanız konusuyla ilgili netten yararlı bilgiler bulabilirsiniz..

:O gerçekten geçici bi durumsa sabretmeye devam ederim tabi de huyu suyu boyle kalirsa hep :(

Galiba oğlum 2 yaş sendromunu agir geciriyor. Söyle bi durum var çok sosyal değiliz. Genelde evdeyiz. Ya ananeye gideriz ya o bize gelir. Ayda vi kere vi yere gidersek gideriz. Evin içinde yapabilecegmz şeylerde kisitki. Belki enerjisini atamiyor olabilir. Sıkılıyor. Belki de asıl oynamak istediği kişi ben değilim belki de arkadaş istiyordur. Ondan dedim krese filan mi yazdirsam. Bütün gün değil belki her gün değil hafta da 2-3 ke z maksat oyun iynasin sosyalkessin. Yok mudur oyle yerler

Anneannesini de çok seviyor. Sizi rahatsız eden şey anneannesini sizin yerine koyuyor olması mı?
Dışarda neden yapmıyor, çekiniyor mu? Utanıyor mu?
Disarida cekiniyor.
Ananesininde canina yettiriyor. Onun için rahatsız oluyorum. Annem şikayet etmiyor ama ladini da çok bunaltiyor farkindayim. Kiyamiyor diye bi şey demiyor

İzin vermediğiniz şeyi ona anlatırkenki üslubunuz nasıl oluyor? Yumuşak mı konuşursunuz sert mi?
İlk bas anlayisli
Onun durumuna gore sertlesiyorum.
Bakiyorum hayir annecim deyince usteliyor.
Bende uslubu degistiriyorum. Mesela her zaman kesinlikle hayor demek.
Kesinlikle yapmicksam.
Emir kesinlikle hayir !
Diyorum.
Bazen benimde xigrimdan ciktigim oluyor. Hayir diyorum yasa dilan. Ama çok sık değil.hic olmamasini tercih ederim ama okuyor benimde inislerim cikislarim

:O gerçekten geçici bi durumsa sabretmeye devam ederim tabi de huyu suyu boyle kalirsa hep :KK43:

Galiba oğlum 2 yaş sendromunu agir geciriyor. Söyle bi durum var çok sosyal değiliz. Genelde evdeyiz. Ya ananeye gideriz ya o bize gelir. Ayda vi kere vi yere gidersek gideriz. Evin içinde yapabilecegmz şeylerde kisitki. Belki enerjisini atamiyor olabilir. Sıkılıyor. Belki de asıl oynamak istediği kişi ben değilim belki de arkadaş istiyordur. Ondan dedim krese filan mi yazdirsam. Bütün gün değil belki her gün değil hafta da 2-3 ke z maksat oyun iynasin sosyalkessin. Yok mudur oyle yerler

Enerjisini atamıyor konusunda haklısınız. Tam gün kreşler olmasa bile bildiğim kadarıyla küçük yavrularımız için oyun evleri var. Ya da yarım gün kreşler.. İyi bir fikir..
Ben anlattıklarınızdan yaramaz ve hırçın aksi bir çocuk imajı çıkaramadım kafamda. Özellikle yaşı itibariyle.. Lütfen sakin olun, sinirlenmeyin. Sinirlenseniz de beli etmeyin.Bu dönem onların kişiliklerinin gelişimi için en önemi dönemlerden biri. Münkün olduğunca onun dediği olsun. Çorabını giysin, yemeğini kendi yesin. İnatlaştığı bir anda dikkatini çaktırmadanbaşkayere çekin. Aaa kuş var bak bak gibi değilde.. Ciddi ciddi ona bir şey anlatacakmış gibi.Televizyonda bir şey izledim gibi... Ya da musluğu açık unuttum biliyor musun gibi..Onun dikkatini anında çekebilecek şeyler.. Sohbet etmeniz onun kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır.

İlk bas anlayisli
Onun durumuna gore sertlesiyorum.
Bakiyorum hayir annecim deyince usteliyor.
Bende uslubu degistiriyorum. Mesela her zaman kesinlikle hayor demek.
Kesinlikle yapmicksam.
Emir kesinlikle hayir !
Diyorum.
Bazen benimde xigrimdan ciktigim oluyor. Hayir diyorum yasa dilan. Ama çok sık değil.hic olmamasini tercih ederim ama okuyor benimde inislerim cikislarim
İzin vermediğiniz şeylerde daha doğrusu çocuğunuzun üstelediği şeylerde üslubunuzu değiştirmek yerine üslubunuzu koruyup konuşmaya devam edin. Çünkü sizin sinirlendiğinizi görünce bir şeylerin değişebildiğini düşünüyordur. Yani ona göre "bir şeyi üstelersem bir şeyler değişebilir" düşüncesi oluşuyordur. İlk izin vermediğinizde nasıl sakinseniz devamında da öyle olun. Hayır annecim dedikten sonra. Bir daha istediğinde yine aynı sakinlikle hayır annecim diyin.

2 yaşinda bir oğlum var. 4 ay önce 2 yasina girdi.
Çok mizmiz hic söz dinlemiyor.
Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
İyilikle söylüyorum olmuyor
Kiziyorum olmuyor
Aliyorum konuşuyorum olmuyor
Bazen o kadar sinirleniyorum ki
Onu dovmemek için ellerimi filan isiriyorum artik obhale geldim.
Oynuyorum onunla ama ona yetmiyor
Bütün gün onunla oynamami istiyor.
Ben bu çocukla ne yapayim :KK43:
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.
Oglunuz tam iki yas sendoromunu yasiyor
Oncelikle sakin olun bu biticek bunu bilin burda tavrunuz cok onemli
yoksa bir kisir dongu sizi bekliyor aglamasina izin verin hemde aglayabildigi kadar unutmagim her agladiginda istegini yapmaniz ardindan gelen istegi yonlendiricek
sunu unutmayin hic bir cocuka aglamaktan hic birsey olmaz
he sunuda soyleyim agladigi zaman ilgisini baska yone cekmeye calismayin Bida dikmat eksikligine sebep oluyor sakince aglamasinin bitmesini bekleyin

İzin vermediğiniz şeylerde daha doğrusu çocuğunuzun üstelediği şeylerde üslubunuzu değiştirmek yerine üslubunuzu koruyup konuşmaya devam edin. Çünkü sizin sinirlendiğinizi görünce bir şeylerin değişebildiğini düşünüyordur. Yani ona göre "bir şeyi üstelersem bir şeyler değişebilir" düşüncesi oluşuyordur. İlk izin vermediğinizde nasıl sakinseniz devamında da öyle olun. Hayır annecim dedikten sonra. Bir daha istediğinde yine aynı sakinlikle hayır annecim diyin.
Bunu deneyecgmm

Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
Kiziyorum olmuyor
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.
Tv de süper dadı diye bi program vardı . Orda demişti kadın 2 yaş çok zorlu bi dönem inatçılık çok fazla diye. Tavsiye olarak şöyle demişti. Mesela üstünü giymemek istediğinde giyemez kii giyemez kii diyince tam tersini yapıyormuş :)

Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Kiziyorum olmuyor

Kesinlikle kreşe vermelisin, Doktor yada psikoloğa da gitsen alacağın cevap aynı olacaktır. Sosyalleşmek isteyen çocuğun senin arkadaşlığınla tatmin olmadığı için sana olmadık cezalar veriyor. çevrendeki kreşleri araştırıp yarım gün gönderdiğinde yaşadığın değişimi görünce boş yere kendi kendine eziyet ettiği anlayacaksın. günümüzün problemi çocuklarımızı dört duvar arasında büyütmeye çalışıyoruz ve onlara yeterli sosyal ortamı sağlayamayınca hareketli çocularımızla bu tür sorunlar yaşamamız çok normal. hafta sonları sabah saatlerinde bu konuları işleyen bir program var kaçırmamalısın bence. Allah kolaylıklar ve sabır versin.

Henuz bezine yapiyor tuvalete yapmayi (lazimligada) reddediyor.
Bi yer buldum aslında. Sübyan okulu. Hem ufak tefek dualar öğretiyor. Kalan bütün vakitte oyunlar oynuyolar. 2-3 yas sinifi var.
Öğle 12 bucuktan 4 bucuga kadar.
4 saat yani.
İki arkadasimin cocuguda oraya gidiyor.
Onlarda çok memnunlar.
Onların çocukları 4 yasinda.
3-4 yas sinifinda.
Bi de 4-5 yas sinifi varmis.
Çocukların zekasina aktifligine psikolojisine gore ders veriyorlar.benim ki küçük olduğu için tamda benim istediğim gibi oyun agirlikli olacak. Okul gibi yari donem tatili de var. Bu donem de tuvalete alistirabilirsem 2. Dönem alirlarsa vereceğim inşallah.
Gerçekten çok doğru soyluyorsunuz.
Onun istediğinin arkadaş olduğunun çok farkindayim.

Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Kiziyorum olmuyor

Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Kiziyorum olmuyor
Yani benden istediği ilgiyi goremediği için mi hircin.
Ama ben onunla ilgileniyorum.
O hep hoc bi şey yapmiyim hep onunla ilgileniyim iatiyor.elimden geldiği kadar da ilgileniyorum ama yetmiyor.
Söz de dinlenmiyor. Mesela bardak dokulcek dikkat et diye defalarca ikaz ediyorum.o bi şey yerken kalkar onu gösterir bunu gösterir.kalkar oturur kalkar oturur. O kadar dikkat etmeme rağmen bardagi döker sonunda.
Mesela topunu TV te atar.
Defalarca uyaririm izah ederim. Yok yine yapar yine yapar. En sonunda alirim kaldiririm. Oturur bu sefer saatlerce ağlar.
Mezzanotte ayni sorunlari bende yasamaktayim 1 bucuk yasinda oglum ve cok huysuz herseye kiziyor cok hareketli alt degistiremiyorum cok bunaltiyor sinirleniyorum ama kiyamiyorum cok bunaldim bu aralar hiperaktif sanirim dr 3 yasina kadar surer diyor konusamadigi icin derdini anlatamayinca sinirleniyormus ama gercekten zor geciyor gunler

Tamda benim oglumu anlatmissiniz valla bende konu acip soracakdimki yazdiklarinizi okuyunca tam bizi anlatmis dedim benim oglumda yeni gircek iki yasina ama tam sizin dediginiz gibi bide bizimkinin fazladan bana vurmasi var malesef yuzume falan cok vuruyor soyluyorum konusuyorum anneye vurulmaz diyorum babaya diyo onada vurulmaz diyorum bana vuruyo hemen bazen sirf giciklik olsun diye agliyo biryere geciyo ordan bisey istiyo vermeyince agliyo. Bagriyo

Back
X