Davranış Bozuklukları çıldırmak üzereyim :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
2 yaşinda bir oğlum var. 4 ay önce 2 yasina girdi.
Çok mizmiz hic söz dinlemiyor.
Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
İyilikle söylüyorum olmuyor
Kiziyorum olmuyor
Aliyorum konuşuyorum olmuyor
Bazen o kadar sinirleniyorum ki
Onu dovmemek için ellerimi filan isiriyorum artik obhale geldim.
Oynuyorum onunla ama ona yetmiyor
Bütün gün onunla oynamami istiyor.
Ben bu çocukla ne yapayim :(
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.
CANIM BENM 2 YAŞ TAMAMEN BÖYLE ZATEN. TAM YAŞININ ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR MUTLU OL:))) BENM OĞLANDA 2 YAŞINDA İSTEDİĞİ YAPILSIN DİYE AĞLIYOR. BU ARALAR SİNİRİ ÖĞRENDE ELİNİ ISIRIYOR FELAN. BEN NE YAPIYORUM HİÇ BİR ŞEY!!!! EVET .. AĞLAYABİLRSİN ANNECİM AĞLAMAN BİTİNCE BANA SÖYLE O ZAMAN O ZAMAN YAPARIM TABİ EĞER MAKÜLSE DİYORUM. Kİ GERÇEKTEN DE AĞLAMASI BİTENE KADAR İSTEDİĞİNİ YAPMIYORUM. AYRICA ELİNİ FALAN ISIRDIĞINDA DA SANKİ HİÇ ÖYLE BİR ŞEY YAPMAMIŞ GİBİ HAYATIMA DEVAM EDİYOPRUM. YAPTIĞIM İŞE YOĞUNLAŞIYORUM. HATTA BAZEN AAA BURADA BİR KEDİ VAR GALİBA BAKIYIM DA ONUNLA OYUN OYNANAYIM FALAN DİYEEK DİKKATİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUM:)) İŞE YARIYOR

CANIM BENM 2 YAŞ TAMAMEN BÖYLE ZATEN. TAM YAŞININ ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR MUTLU OL:))) BENM OĞLANDA 2 YAŞINDA İSTEDİĞİ YAPILSIN DİYE AĞLIYOR. BU ARALAR SİNİRİ ÖĞRENDE ELİNİ ISIRIYOR FELAN. BEN NE YAPIYORUM HİÇ BİR ŞEY!!!! EVET .. AĞLAYABİLRSİN ANNECİM AĞLAMAN BİTİNCE BANA SÖYLE O ZAMAN O ZAMAN YAPARIM TABİ EĞER MAKÜLSE DİYORUM. Kİ GERÇEKTEN DE AĞLAMASI BİTENE KADAR İSTEDİĞİNİ YAPMIYORUM. AYRICA ELİNİ FALAN ISIRDIĞINDA DA SANKİ HİÇ ÖYLE BİR ŞEY YAPMAMIŞ GİBİ HAYATIMA DEVAM EDİYOPRUM. YAPTIĞIM İŞE YOĞUNLAŞIYORUM. HATTA BAZEN AAA BURADA BİR KEDİ VAR GALİBA BAKIYIM DA ONUNLA OYUN OYNANAYIM FALAN DİYEEK DİKKATİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUM:)) İŞE YARIYOR

Ya sinirlenmiyor musunuz?
Oğlum biraz düzeldi dedim yine tuhaflasti. Ben gerçekten kafayi yemek uzereyim. Durumum olsa daha çok sosyalleşme sini sagliyacagim ama maddi durumda buna el vermiyor. Hava soğuk disari cikamiyoruz .
Tuhaf tuhaf şeylerden bana takiyor. Kaynanamdam beter.gidiyor geliyor bana sariyor. Sanki büyük biri de bilinçli yapiyor dersiniz hareketlerini görseniz.
Dun akşam babası onu aldi oynadı onunla.ona top aldi. Aldi onuzlarinda esekcilik oynadı. Bayagida oynadi.adam yoruldu artik. Yeter oğlum sonra yine oynariz dedi.ortaligi yikti. Hani simarik bi çocuk edasiyla yapmiyor bunu. Mizmiz . çok fazla mizmiz. Bizim burada bi Subyan okulu buldum. 3yasinda çocuklar var orada . diyorum konussamda oyun saatlerine denk getirip arada oraya mi gotursem. Biliyorum sıkılıyor.yalnızlıktan yapıyor. Ama benim elimden de bi şey gelmiyor. Oynuyordum onunla ama mutlu olmuyor. Ne yapsam mutlu edemiyorum. Çok memnuniyetsiz bi cocuk yaa :(

Ya sinirlenmiyor musunuz?
Oğlum biraz düzeldi dedim yine tuhaflasti. Ben gerçekten kafayi yemek uzereyim. Durumum olsa daha çok sosyalleşme sini sagliyacagim ama maddi durumda buna el vermiyor. Hava soğuk disari cikamiyoruz .
Tuhaf tuhaf şeylerden bana takiyor. Kaynanamdam beter.gidiyor geliyor bana sariyor. Sanki büyük biri de bilinçli yapiyor dersiniz hareketlerini görseniz.
Dun akşam babası onu aldi oynadı onunla.ona top aldi. Aldi onuzlarinda esekcilik oynadı. Bayagida oynadi.adam yoruldu artik. Yeter oğlum sonra yine oynariz dedi.ortaligi yikti. Hani simarik bi çocuk edasiyla yapmiyor bunu. Mizmiz . çok fazla mizmiz. Bizim burada bi Subyan okulu buldum. 3yasinda çocuklar var orada . diyorum konussamda oyun saatlerine denk getirip arada oraya mi gotursem. Biliyorum sıkılıyor.yalnızlıktan yapıyor. Ama benim elimden de bi şey gelmiyor. Oynuyordum onunla ama mutlu olmuyor. Ne yapsam mutlu edemiyorum. Çok memnuniyetsiz bi cocuk yaa :(
cnm sinirlendiğim oluyor elbet ama genel anlamda sakinliğimi korumaya çalılşıyorum. yoksa çok daha kötü oluyor. hemde ona kızdığım için çok üzülüyprum kendime çok kızıyorum. bence onunla bol bol oyun yap. evde yapılabilecek çok hoş aktiviteler var. yaz internete oğlunla yap hepsini.

Merhaba,yazdıklarınızın çoğunu okudum.Öncelikle sinirlenmeyin.dünya güzeli oğlunuz var aileniz var şükredin.Oğlunuza gelice çok zor ama sizin değil onun aileye uyma mecburiyeti var.Ona büyük insan gibi davranın.Mesela yemek için ona seçim şansı tanıyın.Örneğin omlet mi yoksa peynirli ekmek mi şeklinde.Masada ona da servis açın tabağı bardağı olsun.Yanınızda otursun Eşimiz geç geliyorsa bile siz oğlunuzla yiyin.Kıyafet seçerken de yine opsiyon sunun,seçim şansı olduğunu bilmesi birey olması açısından çok çok önemli.O ağladığında sussun diye istediği şeyi yapmayın Çünkü çocuklar çok akıllıdır.İstediği şeyleri yaptırmayı iyi bilirler.

hemen de bi cocuk hircinsa hiperaktif teşhisi koyuyor herkes. yani kimse kusura bakmasın ama ilaç vere vere çocuklar ... olacak.

neden biz bu işi yapamiyiuz neden çocuklar hep hırçın ?gercekten içim parcalaniyor artık

çocuklar bugünün anne babaları elinde cocuk olmaya çalışıyor. :*( kendide dahilim tabi. ben süper bi anneyim dmiyirm tabi.

reklam yapmıyorum adem gunesin kitaplarını tavsiye ediyorum. ağlayarak okuyorum . kendi cocukluguma ağlıyorum . sonucta annemle zamanında bu kadar gelişmiş değildi her şey ama ben bilgiye ulaşabiliyorsam bencebbilgiyi aramamak vebal olur..

herkese kolay gelsin . anne baba olmak çok zor :(ama vu devirde cocuk olmak da çok zor

yiluismlar

bence çocuğunuzun yüzüne bakın .. gözlerine bakın . ellerine bakın . konuşurken ağzına bakın. bırakın kendinizi ona. anneliginizi yaşayin. beraber uyuyun kokusunu duyun ..

yemek yiyen doyan bi insan yemek aramaz .. cocuk annesinin paçasını birakmiyorsa doymuyor demek:(

2 yaşinda bir oğlum var. 4 ay önce 2 yasina girdi.
Çok mizmiz hic söz dinlemiyor.
Bezini degistirtmez.
Ustunu degistirtmez.
Yemek yemez.
Söz dinlemez. 
Uyumaz.
Ben mesala başka bi odaya gitsem beni orada tutmaz illa içeri geleceksin. Gitmediğim zaman gidene kadar ağlar.
On dakika TV izletme,iş yaptirmaz,tuvalete gidince bile rahat vermez. Çok yoruliyorum. Cokta inat.
Neyi yapip neyi yapmamasinin gerektiginin çok iyi farkında olmasına rağmen inadina yapiyor. Anlamiyor desem çok Eki maşallah her şeyi çok iyi biliyor.
İyilikle söylüyorum olmuyor
Kiziyorum olmuyor
Aliyorum konuşuyorum olmuyor
Bazen o kadar sinirleniyorum ki
Onu dovmemek için ellerimi filan isiriyorum artik obhale geldim.
Oynuyorum onunla ama ona yetmiyor
Bütün gün onunla oynamami istiyor.
Ben bu çocukla ne yapayim :(
Çok üzülüyorum artik. Kresemi vereyim. Ne yapayim akil verin bana. Pedagoga mi gitsem. NW yapayim hic bilmiyorum.
bu postu açtığınızdan beri aylar geçmiş ama inşallah takip ediyorsunuzdur
oğlunuzda değişme var mı onu merak ediyorum ve bu süreci nasıl atlattınız?

benimde 22 aylık oğlum var 15 gündür bambaşka bir çocuk oldu
uyku saatleri düzenliydi her akşam mutlaka 21:00-21:30 arasında uyurdu
dışarıdaysak bile uyku saatinde mutlaka eve gelirdik.
şimdi 12den önce uyutamıyorum.
gün içinde aşırı hırçın,mızmız, inatçı,bana vurmaya da başladı.
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

bu postu açtığınızdan beri aylar geçmiş ama inşallah takip ediyorsunuzdur
oğlunuzda değişme var mı onu merak ediyorum ve bu süreci nasıl atlattınız?

benimde 22 aylık oğlum var 15 gündür bambaşka bir çocuk oldu
uyku saatleri düzenliydi her akşam mutlaka 21:00-21:30 arasında uyurdu
dışarıdaysak bile uyku saatinde mutlaka eve gelirdik.
şimdi 12den önce uyutamıyorum.
gün içinde aşırı hırçın,mızmız, inatçı,bana vurmaya da başladı.
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Allah sabır versin.Oğlunuz iki yaş sendromuna girmiş kanımca.Bununla ilgili bir sürü yazı makale var.Arastırma yapabilirsiniz.

Allah sabır versin.Oğlunuz iki yaş sendromuna girmiş kanımca.Bununla ilgili bir sürü yazı makale var.Arastırma yapabilirsiniz.
amin teşekkür ederim. evet bu konuda baya bi araştırma yaptım. tracy hogg ve adem güneş'in kitaplarını sipariş verdim.inşallah bundan sonra herşey daha güzel olur.

amin teşekkür ederim. evet bu konuda baya bi araştırma yaptım. tracy hogg ve adem güneş'in kitaplarını sipariş verdim.inşallah bundan sonra herşey daha güzel olur.
allah yardımcınız olsun. benim size en iyi tavsiyem onun bir çocuk olduğunu unutmamanız. helede şimdi bebeklikten çocukluğa geçiş yaşadığı bir döenmde. siz bir hayal edin hayatınızda ufacık değişiklilklerde bile ne kadar agrasif oluyorsunuz ? biraz sabır hatta baya sabır:)) bol konuşma işinize yarar diye düşünüyorum

allah yardımcınız olsun. benim size en iyi tavsiyem onun bir çocuk olduğunu unutmamanız. helede şimdi bebeklikten çocukluğa geçiş yaşadığı bir döenmde. siz bir hayal edin hayatınızda ufacık değişiklilklerde bile ne kadar agrasif oluyorsunuz ? biraz sabır hatta baya sabır:)) bol konuşma işinize yarar diye düşünüyorum
yorumunuz için çok teşekkür ederim. tavsiyenizi dikkate alıcam.

Back
X