- 18 Ağustos 2007
- 5.773
- 4.341
- 698
- Konu Sahibi gunessizkedi
Bende aynı konunun tekrar tekrar anlatılmasından sıkıntı duyarım. Ama buradaki detay arkadaşın eşinin yeğenleri için sarfettiği çirkin sözlerdir. İşte buna tepki gelmiştir ki bende tepkiliyim. Kendi yeğenleri olsa acaba bu lafları sarfedermiydi? Hayır etmezdi. Çünkü kendi yeğenleri çocuk ve onların otunun b.kunun anlatılması normal ama eşinin yeğenleri hakkında böyle bir şey olamaz. İnşallah arkadaşın eşide arkadaşın yeğenleri için aynını düşünüyordur.
December, canım senden niye alıntı yaptığıma gelince, her ne kadar aynı konunun anlatılmasından sıkılsamda bende bir anne olarak çocuklarımı anlatırım. Ama bu ne anneliğe endeksliğimden, ne konuşacak başka bir konu bulamamamdan, nede annelikten başka bir sıfatımın olmayışından kaynaklanmıyor. Allaha şükür hem mesleki hayatımda, hem aile hayatımda hemde sosyal hayatımda oldukça yoğun ve mevzularla doluyum. Yani annelikten başka sayabileceğim bir sürü sıfatlarım var. Annelerin çocuklarını anlatmalarının tek nedeni senin saydıkların değildir, anneler çocukları ile gurur duyduklarında, onlara olan sevgileri sel olup taştığında içindekileri dökmek başkalarına anlatmak isterler. Yoksa emin ol ki, her kadının en az bir kaç çeşit sıfatı ve konuşacak mutlaka bir şeyleri vardır. Ama biz anne olarak çocuklarımızı hayatımızın merkezine koyduğumuz için onları anlatırız. Onlarla ilgili sevinçlerimizi, gururlarımızı, üzüntülerimizi v.s. şeyleri paylaşmak için yaparız bunu.
Ayrıca dinleyenin kişiliği ile bağlantılı bir konu bu. Yani kendimden örnek verirsem ben düşmanım olsa ve bana çocuğunu 24 saat anlatsa sıkılmam. Çünkü çocukları çok severim. Mesela benim eltim benim çocuklarıma tapar ki kendinin 30 a yakın yeğeni olduğu halde. Sırf 15 tatilde oğlum onlarda kalacak diye kayınvalidemin odasını oğlum için dizayn etmiş odaya küçük bir televizyon almış ve işinde kendine çok lazım olan bilgisayarını oğlumun hizmetine vermiştir. Hatta matematiği zayıf geldi diye 1 hafta işine gitmemiş ve oğlumu evde çalıştırmıştır. Asla benim yeğenim değil, kaçıncı derece akrabam, onlar kim oluyor ki dememiştir.
Tatile giderken bile zorla alır götürür çocuklarımı, eşiyle başbaşa tatil yapmaktansa çocuklarla yapmayı yeğler. Yani kıssadan hisse benmerkezci ve çocuk sevgisiyle alakalı bir konudur bu.
merhaba burbuk, konu ne olursa olsun karşıt fikir dahi olsa sizin tarafınızdan muhatap alınmak benim için gerçekten bir onur. burada gerçekten saygı duyduğum toplasam 3-4 hanımdan birisiniz. o yüzden yanlış anlamaları gidermek istiyorum. siz de aslında beni anladınız ama düşüncemde aşırıya kaçmamam için böyle yazmışsınız anladığım kadarıyla.
benim önceki mesajımda tanımladığım kadın türü, gerçekten çocuğundan başka konuşacak şeyi olmayan kadınlar. gerçekten var böyle insanlar ben de tanıyorum. siz kendinizle kıyaslamışsınız fakat bu öyle basit bir kendi çocuğu hakkında konuşma olayı değil. karşınızda konuşmanızdan sıkıldığını gördüğünüz halde siz ayı şeyleri tekrarlayıp durur musunuz? tekrarlamazsınız. veyahut da başka bir şeyden konuşursunuz. ama bazı insanın hakikaten konuşacak başka şeyi olmuyor. ben bunu (orada da yazdım) katiyyen küçümseme amaçlı söylemiyorum. neticede bu bir seçimdir. ve herkes seçtiği hayatta yaşama özgürlüğüne sahiptir.
ama bu hayatı kendisi yaşarken başkalarını da aynı şekilde yaşıyor sanmak biraz saflıktır. yine kötülük değildir niyet. yoksa çocuk sevgisinden başka bir şey. ya da en azından ben çocuk sahibi olmayan biri olarak böyle düşünüyorum. belki ömrüm boyunca da çocuk sahibi olmıcam. o zaman sürekli anneler empati kurmak zorunda olanın ben olması biraz abes olacak bence. her iki taraf da birbiriyle empati kurmalı.