Çıldırtan çocuk sevgisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi gunessizkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet deniz güneşcim katılıyorum sana kimseyi sıkmak boğmak güzel bir şey değil...
aynen çocuk sevgisiyle falanda ilgisi yok. ve verlecek tavsiyede yok bu durumda bahane uydurup kalkmak dışında.
benimde böyle insanlara denk geldiğim olmuştut bir tanıdığımız süreklii ama sürekli üniversiteyi kazanan kızının derslerinden hocalarından falan bahseder yakalayınca çok sıkıcıdır. bana ne onun derslerinden hocalarından... ama sonra şunu farkettim bu kadın sürekli evde oturan kimsesi , paylaşacak arkadaşı olmayan biri. mutlulğunu gururunu biriyle paylaşmak istiyor. işte o an çok acıdım o kadına. ne konuşacak kendine ait bir mevzusu , ne kendi hayatına dair bir meselesi var.çünkü tüm hayatı çocuğu. belki bu kadında öyledir. kendini çocuğuna adamış evde oturan biridir. bende dikkat ettim mesela bu günlerde hep eşime kk dan bahsediyorum burdaki dostlarımdan. sonra farkedip özür diliyorum sıktığımı düşünüyorum. demek herkesin başına gelebilen bir şey diye düşündüm. ondan işte bir parça anlayış sınırımı çektim aşağıya. tabiide herkesin tahammül sınırlarıda başkadır... :) umarım ifade edebilmişimdir kendimi...

Ya tabii ki zaman zaman biz de , bizi çok heyecanlandıran, mutlu eden konuları anlatıyoruz çevremize..Ama sınırı olmalı hele ki karşındakinin dinlemediğini ya da sıkıldığını anladığın an kesmek lazım..

Arkadaş o kadar dolmuş ki..CADIARZU
Demek ki zaman zaman çocuklarını anlatma durumu değil bu.CADIARZU
Belki de gelin_görümce aralarında başka şeyler var bilmiyoruz..:1closedeyes:
Belki inadına birşeyler yapıyor görümcesi.:1closedeyes:
Çünkü sıkıldığımı kaç kere belli ettim anlamıyor demiş.
Bence anlamıştır görümcesi de..işte..:jeyyar:

evet haklısın söz konusu gelin görümce kaynana üçgeni olunca minik şeyler bile batabiliyor yeri geldiğinde...a.s
hee birde eltiyi unuttumsırnaşık şey
yok arkadaşı kınamıyorum belkide sevmiyordur çocukları oda olabilir herşey normal... gamyoncuiremsu
sadece birbirimize karşı bir parça daha hoşgörü ve anlayışş mükemmel olmazmıydııı opuyorumnanaktan tabi busöylediğim görümce içnde geçerlii sengözlerimebaksanab

Bizim eski binada yaşlı bir karı koca vardı. Kadın sanki biraz bunamış gibi, amcada eskiden alkolikmiş şimdide zaman zaman içer. tek başlarına yaşıyorlar. 3 oğulları var. Doğum yaptım teyze bebek görmeye geldi. Hoşgeldi sefa geldi. tam 3 saat teyzenin eskiden yaşadıklarını, çocuklarını nasıl büyüttüğünü, ne sıkıntılar çektiğini, beyamcanın içki muhabbetlerini, gelinlerini, torunlarını dinledimde dinledim.kafamçokkarıştı, imdat yangın var diye bağıracaktımki, teyzenin kocası geldide kalktı.

Bende burcuözge gibi baktımki sonradan cidden yalnız insanlar. Çocukları var ama 40 yılın başı gelirler. gelinler hele hiç gelmezler. 5 sene oturdum o binada hiç görmedim gelinlerini. tamamen kendi başlarınalar. Yolda filan görse teyze beni yine başlardı anlatmaya. bilirdim muhabbetin konusunu daha başlamadan. Evet yine çocukları, yine çocukları.

Taşındım o binadan, aynı mahallede başka bir yere, bir daha da görmedim 1 sene olacak neredeyse, iyilerdir inşallah.

Denizgüneşcim sen de haklısın ama şöyle bir durum var... Ben asla dinlemek istemediğim bişeyi dinlemem, yapmak istemediğim bişeyi yapmama.. Buna görümcem de sebep olsa annemde kardeşim de kocam da sebebp olsa yapmam, dinlemem.....
Dınlemekten sıkıldıysam kalkar giderim, o ortamda bulunmama...Ondan anlamıyorsa da aa anlatmıştın daha önce biliyorum bunları der kestirip atarım....
Bunları yapmayıp da burada konu açıp onlar benim hiçbişeyim olmuyor kendi kardeşimin çocukları olsa neyse, kim ki onlar umrumda değiller niye anlatıyor demem.....
Konuyu açan arkadaş maaşallah çok açıksözlü, hoşuna gitmeyen yorumlar yapan herkese hemen cevaplarını yapıştırıveriyor..
Tabii burası sanal ortam klavye başında laf saydırmak kolay....
Benim kızdığım şu, madem arkadaş bu kadar hazır cevap her eleştiriye verecek cevabı var, görümcesine de versin aynı cevapları....
Hatta başka konularda bana görgüsüz saf diyebilecek kadar saygısız birinin ben görümcesine olan bu suskunluğunu anlayamıyorum....
Beni tanımıyor ben onun evliliğini bozamam diye bana istediği gibi hakaret etsin...
Ama görümce ya kocamı doldurursa diye ona cevap vermeyip burda arkasından konuşup şikayet etsin ve anlayışlı ol diyenlere de kızsın....
Yok böyle bir lüksü kimsenin.....

Sen yine iyi valla çocuk dinliyorsun. Benim ev arkadaşım her akşam her akşam allahım düşündükçe deliriyorum iş yerinde gün boyunca olanları noktasına virgülüne yüksek sesle makinali tüfek gibi anlatıyor. Tüm günü ve diyaloğu bir başlıyor ben onu dedim öteki bunu dedi ondan sonra ben de bunu bunu dedim de o geldi de bu gitti de. Ayyyy fenalık geldi içime. Dinlemek istemiyorum dedim güzelce ertesi gün yine aynı. Seni dinlemek zorunda mıyım dedim. yine aynı. Kısa kes özet geç dedim duymadı bile. Kafamı televizyona çeviriyorum tv nin önüne geçiyor kitap okuyorum yine devam. Daha ne yapmam lazım siz söyleyin

canım boşver derdin bu olsun napacan ya bazı insanlar böyle oluyor belkide anlatacak birşey bulamıyordur senle paylaşacak şey konu bulamadığından devamlı çocuklarını anlatıyordur dinle başka odaya geç anladığın anda bir çay yapayım de vs vs
belkide paylaşacak birşey yoktur seninle arasında

Merhaba, benim görümcemin 2 çocugu var. Sorun şu ki ben eşimle evlenmeden nce dünyaya gelen bu çocuklarla iligili o kadar çok şey anlatıyor ki görümcem, daralıyorum. Yani bi çocugun yaptığı bi çocukluğu, komikliği, söylediği bi yanlış kelimeyi önce bana anlatıyor gülüyor, sonra eşimin yanında ben varken bi de eşime anlatıp gülüyor, sonra bi daha başkası gelince ortama, ona anlatıp gülüyor. Çıldırcam ya...Bana çocugununun otunu bkunu, yaptığı en ufak sevimliliği bana anlatasın ya. Benim kardeşimin çocukları değil onlar, benim kardeşim değiller, ben yokken doğmuş çocuklar. Yani artık o kadar bunaldım ki ikisinin de taaa 4-5 sene öncesinden başlayarak yaptıkları şirinlikleri dinlemekten, valla çok pis terslicem ya. Ne desem napsam da çıksam işin içinden ?

valla arkadasim sana katiliyorum ben hic sevmiyorum habire cocugundan yaptigi seylerden ve bide bunlari anlatirken kendi cocougunun taklitini yapan insanlardan.bi de senle konusurken tam konusmanin ortasinda cocuk araya girer kadinda seni ortada olece birakip cocukla ilglilenir;kelimeler agzinda kalir yaaa..cinnet geciriyorum..sana tavsiyem sen de onlari kaale alma hatta mumkunse iliskileri minimuma indir..

Sen yine iyi valla çocuk dinliyorsun. Benim ev arkadaşım her akşam her akşam allahım düşündükçe deliriyorum iş yerinde gün boyunca olanları noktasına virgülüne yüksek sesle makinali tüfek gibi anlatıyor. Tüm günü ve diyaloğu bir başlıyor ben onu dedim öteki bunu dedi ondan sonra ben de bunu bunu dedim de o geldi de bu gitti de. Ayyyy fenalık geldi içime. Dinlemek istemiyorum dedim güzelce ertesi gün yine aynı. Seni dinlemek zorunda mıyım dedim. yine aynı. Kısa kes özet geç dedim duymadı bile. Kafamı televizyona çeviriyorum tv nin önüne geçiyor kitap okuyorum yine devam. Daha ne yapmam lazım siz söyleyin

reneta yorumunu okuyunca kendimi senin arkadasn gibi hissettim.yazik kizma kiza yaa..bende kisa bir zaman once oleydim.pek arkadasim olmadigi icin ogun okulda ne olmussa aksam gelip eve esime anlatiyodum baktim adam dinlemiyo kafa salliyo ben konusurken kasi gozu bi yere gidiyo..anladim ki bu beni dinlemiyo bende kestim artik gunun olaylarini anlatmayi.farkettimki benm cevremde ole yakin arkadasm olmadi icin kendiliginden anlatmaya basliyomusum..belki kizda oledir zamanla anlar merak etme..

keşke görümcen burayı okuyor olsada anlasa.Sen belli etmedikçe anlamaz sıkıldığını. Bende hiç hazetmem sürekli birilerinin muhabbetinin dönmesini,abartı övgüleri,ama bazen insan katlanmak zorunda kalabiliyo.çook başıma heldi,gıcık bi durum

reneta yorumunu okuyunca kendimi senin arkadasn gibi hissettim.yazik kizma kiza yaa..bende kisa bir zaman once oleydim.pek arkadasim olmadigi icin ogun okulda ne olmussa aksam gelip eve esime anlatiyodum baktim adam dinlemiyo kafa salliyo ben konusurken kasi gozu bi yere gidiyo..anladim ki bu beni dinlemiyo bende kestim artik gunun olaylarini anlatmayi.farkettimki benm cevremde ole yakin arkadasm olmadi icin kendiliginden anlatmaya basliyomusum..belki kizda oledir zamanla anlar merak etme..[/QUOTEC

Canım benim iki yıl oldu iki yılım dışarıda olduğum akşamlar hariç böyle geçiyor. Anlamıyor açık açık söyledim daha ne denilebilir ki. pofff :mymeka:

kendi cocugunuz oldugunda sizde etrafa cocugunuzla ilgili herseyi anlatmak isteyeceksiniz... cocugunuz olsunda bi görürüz...

Üstelik neden bukadar sinirleniyorsunuz ki? Neden tersliyceksiniz ki? Kalp kirmaya deger birsey degil bence.

Üstelik neden ayrim yapiyorsunuz ki? görümceniz de sizin ablaniz onun cocuklarida sizin yiyenleriniz sayilmaz mi?? neden anlatmasin ki ?

Neler okuyoruz görümcesinden neler cekenler, baska derdiniz yok sanirim ?

arkadaşım bu ne ya önüne geleni terslıyosun millet sana yardımcı olmaya calısıyo bu konuyu açtıysan her türlü yoruma saygıv göstermek zorundasın madem cok zoruna gdıyo mılletın çocugunu anlatması onları tersle ınsanlardan ne ıstıyosun sen senın çocugun olsun sende bol bol anlatırsın meraklanma benım çocogum yok köperğim var bın tane cocugum olsa ancak onu sevdıgım kadar severım onu sevgımın en sonuyla sevıyorum bende hep onu anlatyırım cevremdekılere onlarda bunu dınlemekten keyıf alırlar hatta anlatmadıgım zaman onlar bana sorar oğlun ne yapıyo dıye o kadar severler ama sen milletın çocugunu kendıne dert etmıssın istemıyosan çocugundan bahsetmesini açık açık soyle sıkıldım artık senın çocugunun hıkayelerınden başka muhabbetler konuşalım de burada mıllete yapacagına afra tafra git o kısıye yap

bende kızımı büyüttüm ama kimseyi bu tür muhabbetlerle sıkmadım hiç bir zaman

aşırı çocuk konuları benide açıkca sıkıyor çok değişik konuşulacak konular var ,

ama ilgisi küçük ise bu alanda ise sadece bu konu konuşulur ,
birde herkesin çocuk sevgisi aynı derecede olmak zorunda değil ilgilendiği okuduğu araştırdığı değişik konular vardır , o açıkcası fazla şeykere kafasını yormayan kişiliğe sahip

zaten düşünmek zor sanat hekese özgü değil
sende ona bu gözle bak derim
sırnaşık şey:1no2:

bence arkadaşı çocukları anlatmasından çok aynı şeyleri 3 4 kez dinlemek sıkmış .bana kalırsa sabrını zorla yoksa haksız duruma düşersin canım

Son düzenleme:
sizin psikolojik olarak ciddi problemleriniz olduğunu düşünüyorum.şöyle bir baktım da hangi konuyu açmışsanız,hangi konuya mesaj yazmışsanız sürekli bir tarışma havası yaratmışsınız, insanları aşağılama hakaret seviyesizlik diz boyu... bir de başka bir konuda sözde çok iyi bir eğitim aldım falan diye yazmışsınız da ben de şunu merak ettim bu mahalle karısı uslübunu nerede öğrendiniz?siz acayip kompleksli sevgisiz mutsuz bir insan olarak canlandınız gözümde.sanal ortamdaki bu kadar çok insanı sinirlendirebildiğinize göre çevrenizdekilere sabır diliyorum...

görümcenizi ANNE olduktan sonra anlarsınız...

ve eşiniz bunları düşündüğünüzü bilse kimbilir ne kadar çok üzülür...

Merhaba, benim görümcemin 2 çocugu var. Sorun şu ki ben eşimle evlenmeden nce dünyaya gelen bu çocuklarla iligili o kadar çok şey anlatıyor ki görümcem, daralıyorum. Yani bi çocugun yaptığı bi çocukluğu, komikliği, söylediği bi yanlış kelimeyi önce bana anlatıyor gülüyor, sonra eşimin yanında ben varken bi de eşime anlatıp gülüyor, sonra bi daha başkası gelince ortama, ona anlatıp gülüyor. Çıldırcam ya...Bana çocugununun otunu bkunu, yaptığı en ufak sevimliliği bana anlatasın ya. Benim kardeşimin çocukları değil onlar, benim kardeşim değiller, ben yokken doğmuş çocuklar. Yani artık o kadar bunaldım ki ikisinin de taaa 4-5 sene öncesinden başlayarak yaptıkları şirinlikleri dinlemekten, valla çok pis terslicem ya. Ne desem napsam da çıksam işin içinden ?

bazı insanlar bunu çok yapar evet. mesela bi olayı anlatırlar size, ortama yeni gelen kişiye saygılarından dolayı mı artık neyse (o sırada size saygısızlık oluyor onu dşünmeden) olayı yinelerler. tekrar tekrar anlatırlar. gerçekten tahammülü kolay değil. bu tip bi insanla aynı ortamda bulunmak çok zor. dinlemek zorunda değilsiniz.

kibarca söyleseniz? şaka yollu filan?

Back
X