Sütün üşür.. (nasıl üşüyecekse süt )
Altını çok sık açma hasta olur.. (bırakıyım pişik olsun o daha iyi)
Ne yedinki gaz yaptı çocuğa ( gazında sebebi benim. hiç bir çocukta gaz olmuyor birtek benimkinde var sanki. ayrıca gazdan ağladığını ne biliyorsun)
Bak ben sardım sarmaladım sıcacık uyudu erkek çocuğu sever sıcağı ( ev 24 derece 3 kat giydirmiş çocuğu birde battaniyeye sarmış. Mayışmış sıcaktan zavallı tabi uyuyacak.)
Sen emzir ver ben uyuturum ( emzirip verirsin uykusu olmadığı için uyumaz ağlar kendi beceremedi ya
annesi doymamış al emzir diye geri getirir on dakka sonra. Ben uyutamadım diyecek hali yok ya)
bana ima ederek oğluma " Bende süt yok kuzum. Olsa veririm oğlumm, ağlatmam seni yavrumm" (bunu hem annem hem eşim hem kayınvalidem yapıyor. İnanamıyorum yaa sanki ben aç bırakıp ağlatıyorum çocuğu emzirmemek için pes doğrusu..)
Eskiler ............................ derdi şeklinde sayısız cümle. (adı üstünde eski. )
Terli terli emzirme sütün tadı kaçar ( sanki bakmış tadına. nerden biliyorsun diyince eskiler öyle derdi

kat kat giydirme o zaman diyesim geliyor..)
Bu da eşimden
Niye ağlatıyorsun yine çocuğu gecenin bir saati ( Ben psikopatım gece saati kurup düzenli aralıklara ağlatıyorum çocuğu)
Sen anlamıyorsun bu çocuğun derdinden ( Buyur sen anla. Ortak yapım yarısı bendense yarısı senden. Beş dakka sonra emzir aç bu çocuk diye getirir. Çözdü beyimiz olayı ben hiç düşünememiştim.)
VE daha niceleri.....