• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

walla 8 gun once sezeryan oldum bugun kalktım temızlık yaptım. supurge actım toz aldım yer sıldım... pehhhhhhh
kayınvalıdem yanımda ama bı dur yapma kızım demedı wallahı.
zaten ay sonunda bebek 20 gunluk olunca gıdıcekmıs
elınde kalır sankı yapı verse kayınvalıden cok kıymetlı galıba elı kolu.

walla mısafır gelıcektı bebek gormeye malum... ortalık toz ıcınde hıc aklına gelmıyor kalkıyım bı sıleyım supureyım demıyor... yalandan salonu supurdu bıde bana dıyor sende suranın tozunu al dıye bende aldım tozu evın kalanını supurdum sıldım napıyım. yok yapma dur ben yaparım dıyen yok!
yarı kırkım cıkınca dıkıslerım artık ıyıce ıyı olurum gıdıcekmıs ewe...
aman gıtsın ıstemem :oklava:

kızlarsizin yazdıklarınızı okuyunca dedim allahtan kaynanam hiç bişeyden anlamıyormuş deidm..hakikatende benim kaynanam hiç bişeyden anlamz 57 yaşında ne bebek bakmasını bilir ne yıkamasını bilir ne giydirmesinibilir ne tutmasını bilir benim kızım 14 aylık suanda ama ilk dogdugunda kucajklarına bile alamadilar..hep kendim büyüttüm baktim yikadimannemler uzakti bana...hala olmuş 1 haftada bir gelir oda 1 2 saat anca oturur ggider 6 sene olmuş hala resmiyizdir..sanki birbirini yeni tanıyan insanlr gibi..aslında bu durumdan hiçde şikayteçi deigilm..böyle daha güzel ilişkiler laçkalaşmadan daha iyi oluyor..ama hiç bir faydasinin olmamasına ragmen çokda bişey biliyormul gibi nezaman gelse karışır..ama kocam saolsun bize hiçlaf söyletmez..hekesi çıldırtacak bir söz söyleniyor elbette..bizlerde biraz he deyip geçelim boşverin siz bebişlerinizle vakit geçirmeye bakın onlar ne derse hehe deyin kendi bildiginizi yapın hem onlari kırmamiş olur hemde siz kendinizi yıpratmamiş olursunuz..çokda ufak detaylara takılmayın arkadaslaryoksa ömür geçmez sinir hastası olursunuz

walla 8 gun once sezeryan oldum bugun kalktım temızlık yaptım. supurge actım toz aldım yer sıldım... pehhhhhhh
kayınvalıdem yanımda ama bı dur yapma kızım demedı wallahı.
zaten ay sonunda bebek 20 gunluk olunca gıdıcekmıs...

canım yaa çok vicdansızmış seninkide.zaten yardım için değil torunları için geliyorlar..yoklukları daha hayırlı amann..çok zorlama kendini sende..sezeryanlısın zorlarsan toparlayamazsın ben kendimi çok zorladım 1 ayda zor kendime gelmiştim..sağlıkla büyüt canım..

Ama hanımlar çoğuda sizin iyiliğiniz için aileleriniz tarafından söylenmiş laflar.Sizleri ve bebeklerinizi düşünüyorlar.Siz bunun adına ister burnunu sokma,ister başka birşey deyin.Ama doğrudur bazen sizleri sıkmıyorlarda değillerdir eminimsempatiksalakcinni

canımhaklısın iyilikten söyleyenler vardır ama uslup çok önemli.eğer niyetin iyi ama uslubun kabaysa ne önemi var niyetin?ben de resmiyimdir.doğumda da o kadar yardım teklif etti kaynanam kabul etmedim ben temizlikçi çağırcam dedim,ya annem yaptı ya kadın çağırdım ya annem gidince ben yaptım ama kaynanama yaptırmadım.çok da ii oldu saygıda kusurum yok ama 'annem,evini yıkayayım,elini öpreyim-bayram da olsa-' yok.onlarda alıştı benim huyuma bisorun yokçokşükür

sirf bebegi sevmek icin binbir zorlukla uyuttugum cocugu elleriyle seviyomuss gibi yapıp uyandırmalarına da ben cok kiziyorum bebegim iyice cileden cikiyor uyaninca bas bas bagiriyo sonra da al acikmis annesi ondan durmuyo bu demesinlerrmi alsanaalsanasmile

midem almadığı halde şunu ye bunu ye süt yyapar, bebeğğim ağladığında üşümüş gaz yapmış ondan ağlıyor demeleri(ki oda sıcaklığı 27 derece oluyor o zaman), ben üstünü açıyorum onlar örtüyor.

sen üşütme sütüne geçer demelri
ben terlemesn dieye üstünü az örterken her gelenin elinde bir battaniye bebeğimin üstünü örtmeye çalışması sonrada terleyince niye terledi die hesap sormaları beni deli ediyor
bebeğim biraz fazla kusuyor ve kucağıma alınca kustuğunda midesi sıkıştı denmesi ( ki karnına baskı bile yapmıyorum) yada 'aaa bu çocuk nie bukadar kusuyor die yorum yapmaları
ben altını değiştirrken herkesin aman şöle sil böle kurula die karışıp bana kötü üvey anneymişim gibi davranmalarına sinir oluyorum .
sütüm yetmediği için mamaya başlamak zorunda kaldım ve bu benim suçummuş gibi !aa mamaya alıştırma denmesi sevmek için kucağınma lınca alışırsa görürsün die bilmiş bilmiş konuşmalara gerçekten gıcık oluyorum.
daha doğuralı 3,5 ay olmasına rağmen herkesin benden 2. beklemeside başaka bi gıcıklık :)

once sut yok dediler ben var diye israr edincede o zaman azdir diyorlar ama bilmiyorlarki anneler cok uzuluyor.olan sutunde azalmasina sebep oluyorlar.birde cocuk her agladiginda kayinvaldenin kulagi agriyor demesi.birde neden dogurdun 3 yada 5 sene sonra dogursaydin demesi. yasakkelime doguran ben bakan ben kötükedihüso o oyle diyince bende seneye birdaha dogurcam diyorum :jeyyar:

Sezeryandan bir gün sonra bebeğim küvözde olduğu için emzirmeye gittim. ılk defa bebek aldım kucağıma, çok endişeliydim bu nedenle. Hemşire hanım emzirmem için kucağıma verdi; ama korku bir taraftan, karnım acıyor bir taraftan, sütüm gelmiyor bir taraftan. Nasıl memeye yaklaştıracağımı bilemeyince, hemşire bir öfkeyle "Hayvanlar bile emziriyor. " dedi bana. Dondum kaldım. Ne denir ki bu lafın üstüne. Zaten ağlıyorum sürekli bebeğim yanımda değil diye. Bebekte bir serum, bende bir serum. :) Nihayetinde küvözde biberona alıştı, memeyi istemiyor. Ben de sağıp veriyorum sütümü. En gıcık olduğum laf: "Bebeği neden emzirmiyorsun? " Sanki ben seçtim sağmayı. Günahkarmışım gibi davranıyorlar. Bebek görmeye gelen bir misafirimiz bebeği sevmiyor musun dedi bana, düşünebiliyor musunuz? Ağlamaktan harab oldum. Neden herkes karışır anlamam, artık kırıcı olmaya başladım.

Sezeryandan bir gün sonra bebeğim küvözde olduğu için emzirmeye gittim. İlk defa bebek aldım kucağıma, çok endişeliydim bu nedenle. Hemşire hanım emzirmem için kucağıma verdi; ama korku bir taraftan, karnım acıyor bir taraftan, sütüm gelmiyor bir taraftan. Nasıl memeye yaklaştıracağımı bilemeyince, hemşire bir öfkeyle "Hayvanlar bile emziriyor. " dedi bana. Dondum kaldım. Ne denir ki bu lafın üstüne. Zaten ağlıyorum sürekli bebeğim yanımda değil diye. Bebekte bir serum, bende bir serum. :) Nihayetinde küvözde biberona alıştı, memeyi istemiyor. Ben de sağıp veriyorum sütümü. En gıcık olduğum laf: "Bebeği neden emzirmiyorsun? " Sanki ben seçtim sağmayı. Günahkarmışım gibi davranıyorlar. Bebek görmeye gelen bir misafirimiz bebeği sevmiyor musun dedi bana, düşünebiliyor musunuz? Ağlamaktan harab oldum. Neden herkes karışır anlamam, artık kırıcı olmaya başladım.

Haklısın ya insanlar çok kaba olmaya başlamış. empati kurmuyorlar asla. e mecburen biz de kırıcı oluyoruz

Sezeryandan bir gün sonra bebeğim küvözde olduğu için emzirmeye gittim. İlk defa bebek aldım kucağıma, çok endişeliydim bu nedenle. Hemşire hanım emzirmem için kucağıma verdi; ama korku bir taraftan, karnım acıyor bir taraftan, sütüm gelmiyor bir taraftan. Nasıl memeye yaklaştıracağımı bilemeyince, hemşire bir öfkeyle "Hayvanlar bile emziriyor. " dedi bana. Dondum kaldım. Ne denir ki bu lafın üstüne. Zaten ağlıyorum sürekli bebeğim yanımda değil diye. Bebekte bir serum, bende bir serum. :) Nihayetinde küvözde biberona alıştı, memeyi istemiyor. Ben de sağıp veriyorum sütümü. En gıcık olduğum laf: "Bebeği neden emzirmiyorsun? " Sanki ben seçtim sağmayı. Günahkarmışım gibi davranıyorlar. Bebek görmeye gelen bir misafirimiz bebeği sevmiyor musun dedi bana, düşünebiliyor musunuz? Ağlamaktan harab oldum. Neden herkes karışır anlamam, artık kırıcı olmaya başladım.

Ben olsam o Hemşireyi şikayet ederdim nasıl cürret eder öyle bişe söylemeye... O gerizekalının görevi sana bebeği tutmayı ve emzirmeyi öğretmek. Bana öyle bişe söyleselerdi ortalığı ayağa kaldırırdım. Kolaymı ya senin yavrun küvezde zaten ameliyattan çıkmışsın can acısı bir yandan. Neden haddini bildirmedin ki görevini adam gibi yapsın şimdi bebişin bu aptalın sayesinde biberona alışmış oldu..O misafire de ne denir.. tövbe yarabbi... insanlar neden böyle yaa. Sen takma canım kafana abuk sabuk konuşanada haddini bildir oturt. ben kimseyi dinlemiyom walla veriyorum cevabını saçmalayanın kırılırlarsa kırılsınlar. Kayınvaldem nazar değer diye herkese sütü yok mama veriyor diyorum dedi.. Çıldırdım neden yalan söylüyorsun dedim. War çok şükür sütüm senin yok dediklerin bana sorunca var diyorum birde sağıyorum yanlarında sen yalancı çıkıyorsun dedim. o gün bu gündür yorum yapmıyor artık..

sütün yetmiyor ( bunu söyleyen kayınpederim )
su verin bu çocuğa ( gene bunu diyen kayınpeder )
aç bu çocuk aç mama yapalım ( bebeğim 6. ayına kadar ayda ortalama 1.500-1750 gr aldığı halde )
bebek çok küçük doğdu beslenememişki içerde ( 2780 gr doğdu )
terden patlıyorum ev hamam gibi ayağına patik giy üstüne yelek al
emzir hemen yatır kokuna alışmasın
kucağamı alışmış bu ne

gibi sözler .... doğumdan sonra 3 ay kayınvalidemlerde kalmak zorunda kaldım bekar kaynımda ve kayınpederin işleri bozuktu sürekli evde başımda hergünüm ağlayarak geçti 3 ay neler çektim o evde herşeye karıştılar bebek gece gazı oluyordu yatak odasından çıkamıyorum çünkü her odada biri yatıyor kaynanam daha gık dese hemen kapıda bitiyor ne oldu neyi var neden ağlıyor sütünmü yok göğüslerimi ellemeler bilmiş bilmiş bak tabi yumuşamış memelrin hemen mama yapmalar allahtan çocuk çatlamamış hem gazdan bas bas bağırıyor hemde mama yapıp iyice basınç yapıyoruz.dr. gittiğimizde allahtan dr. dedi mama yapmayın çocuk zaten fazla kilo alıyor anne sütü fazlasıyla yaramış mama yaptıkça gazını artırıyorsunuz dedi ama kaynanam 1-2 gün sonra başladı doymuyormu mama yapalım demeye ayyyyyyyyyyy iyiki delirmedim hatta bi ara kendimi camdan atmayı bile düşünmüştüm benimle 2 kez de ağız kavgası yaptı çünkü neyse geçti çok şükür o günler.

Son düzenleme:
sütün yetmiyor ( bunu söyleyen kayınpederim )
su verin bu çocuğa ( gene bunu diyen kayınpeder )
aç bu çocuk aç mama yapalım ( bebeğim 6. ayına kadar ayda ortalama 1.500-1750 gr aldığı halde )
bebek çok küçük doğdu beslenememişki içerde ( 2780 gr doğdu )
terden patlıyorum ev hamam gibi ayağına patik giy üstüne yelek al
emzir hemen yatır kokuna alışmasın
kucağamı alışmış bu ne

gibi sözler .... doğumdan sonra 3 ay kayınvalidemlerde kalmak zorunda kaldım bekar kaynımda ve kayınpederin işleri bozuktu sürekli evde başımda hergünüm ağlayarak geçti 3 ay neler çektim o evde herşeye karıştılar bebek gece gazı oluyordu yatak odasından çıkamıyorum çünkü her odada biri yatıyor kaynanam daha gık dese hemen kapıda bitiyor ne oldu neyi var neden ağlıyor sütünmü yok göğüslerimi ellemeler bilmiş bilmiş bak tabi yumuşamış memelrin hemen mama yapmalar allahtan çocuk çatlamamış hem gazdan bas bas bağırıyor hemde mama yapıp iyice basınç yapıyoruz.dr. gittiğimizde allahtan dr. dedi mama yapmayın çocuk zaten fazla kilo alıyor anne sütü fazlasıyla yaramış mama yaptıkça gazını artırıyorsunuz dedi ama kaynanam 1-2 gün sonra başladı doymuyormu mama yapalım demeye ayyyyyyyyyyy iyiki delirmedim hatta bi ara kendimi camdan atmayı bile düşünmüştüm benimle 2 kez de ağız kavgası yaptı çünkü neyse geçti çok şükür o günler.

ilk kızımda benzer seyleri bende yasadım bebegim kolik oldugu için ve kaynım askerde oldugu için eşimin ailesi yanlız kalmasın dıye kendı evimde yasayamadım 2sene sabah 10da gıt aksam 10da eve dön habırde eve gıderken aksam kayınpederim bugun erken yatın oglum yorgun derdııı ayyy cıldırırdım bebegim oluncada 6ay beraber kal özel hayat diye birsey kalmıyor tamam cok yardımcı oluyor sagolsun ama ben kendimi cocugun hızmetcısı sanıyordum onlar onay vermezse dr gıtmezdık hatta kayınpederim dedelik heyecanı yasasın dıye hamılelıgımde esım yanımda hıc olmadı doguma gıderken bıle o ıse gıttıkı işyerı kendımızın ben dogum yaptım oglen 3te, esım aksam 8de geldı bızı gormeye cok uzulmustum nedıyeyım benımkının pısırıklıgı:oklava: herseyden once anasıbabası gelır kızım sımdı 5yasında babanne asıgı sımarık hırcın ıstahsız bır cocuk oldu sanki cok ıyı bakmış gıbı bunu ben buyutum bı dogurmadım bunu demesi sinir edıyor ıkıncı bebegımıde ıse esımın basına kalka kalka sen yanımda degıldın bebegını bıle hıc ultrasonda gormedın dıye hep soylendım benım yanımda oldu ikincıde oglumada kendım bakıyorum bugun carsıya cıkarkende kayınvalıdem bana soyle tembıhlıyo aman kızı yanlız basına sokaga bırakma ayy nasıl tepem attı tepkı verdım ben nezaman cocugu dısarı yanlız bırakıyorum dıye tersledım neolursa olsun severım ben kaynanamı anakız gıbı olduk artık bırbırımızı yerız o bana soylenır ben ona alsanaalsanasmilesonra hıcbırey olmamış gıbı konuşuruz

Son düzenleme:
ilk kızımda benzer seyleri bende yasadım bebegim kolik oldugu için ve kaynım askerde oldugu için eşimin ailesi yanlız kalmasın dıye kendı evimde yasayamadım 2sene sabah 10da gıt aksam 10da eve dön habırde eve gıderken aksam kayınpederim bugun erken yatın oglum yorgun derdııı ayyy cıldırırdım bebegim oluncada 6ay beraber kal özel hayat diye birsey kalmıyor tamam cok yardımcı oluyor sagolsun ama ben kendimi cocugun hızmetcısı sanıyordum onlar onay vermezse dr gıtmezdık hatta kayınpederim dedelik heyecanı yasasın dıye hamılelıgımde esım yanımda hıc olmadı doguma gıderken bıle o ıse gıttıkı işyerı kendımızın ben dogum yaptım oglen 3te, esım aksam 8de geldı bızı gormeye cok uzulmustum nedıyeyım benımkının pısırıklıgı:oklava: herseyden once anasıbabası gelır kızım sımdı 5yasında babanne asıgı sımarık hırcın ıstahsız bır cocuk oldu sanki cok ıyı bakmış gıbı bunu ben buyutum bı dogurmadım bunu demesi sinir edıyor ıkıncı bebegımıde ıse esımın basına kalka kalka sen yanımda degıldın bebegını bıle hıc ultrasonda gormedın dıye hep soylendım benım yanımda oldu ikincıde oglumada kendım bakıyorum bugun carsıya cıkarkende kayınvalıdem bana soyle tembıhlıyo aman kızı yanlız basına sokaga bırakma ayy nasıl tepem attı tepkı verdım ben nezaman cocugu dısarı yanlız bırakıyorum dıye tersledım neolursa olsun severım ben kaynanamı anakız gıbı olduk artık bırbırımızı yerız o bana soylenır ben ona alsanaalsanasmilesonra hıcbırey olmamış gıbı konuşuruz

canım ya evet çok zor ancak yaşayan anlar bende daha yazdıklarım 10/1 bile dğil kocam aynı hem kendini hm savunamaz zaten oğlum da 15 aylık ama tam bir babaanne aşığı hatta ben çocuğu eşinin ailesine düşkün olanlar dye b link açtım istersen ziyaret et bi belki sende kendinden bişiiler bulursunbilmiyorumkismile

ben de çok çıldırıyorum ya hep susardım cevap vermezdim...hastaneye gidince çocuk kalabalıktan ağlıyo daraldı bana diyo ki kadının biri aç herhalde bi emzir... eee körmüsün yeni emzirmişim yeni emdi ya aç değil dedim... açtır o bidaha emzir dedi... zaten şalterlerim atmnış aaa dedim hergün seninle mi bakıyorum ben çocuğuma neden ağladığını bilmezmiyim kalabalıktan daraldı dedim... bişey demedi çıktı odadan... ama bişey daha deseydi görürdü gününü..kötükedihüso.

Sütün üşür.. (nasıl üşüyecekse süt )

Altını çok sık açma hasta olur.. (bırakıyım pişik olsun o daha iyi)

Ne yedinki gaz yaptı çocuğa ( gazında sebebi benim. hiç bir çocukta gaz olmuyor birtek benimkinde var sanki. ayrıca gazdan ağladığını ne biliyorsun)

Bak ben sardım sarmaladım sıcacık uyudu erkek çocuğu sever sıcağı ( ev 24 derece 3 kat giydirmiş çocuğu birde battaniyeye sarmış. Mayışmış sıcaktan zavallı tabi uyuyacak.)

Sen emzir ver ben uyuturum ( emzirip verirsin uykusu olmadığı için uyumaz ağlar kendi beceremedi ya
annesi doymamış al emzir diye geri getirir on dakka sonra. Ben uyutamadım diyecek hali yok ya)

bana ima ederek oğluma " Bende süt yok kuzum. Olsa veririm oğlumm, ağlatmam seni yavrumm" (bunu hem annem hem eşim hem kayınvalidem yapıyor. ınanamıyorum yaa sanki ben aç bırakıp ağlatıyorum çocuğu emzirmemek için pes doğrusu..)

Eskiler ............................ derdi şeklinde sayısız cümle. (adı üstünde eski. )

Terli terli emzirme sütün tadı kaçar ( sanki bakmış tadına. nerden biliyorsun diyince eskiler öyle derdi :( kat kat giydirme o zaman diyesim geliyor..)

Bu da eşimden
Niye ağlatıyorsun yine çocuğu gecenin bir saati ( Ben psikopatım gece saati kurup düzenli aralıklara ağlatıyorum çocuğu)
Sen anlamıyorsun bu çocuğun derdinden ( Buyur sen anla. Ortak yapım yarısı bendense yarısı senden. Beş dakka sonra emzir aç bu çocuk diye getirir. Çözdü beyimiz olayı ben hiç düşünememiştim.)

VE daha niceleri.....

Sütün üşür.. (nasıl üşüyecekse süt )

Altını çok sık açma hasta olur.. (bırakıyım pişik olsun o daha iyi)

Ne yedinki gaz yaptı çocuğa ( gazında sebebi benim. hiç bir çocukta gaz olmuyor birtek benimkinde var sanki. ayrıca gazdan ağladığını ne biliyorsun)

Bak ben sardım sarmaladım sıcacık uyudu erkek çocuğu sever sıcağı ( ev 24 derece 3 kat giydirmiş çocuğu birde battaniyeye sarmış. Mayışmış sıcaktan zavallı tabi uyuyacak.)

Sen emzir ver ben uyuturum ( emzirip verirsin uykusu olmadığı için uyumaz ağlar kendi beceremedi ya
annesi doymamış al emzir diye geri getirir on dakka sonra. Ben uyutamadım diyecek hali yok ya)

bana ima ederek oğluma " Bende süt yok kuzum. Olsa veririm oğlumm, ağlatmam seni yavrumm" (bunu hem annem hem eşim hem kayınvalidem yapıyor. İnanamıyorum yaa sanki ben aç bırakıp ağlatıyorum çocuğu emzirmemek için pes doğrusu..)

Eskiler ............................ derdi şeklinde sayısız cümle. (adı üstünde eski. )

Terli terli emzirme sütün tadı kaçar ( sanki bakmış tadına. nerden biliyorsun diyince eskiler öyle derdi :( kat kat giydirme o zaman diyesim geliyor..)

Bu da eşimden
Niye ağlatıyorsun yine çocuğu gecenin bir saati ( Ben psikopatım gece saati kurup düzenli aralıklara ağlatıyorum çocuğu)
Sen anlamıyorsun bu çocuğun derdinden ( Buyur sen anla. Ortak yapım yarısı bendense yarısı senden. Beş dakka sonra emzir aç bu çocuk diye getirir. Çözdü beyimiz olayı ben hiç düşünememiştim.)

VE daha niceleri.....

ay hepsı cok bılıyolar yaaaaa :oklava:

ben de doğumyaptım kayınvalidem 40 gün kaldı yanımda
her altını açışımda açma daha bişey yapmamıştır dedi inatla açtım ve kızımın her bezi kaklı çişliydi
evin ısısını kombiden ben artırdım o söndürdü neymiş oğlunun parası gidermiş
aralık sonuydu doğumum sadece bizim oturma odasının peteği yandı bi odaya tıktırdı bizi
para gitmsin diye akşam yemeğini karanlıkta hazırladı bana da yaptırmadı her yemekten kıl çıktı
20 gün sonra kayınbabam da geldi
ben bebeği emzirirken yan koltuğumda oturup doymadı mı hep aynı göğsünü emziriyorsun diğerini de ver neden öyle emiyor falan dedi
yine o da her bez açışımda yapmamştır açma dedi ben açınca aa yapmış dedi
gece bebek ağlayınca doymuyor bu aç dedi ikisi de gazdan ağlıyor desem de inanmadılar ve gidesiye aç bu dediler halbuki ikisini de götürdüm doktora yanımda doktor sütün yetiyor kesinlikle mama verme dedi duydular.
bi gece kaynanam mama yapmış getirmiş vereceğim dedi benim şarteller attı git yat vermeyeceğim dedim hatrım için ver hiç mi değerim yok falan dedi ben de hayır vermem karışma git yat dedim bu sefer de bi kaşık ver hatrım için dedi inatlaa vermedim ben bebeğimin neye ihtiyacı olduğunu anlarım git dedim o geceden sonra gelemedi yanımıza ama hep kapıda dolandı
emziği ağızlarına sokup gizli gizli vermişler mikroba alışacakmış
gece iki kat giydirip sıkıca kundaklayıp üzerine battaniye örttü o gidince ben soydum
kızımın yüzünü şapur şupur öptüler yüzü kıpkırmızı isilik oldu kızımın onlar gitti iki günde düzeldi
kayınbabam dudağını emzirmiş bikaç kere aç mı diye anlamışmış
haa bi de gidecekleri gün sabah yedide kalkıp beni uyandırmadan kızımı yıkamış o gidince kızım sancılandı üşümüş gece yarısına kadar ağladı..
bu liste uzar gider daha anlatmadıklarım var
şimdi seslerini duymaya tahammülüm yok bana iyilikten çok zarar verdiler
acaba bu yaptıklarını unutabilir miyim

Hakikaten birde emziriken gelip başında dikiliyorlar nolcaksa izleyince? Ne düşünüyorlar acaba çok merak ediyorum. Acaba gerçekten emzirip emzirmediğimizi mi kontrol etmek istiyorlar nedir. Nasıl bir ruh haliyse artık. Kavınvalidemle pis emzik verme konusunda az kavgalar etmedim. Ortalıklarda sürünmüş emziği çocuğa verirken gördüm elinden kaptığım gibi aldım. Savunması yere düşmediki oldu. Emziğin pis olması için illa yere düşmesi gerekiyor sanki. Yeni doğum yaptığımda gelene gidene sütü yetmiyor mama veriyorlar dedi.Gıcık oluyordum ilk başlarda sesimi çıkarmadım. Birgün patladım ama insanların içinde neden yalan söylüyorsun yetiyor sütüm çok şükür sen öyle dersen herkese bende yanlarında süt sağarım yalancı çıkarsın dedim. Neymişte nazar değmesin diye öyle söylüyormuş. Ben bile çocuğumun midesine kaç gr süt gittiğini bilmezken millet nerden bilip nazar edecekse. Birde her emzirmemede başıma gelip benim sütlerim hep fışkırırdı demesine uyuz oluyordum. Nolduysa fışkırınca. Birinde dayanamadım göğsüm doluyken oğlumda tam yeni çekmeye başlamıştı ağzından çektim memeyi çocuğun yüzüne fışkırdı süt haliyle (yavrumda oyun sandı onu gülüyo :)) sonra kendi de yaptı bi kaç kere) aa anne bak fışkırdı süt gördünmü dedim hep merak ediyordun madalya takarsın bana artık dedim. Anlamadı gerçi olsun...

Back
X