Amacım onun 250 bin TL maaşı değil ki şükürler olsun gayet iyi bir yaşam standardım var. Bir gelecek kurmak için de birlikte değilim. Bir süre sonra yurtdışına taşınacağım. Bir de hayatınızdaki bir erkekten size gelen herhangi bir hediyeyi merak edip gerçekten ne kadar diye hiç bakmadınız mı? Bu konudan yola çıkarak karakter analizimi yapmanız da takdire şayan. Ben şimdiye kadar yaptığım hiçbir şeyi külfet olarak görmedim. Adamdan ya da herhangi birinden de asla maddi talepte bulunmam tarzım değil ki o da bunun farkında. Fakat kişiye özel spesifik bir gün olan doğum gününde bu denli özensiz bir şey alması (ki belirttim bir çiçek alsaydı keşke diye) ister istemez cimri olup olmadığı ya da bana verdiği değere ilişkin sorgulamalar yapmama neden oluyor. Ben sizin kadar yüce gönüllü değilim maalesef.
tabii ki bakmadim, bu size normal geliyorsa da normal degil.
hediyeden neden karakter analizi yapayim ki?
hediyenin ucuzu pahalisi olmaz, seni düşünülmüşü - seni sallamadan girip ilk dukkandan alinip cikilmisi olur.
hediyesini özenilmemiş bulsan hak verebilirdim ama açip fiyatına- indirimden alinmasina kadar bakmak sonra da maasiyla kiyaslamak dogru degil.
bahsettigin adam da cimri degil
kendinden fazla fazla verip verip iliskinin alma verme dengesini bozup sonradan "hep ben vermisim" demen de dogru degil. bence once ilişki içindeki kendi hatalarini farkına var ki ayrilsan bile bir sonraki ilişkide böyle davranma.
görünüşte "kimseye muhtaç değilim şükür, dağları delerim, ben güçlü kadınım. erkeklerle denkim" gibi davraniyorsun ama icten ice sevgilisinin ona maddi olarak yagdirdigi, pamuklara sardigi, kadın oldugu icin pozitif ayrimciliga ugradigin bir iliski beklentisindesin . tabii ki boyle bir beklentide de olabilirsin ama sorun senin davranislarin bunu soylemiyor ki. istedigin ile gösterdiğin arasinda fark olunca istedigini asla bulamazsin.
sevgilinin yemek ismarlamasina bile kendin odemek icin israr eden bir davranisin varmis oyle yazmissin ilk mesajinda. bu davranis almaya degil vermeye açıktır. demiyorum ki yiyelim erkegin parasini - ben de sevmem yedigimi ictigimi sponsor bulmus gibi odetmeyi ama sen hep "ben kendime yeterim - alma - istemem - girl power" modunda olursan adam da senin böyle biri oldugunu düşünür, buna göre davranir. bence adamdan ayrilmadan önce biraz kendini degistir. bir talebin varsa anlamasini bekleme direkt soyle.
ne kaybedersin?
ben de senin gibi yapar yapar sonra herseyi kendim yapacaksam niye hayatimda biri var diye gicik olur sogur ayrilirdim. hatta kkya konu acmistim.
ama aslinda ben alan acmiyormusum ki erkekler yapsin. KK yorumlarimdan sonra sorunun kaynaginin ben oldugumu anladim - benim icin zor da olsa bazi seyleri dile getirmeye basladim ve yillar boyu süren döngüm bir anda bitti. Hatta o donem arafta bir sevgilim vardi ayril baris, o yabanci diye bütün planları bana kitlerdi. ben de yapardim yapardim sonra beles seyahat organizatoru gibi hissederdim. kkdan sonra yeniden denemek isteyen cocuga acik acik herseyi kendim ayarlamaktan sıkıldığımı, eger tum planlari o ayarlayip benim icin tatil tatil olacak birsey organize ederse gelebilecegimi soyledim. sonuc olarak adam mal degilmis, dil bilmediginden hicbir sey yapamiyor da degilmis. dedigim gibi ben alan acmiyormusum. harika organize etti feribotundan raftingine herseyi. . o an aydinlandim, bir sonraki iliskim zaten esimleydi. ona da bastan kartlari acik oynadim ve sorunsuz ilerledi.
sizin icin de, biz burada adama saydiririz ederiz, "tabii ki cimri", "benim kocam ogrenciyken bile altin kolye alirdi", "deger vermjyor, kullaniyor" vs deriz ama bunun sana bir yarari yok. ali gider veli gelir yarin hayatina baska birini de alsan senin davranisin boyle bir yemek bile ismarlatmayan biri oldugu icin o erkek de sana verici olmayacak.
bence en iyisi en azindan bir dusun bu konuyu
adam da kotu birine benzemiyor. isi gucu de guzel, seninle olan muhabbetini de seviyorsun.
eeee?
kendini doldurmak, kestirip atmak sana ne kazandıracak? kestirip atmak yerine bu kadar verici olmayi birak ve talep ettigin seyleri dile getir.
bence o zaman sorun çözülür
ha velev ki cozulmedi "ay bu tırtmış" dersin gönül rahatligiyla ayrilirsij