• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek

Kendine saygısı olan kadınlar pahalı hediye alır, saygısı olmayan almaz gibi bir genelleme bana doğru gelmiyor. 1500 liraya alınan bir fuların da elbette bir değeri var; sonuçta sevdiğin insandan gelmiş. Ben olsam fiyatına bile bakmaz, saklardım.Kaldı ki adam bazen gelirken pahalı şaraplar getirmiş. O şaraplar belki fulardan da pahalıdır. O yüzden meseleyi sadece fiyata indirgememek lazım.Bana göre adam da kendi açısından düşünmüş; ‘pembeyi seversin’ diye dikkat etmiş, kadının mutlu olacağını varsaymış. Her şey parayla ölçülmüyor.
Sen olayı anlamamışsın ki daha. O kadın doktoralı iyi eğitimli , ülke ortalaması üstünde kazanan, hayatını oturtmuş, dil bilen yaşı 30 üstü bir kadın. Fuckbuddy olmadığı , olmak da istemediği için mi yargılıyorsun? Senin görüştüğün adamlar gibilere mi layık? Bence değil.

Kendine saygısı olan kadınlar pahalı hediye alır, saygısı olmayan almaz gibi bir genelleme bana doğru gelmiyor. 1500 liraya alınan bir fuların da elbette bir değeri var; sonuçta sevdiğin insandan gelmiş. Ben olsam fiyatına bile bakmaz, saklardım.Kaldı ki adam bazen gelirken pahalı şaraplar getirmiş. O şaraplar belki fulardan da pahalıdır. O yüzden meseleyi sadece fiyata indirgememek lazım.Bana göre adam da kendi açısından düşünmüş; ‘pembeyi seversin’ diye dikkat etmiş, kadının mutlu olacağını varsaymış. Her şey parayla ölçülmüyor.
Konunun para olduğunu düşünmen çok tatlı ama konu para değil, özen. Adam mağazanın içine bile girmemiş çıkışa en yakın yerden fular alıp çıkmış, sana normal geliyorsa otur bir kez daha sorgula kendini.

Sen olayı anlamamışsın ki daha. O kadın doktoralı iyi eğitimli , ülke ortalaması üstünde kazanan, hayatını oturtmuş, dil bilen yaşı 30 üstü bir kadın. Fuckbuddy olmadığı , olmak da istemediği için mi yargılıyorsun? Senin görüştüğün adamlar gibilere mi layık? Bence değil.
Ne alakası var sonuçta o da ev ortamında buluşuyor.Ne farkı var? Fb olunca hediye gelmiyor da fb olmayınca hediye mi geliyor? Ben kimsenin fbsi olarakta gormedim hiçbir zaman kendimi ben hep o adamla evleneceğim sandım.Yargilamiyorum kadını da.Kendisi talep etmemiş bir şey o yüzden adam da pahalı bir şey almamış.Deseydi benim hayalim de pırlanta var fln adam belki alırdı çok kazanan adammış ya.Ben çokta kazansam küçük hediye gelse küçümsemezdim.Ama sevdiğim insan için masraftan kaçınmazdım.

Konunun para olduğunu düşünmen çok tatlı ama konu para değil, özen. Adam mağazanın içine bile girmemiş çıkışa en yakın yerden fular alıp çıkmış, sana normal geliyorsa otur bir kez daha sorgula kendini.
Tamam işte bu özeni belirleyen de kadının adama karşı davranışları.Kadin farklı davransaydi adam da ona göre davranırdı.Nasilsa tok gözlü kadın diye kolaya kaçmış.

Merhaba kızlar, içime bir süredir dert olan bir problemi sizlerle paylaşmak, sizlerden de fikir almak istiyorum. Beyaz yaka olarak kurumsal bir yerde yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. (Bunu belirtmemin sebebi mevcut ülke ekonomisinde maddi düzeyime ilişkin az çok fikriniz olması) Yakın bir arkadaşımın aracı olması ile farklı departmanda çalışan, yıllardır tanıdığım; fakat hiçbir muhabbetim olmayan biriyle flört etmeye başladım 7 ay kadar önce. Ben 36 yaşındayım o 42. Yönetici pozisyonunda, iyi eğitimli, bu yaşına kadar hayatında bir çok kadın olmuş, kadınları iyi tanıyan birisi. Benim gelirimin yaklaşık 2.5 katı kadar geliri olduğunu tahmin ediyorum. Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi ki ben kendi hesabımı her zaman ödemekten yana olan biriyim. Bir kaç kez de ben ona ısmarladım yoğun ısrarım sonucu. Ardından son 3 aydır görüşmeleri çoğunlukla benim evimde yapmaya başladık. Haftada bir görüşüyoruz genelde iş yoğunluğu nedeni ile. Her görüşmede genelde şarap aldım ve minimal tarzda pizza, makarna, cupcake, meyve ikramında bulundum. Her defasında gelirken bir şey lazım mı diye sordu ben bir şey talep etmedim, bir ihtiyaç olmadığını söyledim. Eli boş geldi. Şimdiye kadar 2 kez kaliteli bir tekila ve şarap getirdi. Ev görüşmesine başladığımızdan bu yana 2 ya da 3 kez dışarda görüşmüşüzdür. Bana her geldiğinde neden zahmet ettin, amaç sohbet muhabbet mahcup ediyorsun beni tarzında klasik sözler söyledi. Ben yapı olarak misafirperver biri olduğum için açıkçası yaptığım masraflara takılmıyordum ta ki doğum günüm gelene kadar. 2 hafta önce doğum günümdü ve doğum günümde şehir dışındaydım. Önceki gün bana geldi ve sana küçük bir hediye aldım dedi. Bilinen bir markadan indirim kısmından (Online mağazadan baktım) 1450 TL’ye ipek bir fular almış. Ben hiç fular kullanmam üstelik. hediyeyi verirken takı pek takmıyorsun, kıyafet tarzında bir şey alsam da bedeni vs tam ayarlayamayabilirim dedi. İstersen çantana da takarsın ve senin sevdiğin bir renk dedi. Ben gerçekten bozuldum. Yaklaşık 250 bin TL geliri var ve benim ona gösterdiğim özeni biraz olsun göstermesini beklerdim. Şimdi bizi tanıştıran arkadaşım kesinlikle bu kişiyle olan bağımı koparmam gerektiğini söylüyor. İç sesim benim de öyle diyor. Bu maddi bir beklenti mevzusundan ziyade değer vermekle ilgili çünkü. Bir çiçek gönderseydi belki bu hediye yerine daha mutlu olurdum. Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım, yeni döndüm bu sürede çok fazla görüşemedik. Bugün ofiste yüzyüze görüştük ben herhangi bir tavır yapıp maddi beklentim varmış gibi görünmek istemem. Bu arada geriye kalan bir çok konuda iyi anlaştığım kibar, naif, iyi eğitimli biri. Bir kaç kez de benim için yapabileceği maddi manevi bir şey olup olmadığını sordu. Aklım çok karışık. Sizce görüşmeye devam mı etmeliyim? Yoksa araya biraz mesafe koyup zamanla bitirmeli miyim

Merhaba kızlar, içime bir süredir dert olan bir problemi sizlerle paylaşmak, sizlerden de fikir almak istiyorum. Beyaz yaka olarak kurumsal bir yerde yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. (Bunu belirtmemin sebebi mevcut ülke ekonomisinde maddi düzeyime ilişkin az çok fikriniz olması) Yakın bir arkadaşımın aracı olması ile farklı departmanda çalışan, yıllardır tanıdığım; fakat hiçbir muhabbetim olmayan biriyle flört etmeye başladım 7 ay kadar önce. Ben 36 yaşındayım o 42. Yönetici pozisyonunda, iyi eğitimli, bu yaşına kadar hayatında bir çok kadın olmuş, kadınları iyi tanıyan birisi. Benim gelirimin yaklaşık 2.5 katı kadar geliri olduğunu tahmin ediyorum. Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi ki ben kendi hesabımı her zaman ödemekten yana olan biriyim. Bir kaç kez de ben ona ısmarladım yoğun ısrarım sonucu. Ardından son 3 aydır görüşmeleri çoğunlukla benim evimde yapmaya başladık. Haftada bir görüşüyoruz genelde iş yoğunluğu nedeni ile. Her görüşmede genelde şarap aldım ve minimal tarzda pizza, makarna, cupcake, meyve ikramında bulundum. Her defasında gelirken bir şey lazım mı diye sordu ben bir şey talep etmedim, bir ihtiyaç olmadığını söyledim. Eli boş geldi. Şimdiye kadar 2 kez kaliteli bir tekila ve şarap getirdi. Ev görüşmesine başladığımızdan bu yana 2 ya da 3 kez dışarda görüşmüşüzdür. Bana her geldiğinde neden zahmet ettin, amaç sohbet muhabbet mahcup ediyorsun beni tarzında klasik sözler söyledi. Ben yapı olarak misafirperver biri olduğum için açıkçası yaptığım masraflara takılmıyordum ta ki doğum günüm gelene kadar. 2 hafta önce doğum günümdü ve doğum günümde şehir dışındaydım. Önceki gün bana geldi ve sana küçük bir hediye aldım dedi. Bilinen bir markadan indirim kısmından (Online mağazadan baktım) 1450 TL’ye ipek bir fular almış. Ben hiç fular kullanmam üstelik. hediyeyi verirken takı pek takmıyorsun, kıyafet tarzında bir şey alsam da bedeni vs tam ayarlayamayabilirim dedi. İstersen çantana da takarsın ve senin sevdiğin bir renk dedi. Ben gerçekten bozuldum. Yaklaşık 250 bin TL geliri var ve benim ona gösterdiğim özeni biraz olsun göstermesini beklerdim. Şimdi bizi tanıştıran arkadaşım kesinlikle bu kişiyle olan bağımı koparmam gerektiğini söylüyor. İç sesim benim de öyle diyor. Bu maddi bir beklenti mevzusundan ziyade değer vermekle ilgili çünkü. Bir çiçek gönderseydi belki bu hediye yerine daha mutlu olurdum. Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım, yeni döndüm bu sürede çok fazla görüşemedik. Bugün ofiste yüzyüze görüştük ben herhangi bir tavır yapıp maddi beklentim varmış gibi görünmek istemem. Bu arada geriye kalan bir çok konuda iyi anlaştığım kibar, naif, iyi eğitimli biri. Bir kaç kez de benim için yapabileceği maddi manevi bir şey olup olmadığını sordu. Aklım çok karışık. Sizce görüşmeye devam mı etmeliyim? Yoksa araya biraz mesafe koyup zamanla bitirmeli miyim?
Bitirin hayır gelmez.Kimseyi evinize almayın.Sınır çizmek her zaman iyidir.

Ne alakası var sonuçta o da ev ortamında buluşuyor.Ne farkı var? Fb olunca hediye gelmiyor da fb olmayınca hediye mi geliyor? Ben kimsenin fbsi olarakta gormedim hiçbir zaman kendimi ben hep o adamla evleneceğim sandım.Yargilamiyorum kadını da.Kendisi talep etmemiş bir şey o yüzden adam da pahalı bir şey almamış.Deseydi benim hayalim de pırlanta var fln adam belki alırdı çok kazanan adammış ya.Ben çokta kazansam küçük hediye gelse küçümsemezdim.Ama sevdiğim insan için masraftan kaçınmazdım.
Kadın sohbet ediyor , aynı işyerinde çalışıyor, uzun yıllardır da tanıyor. Kendi ilişkinizle , pardon olmayan ilişkinizle ben bir tutmam. Selametle 🙏

Kadın sohbet ediyor , aynı işyerinde çalışıyor, uzun yıllardır da tanıyor. Kendi ilişkinizle , pardon olmayan ilişkinizle ben bir tutmam. Selametle 🙏
Ben zaten birebir aynı tutmuyorum,sadece ev ortamında buluşma kısmının benzer olduğunu söylüyorum.Kadın emek veriyor, hazırlanıyor; adam geliyor, her şey hazır.Keyfi gelince geliyor, yiyor, içiyor, vakit geçiriyor, sonra gidiyor.Gelirken de çoğu zaman hiçbir şey getirmiyor.Bu düzeni baştan kadın oluşturmuş.Adam hesap öderken bile çoğu zaman kadın teklif etmiş, “gelirken bir şey almana gerek yok” demiş.Kadın tok gözlü davranmış.Adam da zamanla kadının beklentisini anlamamış ve beğenilmeyen bir hediye almış.Şimdi fular alır yarın belki başka bir beğendiği şey alır.Değeri belirleyen hediye mıdır davranışları mıdır? Bir de şunu özellikle söyleyeyim.Ben kimsenin dediği gibi “F*** body” falan değildim.Ben bu ilişkiye girerken evleneceğimi düşünüyordum, başından beri niyetim ciddiydi.Sadece kandırıldım.Sonradan gerçekleri gördüm.Bugünden bakınca hatalarımı görebiliyorum.

Tamam işte bu özeni belirleyen de kadının adama karşı davranışları.Kadin farklı davransaydi adam da ona göre davranırdı.Nasilsa tok gözlü kadın diye kolaya kaçmış.
Siz değer görmek için farklı davranıyor olabilirsiniz ama bazılarımız davranmıyor, özeni belirleyen de karşıdaki insanın bakış açısı ve duygu durumu. Kendinizi baz almayın bu tür konularda.

Çok matah bir ilişkiymiş gibi örnek verip kadının konusunu sabote etmeyin.
Herkes sizin gibi 300 bin lira hibe etmek zorunda değil,

Siz değer görmek için farklı davranıyor olabilirsiniz ama bazılarımız davranmıyor, özeni belirleyen de karşıdaki insanın bakış açısı ve duygu durumu. Kendinizi baz almayın bu tür konularda.
Farklı davranmak derken şunu demek istedim.Kim isteyici olursa ona daha çok değer veriliyor.Talep etmeyince kimse bir şey yapmıyor.

Ben zaten birebir aynı tutmuyorum,sadece ev ortamında buluşma kısmının benzer olduğunu söylüyorum.Kadın emek veriyor, hazırlanıyor; adam geliyor, her şey hazır.Keyfi gelince geliyor, yiyor, içiyor, vakit geçiriyor, sonra gidiyor.Gelirken de çoğu zaman hiçbir şey getirmiyor.Bu düzeni baştan kadın oluşturmuş.Adam hesap öderken bile çoğu zaman kadın teklif etmiş, “gelirken bir şey almana gerek yok” demiş.Kadın tok gözlü davranmış.Adam da zamanla kadının beklentisini anlamamış ve beğenilmeyen bir hediye almış.Şimdi fular alır yarın belki başka bir beğendiği şey alır.Değeri belirleyen hediye mıdır davranışları mıdır? Bir de şunu özellikle söyleyeyim.Ben kimsenin dediği gibi “F*** body” falan değildim.Ben bu ilişkiye girerken evleneceğimi düşünüyordum, başından beri niyetim ciddiydi.Sadece kandırıldım.Sonradan gerçekleri gördüm.Bugünden bakınca hatalarımı görebiliyorum.
Konuma yorum yapmazsanız sevinirim zira benim durumumla sizin durumunuzun; hayata, ilişkilere bakış açımızın benzer bir tarafı yok.

Son düzenleme:
Farklı davranmak derken şunu demek istedim.Kim isteyici olursa ona daha çok değer veriliyor.Talep etmeyince kimse bir şey yapmıyor.
Siz saçma sapan insanlarla muhatap olduğunuz işin öyle sanıyorsunuz, gayet güzel yapıyorlar. Siz kendi ağzınızla istemeye devam edebilirsiniz talep edebilirsiniz sakınca yok tabi ki, ama uzaktan yakından sizinle alakası olmayan konularda kendinizden örnek verince komik görünüyor.

Kızlar güncelleme ile geldim. Bugün yoğun görüşme isteği sonucunda dışarda görüştük. Adamda en ufak bir bana tavır mı yapıyorsun gibi bir durum yoktu. Onu dahi anlamamış. Diyaloğumuz aynen şu şekilde gerçekleşti:

Ben artık çok yoruldum sana gösterdiğim özeni senden göremiyorum; zira görüşmelerimizin zaman ve emek maliyeti var benim açımdan dedim. Ben sana zahmet etme diyorum dedi. Ben de evime misafir olarak gelen kişiyi -sen de olsan- yapım gereği hiçbir şey hazırlamadan ağırlamaktan hoşlanmıyorum dedim

Onun söylediklerini aynen aktarıyorum:

‘‘İstemiyorsan bir daha sende görüşmeyiz, bende ya da dışarda görüşürüz sorun değil. Benim için değişen hiçbir şey olmaz. Beni hayatımda senin kadar değerli hissettiren kimse olmadı ben bunu beceremiyorum bu inanılmaz güzel bir özellik. Sadece kendi açımdan değil, senin çevrendeki herkes çok şanslı; ailen, arkadaşların vs çünkü karşındaki insanı değerli hissettirebiliyorsun bu büyük bir yetenek. Yatılı okullarda vs okuduğum için çok fazla aile ortamı da görmedim, inceliklerden biraz uzak büyüyüp erken olgunlaştım. Senle çok mutluyum; ama bu durum karşılıklı değilse yani seni mutlu edemiyorsam da zorla görüşelim diyemem. Sana daire sevgim, beğenim ve hayranlığım asla silinmez sadece ilişkimiz form değiştirir, dilersen arkadaşlığımız baki kalır; ancak bana şans vermeni çok isterim bu ilişki için çabalamak istiyorum’’
dedi.

Ben de bir süre eskisi gibi öğle araları ya da akşamları dışarda görüşelim; doktora yeterlik için yoğun şekilde çalışmam gerekiyor zamana bırakalım her şeyi dedim.

Somut şekilde hediye mevzusunu açmadım; ama aramızdaki dengenin bozulduğunu ve benim bu durumdan rahatsız olduğumu anlatmış oldum.

Çok matah bir ilişkiymiş gibi örnek verip kadının konusunu sabote etmeyin.
Herkes sizin gibi 300 bin lira hibe etmek zorunda değil,
Kimsenin konusunu sabote etmiyorum,çok “matah” bir ilişkiymiş gibi de anlatmadım.Ben de bu kadın gibi hazırlıklar vs.yaptım ama aynı şekilde adam gelirken bir sey getirmedi.Sadece ev ortamında buluşma meselesinin tek başına bir ölçüt olmadığını söylüyorum.Evde buluşmak fb olmak demek değil.Ben de hiçbir zaman kendimi öyle görmedim; bu ilişkiye girerken evleneceğimi düşünüyordum.Hediye meselesi de fb değil ayrımıyla açıklanacak bir şey değil.Kim talep ediyorsa,beklentisini söylüyorsa ona göre davranılıyor.Kadın baştan tok gözlü davranmış, hesap ödemeye çalışmış, ‘bir şey almana gerek yok’ demiş.Adam da buna göre hareket etmiş.
Kimse 300 bin lira hibe etmek zorunda değil zaten.Konu benim para olayı değil.Kadının beklentisinin baştan net olmaması.İstiyorsa talep etsin bir şekilde.Hem istemeyip sonra niye olmadı benim farklı isteklerim vardı diyor.Çoğu erkek düşüncesiz.Kadınlar gibi ince düşünemiyorlar.En azından adam gelirken bir çikolata bir kahve bir şey getir desin öyle olunca daha kıymet verirler.

Kızlar güncelleme ile geldim. Bugün yoğun görüşme isteği sonucunda dışarda görüştük. Adamda en ufak bir bana tavır mı yapıyorsun gibi bir durum yoktu. Onu dahi anlamamış. Diyaloğumuz aynen şu şekilde gerçekleşti:

Ben artık çok yoruldum sana gösterdiğim özeni senden göremiyorum; zira görüşmelerimizin zaman ve emek maliyeti var benim açımdan dedim. Ben sana zahmet etme diyorum dedi. Ben de evime misafir olarak gelen kişiyi -sen de olsan- yapım gereği hiçbir şey hazırlamadan ağırlamaktan hoşlanmıyorum dedim

Onun söylediklerini aynen aktarıyorum:

‘‘İstemiyorsan bir daha sende görüşmeyiz, bende ya da dışarda görüşürüz sorun değil. Benim için değişen hiçbir şey olmaz. Beni hayatımda senin kadar değerli hissettiren kimse olmadı ben bunu beceremiyorum bu inanılmaz güzel bir özellik. Sadece kendi açımdan değil, senin çevrendeki herkes çok şanslı; ailen, arkadaşların vs çünkü karşındaki insanı değerli hissettirebiliyorsun bu büyük bir yetenek. Yatılı okullarda vs okuduğum için çok fazla aile ortamı da görmedim, inceliklerden biraz uzak büyüyüp erken olgunlaştım. Senle çok mutluyum; ama bu durum karşılıklı değilse yani seni mutlu edemiyorsam da zorla görüşelim diyemem. Sana daire sevgim, beğenim ve hayranlığım asla silinmez sadece ilişkimiz form değiştirir, dilersen arkadaşlığımız baki kalır; ancak bana şans vermeni çok isterim bu ilişki için çabalamak istiyorum’’
dedi.

Ben de bir süre eskisi gibi öğle araları ya da akşamları dışarda görüşelim; doktora yeterlik için yoğun şekilde çalışmam gerekiyor zamana bırakalım her şeyi dedim.

Somut şekilde hediye mevzusunu açmadım; ama aramızdaki dengenin bozulduğunu ve benim bu durumdan rahatsız olduğumu anlatmış oldum.
Bu adam MAL. Seni sevmiyor. Bana güven.

Her konuyu sex e bağlayan diğeri de gelir bu konuya diye, bir ürküyorum.🙈🙈
Sanırsın ilişki gurmesi olmuş, oturmuş akıl veriyor re re rö rö rö
Külliyen yalan söyledikleri önüne gelince ık mık..

Back
X