• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek

Yazılan konuşma da çok samimiyetsiz.bunlar sevgili mi şimdi dedirtiyor insana.şu diyaloğa bak yani? Açık oturumda mıyız? Birbirinden bu kadar uzak olan, bu kadar diplomatik konuşmalar yapılan, alınan hediyelerin, dışarıya çıkma sayılarının falan hesaplandığı bir ilişki de diyemiyorum tuhaf bir durum yani.evde görüşürken neyin emeğini, masrafını yapıyorsun mesela? Benim evime gelen sevgilimin ya da ona da gerek yok arkadaşımın yediğini içtiğini hesaplayacağım.ne kadar çirkin.o kadar karşilik bekleyeceksen yapma o zaman.adam da onu demiş zaten.başına kakmış adamın resmen.konu sahibine niye bu kadar hak verilmiş ben de hiç anlayamadım.adamı sevdiği falan da yok.bu kadar sayfada bir tane bunu gösteren yorum yok.eee sevmeyince de anca davos zirvesi konusması yaparsın karşılıklı 😁
Senle söz dalaşına girmemek için ve o korkunç yorumlarına devam etmemek için seni engelledim konumdan. Bir şekilde okursun diye düşünüyorum.

Hayatında eğitim, saygı, kalite gibi mevhumlar hiç olmadığı için tabi ki diyaloğumuz sana absürt gelecektir 😊 Senden daha fazlasını beklemek saçma olurdu. Zaman ve emek maliyeti gibi kavramları anlayacak kadar soyut düşünebileceğine de ihtimal vermiyorum 🥹Ama senin için somutlaştırayım yine de. Biri için işinden, okulundan, arkadaşlarınla buluşmaktan feragat etmek, sofra kurmak için çıkıp alışveriş yapmak dahi zaman maliyetidir. Emeğe hiç girmiyorum.

Sözün özü umarım gerçek birisi değilsindir. Troll olduğuna inanmak istiyorum.

O adam bana hediye almadı tamam ama benim de bana hediye alan arkadaşlarım var.Beğenmediğim hediye alan da oluyor ama değersiz gormuyorum yine de saklıyorum.Doğum gününde hediye isteyen ben değilim ama o adam herkese sipariş veriyordu şunu alın bunu alın kitap almayın da falan.Söyleseydi çiçek alırdı derken direkt olarak isteseydi demiyorum.Çiçekleri çok severim fln deseydi belki adam düşünürdü.Adamın ne hediye alacağını seçemediği belli ama kadının konuşmasından sonra belki onun isteklerine göre daha pahalı hediye alır.

Bir grup arkadaşımla doğum günü kutladık. 6 kişilik bir grup herkese sırayla toplu doğum günü hediyesi aldık. Herkes gayet özenerek hediye alındı. Giyeceği şeyler. Bana aldılar hediye ne rengi ne bedeni bana göre değildi. Ben o aldıkları rengi evde bile giymiyorum. Çok kırıldım. Mevzu parası değildi önemsiz hissetmemdi. Değer vermemeleri.Sizin anlamakta zorlandığınız yer burası.

Bir erkek değer verdiği kadına para harcamaktan çekinmez. 250 bin geliri olan adam, evine gidip vakit geçirdiği kadına daha değerli bir hediye alabilir.

Arkadaşıma öğretmenler gününde bardak, bitki çayı ve bardak demliği hediye ettim. Çok beğendi. Fiyat olarak pahalı değildi düşündüm ve özendim. Adamın hediyesi hem özel birine almak için ucuz hemde özensiz. Bu şekilde önem vermeden devam ederse, değişmezse konu sahibi yoluna bakmalı.

Taşıma su ile değirmen dönmez bence. Beni negatif görenler olacaktır ama bunun adı da tecrübe. Uyar, anlat, konuş nereye kadar. Aynı kafada değilseniz, aynı alma verme mantığında değilseniz yürümüyor. Köprüyü geçene kadar rol yapar. Çok çok da senle yatmak için rol yapar. Bu sözüm lafla sözle erkeğe bir şey aldıranlara. İçinden gelen insan alıyor da yapıyor da. Biz kadınlar içimizden gelince börekler çörekler açıyoruz kekler yapıyoruz. İçimizden gelmeyen adama çay bile doldurmuyoruz. Saçımızı bile toplamıyoruz. Erkek de içinden gelirse öyle de bir yapar ki. Şaşar kalırsınız. Aynı herif başka bir kadına öyle jestler yapmıştır ki adım kadar eminim ama işte ispat edemiyorum.

Yazılan konuşma da çok samimiyetsiz.bunlar sevgili mi şimdi dedirtiyor insana.şu diyaloğa bak yani? Açık oturumda mıyız? Birbirinden bu kadar uzak olan, bu kadar diplomatik konuşmalar yapılan, alınan hediyelerin, dışarıya çıkma sayılarının falan hesaplandığı bir ilişki de diyemiyorum tuhaf bir durum yani.evde görüşürken neyin emeğini, masrafını yapıyorsun mesela? Benim evime gelen sevgilimin ya da ona da gerek yok arkadaşımın yediğini içtiğini hesaplayacağım.ne kadar çirkin.o kadar karşilik bekleyeceksen yapma o zaman.adam da onu demiş zaten.başına kakmış adamın resmen.konu sahibine niye bu kadar hak verilmiş ben de hiç anlayamadım.adamı sevdiği falan da yok.bu kadar sayfada bir tane bunu gösteren yorum yok.eee sevmeyince de anca davos zirvesi konusması yaparsın karşılıklı 😁
Ha son da şunu yazayım, yoruldum yazmaktan devamlı ama: senin sevgilin yokkkkk, yokkkkkk. Sevgilin olunca gel yorum yap .

Kızlar güncelleme ile geldim. Bugün yoğun görüşme isteği sonucunda dışarda görüştük. Adamda en ufak bir bana tavır mı yapıyorsun gibi bir durum yoktu. Onu dahi anlamamış. Diyaloğumuz aynen şu şekilde gerçekleşti:

Ben artık çok yoruldum sana gösterdiğim özeni senden göremiyorum; zira görüşmelerimizin zaman ve emek maliyeti var benim açımdan dedim. Ben sana zahmet etme diyorum dedi. Ben de evime misafir olarak gelen kişiyi -sen de olsan- yapım gereği hiçbir şey hazırlamadan ağırlamaktan hoşlanmıyorum dedim

Onun söylediklerini aynen aktarıyorum:

‘‘İstemiyorsan bir daha sende görüşmeyiz, bende ya da dışarda görüşürüz sorun değil. Benim için değişen hiçbir şey olmaz. Beni hayatımda senin kadar değerli hissettiren kimse olmadı ben bunu beceremiyorum bu inanılmaz güzel bir özellik. Sadece kendi açımdan değil, senin çevrendeki herkes çok şanslı; ailen, arkadaşların vs çünkü karşındaki insanı değerli hissettirebiliyorsun bu büyük bir yetenek. Yatılı okullarda vs okuduğum için çok fazla aile ortamı da görmedim, inceliklerden biraz uzak büyüyüp erken olgunlaştım. Senle çok mutluyum; ama bu durum karşılıklı değilse yani seni mutlu edemiyorsam da zorla görüşelim diyemem. Sana daire sevgim, beğenim ve hayranlığım asla silinmez sadece ilişkimiz form değiştirir, dilersen arkadaşlığımız baki kalır; ancak bana şans vermeni çok isterim bu ilişki için çabalamak istiyorum’’
dedi.

Ben de bir süre eskisi gibi öğle araları ya da akşamları dışarda görüşelim; doktora yeterlik için yoğun şekilde çalışmam gerekiyor zamana bırakalım her şeyi dedim.

Somut şekilde hediye mevzusunu açmadım; ama aramızdaki dengenin bozulduğunu ve benim bu durumdan rahatsız olduğumu anlatmış oldum.
bence daha doğru ifade edilemezdi. tam olarak zaman ve emek vermek size külfet haline dönüşmüş çünkü siz de değerli hissetmeyi hakediyorsunuz. özellikle bir işe bile emek verince bi minnet bi teşekkür bekleriz en azından. neden ilişkiler içinde de bunu beklemek 'maddiyatçı' olarak değerlendirilsin ki.
Ben hala adamın söylemlerinin olağandışı olmadığını düşünüyorum, kibar bi şekilde çabalamak istiyorum demiş. bence silip atmak doğru olmazdı sırf bu sebeple. özel gün beklemeye de gerek yok çabalarsa ve bi ışık varsa elbet bunu görürsünüz. bazen bazı ilişkiler emek istiyor zamanla uyum sağlanıyor başka bi falsosu ya da size uymayan bi tavrı yoksa devam edin bakalım neler olacak. arada güncelleyin durumunuzu merak ederiz :))

Bir grup arkadaşımla doğum günü kutladık. 6 kişilik bir grup herkese sırayla toplu doğum günü hediyesi aldık. Herkes gayet özenerek hediye alındı. Giyeceği şeyler. Bana aldılar hediye ne rengi ne bedeni bana göre değildi. Ben o aldıkları rengi evde bile giymiyorum. Çok kırıldım. Mevzu parası değildi önemsiz hissetmemdi. Değer vermemeleri.Sizin anlamakta zorlandığınız yer burası.

Bir erkek değer verdiği kadına para harcamaktan çekinmez. 250 bin geliri olan adam, evine gidip vakit geçirdiği kadına daha değerli bir hediye alabilir.

Arkadaşıma öğretmenler gününde bardak, bitki çayı ve bardak demliği hediye ettim. Çok beğendi. Fiyat olarak pahalı değildi düşündüm ve özendim. Adamın hediyesi hem özel birine almak için ucuz hemde özensiz. Bu şekilde önem vermeden devam ederse, değişmezse konu sahibi yoluna bakmalı.
Kesinlikle öyle yapacağım. Biraz zaman tanıdım sadece.
Taşıma su ile değirmen dönmez bence. Beni negatif görenler olacaktır ama bunun adı da tecrübe. Uyar, anlat, konuş nereye kadar. Aynı kafada değilseniz, aynı alma verme mantığında değilseniz yürümüyor. Köprüyü geçene kadar rol yapar. Çok çok da senle yatmak için rol yapar. Bu sözüm lafla sözle erkeğe bir şey aldıranlara. İçinden gelen insan alıyor da yapıyor da. Biz kadınlar içimizden gelince börekler çörekler açıyoruz kekler yapıyoruz. İçimizden gelmeyen adama çay bile doldurmuyoruz. Saçımızı bile toplamıyoruz. Erkek de içinden gelirse öyle de bir yapar ki. Şaşar kalırsınız. Aynı herif başka bir kadına öyle jestler yapmıştır ki adım kadar eminim ama işte ispat edemiyorum.
İç sesim böyle diyor ama yine de bir şans daha vereceğim. Anlattım tarzın belki adamın samimiyetsiz görünmesine sebep oldu ama canlı kanlı anlatırken sanki mesajı aldı ve telafi için bir şeyler yapma çabasında gibi geldi. Bakalım zaman gösterecek. Kötü niyetliyse ve yapmazsa hayatımdan çıkaracağım.
bence daha doğru ifade edilemezdi. tam olarak zaman ve emek vermek size külfet haline dönüşmüş çünkü siz de değerli hissetmeyi hakediyorsunuz. özellikle bir işe bile emek verince bi minnet bi teşekkür bekleriz en azından. neden ilişkiler içinde de bunu beklemek 'maddiyatçı' olarak değerlendirilsin ki.
Ben hala adamın söylemlerinin olağandışı olmadığını düşünüyorum, kibar bi şekilde çabalamak istiyorum demiş. bence silip atmak doğru olmazdı sırf bu sebeple. özel gün beklemeye de gerek yok çabalarsa ve bi ışık varsa elbet bunu görürsünüz. bazen bazı ilişkiler emek istiyor zamanla uyum sağlanıyor başka bi falsosu ya da size uymayan bi tavrı yoksa devam edin bakalım neler olacak. arada güncelleyin durumunuzu merak ederiz :))
Ben de öyle umuyorum. Konu muhtemelen 14 şubatta bir hortlar 😂😂😂 umarım hezimetle güncelleme yapmam 😂

Şans verilir ya. 14 şubatı bekleyelim sabırsızlıkla. Gayet güzel açıklamışsın alma verme dengesinden hoşnut değilim diye dan diye ucuz hediye almışsın demek olmazdı malesef.
Muhakkak güncelleme ile geleceğim. Linç edeceğimiz günler olmaz umarım 😂😂😂

Ben bi hediyeyi beğenmediğim zaman söylüyorum mesela eski sevgilim bana hediye ayakkabı aldı pahalı da bi ayakkabıydı tory burch 20 bin vardır baget almışlar bana ayaklarım kürek gibi asla giymem topuklu almak istemiş annesi de boyu uzun onun demiş dümdüz söyledim beğenmedim diye annesi ile beraber almışlar. Hatta açık açık sen beni hiç babetle gördün mü dedim. Bekliyordu evde verdim annesine geri. Şimdiki sevgilim de lego almıştı incik cincik sevmem bi daha alma dedim 🤣

O arkadaşın konusunu okumuştum haklısınız da ama bence onun da söylediğinde haklılık payı var erkeklere yüz vermeye gelmiyor karakteri oturmuş düzgün insanlar yani istisnalar da var tabii.
Hayat seçimlerden ibaret :) ne seçersek onu yaşarız. Yanlış birini seçip sevgi ilgi beklemenin elma tüketeyim ama muz tadı alayım demekten farkı yok :) çok onurlu gururlu yüz verince tepene çıkmayan çok güzel seven ilgi gösteren erkekler var, bu aşamada diğer bir önemli nokta ise doğru adamı ararken doğru kadın olmak tabii :)

Hayat seçimlerden ibaret :) ne seçersek onu yaşarız. Yanlış birini seçip sevgi ilgi beklemenin elma tüketeyim ama muz tadı alayım demekten farkı yok :) çok onurlu gururlu yüz verince tepene çıkmayan çok güzel seven ilgi gösteren erkekler var, bu aşamada diğer bir önemli nokta ise doğru adamı ararken doğru kadın olmak tabii :)
Herkes her şeyi aynı koşullarda seçmiyor aynı ruh haliyle. Her doğru her yerde doğru değil, her yanlış da aynı şekilde.
Ben insanları yargılamaktan vazgeçeli epey geçti ondan bu şekilde düşünüyorum belki de😊
Ha tabii belli tip erkeklere gereğinden fazla yüz veren de biziz yine bunun için de kendimizi eleştirebilmeliyiz tabii.

Kızlar güncelleme ile geldim. Bugün yoğun görüşme isteği sonucunda dışarda görüştük. Adamda en ufak bir bana tavır mı yapıyorsun gibi bir durum yoktu. Onu dahi anlamamış. Diyaloğumuz aynen şu şekilde gerçekleşti:

Ben artık çok yoruldum sana gösterdiğim özeni senden göremiyorum; zira görüşmelerimizin zaman ve emek maliyeti var benim açımdan dedim. Ben sana zahmet etme diyorum dedi. Ben de evime misafir olarak gelen kişiyi -sen de olsan- yapım gereği hiçbir şey hazırlamadan ağırlamaktan hoşlanmıyorum dedim

Onun söylediklerini aynen aktarıyorum:

‘‘İstemiyorsan bir daha sende görüşmeyiz, bende ya da dışarda görüşürüz sorun değil. Benim için değişen hiçbir şey olmaz. Beni hayatımda senin kadar değerli hissettiren kimse olmadı ben bunu beceremiyorum bu inanılmaz güzel bir özellik. Sadece kendi açımdan değil, senin çevrendeki herkes çok şanslı; ailen, arkadaşların vs çünkü karşındaki insanı değerli hissettirebiliyorsun bu büyük bir yetenek. Yatılı okullarda vs okuduğum için çok fazla aile ortamı da görmedim, inceliklerden biraz uzak büyüyüp erken olgunlaştım. Senle çok mutluyum; ama bu durum karşılıklı değilse yani seni mutlu edemiyorsam da zorla görüşelim diyemem. Sana daire sevgim, beğenim ve hayranlığım asla silinmez sadece ilişkimiz form değiştirir, dilersen arkadaşlığımız baki kalır; ancak bana şans vermeni çok isterim bu ilişki için çabalamak istiyorum’’
dedi.

Ben de bir süre eskisi gibi öğle araları ya da akşamları dışarda görüşelim; doktora yeterlik için yoğun şekilde çalışmam gerekiyor zamana bırakalım her şeyi dedim.

Somut şekilde hediye mevzusunu açmadım; ama aramızdaki dengenin bozulduğunu ve benim bu durumdan rahatsız olduğumu anlatmış oldum.
Sen şimdiye kadar saygısızlık etmemiş rahatsızlık vermemişsin ki tabii söylenecek en genel şeyleri söylemiş.
Ama rahatsızlık duymuşsun ve belirsizlik gitmemiş aklından.
Duygusal bir ilişki beklentisindeysen doğal davran nasılsan bırak seni o şekilde sevsin.
Şimdi eve davet etmeyi bıraktın ya ilişkideki samimiyet de azalacak sana daha temkinli yaklaşacak.
Birden buna karar vermen iyi mi bilemedim.
Neyse hayırlısı olsun bakalım umarım her şey yoluna girer.
Bu arada iş ilişkileri ile aşk ilişkileri aynı şekilde değildir aşırı mantıkla yürümez her şeyi kontrol edemezsin, biraz akışına bırak dediğim gibi doğalına bırak onu izle çabasını gözlemle rahat davran.

Ben size 20 tl ile bile birine nasıl değerli hissettirilir, anlatayım. Ama bakın kızlar, herkese yapmayın, benim gibi salak olmayın e mi?
Ben eski sevgilim sırf çabuk acıkıyor, kakaolu şeyleri seviyor diye çantamda abur cubur taşıyordum biliyor musunuz? Kakaolu kek, şu Karam'ın gofreti vs. çantamda mutlaka bulundururdum.
Ne zaman çay/ kahve içsek çantanda bir şeyler var mı diye sorardı. Ben de gülerek çıkarırdım.
İşte birini düşünmek, mutlu etmeye çabalamak böyle olur canlarım. Ama erkeklerin yüzde 99'u asla hak etmez. Şimdi bana sorarsanız b*k yesin it diyorum. İşte bu da böyle bir tecrübem.
Erkeler çok kurnaz hemen o zaafı sevgiyi görünce öyle güzel kullanıyorlar ki

Herkes her şeyi aynı koşullarda seçmiyor aynı ruh haliyle. Her doğru her yerde doğru değil, her yanlış da aynı şekilde.
Ben insanları yargılamaktan vazgeçeli epey geçti ondan bu şekilde düşünüyorum belki de😊
Ha tabii belli tip erkeklere gereğinden fazla yüz veren de biziz yine bunun için de kendimizi eleştirebilmeliyiz tabii.
Herkes tercih yaptığı ruh haliyle de kalmıyor ama bin sene, Allah akıl vermiş fikir vermiş muhakeme yeteneği vermiş, aldatılmak değer görmemek hakaret işitmek maddi manevi ve fiziksel anlamda kullanılmak nerde doğruysa söz konusu üyeye yazın da faydanız dokunsun, hata yapmak çok okey benim için ama hatada ısrar etmek zır cahillik. Ayrıca doğruyu söylemenin adı ne zamandır yargılamak oldu onu da pek anlayamıyorum, iyi geceler🙃

Konuyu sessiz takip edenlerdenim ama bu açıklamayı okuyunca yüzümde hüzünlü bir gülümseme belirdi geçmişte yaşadıklarımı hatırladım, yazmadan edemedim.

Buna benzer çok açıklama dinlemiş biri olarak bu konuşma bana samimi gelmedi.

Geçmişi, anlattıkları doğrudur ona bir yorum yapamam ama bu konuşmayı yapan kişi değişmeyeceğinin hatta istese de değişemeyeceğinin sinyalini veriyor.

İyi niyetli bir insandır, gerçekten değer verdiğini gösteremiyordur falan o kısmı bilmem ama ilişkiyi yaşayış tarzı, tavırları, konuşmaları sizinle aynı olgunlukta ve samimiyette değil. Umarım kırılmazsınız.
O kadar güzel yazmışsın ki 🥹

Herkes tercih yaptığı ruh haliyle de kalmıyor ama bin sene, Allah akıl vermiş fikir vermiş muhakeme yeteneği vermiş, aldatılmak değer görmemek hakaret işitmek maddi manevi ve fiziksel anlamda kullanılmak nerde doğruysa söz konusu üyeye yazın da faydanız dokunsun, hata yapmak çok okey benim için ama hatada ısrar etmek zır cahillik. Ayrıca doğruyu söylemenin adı ne zamandır yargılamak oldu onu da pek anlayamıyorum, iyi geceler🙃
Konu bir kişi değil ki ilişkiler anlaşılması zor yani kastettiğim buydu. İyi geceler 😊

Bu adam bu yaşa kadar neden evlenmemiş ?
Okumuş , kültürlü , plaza adamı , zengin
Neden ki ?
İşte, sebebi çok belli.
Ne istediğini bilmeyen, sorumluluk almak istemeyen erkeklerden.
Konu sahibi bir yerde “bu adamla gelecek düşünmüyorum” yazmıştı, sanırım çoğu kişi bunu görmemiş. Bunca sayfa bence boşuna tartışılmış. Galiba konu sahibi de tam olarak bilmiyor?
Ayrıca konu sahibi yanlış anlamazsanız, 40’ınıza merdiven dayamışsınız. Neden olur mu olmaz mı, hem de 7 aydan sonra, aranıza mesafe koyuyorsunuz? Bence olup olmayacağı gayet bariz. Demek istediğim, neden boşuna şu anki ve gelecekteki zamanınızı harcıyorsunuz?
Sizden yaşça küçüğüm, ama sanırım yeterince tecrübem var.

Yine de umarım ki sonucu güzel olur, mutlu ve soru işaretleri olmadan devam edersiniz.

Back
X