• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek

Bu tarz sonu olmayan konularda insan yaşarken anı yaşama motivasyonuyla hareket eder ama bittiğinde acayip fazla pişmanlık duyar. Zamanına, emeğine, harcadığın paraya, verdiğin bir bardak suya bile pişman olursun. Zıkkım yeseydi dersin. Tatlı jestlerle günün şenlendirse neyse. Sadece tensel uyum için buna katlanılmaz. Sonu olmayan yol 20'li yaşlar için bir nebze ama 35'den sonra çok anlamsız. gereksiz. mantıksız. Tabii herkesin hayatına kimse karışamaz :KK70: bu da gerçek. Karışmak değil fikir beyan etmek benimkisi. Yaşadıklarımdan yola çıktım belki de. İnsan köpek gibi pişman oluyor.

Bir umut devam edeceksin ama bir şey olmayacak. Karşındaki insan değişmeyecek. Çünkü insanlar değişmez; rol yapar.

Bence de yorum yapma çünkü bu tip konulara yorum yapacak en son insan bile değilsin ;)
Birşey sormak istiyorum, meraketme rumuzlu kullanıcı kendince ama haklı ama haksız yorum yapıyor, genel olarak herkes vermiş veriştirmiş, niye olduğunu merak ettim, bir konuda mimli gibi sanki ama ne 🤔

Merhaba kızlar, içime bir süredir dert olan bir problemi sizlerle paylaşmak, sizlerden de fikir almak istiyorum. Beyaz yaka olarak kurumsal bir yerde yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. (Bunu belirtmemin sebebi mevcut ülke ekonomisinde maddi düzeyime ilişkin az çok fikriniz olması) Yakın bir arkadaşımın aracı olması ile farklı departmanda çalışan, yıllardır tanıdığım; fakat hiçbir muhabbetim olmayan biriyle flört etmeye başladım 7 ay kadar önce. Ben 36 yaşındayım o 42. Yönetici pozisyonunda, iyi eğitimli, bu yaşına kadar hayatında bir çok kadın olmuş, kadınları iyi tanıyan birisi. Benim gelirimin yaklaşık 2.5 katı kadar geliri olduğunu tahmin ediyorum. Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi ki ben kendi hesabımı her zaman ödemekten yana olan biriyim. Bir kaç kez de ben ona ısmarladım yoğun ısrarım sonucu. Ardından son 3 aydır görüşmeleri çoğunlukla benim evimde yapmaya başladık. Haftada bir görüşüyoruz genelde iş yoğunluğu nedeni ile. Her görüşmede genelde şarap aldım ve minimal tarzda pizza, makarna, cupcake, meyve ikramında bulundum. Her defasında gelirken bir şey lazım mı diye sordu ben bir şey talep etmedim, bir ihtiyaç olmadığını söyledim. Eli boş geldi. Şimdiye kadar 2 kez kaliteli bir tekila ve şarap getirdi. Ev görüşmesine başladığımızdan bu yana 2 ya da 3 kez dışarda görüşmüşüzdür. Bana her geldiğinde neden zahmet ettin, amaç sohbet muhabbet mahcup ediyorsun beni tarzında klasik sözler söyledi. Ben yapı olarak misafirperver biri olduğum için açıkçası yaptığım masraflara takılmıyordum ta ki doğum günüm gelene kadar. 2 hafta önce doğum günümdü ve doğum günümde şehir dışındaydım. Önceki gün bana geldi ve sana küçük bir hediye aldım dedi. Bilinen bir markadan indirim kısmından (Online mağazadan baktım) 1450 TL’ye ipek bir fular almış. Ben hiç fular kullanmam üstelik. hediyeyi verirken takı pek takmıyorsun, kıyafet tarzında bir şey alsam da bedeni vs tam ayarlayamayabilirim dedi. İstersen çantana da takarsın ve senin sevdiğin bir renk dedi. Ben gerçekten bozuldum. Yaklaşık 250 bin TL geliri var ve benim ona gösterdiğim özeni biraz olsun göstermesini beklerdim. Şimdi bizi tanıştıran arkadaşım kesinlikle bu kişiyle olan bağımı koparmam gerektiğini söylüyor. İç sesim benim de öyle diyor. Bu maddi bir beklenti mevzusundan ziyade değer vermekle ilgili çünkü. Bir çiçek gönderseydi belki bu hediye yerine daha mutlu olurdum. Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım, yeni döndüm bu sürede çok fazla görüşemedik. Bugün ofiste yüzyüze görüştük ben herhangi bir tavır yapıp maddi beklentim varmış gibi görünmek istemem. Bu arada geriye kalan bir çok konuda iyi anlaştığım kibar, naif, iyi eğitimli biri. Bir kaç kez de benim için yapabileceği maddi manevi bir şey olup olmadığını sordu. Aklım çok karışık. Sizce görüşmeye devam mı etmeliyim? Yoksa araya biraz mesafe koyup zamanla bitirmeli miyim?
Cimri değilse bile size değer vermiyor.Değer verse başka bir şey alırdı.

Kızlar tek tek yorumlara cevap veremedim lütfen kusura bakmayın. Ama hepinizin bakış açısı bana çok şey kattı. Hepinize teşekkür ederim 🙏 burdaki yorumlar da iç sesim gibi ikiye ayrılmış durumda. Zaman harcamaya değmez diyenlere de , şans verilebilir diyenlere de aslında katılıyorum. İçim açıkçası inanılmaz soğukken bugün yaptığımız konuşmadan sonra belki son bir şans verebilirim diye düşündüm. Bence kaybetme korkusu var ama zaman gösterecek diye düşünüyorum. Bir daha aynı özensizliğe müsamaha göstermeyeceğimi net bir şekilde söyledim. Ben de ya da onun evinde görüşmeyeceğimi de. Bir de iş hayatında da aşırı prensipli, duvarları olan biri olarak bilindiğim için açıkçası kendisini hayatıma kabul ettiğim için şaşkın. Bugün aynı hızla hayatımdan çıkarabileceğimden de sakince bahsettim.

İki taraf da ilişkiyi çok snob mu yaşıyorsunuz acaba? Öyle bir hissiyat geçti bana, karşılıklı konuşmalarınız da öyle bir intiba verdi, birşeyler eksik gibi, samimiyet mi desem, kendin gibi olmamak mı desem, duygu eksikliği mi desem, tam tarif edemiyor olabilirim..

yani sanırım ileriyi düşünmüyorum gibi bişey yazdınız .
Kimse ile mi düşünmüyorsunuz bu beyle mi bilemiyorum .

Yani bu yaşlar için 7 ay çok uzun bisüre mesela adam önceden de tanıdığınız biri ad konulması için adım atmak için ne bekliyorsunuz askerden gelmesi de olmadığına göre .

Yani bu ilişkide bi negatiflik var gibi , adam da oldurulmayan bişey var . Daha önce ki ilişkileri de kaçmış gitmiş gibi .
40 yaşında ki adama da yol yorsam öğretmek için enerjiniz zamanınız var mı bilmiyorum ama yol yakınken gönderin gitsin , ne yorcaksınız kendiniz ya

İşte, sebebi çok belli.
Ne istediğini bilmeyen, sorumluluk almak istemeyen erkeklerden.
Konu sahibi bir yerde “bu adamla gelecek düşünmüyorum” yazmıştı, sanırım çoğu kişi bunu görmemiş. Bunca sayfa bence boşuna tartışılmış. Galiba konu sahibi de tam olarak bilmiyor?
Ayrıca konu sahibi yanlış anlamazsanız, 40’ınıza merdiven dayamışsınız. Neden olur mu olmaz mı, hem de 7 aydan sonra, aranıza mesafe koyuyorsunuz? Bence olup olmayacağı gayet bariz. Demek istediğim, neden boşuna şu anki ve gelecekteki zamanınızı harcıyorsunuz?
Sizden yaşça küçüğüm, ama sanırım yeterince tecrübem var.

Yine de umarım ki sonucu güzel olur, mutlu ve soru işaretleri olmadan devam edersiniz.
Aslında konu sahibine sormuştum farkındayım açıdından. 7 ayda olacak olan şimdiye olurdu sankı .

cimri insanlara gelemem ya direkt kaçmak lazım erkek dediğin verici olmalı bunu kendi istemeli en başta

Listeli gelinler var bir de ama. Kendi ailelerinin alamayacağı herşeyi erkek ailesinden istiyorlar. Utanmadan liste yapıyorlar bir de. Mehir olarak sıfır araç isteyenini bile gördüm. Sıkıysa çalışıp kendin alsana arabanı.

Tabi orası öyle ama erkek güçlü olmalı güç = para bu devirde napalım. Kız da çok yüklenmeden eşini düşünerek hareket etmeli en iyisi orta yolu bulmak. Sen şimdi fakirsen gidip lüks şeyler istememen lazım dengini bilcen

Listeli gelinler var bir de ama. Kendi ailelerinin alamayacağı herşeyi erkek ailesinden istiyorlar. Utanmadan liste yapıyorlar bir de. Mehir olarak sıfır araç isteyenini bile gördüm. Sıkıysa çalışıp kendin alsana arabanı.
Tabi orası öyle ama erkek güçlü olmalı güç = para bu devirde napalım. Kız da çok yüklenmeden eşini düşünerek hareket etmeli en iyisi orta yolu bulmak. Sen şimdi fakirsen gidip lüks şeyler istememen lazım dengini bilcen

Katılıyorum.

İşte, sebebi çok belli.
Ne istediğini bilmeyen, sorumluluk almak istemeyen erkeklerden.
Konu sahibi bir yerde “bu adamla gelecek düşünmüyorum” yazmıştı, sanırım çoğu kişi bunu görmemiş. Bunca sayfa bence boşuna tartışılmış. Galiba konu sahibi de tam olarak bilmiyor?
Ayrıca konu sahibi yanlış anlamazsanız, 40’ınıza merdiven dayamışsınız. Neden olur mu olmaz mı, hem de 7 aydan sonra, aranıza mesafe koyuyorsunuz? Bence olup olmayacağı gayet bariz. Demek istediğim, neden boşuna şu anki ve gelecekteki zamanınızı harcıyorsunuz?
Sizden yaşça küçüğüm, ama sanırım yeterince tecrübem var.

Yine de umarım ki sonucu güzel olur, mutlu ve soru işaretleri olmadan devam edersiniz.

Aslında konu sahibine sormuştum farkındayım açıdından. 7 ayda olacak olan şimdiye olurdu sankı .
Kusura bakmayın gözümden kaçmış şöyle ki yurtdışına taşınma mevzum olduğu için bir gelecek düşünemiyorum. Onun benimle gelmesi, düzenini bozması çok zor. Ben de burda kalmak istemiyorum. Mantık ve kalp maalesef her zaman senkron çalışmıyor.

Merhaba kızlar, içime bir süredir dert olan bir problemi sizlerle paylaşmak, sizlerden de fikir almak istiyorum. Beyaz yaka olarak kurumsal bir yerde yaklaşık 14 yıldır çalışıyorum. (Bunu belirtmemin sebebi mevcut ülke ekonomisinde maddi düzeyime ilişkin az çok fikriniz olması) Yakın bir arkadaşımın aracı olması ile farklı departmanda çalışan, yıllardır tanıdığım; fakat hiçbir muhabbetim olmayan biriyle flört etmeye başladım 7 ay kadar önce. Ben 36 yaşındayım o 42. Yönetici pozisyonunda, iyi eğitimli, bu yaşına kadar hayatında bir çok kadın olmuş, kadınları iyi tanıyan birisi. Benim gelirimin yaklaşık 2.5 katı kadar geliri olduğunu tahmin ediyorum. Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi ki ben kendi hesabımı her zaman ödemekten yana olan biriyim. Bir kaç kez de ben ona ısmarladım yoğun ısrarım sonucu. Ardından son 3 aydır görüşmeleri çoğunlukla benim evimde yapmaya başladık. Haftada bir görüşüyoruz genelde iş yoğunluğu nedeni ile. Her görüşmede genelde şarap aldım ve minimal tarzda pizza, makarna, cupcake, meyve ikramında bulundum. Her defasında gelirken bir şey lazım mı diye sordu ben bir şey talep etmedim, bir ihtiyaç olmadığını söyledim. Eli boş geldi. Şimdiye kadar 2 kez kaliteli bir tekila ve şarap getirdi. Ev görüşmesine başladığımızdan bu yana 2 ya da 3 kez dışarda görüşmüşüzdür. Bana her geldiğinde neden zahmet ettin, amaç sohbet muhabbet mahcup ediyorsun beni tarzında klasik sözler söyledi. Ben yapı olarak misafirperver biri olduğum için açıkçası yaptığım masraflara takılmıyordum ta ki doğum günüm gelene kadar. 2 hafta önce doğum günümdü ve doğum günümde şehir dışındaydım. Önceki gün bana geldi ve sana küçük bir hediye aldım dedi. Bilinen bir markadan indirim kısmından (Online mağazadan baktım) 1450 TL’ye ipek bir fular almış. Ben hiç fular kullanmam üstelik. hediyeyi verirken takı pek takmıyorsun, kıyafet tarzında bir şey alsam da bedeni vs tam ayarlayamayabilirim dedi. İstersen çantana da takarsın ve senin sevdiğin bir renk dedi. Ben gerçekten bozuldum. Yaklaşık 250 bin TL geliri var ve benim ona gösterdiğim özeni biraz olsun göstermesini beklerdim. Şimdi bizi tanıştıran arkadaşım kesinlikle bu kişiyle olan bağımı koparmam gerektiğini söylüyor. İç sesim benim de öyle diyor. Bu maddi bir beklenti mevzusundan ziyade değer vermekle ilgili çünkü. Bir çiçek gönderseydi belki bu hediye yerine daha mutlu olurdum. Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım, yeni döndüm bu sürede çok fazla görüşemedik. Bugün ofiste yüzyüze görüştük ben herhangi bir tavır yapıp maddi beklentim varmış gibi görünmek istemem. Bu arada geriye kalan bir çok konuda iyi anlaştığım kibar, naif, iyi eğitimli biri. Bir kaç kez de benim için yapabileceği maddi manevi bir şey olup olmadığını sordu. Aklım çok karışık. Sizce görüşmeye devam mı etmeliyim? Yoksa araya biraz mesafe koyup zamanla bitirmeli miyim?
Sizi çok iyi anlıyorum durumu iyiyken bu şekilde bir tutum düşündürür ister istemez. Bir ara sürekli erkeklerin daha fazla değer verdiği kadına yatırım,harcama yaptığına dair bir şeyler duyuyordum.🤷🏻‍♀️
Şuan için herhangi bir şey söylemeyin bence. İçinizden geldiği ve yapınız gereği öyle olabilirsiniz ama ama tavsiyem daha az hazırlık daha az özen göstermeniz

Biriyle görüşüyordum ilk date de çelik bileklik hediye almıştı hoşuma gitmişti düşünmüş getirmiş diye.

iki ay sonra doğum günümde baktım tekrar bileklik hediye almış. Bu yaşanırken 24 yaşındaydık ve çalışıyorduk yani . Hiç üzerime düşünmediğini düşünmüştüm sonra da bitirdim zaten anlaşamadık. Lafta aşık büyük laflar sonra bakıyorum düşünmemiş özen göstermemiş.

Sizin durumda ise 40 yaşında yönetici adam 7 aylık ilişki adamı evine yatağına almışsın düzenli geliyor gidiyor doğum gününde fular hediye alıyor.

Ya o eve ihtiyacı bırak eli boş gelmemesi lazım adam dediğin bir kilo çilek görür sevgilim sever der alır gelir yani

Vah nenem sonra başka şekillerde patlayacak geri dönüp bakınca diyeceksin ki zaten değer vermiyormuş ki bana neden anlamamışım aptal mıymışım.

Seni F*** buddy e çevirmiş canım 15 kere arka arkaya evde buluşulunur mu. Çıkarsın gezersin yemeğini yersin tiyatrona gidersin sonra istiyorsan eve gelmeyi hak etmişse davet edersin

Ben birine hediye alırken ona verdiğim değeri gösterdiğini bilirim pahalı olmayacaksa ince düşünülmüş olacak senin sevdiğini bildiği bişey olacak. Kendine yakıştırmaması lazım fuları olmamış o adam bırak onu

Gerçekten hıc tahammul edemedıgım bırsey yaa , ben bunu gorup anladıgım an dırek uzaklassıyorum..benımde basıma cok yenı geldı uzun ve detaylı bır yazı yazıp yayınlayacagım ınsanların gozu acılsın.. Bunun varken yapmaması daha ayıp yanı kullanmak resmen, Kadın erkeğe harcama yapmamalı bence hedıyeler vs olur ama her zaman degıl, borcda vermemelı kadınlarımız kandırılmasın artıkya.

Ama hediyenin fiyatına bakmışsınız?
Konu sahibi değilim ama sürekli 'hediyenin fiyatına bakmışsın' sorusu ezbere sorulunca yazmadan duramadım.

Belli bir seviyeyi atlamış ilişkide, tecrübeli ve maddi olarak daha özenli davranabilecek bir sevgilinin online alisveris sitesinde 'filtrele>sırala >artan fiyat>enter' formuluyle ilk cikan neredeyse en ucuz ve sevgilisinin hic kullanmadigi bir hediyeyi almasi dusundurucu ve komik degil mi?

Uygun fiyatli ama konu sahibinin surekli kullandigi, çok sevdigi bir hediye almis olsaydi konu sahibi elestirilebilirdi belki ama hem hic kullanmadigi hem de cok cok ucuz bir hediye alinca tepki vermesi kadar dogal bir sey yok.

Belli bir seviye
dediğimiz 7 ay. Belki de adam tam tersi mantıkla, "onunla yakınlaştım, pahalı hediye alırsam yanlış anlar" diye düşünmüş olamaz mı?

Kendince açıklama da yapmış. Konu sahibinin takı takmadığını gözlemlemiş, kıyafet alsam bedeni tutturamam belki diye düşünmüş.

Ama illa ki bu açıdan bakacaksak bence hediyenin fiyatını araştırmak da hiç doğru değil. Belli bir seviye aşılmışsa, beğenmesen bile hediyeyi saklarsın. İki tane saat hediye aldım. Asla tarzım değil ama aklıma fiyatına bakmak veya hiç beğenmedim keşke almasaydı diye düşünmek gelmedi. Çekmecede duruyorlar.

dediğimiz 7 ay. Belki de adam tam tersi mantıkla, "onunla yakınlaştım, pahalı hediye alırsam yanlış anlar" diye düşünmüş olamaz mı?

Kendince açıklama da yapmış. Konu sahibinin takı takmadığını gözlemlemiş, kıyafet alsam bedeni tutturamam belki diye düşünmüş.

Ama illa ki bu açıdan bakacaksak bence hediyenin fiyatını araştırmak da hiç doğru değil. Belli bir seviye aşılmışsa, beğenmesen bile hediyeyi saklarsın. İki tane saat hediye aldım. Asla tarzım değil ama aklıma fiyatına bakmak veya hiç beğenmedim keşke almasaydı diye düşünmek gelmedi. Çekmecede duruyorlar.
Pahalı hediye bekliyorum dememis ki konu sahibi.

Alinabilecek nerdeyse en ucuz ve konu sahibiyle hicbir ilgisi olmayan alelade bir hediyenin alinmasi bana normal gelmiyor.

Siz ilişkilerinizde o kadarcık özeni yeterli görüyorsunuz demek ki konu sahibi daha fazla özen bekliyor. Tercih meselesi.

Back
X