• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri, görgüsüz kayınvalidesi olan var mı?

Nişanlın ne iş yapıyor aylin?

Bunu şunun için sordum, anladığım kadarıyla öyle çok da pahalı değilmiş foto işi. Siz veremiyorsanız parasını ben veririm diyememiş mi annesine???

Ne annesine ne de babasına isteklerini söylememen gerek bence. Evlenen sizsiniz. Nişanlın madem bir yola çıkmış kendi karşılayamıyor mu bazı şeyleri? Tamam ailenin maddi durumu iyiyse yardım edecek ama nişanlının da kendisinin yapabileceği birşeyler olmalı diye düşünüyorum.

Nişanlın ne iş yapıyor aylin?

Bunu şunun için sordum, anladığım kadarıyla öyle çok da pahalı değilmiş foto işi. Siz veremiyorsanız parasını ben veririm diyememiş mi annesine???

Ne annesine ne de babasına isteklerini söylememen gerek bence. Evlenen sizsiniz. Nişanlın madem bir yola çıkmış kendi karşılayamıyor mu bazı şeyleri? Tamam ailenin maddi durumu iyiyse yardım edecek ama nişanlının da kendisinin yapabileceği birşeyler olmalı diye düşünüyorum.

kendisi daha okuyor staj yapiyor, ve seneye bitiyor meslegi, ama kazaniyor birikmisligi de var... kim ödicek kim napicak orasi beni ilgilendirmez, aralarina girmek istemem. ya o öder ya ailesi bilemiyorum.
ikimiz konustuk bu fotocuyu begendigimi söyledim tmm tut dedi.
annemle de konustunmu dedi bana. daha konusucam dedim, sen bahsetmedinmi dedim, yok hayir dedi. tabi gicik oldum...... biraz onada düsüyor tabiki...
valla kafam allak bullak sasirdim kaldim

ya simdi düsündümde... annene bahsettinmi dedigimde hayir dediya.. orda kizmaliydim ona. ben söyleyince kötü gelin olurum ama oglu söylerse OLACAK derse birsey olmaz..... is damat da bitiyor... haklisinizz....

kendisi daha okuyor staj yapiyor, ve seneye bitiyor meslegi, ama kazaniyor birikmisligi de var... kim ödicek kim napicak orasi beni ilgilendirmez, aralarina girmek istemem. ya o öder ya ailesi bilemiyorum.
ikimiz konustuk bu fotocuyu begendigimi söyledim tmm tut dedi.
annemle de konustunmu dedi bana. daha konusucam dedim, sen bahsetmedinmi dedim, yok hayir dedi. tabi gicik oldum...... biraz onada düsüyor tabiki...
valla kafam allak bullak sasirdim kaldim

anladım canım.
ama bu durum böyle devam ederse düğün faslında da aynı sorunları yaşarsınız.
Senin asıl konuşman gereken kişi nişanlın. Ne annesini yer bu konuşmada ne de bir başkasını. Ona de ki ailelerimizi üzmeyelim. Onlar yaşlı insanlar ne kadarını karşılamak istiyorlarsa onu karşılasınlar, geri kalanını da biz kendimiz halledelim de.

Örneğin mobilya alacaksınız. Emin ol kaynanan onu da zehir eder size. Sevmediğin beğenmediğin şeyleri almak zorunda kalırsın. Sen 20 liralık beğenirsin o 15 liralığı almak ister. BUrada ne yapacaksınız tamam anne ver sen 15 lirayı diyecek 5lirayı da nişanlın ödeyecek sorun çözülecek. Yok illa 20 lirayı verin biz onu beğendik derseniz tartışma çıkar hem senin ailen böyle kırılır hem de nişanlınla aran bozulur. Bu da evliliğinize yansır.

anladım canım.
ama bu durum böyle devam ederse düğün faslında da aynı sorunları yaşarsınız.
Senin asıl konuşman gereken kişi nişanlın. Ne annesini yer bu konuşmada ne de bir başkasını. Ona de ki ailelerimizi üzmeyelim. Onlar yaşlı insanlar ne kadarını karşılamak istiyorlarsa onu karşılasınlar, geri kalanını da biz kendimiz halledelim de.

Örneğin mobilya alacaksınız. Emin ol kaynanan onu da zehir eder size. Sevmediğin beğenmediğin şeyleri almak zorunda kalırsın. Sen 20 liralık beğenirsin o 15 liralığı almak ister. BUrada ne yapacaksınız tamam anne ver sen 15 lirayı diyecek 5lirayı da nişanlın ödeyecek sorun çözülecek. Yok illa 20 lirayı verin biz onu beğendik derseniz tartışma çıkar hem senin ailen böyle kırılır hem de nişanlınla aran bozulur. Bu da evliliğinize yansır.

bende öyle düsündüm zaten canim...
istedigim mobilyalari almazlara bir kismini öderler, bir kismini da nisanlimla taksitle öderiz. ama ozamanda DÜGÜNDE takilan paralari almalarina hakki yok... bir kismi bize kalmali... burda salonu ödüyolar takilan paralarla..... malesef...

ya simdi düsündümde... annene bahsettinmi dedigimde hayir dediya.. orda kizmaliydim ona. ben söyleyince kötü gelin olurum ama oglu söylerse OLACAK derse birsey olmaz..... is damat da bitiyor... haklisinizz....

sen ne istiyorsan nişanlına söyle. annesine babasına söylemek ona düşer.
sen bohça hazırlarken, nişanlın anneni arayıp şu alınacakmış bu alınacakmış diyor mu? Elbette hayır. sen ya kendin yaptın ya da ailenle yaptın. Herkes kendi evinden sorumlu olsun bırak.

ya ben sorunumu anlatamiyorum galiba..... kadin nerden ne diyecegini bilmiyor... hemen bana orda pahali ödemem demesi cokkkk kiriciydii ve kabaydiii, benimle inatlastii tmm olur kizim diyecegine.
TAMAM olur kizim desin, biz gittigimizdede nisanlima diyebilirdi yarisini sen ödiceksin diye...

bunu bilmek zorunda degilim öyle degilmi.......
nisan salonunu BEN ödüyorum birikmisligimle. bohcayi herseyi kendi paramla aldim, ailemi zora sokmadim simdilik... nisanimi kendim ödüyorum düsünün yani...
onunda kendisi düsünmesi lazim... ama onun dügün parasi hazir. zaten erkanin parasiyla evlendirecekler... birazda onlar yardim edicekler mobilya felan. e bunuda ypsinlar artik gelin aliolar...... dedigim gibi birikmisligi var erkanin evlenmesi icin....
o yüzden onunla para konusunu konusmuyorum. kim öder ilgilendirmiyor beni.
ama annesine dememesi yanlis tabi... aylin bunu istior bu olacak demeliydi

sirf bu problemler yuzunden bu adetlerimize sinir oluyorum. evlenecegim insanin ailesi de olsa yabanci insanlarla para konusmasi yapmak cok cirkin. insan belli bir yastan sonra annesinden babasindan para istemeye cekiniyor. keske aileler hic karismasa bu islere. yardim edeceklerse de miktari cocuklarinin eline verseler de bir araya gelip ciftler halletse. yok kiz tarafi bunu yapar erkek tarafi bunu... hic hosuma gitmiyor. adettir gelenektir diyip sanki iki taraf da birbirini yolmaya calisiyor gibi duruyor. kizlarin ceyizlerinde kirk yilda bir kullanacaklari esyalar, gereksiz ceyiz parcalari... e buna karsilik da sirf erkek tarafi oder diye abartili masraflar. sonra da insanlarin birbirine tahamulu kalmiyor daha evlenmeden.

konu sahibi arkadasim, bunlarin hicbiri sana degil tabiki.. sadece surekli bu konular acildikca aklima gelen seyleri artik yazmak istedim. kayinvalidenin para konusunu bu sekilde acmasi hos degil gercekten. varlik da yokluk da sessizce tartisilmali. gereksiz harcama yapmamaya dikkat etmek hos ama sanki herseyin ucuzuna kalitesizine getirmeye calismak cirkin oluyor cidden. madem adetleri uygulamaya karar verilmis herkes ustune duseni yapicak..karsi tarafi bezdirmeden..

sirf bu problemler yuzunden bu adetlerimize sinir oluyorum. evlenecegim insanin ailesi de olsa yabanci insanlarla para konusmasi yapmak cok cirkin. insan belli bir yastan sonra annesinden babasindan para istemeye cekiniyor. keske aileler hic karismasa bu islere. yardim edeceklerse de miktari cocuklarinin eline verseler de bir araya gelip ciftler halletse. yok kiz tarafi bunu yapar erkek tarafi bunu... hic hosuma gitmiyor. adettir gelenektir diyip sanki iki taraf da birbirini yolmaya calisiyor gibi duruyor. kizlarin ceyizlerinde kirk yilda bir kullanacaklari esyalar, gereksiz ceyiz parcalari... e buna karsilik da sirf erkek tarafi oder diye abartili masraflar. sonra da insanlarin birbirine tahamulu kalmiyor daha evlenmeden.

konu sahibi arkadasim, bunlarin hicbiri sana degil tabiki.. sadece surekli bu konular acildikca aklima gelen seyleri artik yazmak istedim. kayinvalidenin para konusunu bu sekilde acmasi hos degil gercekten. varlik da yokluk da sessizce tartisilmali. gereksiz harcama yapmamaya dikkat etmek hos ama sanki herseyin ucuzuna kalitesizine getirmeye calismak cirkin oluyor cidden. madem adetleri uygulamaya karar verilmis herkes ustune duseni yapicak..karsi tarafi bezdirmeden..

annem öyle iyi bir kadindir ki...... HERSEYI düsündük biz onlar icin.....
nisanligimi TR den aldim BOSUNa masraf yapmadim onlara.....

kuaförü 6 kisi icin actirmadik acilis parasi aliyorlar ne gerek var dedi ANNEM.

hepsini düsündük.... nerden baksaniz 2000TL KAR YAPTILAR.....

ve karsiliginda BÖYLE MUAMELE görüyorum

haksizmiyim siz söyleyin?
ben böyle kücük seyleri sorun edermiyim saniyorum....

ama herseyin kalitesizine kacarsa, tabiki COK KIRILIRIM mafoldumben
onlar icin salon tuttuk, normalde 100 kisilik nisan olucakti...

KARSILIGI BU MU OLMALIYDI mafoldumben

cok haklisiniz artik erkanla ikimiz karar vericez, ve söylemek de ONA DÜSER.... ben söyleyince cirkin olur tabiki.....
ERKAN söz gecirmesi lazim ailesine. sonucta onun parasi. beni kirmamasi lazim...

annem öyle iyi bir kadindir ki...... HERSEYI düsündük biz onlar icin.....
nisanligimi TR den aldim BOSUNa masraf yapmadim onlara.....

kuaförü 6 kisi icin actirmadik acilis parasi aliyorlar ne gerek var dedi ANNEM.

hepsini düsündük.... nerden baksaniz 2000TL KAR YAPTILAR.....

ve karsiliginda BÖYLE MUAMELE görüyorum

haksizmiyim siz söyleyin?
ben böyle kücük seyleri sorun edermiyim saniyorum....

ama herseyin kalitesizine kacarsa, tabiki COK KIRILIRIM mafoldumben
onlar icin salon tuttuk, normalde 100 kisilik nisan olucakti...

KARSILIGI BU MU OLMALIYDI mafoldumben

canim dedigim gibi eger bu isi adabiyla yapacagiz denemisse herkes ustune duseni yapicak. madem para sikintilari yok, bu kadar da masraftan kurtarmissiniz hic lafini etmemeleri lazim. ama belki de naz etmeyince, masraftan kurtarinca kiymeti bilinmedi.. kim bilir.. bazi insanlar yapilan iyiligi karsi tarafin inceliginden degil de kendi degerinden zannedip nankorluk edebiliyor. bence bundan sonra hic muhattap olmayin siz karsilikli..neden gelin olarak siz arada kalasiniz ki? neyse istedikleriniz, ya da onlarin odemesi gerekenler sozlunuzun araci olmasi lazim. hatta ben olsam inadina, nisan sonunda fotografciyi erkek tarfina yonlendiririm direk. odemem diyecek halleri yok ya... siz arada kalip kotu olacaginiza oglu kotu olsun. oglunu atmaz ama sizle bir inatlasirsa evlendikten sonra acisini cikartir...

canim dedigim gibi eger bu isi adabiyla yapacagiz denemisse herkes ustune duseni yapicak. madem para sikintilari yok, bu kadar da masraftan kurtarmissiniz hic lafini etmemeleri lazim. ama belki de naz etmeyince, masraftan kurtarinca kiymeti bilinmedi.. kim bilir.. bazi insanlar yapilan iyiligi karsi tarafin inceliginden degil de kendi degerinden zannedip nankorluk edebiliyor. bence bundan sonra hic muhattap olmayin siz karsilikli..neden gelin olarak siz arada kalasiniz ki? neyse istedikleriniz, ya da onlarin odemesi gerekenler sozlunuzun araci olmasi lazim. hatta ben olsam inadina, nisan sonunda fotografciyi erkek tarfina yonlendiririm direk. odemem diyecek halleri yok ya... siz arada kalip kotu olacaginiza oglu kotu olsun. oglunu atmaz ama sizle bir inatlasirsa evlendikten sonra acisini cikartir...

ah ah bi anlasam...... annemde bu yüzden cok üzülüyorya karsiligi bu mu olmaliydi diye, kadinin sekeri cikiyor kafaya takmaktan uyuyamiyor.......
direk nisanlimla konusucam bundan sonra....
o fotocu iptal edilmicek OKADAR sositososito

peki nişanlın mesajına cevap verdi mi?
yoksa baska bir sorun daha mı cıkıyor ortaya!
hersey gönlünce olsun dilerim..
cok haklısın mevzunda, umarım kendini nisanlına anlatabimişsindir..
bundan sonra bu konularla o ilgilenmeli..

peki nişanlın mesajına cevap verdi mi?
yoksa baska bir sorun daha mı cıkıyor ortaya!
hersey gönlünce olsun dilerim..
cok haklısın mevzunda, umarım kendini nisanlına anlatabimişsindir..
bundan sonra bu konularla o ilgilenmeli..

valla geri yazmadi
maci mi var acaba...... ya 11 de yada 14 de basliyor...
maca gitti belkide...
ama genelde arardi gitmeden
anlayamadim...
konusmam lazim onunla
konuyu kapat dio bana hep... iyi degil bu

ben mail atmaya karar verdim...... mail ile icimi daha iyi dökebilirim... ne dersiniz?

yazdim kizlar nasil sizce? yollamadim daha maili

Askim... 2 gündür uyuyamiyorum düsünüyorum düsünüyorum nerde hata yapiyoruz diye... her konularda hep bi pürüz cikiyor sende görüyorsun... bunlari hak etmedigimide biliyorsun, benden iyi biliyorsun.... ya biz ikimiz fotografciyi begenmisiz, neden annen böyle yapiyor? Burda hata ikimizdede... fotografciyi ikimiz istedik konu bitti. Sana sorduguda annene bahsettinmi diye. Hayir dedin. Burda hatalisin. Bu konulari BEN konusamam annenle... iste böyle tepki verdi bana, cok kirildim. Bana resmen iptal ediceksin dedi ödemem dedi. Ben hep düsündüm sizi, bosuna masraf yapmamak icin herseyi düsündük, kuaför nisanlik felan filan. Biliyorsun hepsini.
Cok kirildim farkindamisin bunun? Peki annenle konustunmu söyledinmi bunu?
Beni neden karistiriyorsun bu islere ben bunu anlamiyorum.
Annenle sen konusmaliydin ben degil.... Sen söylemeliydin aylin ve ben bu fotocuyu istiyoruz haberiniz olsun diye... Ikimiz halledelim herseyi ve söylemek de sana düsüyor... Sen merak etme kafani takma ben hallederim neden demiyorsun?
Ben herseyi babanla konusamam. Ben ancak SENINLE konusabilirim ve sen de babanla hallediceksin bu durumlari... Halledecegine geri cekiliyorsun beni bu ise karistirmayin ben anlamam bu islerden diyorsun..... ben babala degil SENLE evlenicem... sen halletmelisin bu durumlari artik..... annenle yüz göz olmak istemiyorum. Böyle seyleri artik ailene demicem, sana dicem, sende babanla konusucaksin, babanda annenle... annen herseye pahali diyor, cok kirici bunlar....
ayni apartman olayida kafami cok karistirdi... cok kararsizim. Icimde korkular var.....

sana diyebileceğim ancak şunlar olur;aynı apartmanda oturmayı kabul etme ve istediğin herşeyi aldır bu zamanlar 1 kere gelir en güzel zamanlardır.insan hayatında kaç kere evlenirki elini taşın altına sokacak oğlunu evlendiriyo en nihayetinde bunları oğlu için yapmalı.a.s

sana diyebileceğim ancak şunlar olur;aynı apartmanda oturmayı kabul etme ve istediğin herşeyi aldır bu zamanlar 1 kere gelir en güzel zamanlardır.insan hayatında kaç kere evlenirki elini taşın altına sokacak oğlunu evlendiriyo en nihayetinde bunları oğlu için yapmalı.a.s

evet canim bakicaz artik napicam...
mailim nasil sence

Benim kayınvalidem de nişan bohçası için alışverişe çıktığımızda gelin iç çamaşırı fiyatını pahalı bulup ben sana daha uygun yerden alırım sen bana ölçülerini yaz ver demişti annemin yanında..
Aynı yerden oğluna pijama takımı almıştık ama o zaman hiç burası pahalı burdan almayın dememişti.
Ki dediği de oldu kendisi gidip kendisi beğenip aldı bana iç çamaşırı takımımı ,o zamanlar eşim üzülmesin nasıl olsa bana ileride istediğimi kat kat alır diye ses çıkarmamıştım.
Keşke susmasaydım orada bitseydi bu iş.

Back
X