Cimri insanlarla mücadele 😂

umutluveumutsuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
150
249
103
24
Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparız 😂 şansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz 😂

Böyle insanlarla görüşmeyerek?
Yediğimi içtiğimi boğazıma dizip keyfimi kaçırıyorsa görüşmem öyleleri ile. Ailem de sevgilim de rahat insanlar şükür. :KK53:
Geçmişte bir flörtüm olmuştu, sürekli borcum var diye diye içimi şişirmişti. Sürekli dürümcüye gidiyorduk, yerken de borç hesabı yapıyordu. Bunalttı beni, ayrıldım direkt.

Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparız 😂 şansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz 😂
Bende ne güzel derdim ocinden tutumlu diye sonra market alışverişi ne bile karışıyor evli bile değilim bir gün bana dedi ki şu burada 10 tliki sokak öteden su alalım bende umursamadim aldım suyumu kendim ödedim.bunkadar cimriydi

Merhaba arkadaşlar
Uğraşmıyorum. Herkesin hayata bakışı, bütçesini ayırdığı şeyler farklıdır. Bende giyime para harcamayı sevmem mesela, 10 liraya alıp giyeceğim bir şey varsa 20 lira vermek istemem. Ama yemek ve gezmek konusunda bütçemi zorlayacak derece de severim.
Çevrem neden böyle değil ya da neden şöyle diye düşünmem. O da onların kararı ve yaşam şekli.

Paralari mi yeterli degil yoksa cimriler mi önce bundan emin olun bence. Yani bir suru cimri insanin ayni anda size denk gelme olasiligindansa alt gelir grubu cevreniz olmasi daha olasi. Benim cevremde cimri diyebilecegim 2-3 insan var mesela.
Belki sizin de cok paraniz yok ama onlara göre daha az birikim dusunuyor kafaniza gore harciyorsunuzdur.

Ay sorması ayıp atanamayan öğretmen olarak nasıl bu kadar kaliteli yemeye ve kıyafete para harcayabiliyorsunuz ? Kaliteli kıyafet deseniz sadece bir parça en az 2-3k, kaliteli yemek desek tek kişi her öğünde 1k verirsiniz. Şaşırdım maalesef.
Özel sektörde çalışıyordur, ailesiyle yaşıyordur masrafı yoktur.

Ay sorması ayıp atanamayan öğretmen olarak nasıl bu kadar kaliteli yemeye ve kıyafete para harcayabiliyorsunuz ? Kaliteli kıyafet deseniz sadece bir parça en az 2-3k, kaliteli yemek desek tek kişi her öğünde 1k verirsiniz. Şaşırdım maalesef.
Atanamayan öğretmenler çalışamıyor mu? Özel sektörde çalışıyorum ve özel ders öğrencilerim var.

Böyle insanlarla görüşmeyerek?
Yediğimi içtiğimi boğazıma dizip keyfimi kaçırıyorsa görüşmem öyleleri ile. Ailem de sevgilim de rahat insanlar şükür. :KK53:
Geçmişte bir flörtüm olmuştu, sürekli borcum var diye diye içimi şişirmişti. Sürekli dürümcüye gidiyorduk, yerken de borç hesabı yapıyordu. Bunalttı beni, ayrıldım direkt.
Ay bende ilk buluşmada kahve parasını bile bana ödeten çocukla direkt ayrılmıştım😂

Özel sektörde çalışıyordur, ailesiyle yaşıyordur masrafı yoktur.
Özel sektörde çalışan öğretmenlerin halini tam bilmesem de bir arkadaşımdan duyduğum şeyler için o ihtimali eleyip aile desteğini düşünmüştüm ben de.
Atanamayan öğretmenler çalışamıyor mu? Özel sektörde çalışıyorum ve özel ders öğrencilerim var.
Genel ekonomik koşulların farkında biri olarak sordum ben o soruyu. Kiranız mutfak masrafınız yoksa birikim yapmıyorsanız günlük yaşıyorsanız, özel sektörde de ortalama vicdana sahip bir yerde çalışıyorsanız zaten neden olmasın. Eşimle bizim de gezme huyumuz var. Dışarda yemek yemeye çok düşkün değiliz, kıyafete çok para harcamayız ancak farklı şehirler etkinlikler konserler festivaller tiyatrolar derken çok az birikim yapabiliyoruz. Çevremizdeki herkesin ise durumu birbirinden farklı. Kimisi ev araba için yeme içmeden kesilmiş kimisi bugün buldum bugün yemeliyim modunda. İnsanlara cimri demeden önce neden öyle davrandıklarını anlamak lazım bence.

ben de cimriyim :) benim de var manzarali - şık yerlerde yemeye - icmeye gitmek isteyen arkadaslarim, ben de onlara katilmiyorum:)
hatta gecen sene isyerindekilerle iftar programi yapmistik, ben basit bir iftar gideyim diye kabul ettim. sonra bunlar bogaz manzarali otel falan bulmuslar, katilmadim:) ne alaka yani bogaz manzarali otelde yemek yiyecek olsam canim sevgilimle yerim neden is arkadasimla yiyeyim :)
ya da hayatsiz bir arkadasim var. tum parasiyla alisveris yapar. bazen onunla bulusuruz. fazla arkadasi olmadigi icin benimle birsuru aktivite yapmak ister (bence instaya foto atmak icin) çünkü gitsek bile elli resim cekinir beni pisman eder:) huyunu bildigim icin hep evinde bulusuyorum o kizla ya da kendi evime davet ediyorum.
bazen arkadaslar sacma sapan etkinliklere davet ediyor, zevk alacagimi dusunmuyorsam degmez o kadar para harcamaya diye gitmiyorum.
kendi onceliklerim belli. kazandigim parayi biriktirmeyi seviyorum, her ay birkac tiyatroya baleye gitmeyi seviyorum, her yil birkac ulke birkac sehir gezmeyi seviyorum.
e aldigim para bunlara anca yeterken neden alt tarafi kiz arkadasimla pahali mekanlara gideyim ki?
guzel mekanlara gitmeyi ben de severim ama ulkemizdeki fahis fiyatli yerlere para vereceğime biriktirir seyahat edeken oranin guzel yemegini guzel yerinde yemek isterim (ki avrupayi saymazsak dunyanin geneli turkiyeden coook daha ucuz. daha birkac ay once azerbaycanda, masana kadar hosteslerin eslik ettigi cok büyük ve luks bir konakta - iki kisi corba ictik, yoresel iki yemek yedik, hosaf aldik, alkol aldik tl bazinda 1000 tl odedik ciktik:) yani parami böyle degerlendirebilecegimi bilirken neden bir kiz arkadasimin hevesi var diye bir pizza bir biraya 600 tl vereyim ki alalade bir günde:)
sirf bu yuzden kiz arkadaslarimla tatile cikmayi da hic sevmem.
"ay bir kere geldik sununu da yiyelim" , "ay bir kere geldik su filmin cekildigi restorana da gidelim" , "ay bir kere geldik su populer seyi de alalim" falan beni deli ediyorlar. arkadasim ben senin gibi bir kere gelip oranin yapılacak her seyini yapmak, en guzel lokantalarinda en guzel yemekleri yemek istemiyorum , ben parami guzelce harcayıp bazen kıyıntıyla bazen airbnb evinde sicak suya attigim market mantisiyla doyup oraya hep gelmek istiyorum.
o yüzden yillar yılı hep tek gezdim 😅
bir de bogaz manzarasi izleyeceksem , cok guzel yemek yiyeceksem sevgilimle yemek isterim. arkadaşlarımla öyle yerlere gidince hep pisman olurum "keske sevgilimle gelseymisim" diye. cunku arkadaşla yiyorsun kalkıyorsun hatirlamiyorsun bile, sevgiliyle anı oluyor, hep hatirliyorsun:)
yani demek istedigim cimri insanlar vardir. cimri olmayip butcesi ona yetmeyen insanlar vardir, butcesi yettigi halde parasini baska sekilde tasarruf etmek isteyen insanlar vardir, o şık yere seninle degil daha sevdigi biriyle gelmeyi tercih edecek insanlar vardir.
sana uymuyorlarsa yapacak bir şeyin yok. daha kendin gibi arkadaslar bulmayi dene

Parası olmayıp harcayamayana canım feda. Ben ısmarlarım, mahçup etmeden orta yolu bulurum. Ama olup da bir kahvenin, bir dilim pastanın geyiğini yapıp üç kuruşluk keyfime keder düşürecekse bir daha o kişiyle oturmam. Ben de kalkıp zaten en en pahalı yere gidip Instagramda paylaşmak için yaşamıyorum. Üstümdeki giysinin parasını da ben veriyorum. Markası anır anır bağıran parçaları zaten ben sevmem, bu nedenle de karşımdaki üstümde Milla mi var Beymen mi bilmez. Bilse de kimseye vazife değil, neden hayatınıza karıştırtıyorsunuz ki?

Su an oncelikler ile cimrilik arasinda ince bir cizgi var bence once onu iyi ayird edin
Tam tersi yedigini ictigini karsidakine odetmeye calisan hic bir amaci sorumlulugu olmayan / colugundan cocugundan kisan ortamda aman ne onemi var tiplerine de ben sinirleniyorum ama kimsenin alninda yazmiyor
Birsey yapacaksam esimle ailemle yapardim biz gezmeyi gezdigimizi icimize sindirmeyi severdik. Simdi yeni duzen kuracagim, yine birsey degismez

Back
X