ben de cimriyim :) benim de var manzarali - şık yerlerde yemeye - icmeye gitmek isteyen arkadaslarim, ben de onlara katilmiyorum:)
hatta gecen sene isyerindekilerle iftar programi yapmistik, ben basit bir iftar gideyim diye kabul ettim. sonra bunlar bogaz manzarali otel falan bulmuslar, katilmadim:) ne alaka yani bogaz manzarali otelde yemek yiyecek olsam canim sevgilimle yerim neden is arkadasimla yiyeyim :)
ya da hayatsiz bir arkadasim var. tum parasiyla alisveris yapar. bazen onunla bulusuruz. fazla arkadasi olmadigi icin benimle birsuru aktivite yapmak ister (bence instaya foto atmak icin) çünkü gitsek bile elli resim cekinir beni pisman eder:) huyunu bildigim icin hep evinde bulusuyorum o kizla ya da kendi evime davet ediyorum.
bazen arkadaslar sacma sapan etkinliklere davet ediyor, zevk alacagimi dusunmuyorsam degmez o kadar para harcamaya diye gitmiyorum.
kendi onceliklerim belli. kazandigim parayi biriktirmeyi seviyorum, her ay birkac tiyatroya baleye gitmeyi seviyorum, her yil birkac ulke birkac sehir gezmeyi seviyorum.
e aldigim para bunlara anca yeterken neden alt tarafi kiz arkadasimla pahali mekanlara gideyim ki?
guzel mekanlara gitmeyi ben de severim ama ulkemizdeki fahis fiyatli yerlere para vereceğime biriktirir seyahat edeken oranin guzel yemegini guzel yerinde yemek isterim (ki avrupayi saymazsak dunyanin geneli turkiyeden coook daha ucuz. daha birkac ay once azerbaycanda, masana kadar hosteslerin eslik ettigi cok büyük ve luks bir konakta - iki kisi corba ictik, yoresel iki yemek yedik, hosaf aldik, alkol aldik tl bazinda 1000 tl odedik ciktik:) yani parami böyle degerlendirebilecegimi bilirken neden bir kiz arkadasimin hevesi var diye bir pizza bir biraya 600 tl vereyim ki alalade bir günde:)
sirf bu yuzden kiz arkadaslarimla tatile cikmayi da hic sevmem.
"ay bir kere geldik sununu da yiyelim" , "ay bir kere geldik su filmin cekildigi restorana da gidelim" , "ay bir kere geldik su populer seyi de alalim" falan beni deli ediyorlar. arkadasim ben senin gibi bir kere gelip oranin yapılacak her seyini yapmak, en guzel lokantalarinda en guzel yemekleri yemek istemiyorum , ben parami guzelce harcayıp bazen kıyıntıyla bazen airbnb evinde sicak suya attigim market mantisiyla doyup oraya hep gelmek istiyorum.
o yüzden yillar yılı hep tek gezdim

bir de bogaz manzarasi izleyeceksem , cok guzel yemek yiyeceksem sevgilimle yemek isterim. arkadaşlarımla öyle yerlere gidince hep pisman olurum "keske sevgilimle gelseymisim" diye. cunku arkadaşla yiyorsun kalkıyorsun hatirlamiyorsun bile, sevgiliyle anı oluyor, hep hatirliyorsun:)
yani demek istedigim cimri insanlar vardir. cimri olmayip butcesi ona yetmeyen insanlar vardir, butcesi yettigi halde parasini baska sekilde tasarruf etmek isteyen insanlar vardir, o şık yere seninle degil daha sevdigi biriyle gelmeyi tercih edecek insanlar vardir.
sana uymuyorlarsa yapacak bir şeyin yok. daha kendin gibi arkadaslar bulmayi dene