Cimri insanlarla mücadele 😂

Harcama alışkanlıklarımın aynı olmadığı insanlarla beraber etkinlik yapmıyorum. Bırakın cimriliği, tutumlu bir insan bile değilim ama değmediğini düşündüğüm bir yere sırf arkadaşlarım istiyor diye gidip göz göre göre kazıklanmam.

Misal sevdiğim balıkçıya gidip rakı balık yaptığımda kalamara 600 lira veriyorum, arkadaşımın istediği vasıfsız ama sırf "ismi olan" yere gidip dümdüz haydariye 400 lira vermiyorum. O mekana gitme planı yapıldığında da "ben orayı sevmiyorum" deyip gitmiyorum. Ne insanları illa kendi istediğim yere götürüyorum, ne sevmediğim yere gidip söyleniyorum.

Böyle insanlarla görüşmeyerek?
Yediğimi içtiğimi boğazıma dizip keyfimi kaçırıyorsa görüşmem öyleleri ile. Ailem de sevgilim de rahat insanlar şükür. :KK53:
Geçmişte bir flörtüm olmuştu, sürekli borcum var diye diye içimi şişirmişti. Sürekli dürümcüye gidiyorduk, yerken de borç hesabı yapıyordu. Bunalttı beni, ayrıldım direkt.

%10000
Konu sahibesi baska arkadas bulsun

:KK50:aman boşverin. görüşmem. yiyemediğim para yere batsın. çatır çatır yiyorum. paramın altından girip üstünden çıkıyorum. itinayla harcıyorum. cimrilerle de irtibatım yok. hayatımda yer vermiyorum. herhangi bir aktiviteye de girişmiyorum. çünkü cimrilerden nefret ederim. benim gibi aşırı savruk da olmamalı insan. ortası iyidir de ben beceremiyorum. elim inanılmaz açık. yer yediririm. içer içiririm. asla para hesabı yapmam. yapandan da hoşlanmam.

Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparız 😂 şansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz 😂
Uğtaşmıyorum. Onlarla bir yere gitmiyorum. Onlar da yukarıdan sıkıp aşağıdan yalamaya devam ediyorlar.

Merhaba arkadaşlar
Ben gezmeyi ve eğlenmeyi seven biriyim. Kaliteli yemeye ve giyinmeye para harcarım. harcadığım paraya da hiç üzülmem. Ama şansıma çevremdeki insanların çoğu cimri. Diyelim ki marketten bir şey alacağım "buna bu para verilir mi" bir kahve içmeye gideceğiz öncesinde arkadaşlarım sayesinde fiyat araştırması yaparız 😂 şansım erkekler konusunda da böyle. Geçen sene öğrenciyken ilk buluşmada hesabı ben ödemiştim. Siz böyle insanlarla nasıl uğraşıyorsunuz 😂
Cimri olduğunu bildiğiniz arkadaşlarınızla ona göre etkinlik planlarsınız. Kafeye gitmezsiniz de park da piknik yaparsınız. Yok uğraşamam o kadar derseniz de görüşmezsiniz olur biter. Nasıl ki onlar sizinle “mücadele” etse rahatsız olursanız siz de onlarla mücadele etmeyin.

Merhaba arkadaşlar
Cimrilikle hesabını bilmek farklı şeyler. Bazı insanlar ortalamanın biraz daha üstünde para verdikleri şeyin kaliteli olduğu sanrısına kapılıyor, tek bir kişinin değil de çoğu kişinin cimri olduğunu düşünüyorsan sorun sende olabilir. arkadaşlarınla içeceğin kahve çok büyük ihtimalle tamamen aynı iken sen daha pahalı olanın daha kaliteli olacağını düşünüyorsun. İlk buluşmada hesap ödeyen erkek konusu maalesef bu dönem böyle az önce Twitter’da denk geldi kıza 164 liralık kahve ve dondurma ısmarladı diye gold digger diyor:))) o konu biraz şans işi

Merhaba arkadaşlar
Erkekse hiç uğraşmam bir daha görüşmem.kadınsa da görüşmem gerçi 😁 ama anne, teyze, kardeş gibi görüşülmesi zorunlu kişilerse de onlar teklif etmeden dışarıya çıkmam.ev toplantısında görüşürüm.zaten cimriyse çıkalım da demiyorlar.bu şekilde sorun kalmıyor.

Kendimizle ayni goruste olmayan insanlarla gorusmeyerek boyle sorunlar yasamiyoruz ama su devirde tutumlu olunmasıda bir hayli mantikli.

O yuzden cimri insana hayir ama tutumlu insana olumlu bakiyorum ben.
Bu ekonomik krizde onun da dengesi şaştı gerçi.şimdi ben zincir kahvecilerden kahve içmem.kahve yazıyorum ama içlerinde kahve yok.basmişlar sütü ki bence süt bile değil o da sulu geliyor bana.sütü bile sulandırılmış koyduklarını düşünüyorum.zaten kahvenin kokusu, rengi bile yok.buna gidip 200 lira vermek istemem.gerçi insanlar oturacak yer olsun diye tercih ediyor ama ben yediğime içtiğime de dikkat ediyorum.bu tarz üçkağıtçı işletmelere de para kazandırmak istemiyorum.bazılarına göre de bir kahvenin hesabını yapıyor olabilirim.

Bu ekonomik krizde onun da dengesi şaştı gerçi.şimdi ben zincir kahvecilerden kahve içmem.kahve yazıyorum ama içlerinde kahve yok.basmişlar sütü ki bence süt bile değil o da sulu geliyor bana.sütü bile sulandırılmış koyduklarını düşünüyorum.zaten kahvenin kokusu, rengi bile yok.buna gidip 200 lira vermek istemem.gerçi insanlar oturacak yer olsun diye tercih ediyor ama ben yediğime içtiğime de dikkat ediyorum.bu tarz üçkağıtçı işletmelere de para kazandırmak istemiyorum.bazılarına göre de bir kahvenin hesabını yapıyor olabilirim.
Ya bence su devirde bi kahvenin dahi hesabi yapilmali, bunun adina pintilik/cimrilik/kiptilik demek artik simarikca diye dusunuyorum.

Su an iyi maas aldigini dusunenler dahi aclik sinirinin altinda yasiyor aslinda, o yuzden bu hesabi yapmamak icin agzinda gumuk kasikla doganlardan olmak gerekiyor.

Ya bence su devirde bi kahvenin dahi hesabi yapilmali, bunun adina pintilik/cimrilik/kiptilik demek artik simarikca diye dusunuyorum.

Su an iyi maas aldigini dusunenler dahi aclik sinirinin altinda yasiyor aslinda, o yuzden bu hesabi yapmamak icin agzinda gumuk kasikla doganlardan olmak gerekiyor.
Ben adam gibi hizmet aldığımı düşündüğüm şeylere para harcıyorum artık.dandikliğe tahammülüm kalmadı.çok para gidecek bari değsin hesabı.mesela çok bol ve kaliteli kahve kullanan kafeler de var.oraya giderim.eskiden aman bir gün giyerim nasil olsa diye kıyafet alirdim, artık onu yapamıyorum.o kadar çok ince eleyip sık dokuyorum.rahat edebilir miyim?, kumaş kalitesi iyi mi?, bedeni ideal mi? daha seçici oldum.

Aynisini yazacaktim, ne ugrasip keyfimi kaciricam...
Çok sinir bozucu oluyor ama gerçekten.tamam onunla görüşme bununla görüşme de bu sefer de aklında dünya kadar şey var ya yapamıyorsun ya da yalnız yapmak zorunda kalıyorsun.şimdi benim ailemin hepsi birbirinden çulsuz.keza bazı arkadaşlar da öyle.birşey yapmak istiyorsun düşünüyorsun bu olmaz, bu olmaz, bu olmaz, bunun da parası çıkışmaz, bu bana yıkılmaya çalışır diye diye adam kalmıyor.ben kaç senedir yapmak istediklerimi erteliyorum.kendi denginde adam bulmak da mesele.kendini kurtarmak da yetmiyor bilmem neyin ülkesinde.ondan sonra diyorlar ki parasız insanı niye kimse sevmiyor?

Elektrik gitmesin diye pantolonunu yattığı döşeğin altında düzelteni biliri
Tedavi ile olan riskli gebeliği olduğu halde taksi parası vermemek için otobüste yolculuk yapan ve 6 aylık bebeği kaybedeni bilirim
Kahvaltıya bi mekana gidip getirilenleri yiyemedikleri için arkadaşlarını çağıranı bilirim
Çocuğuna 2. El bebek arabası alıp "araba ise şu kız çocuklarına aldıkları oyuncak bebek arabalarından hallice" yolda kırıldığını bilirim
Evine gelen Kv kp perde arkası izleyip kapıyı açmayanı bilirim
30 40 birbirinin neredeyse aynısı pantolonu olup 41. pantolonu alanı bilirim
6 7 marka parfümü olup 8. yi alanı bilirim
Evinde dolabında yemek olmayayıp lüx restoranda yiyeni bilirim
Marka arabası olup içine yakıt koyamayan ve arabasıyla böbürlenerek atanı tutanı bilirim
Normal standart gelir gider dengesi oturmuş olması lazım ne eksik ne fazla
Eğer öyleyseniz problem yok
Etrafınızdaki insanlarında böyle olmasına dikkat edin

Ben ortalamanın cimriye kalan tarafinda biriyim çoğu kişiye göre ve planlarımı da kendime göre yaparım. Memnun değilseniz cimri olduğunu düşündüğünüz kişilerle termosta çayla piknik gibi etkinlikler yapabilirsiniz mesela. Ben de çok fazla tüketim düşkünü insan sevmiyorum mesela. Hani sevmemek de değil gerçekten rahatsız oluyorum. Benim için sürdürülebilirlik cooook önemli, doğal kaynaklar çok önemli. Aman alayım dolapta bulunsun denen en ufak ürün için inanılmaz bir su tüketimi ve emek var. Çoğu yeme içme mekanında yanda gelen ürünler ziyan oluyor mesela ve ben normal bir insan gibi tüh diyip geçemiyorum. Evden çıkarken suyumu elmami alırım, kursa gidiyorsam termosta kahvemi koyarım. Arkadaşlarla haftasonu göl kenarına gidiyorsam soğutucu çantada biramı alir üç katini ordan aldığım biraya ödemem ki bahsettigim bira alt tarafı 6 7 euro. Yapabilecekken yapmamak bana göre değil. Ama yatıp yuvarlanmalı tatile gideceksem mesela her şey dahil güzel bir yere giderim çünkü onun muadili yok benim için. Ev eşyasını iyice bir sey alırım gözüme hitap etsin, konforlu olsun, uzun yıllar gitsin diye. Gördüğünüz gibi her şey öncelik meselesi, herkes yukarıda birbirinden farklı seyler yazmış. Çok zengin değilse insan ordan alıp buraya koyuyor sonuçta baska şansımız var mi?

Gelir gider dengesi ve harcama alışkanlıkları kişiden kişiye değişir ama birde hayata olaylara bakış açısı da bir etken bence.
Benim bakış açıma göre imkan varken sağlık yerinde iken ülkemizi dünyayı keşfetmek sadece yüzeysel gezmek değil müze-sanat galerisi-doğal alanları gezmek, festivallere-konserlere-tiyatro-sinema gibi etkinliklere katılmak, farklı şeyler tecrübe etmek hiçbir şeye değişilmez.
Etrafımda milyonları olanlar var ne dışarda bir etkinliğe katılırlar ne tatile giderler, tek maaşla her şeyin en iyisini almaya çalışanlar da var ne de olsa mal varlığı yapamayacağım bari bugün ucuzken alayım kafası, bir ton borcu varken hesapsızca para harcayanda var sonunu düşünmeden. Yani herkes farklı gelire sahip ama herkesin yaşantısı farklı.
En fakiri zengin hayatı yaşarken zengini fas fakir modda.
O nedenle varken o parayı harcamayı bilmiyorsa bir insan o cimridir ve bende o tarz insanlarla takılmaktan zevk almam. Ama yokluktan harcamıyorsa lafım olmaz. Düşünmeden harcayanla da pek samimiyetim olmaz çünkü o da uzun vadede zarar verir bilmem anlatabildim mi?

fakirlerle ve cahillerle huhatam olmuyoruz................................

1748940364849.webp

Back
X