• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri Kayınpeder

Bu iki düşünce birbirinin zıttı değil mi?
Ben mi yanlış yorumluyorum ?
Şimdi şöyle siz yeni evlisiniz diyelim iki ev almışsınız borç içindesiniz. Ve kayınpederiniz borç harç ödemeye çalışırken sizin evinize oturmak istiyor. O zaman bundan tepki koyuluyor kayınpedere. Zamanla kayınpeder, çocuklarına acıyor borcu kapatıyor. Bugün oğlu baba bana şu al dese alırmış ve fakat arkadaşım kayınvalidemin emeği, hakkı ben istemem diyor. Kayınvalidesi de bahçe istemiş olay bu. Bu sırf bahçede değil eve bir iğne alınacak olsa sıkıntı yaşanıyor. Arkadaşım da bana zulmeden yok diye kayınvalidemin zulme uğramasına göz mü yumayım yok mu bir hal çaresi diyor?

Kp cimri değil bence cimri olsa ev borcunu kapamaz ve kira karşılığı o evde otururum demez.
Kv kp arasında olan sorun gelini ilgilendirmez.
Bende de var cimri kp ama sadece bize karşı hep bizden gelsin ondan bize gelmesin kafasında. Arkadaşınız yesin içsin dua etsin böyle biri yok karşısında.
O kpnin yerinde benşm ki olsaydı hayatta kapamazdı borcu mesela. 😂 Bir de kiraya verin kirasını bana yollayın zordayım derdi. Benşm kv de yakınır kp nin cimriliğinden ama bakıyorum da her dediği oluyor. 😂

Bence evi kayınpeder almış gibi olmuş
1 yıldan sonrasını ödemiş kapatmış.
Anlamadığım sey madem 2 ev kredisine yetişemeyecekler niye 1 tane almak ile başlamamışlar?
Kayınpedere var yemez diyor ama , kendileri de aç gözlü gibi 2 ev kredisine girmişler

İnsan ne için yaşar? O kadar sıkıntı çekmek cok saçma geliyor bana mal ıcın.yanı mal için dediysem 1 tane yerine 2 tane aldıkları icin.
Yoksa bu dünyada en gerekli seylerden bir kaçı ; 1 ev, araba ve sürekli bir gelir . Bunlar her insanda olması gerek maalesef.

Neyse konu dagılmasın, kayınvalidenin emeklilikten sonra boşanması da saçma, yaşlanmış adamdan boşanıyor
Onu gençken yapacaktı. Sonuçta bu adam cımrıyse yapı gereği gencken de aynıydı.

Hatta kayınvalide şöyle yapsın illa boşanacaksa, boşansın post sahibiyle birlikte yaşasınlar

.Bu arada arkadaşınız bir nick alıp konuyu açamadı mi? İşinşz yok heralde bir de herkese cevap vereceksiniz cunku
😀

Kp cimri değil bence cimri olsa ev borcunu kapamaz ve kira karşılığı o evde otururum demez.
Kv kp arasında olan sorun gelini ilgilendirmez.
Bende de var cimri kp ama sadece bize karşı hep bizden gelsin ondan bize gelmesin kafasında. Arkadaşınız yesin içsin dua etsin böyle biri yok karşısında.
O kpnin yerinde benşm ki olsaydı hayatta kapamazdı borcu mesela. 😂 Bir de kiraya verin kirasını bana yollayın zordayım derdi. Benşm kv de yakınır kp nin cimriliğinden ama bakıyorum da her dediği oluyor. 😂
Arkadaşım da ilk başta kayınvalide mi abartıyor diye düşünmüş ama kadın mutsuz. Bence de karışmamalı ama kadın bunalmış.

Bence evi kayınpeder almış gibi olmuş
1 yıldan sonrasını ödemiş kapatmış.
Anlamadığım sey madem 2 ev kredisine yetişemeyecekler niye 1 tane almak ile başlamamışlar?
Kayınpedere var yemez diyor ama , kendileri de aç gözlü gibi 2 ev kredisine girmişler

İnsan ne için yaşar? O kadar sıkıntı çekmek cok saçma geliyor bana mal ıcın.yanı mal için dediysem 1 tane yerine 2 tane aldıkları icin.
Yoksa bu dünyada en gerekli seylerden bir kaçı ; 1 ev, araba ve sürekli bir gelir . Bunlar her insanda olması gerek maalesef.

Neyse konu dagılmasın, kayınvalidenin emeklilikten sonra boşanması da saçma, yaşlanmış adamdan boşanıyor
Onu gençken yapacaktı. Sonuçta bu adam cımrıyse yapı gereği gencken de aynıydı.

Hatta kayınvalide şöyle yapsın illa boşanacaksa, boşansın post sahibiyle birlikte yaşasınlar 😀

Arkadaşım bir ev alınsın isterdim diyor ama o alınca eşi gurur yapmış almış sanırım yani planlı birşey değilmiş. İkisi sevgiliyken alınmış.

Arkadaşım da ilk başta kayınvalide mi abartıyor diye düşünmüş ama kadın mutsuz. Bence de karışmamalı ama kadın bunalmış.
Ben yukarıda yazdıklarınızı okudum da kafam karıştı. Arkadaşınız tuhaf. Bence karışmasın hiçbir şeye kendi yağında kavrulsun. Eğer dediği gibi kp benşm neyim varsa sizindir diyorsa ölünce zaten kalacak. Ev içinde adam borcunu kapamış arkaşınız 1 yıl ödemiş sadece. Evin çoğunluğu zeten kp nin. İstese geçer eve çatır çatır oturur.
Ayrıca kv ye de öyle üzülmesin kendine dert aramasın. Cimri kpyle yaşayan biri olarak söylüyorum bunu. İkiside tencere kapaktır.

Arkadaşım bir ev alınsın isterdim diyor ama o alınca eşi gurur yapmış almış sanırım yani planlı birşey değilmiş. İkisi sevgiliyken alınmış.
Çok saçma gercekten

O zaman kimse kimsenin ödediğine benim demesin.

Adam oıntı olmasına rağmen borcu ödemiş
Ve eve geceyim kira ödeyeyim demıs

Konuyu bir arkadaşım için açıyorum.

Arkadaşım ve eşi evlenmeden ayrı ayrı ev aldılar. İkisi de borçlu, kredili evlendiler. İki ev kredisi ödeyip, zor şartlarda geçindiler evliliklerinin ilk senesinde. İkinci sene bir şekilde kayınpederi eşinin evinin borcunu kapattı. Arkadaşımın evinin borcunu da çok kıt kanaat geçinip eşiyle beraber kendileri kapattılar. Fakat bu süreçte, arkadaşım evliliğinin ilk senesinde iki ev borcu öderken, şöyle bir muhabbet oluyor. Yaşlanınca eşinin aldığı evde babası oturmak istiyor. Karşılıksız oturmam, kira veririm diyor arkadaşım tepki gösterince. Zaten neyim var neyim yoksa sizin diyor. Arkadaşım kimsenin malını istemiyor ama sıkıntı çekerek taksidini ödediği evin de kayınpedere verilmesini hazmedemiyor. Tepki koya koya, ve bu şartlar altında çocuk sahibi de olamam dediği için belki kayınpederi oğlunun evini ödüyor.

Kayınpeder tam bir var yemez. Herşeyini eşine yaptıran (kışlık hazırlık, köyde bahçe gibi) , evine bir eşya almayan, yıllardır eşi mesela mutfak yaptırmak istiyormuş yaptırmayan biri. Eşine çok cimri. Hesabında parası çok olan biri. Arkadaşımla, oğluna çok tatlı dilli. Bir eksiğiniz var mı diye soran iyi biri. Ama arkadaşım evde kayınvalidesinin gördüğü ekonomik şiddetin farkında. Malını da mülkünü de istemiyorum diyor. Kayınvalide sürekli, mutsuz huzursuz. Evine bir çivi çaktırmıyor adam. Ev eski. Sürekli çocukların ihtiyacı olur diye bahane ediyormuş. Kadın da mecbur susuyor. Arkadaşım da evinin borcunu kapatınca kayınpederin bahanesi kalmamış. Kayınvalidesi bir bahçe istemiş adam almıyormuş. Ama almayacağım da demiyor neyim varsa sizin diyor bunlara, siz bulun yapın diyor. Arsa bulunuyor ben o paraya alamam diyor. Hep en lüksü, en güzeli en ucuza almak istiyor. Kayınvalide yaşam koşullarından mutsuzmuş. Arkadaşım ve eşi güzel hayaller kuruyorlar. Arkadaşımın ailesinin durumu da çok iyi. Bu koşulda kayınvalideyle bu insanların yaşam standartları arası uçurum olacak zamanla. Özetle cimri kayınpeder kendi yaşamı için para harcamaya nasıl ikna edilir diye soruyor. Zira kayınpeder emekli olunca kayınvalide boşanırız diyormuş. Arkadaşım huzursuz oluyor bunlardan.​
Hiçbirsey yapamaz.
Böyle gelmiş böyle gider

Adamın malından arkadaşına ne? Kayınpeder Ister yer, ister yemez. Arkadaşınızı niye rahatsız etmiş bu durum? Gerçekten kayinvalideyi düşündüğü için mi, yoksa bunlar bizim üstümüze kalacak diyemi?
Ayrıca kayınpeder, oğlunun borcunu kapatmış. Kalsa nolur bu kadar zenginlik içinde bu mu rahatsız etti? Cimri olan burada kim bi düşünün.

Öncelikle, arkadaşınız eşinin ailesini niye bu kdr dert etmiş anlamadım.

Diğer yandan, eğer Kv’nin yaşam koşullarından şikayetçi ise, kadına üzülüyorsa, kocasına desin ki annen yıllardır bir mutfak istiyor, hadi biz yaptıralım da kadın mutlu olsun. Yani bunu demek çok zor değil.

Yaşlı adamı değiştirebileceğinizi düşünmüyorsunuz herhalde. Yapılabilecek en güzel şey, kocanızın kendi öz annesinin yaşam şartlarını yapabildiği kadar kendi düzeltmesi. (Kusura bakmayın ben, biz artık ayrı aileyizcilerden değilim)

herkesin ailesinin durumu çok iyi ama kredi ile iki ev alıp kıt kanaat geçinmişler

madem satsalarmış birini diğerini rahat ödeselermiş

arkadaşın kv sini vs düşündüğü yok

kv ile arkadaşın ailesinin yaşam standardı arasındaki uçurum neden onu geriyor

kp şimdi kv ye para harcasın da ileride boşanırlarsa biz bakmak zorunda kalmayalım modunda

zira baba emekli olup eşinin evine geçecek kv de eski evde kalacak diye düşünüyor

kp cimri ve gibi durmuyor sadece tutumlu

yani kullanılabilir şeyler varken yerine yenisini almıyor

örneğin annemin eski evinde mutfak dolapları eskimişti, banyo da eski modeldi

bunu yaptır dediler, komşular vs yaptırdı

onlar hala o evde oturuyor, yaptırdık para harcadık nasıl gidelim ki diyorlar

annem ise oralara parasını saçmadı, koydu kenara tek kuruş kredi çekmeden sıfır asansörlü daireye taşındı

herkes ona da demiştir cimri diye, hatta neden biriktiriyorsun çoluğun çocuğun da yok muhtaç diye

sonra bu yeni evde otururken yine paralarını biriktirip otomatik vites araba aldılar, eskisi de duruyordu, borçsuz nasıl aldınız diye aynı nidalar yine yükseldi

evet annemin bir kışta giyecek 5-6 tane mantosu yoktur, bir tane ve kaliteli vardır, 3-5 yıl geçip eskiyince yine bir tane alır ama hayatını kimseye muhtaç olmadan geçirir
Birebir sizinle aynı fikirdeyim . İleride kv boşanırsa, onların başına kalır diye düşünüyorlar bence de. Yoksa kv’yi çok düşündüğünü sanmıyorum. Kv geline dert yanıyorsa , gelecekteki olması muhtemel olaylar korkutmuştur arkadaşı. Ayrıca maddi durumlar iyi diye gereksiz dolap vs yapmak istemeyebilir kp bana tuhaf gelmedi

Unutmadan şunu da yazayım. Annenizin yaşam tarzını sürdürmeye çalışanların, örnek alınası kişiler olduğunu düşünüyorum. Böyle bir anneye sahip olan şanslı insanlardansınız ne güzel

Şimdi şöyle siz yeni evlisiniz diyelim iki ev almışsınız borç içindesiniz. Ve kayınpederiniz borç harç ödemeye çalışırken sizin evinize oturmak istiyor. O zaman bundan tepki koyuluyor kayınpedere. Zamanla kayınpeder, çocuklarına acıyor borcu kapatıyor. Bugün oğlu baba bana şu al dese alırmış ve fakat arkadaşım kayınvalidemin emeği, hakkı ben istemem diyor. Kayınvalidesi de bahçe istemiş olay bu. Bu sırf bahçede değil eve bir iğne alınacak olsa sıkıntı yaşanıyor. Arkadaşım da bana zulmeden yok diye kayınvalidemin zulme uğramasına göz mü yumayım yok mu bir hal çaresi diyor?
Biri daha söylemiş şimdi gerçekten kayınpeder varyemez de borçla iki ev almaya kalkan arkadaşınız ve kocası ne oluyorlar?
Bir ev almaya param varsa onu alırım iki alıp da borç içindeyim demem
Şahsen kira karşılığı bile evi bana çok gören çocuğun ev borcunu da ödemezdim ben mesela

Karı koca arasına girilmez derler ya
Arkadaşınız kayınpeder ve kayınvalidenin evliliğine karışmasa mı acaba?
Memnun olmayan boşanma davası açar sonuçta
Ne bileyim eşimin anne babasının evliliğini dert edinene kadar bi sürü uğraşım var benim
Arada bi ancak aklımdan geçer vah tüh diye
O da o kadar
Çok saçma gercekten

O zaman kimse kimsenin ödediğine benim demesin.

Adam oıntı olmasına rağmen borcu ödemiş
Ve eve geceyim kira ödeyeyim demıs
Var bi tuhaflık işlerde ben de anlamadım
Nişanlısın veya sevgilisin sonuçta hayatını birleştireceksin
İki taraftan birinin ev almaya kalkması diğerine nasıl sürpriz oluyor hiç anlamadım
Sonra diğeri de alıyor filan
İki ev borçlu insan kendini evlenmiş buluyor sonra

Arkadaşınız borç harç bitti eşim annesine istediği birşeyi alır yapar diye mi korkuyor acaba? Bana öyle geldi açıkçası.

Yoksa neden kayınpederin harcamadıgı paraya bu kadar geriliyor? Ucu kendine dokunur diye, adıda kayınvalideye üzülmek olmuş.

Ev olayı da çok saçma, keşke kayınpeder kira ödeyerek otururum dediği evin borcunu ödemeseymiş de arkadaşınız görmeymiş dünya kaç bucak.

Biri daha söylemiş şimdi gerçekten kayınpeder varyemez de borçla iki ev almaya kalkan arkadaşınız ve kocası ne oluyorlar?
Bir ev almaya param varsa onu alırım iki alıp da borç içindeyim demem
Şahsen kira karşılığı bile evi bana çok gören çocuğun ev borcunu da ödemezdim ben mesela

Karı koca arasına girilmez derler ya
Arkadaşınız kayınpeder ve kayınvalidenin evliliğine karışmasa mı acaba?
Memnun olmayan boşanma davası açar sonuçta
Ne bileyim eşimin anne babasının evliliğini dert edinene kadar bi sürü uğraşım var benim
Arada bi ancak aklımdan geçer vah tüh diye
O da o kadar

Var bi tuhaflık işlerde ben de anlamadım
Nişanlısın veya sevgilisin sonuçta hayatını birleştireceksin
İki taraftan birinin ev almaya kalkması diğerine nasıl sürpriz oluyor hiç anlamadım
Sonra diğeri de alıyor filan
İki ev borçlu insan kendini evlenmiş buluyor sonra

Kendim ev almak istiyordum diyor arkadaşım. Ben alınca eşim de aynı projeden almış diyor engel olamadım diyor. Çünkü belki de evlenmeyecektik o zaman tasarruf yetkim yoktu diyor. Sonra iş ciddiye binip evlenecek olunca da kendi aldığım evde oturdum kimsenin parasının hesabında değilim diyor.

Kendim ev almak istiyordum diyor arkadaşım. Ben alınca eşim de aynı projeden almış diyor engel olamadım diyor. Çünkü belki de evlenmeyecektik o zaman tasarruf yetkim yoktu diyor. Sonra iş ciddiye binip evlenecek olunca da kendi aldığım evde oturdum kimsenin parasının hesabında değilim diyor.
Arkadaşınıza Giggles "burda biz bizeyiz, geçsin o işleri" diyor der misiniz rica etsem?
Cin gibi kadın dolu burası
Bi Allahın kulu da ne iyi niyetli gelin dememiş sonuçta
Herkes az çok insanın niyetini anlıyor

Haklısınız arkadaşlar bence de karışmamalı, ben de öyle diyorum ama beni buluyor diyor. İki ev almayı ben istemedim de diyor. Yapacak birşey yok galiba.

Back
X