Cimri mi degil mi?

Bademfindik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
568
391
103
35
Evlenme arefesinde ki sevgilinizle (uzak ilişki) 4 -5 ay gorusmediniz diyelim gelirken bi ufak tefek hediye bekler misiniz? Ne bileyim ailesinin yanina giderken aliyor bi seyler bi de bana soyluyor ama benim yanima gelirken sadece cicek aliyor baska hic birsey almiyor.

O benden bi iki bisey istemisti calismadigim halde aldim gelince verdim cok begendi. Ama neden o beni dusunmuyor. Avm lere gezmeye gittik magazaya girince yonumu ceviriyor seni yormak istemiyorum oturalim diyor. Yani hangi kadin alisveris yapmaktan yorulur. Yani diyebilir gel biseyler bakalim begendigin bisey varsa alalim. (5 bine yakın aylik geliri var)Ama yok benim kendim almama bile musaade etmedi.

Uzak iliski oldugu icin onu bu konuda tanıyamadım. Sizce cimri midir. Zaten ben bana biseyler alsin kafasında degilim sadece teklif etsin ben zaten al demem ince dusunceli olsun diyorum. Bende nerde o sans. Bi ara durdu sana bilmem su marka telefon alcam dedi bende al dedim tepkisini olcmek icin zaten almasina izin vermem ailem nerden cikti diyecegi icin sadece onu denemek amacli. Neyse bu konu oyle orda kaldi bigun bankaya hesap acmaya gittik işe girdim. Bana dedi ki maasinla ne yapcaksin bana sanki telefonunu degistirirsin gibi geliyor bende dedim niye alayim kendime telefon sen demedin mi alcam diye dedim o da guldu saka yapiyorum alcam zaten dedi.

Ben derhanede ise basladim ders saatine gore ucret alicam. Hesap makinesine girip ders saatini alacagim parayi hesapladi benim tepem atti ama tuttum icimde bisey diyemedim. Bi cay iciyoruz karttan ödüyor ben utaniyorum cebinde nakit olmaz mi insanın uzaktan sevgilinin yanina gelmissin. Ben mi abartıyorum sizce beklenti mi mi yuksek tutmuşum sıkıntı bende mi. Ama bunlar haricinde bana sevgisi saygisi sadakati sonsuz oyle hissettiriyor herkes de oyle diyor. Sevmese evlenme teklif eder mi diyorum o kadar ozenmis guzel bi organizasyonla teklif etti kabul ettim ama bu konular aklimda soru isareti kaldi.

Bilemedim. Telefon da kucuk bir hediye degil, insana telefon hediye etmiyor diye cimri denir mi?
Cay icin de yanina para cekmemis olabilir, insanlik hali. Hep mi oyle yapıyor?
Bence asil sorun cimri olup olmamasi degil, cimri olup olmadigini bilmediginiz biriyle evlilik düşünmeniz.

Aslinda cimri degil...ailesine karsi bonkör..sana cimri..simdiden alistirmiyor istemene birseyler beklemene..ilerde de istersin diye..ustelik simdiden senin paranda gozu..hesap kitap yaptigina gore

Bu konuyu konuşun onunla.
Sinyal falan beklemeyin.
Madem iş artık resmiyete dökülmek üzere bu durumda gelecekte ne yaşayacağınızı bilmeniz lazim.
Para idare konularında nasılsın?
Alış-veriş yapmayı sever misin? gibi sorular sor..
Hatta pahalı bir marka çanta alacağından bahset şöyle 3-4 binlik bir marka... Tepkilerine bak bakalım.

Çayı kartla ödenmesine takılmadım, ben de genelde pek nakit kullanmam. O da bir ödeme şekli sonuçta istediği gibi öder. Kartla ödeyice daha az para kesilmiyor bu cimri olduğunu göstermez. Telefon alma muhabbeti de çok saçma keşke hiç söylemeseymiş onu. Benim de gelirim iyi ama sevgilime telefon almam. Ama sürekli hediyeleşiyoruz biz. Çok şey aldık birbirimize. Gelip giderken hediye getirme alışkanlığımız yok. İçimizden geldikçe alırız, özel günlerde alırız veya bazen iş yerimize kargolarız. Kendine harcaması nasıl?

Geçen gün ekmeği kartla aldım. Bana da cimri demişler midir acaba?:)) Kartla ödemenin cimrilikle ne alakası var Allahaşkına? Biz her şeyi kartla alıyoruz. O bir kriter değil bence değerlendirmek için.
Diğer hareketleri şüphe çekiyor. Emin olmadan evlenmeyin. Cimri insanla yaşamak zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…