- Konu Sahibi Bademfindik
Senin ders saatini hesaplamasi sacma geldi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yurtdışında mesela 10 euroluk birseyi kartla mecbur kalmadığın sürece odeyemezsin. Şu miktardan sonra ödeyebilirsin diye belirtiliyor hatta bazı yerlerde. Ben ilk turkiyede gordum. Kız gratisten 8 liralık birsey aldı kartla odedi. Yoooh artık dedim. Bencede büyük meblağa olan seyler kartla odenir. Ama 20 30 liralık şey kart ile ödeme çok saçma. Cafelerde bile 2 kahve içiyorlar kartla ödüyorlar bana okadar mantıksız geliyorki. Garsona eziyet. Alışverişe çıkmadan nakit param yoksada mutlaka para çekerim yanimda bulundururum. Yada ben eski kafayım :) bilemedim şimdiSen her yerde kart kullaniyor olabilirsin. Baskalari da kullanmiyor olabilir. Herseye kart kullandigin icin senin cok rahat, baskalarinin da kompleksli oldugu kanisi cikmaz burda. Sen uzerimde nakit kalsin diye kullaniyorsundur, biz ay sonu yuklu bir esktre gormek istemedigimiz icin mumkun oldugunca nakit calisiyoruzdur. Harcama tercihleri uzerinden insanlari kompleksli diye yaftalaman ve saldirgan bir tutum gostermen de hos degil.
Yahu kart kullaniyorsunuz diye konu sahibinin sevgilisine yapilan cimri yakistirmasini uzerinize mi alindiniz? Birincisi bu konuda bahsi gecen bir erkek. Erkeklerin cimri olma ihtimalleri her zaman daha yuksek. Ikincisi konu sahibinin anlattigi diger seylere de bakarak cimri olabilir denildi. Hic hediye almiyormus, kadinin alacagi maasin hesabini yaiyormus falan. Butun bunlari goz onunde bulundurarak cimri olabilir diyor herkes. Arti ben cimridir diye de yorum yapmadim. Konu sahibine aldigi maasdan falan emin misin dedim. Malum erkekler bu konularda kadinlari kandiriyorlar. Siz geldiniz ordan cimbizla kart meselesi cektiniz ve onun uzerine yorum yapmaya basladiniz. Yok ben kart kullaniyorum bu cimrilik olamaz bilmem ne diye. Herkesin harcama aliskanligi farklidir dedim size buna ragmen hala kart kullanma kompleksi var diye tutturdunuz. Derdiniz ne anlamadim. Bu konuda konu bu degilken sizin yorumlariniz yuzunden surekli cevap hakki dogunca konu bambaska bir yere cekildi. Kart kullanmak aliskanlik meselesi. Nakit odemeyi tercih ediyoruz diye kalkip kompleks yakistirmasi yapmaniza ne diyelim? Durduk yere tartisma ortami yaratiyorsunuz.Siz lütfen. Kartla ödeme yapana cimri diyenlerin kart kullanma kompleksi vardır. Nokta.
Eşim de 10 tl bile olsa kartla öder genelde. Ay sonunda neye ne harcadığını görmek istediği için. Haberi olmadan gidip 500 tl harcasam bile tepkisi "mutlu oldun mu, önemli olan o" olur.4-5 bin geliri olduguna emin misiniz? 2 bardak cayin da parasini kartla oder mi insan??? Zugurt olmasin bu adam?
yanımda para yoksa markette 3 tl için de debit kart kullanırım neden saçma olsun ki ve neden garsona eziyet diğer türlü de para üstü getirmesi gerekiyor iki kere yoruluyor. eski kafa değil ama tercih meselesi.Yurtdışında mesela 10 euroluk birseyi kartla mecbur kalmadığın sürece odeyemezsin. Şu miktardan sonra ödeyebilirsin diye belirtiliyor hatta bazı yerlerde. Ben ilk turkiyede gordum. Kız gratisten 8 liralık birsey aldı kartla odedi. Yoooh artık dedim. Bencede büyük meblağa olan seyler kartla odenir. Ama 20 30 liralık şey kart ile ödeme çok saçma. Cafelerde bile 2 kahve içiyorlar kartla ödüyorlar bana okadar mantıksız geliyorki. Garsona eziyet. Alışverişe çıkmadan nakit param yoksada mutlaka para çekerim yanimda bulundururum. Yada ben eski kafayım :) bilemedim şimdi
Bizim de pek kredi karti kullanma aliskanligimiz yok. Yillardan beri nakit odemeye alismisiz. Sadece ev esyasi flaan alinca kredi kartiyla taksit yaptiriyoruz. Sirf bu yuzden simdi kompleksi olduk durduk yere. Iyi mi?Yurtdışında mesela 10 euroluk birseyi kartla mecbur kalmadığın sürece odeyemezsin. Şu miktardan sonra ödeyebilirsin diye belirtiliyor hatta bazı yerlerde. Ben ilk turkiyede gordum. Kız gratisten 8 liralık birsey aldı kartla odedi. Yoooh artık dedim. Bencede büyük meblağa olan seyler kartla odenir. Ama 20 30 liralık şey kart ile ödeme çok saçma. Cafelerde bile 2 kahve içiyorlar kartla ödüyorlar bana okadar mantıksız geliyorki. Garsona eziyet. Alışverişe çıkmadan nakit param yoksada mutlaka para çekerim yanimda bulundururum. Yada ben eski kafayım :) bilemedim şimdi
Nakit ödemeyi tercih edenlere demiyorum, kart kullananlara cimri diyenler için kullandım o sözü üç sefer yazdım. Siz çektiniz lafı buraya. Bana ne isteyen istediği gibi ödesin. İnsanların ödeme alışkanlıklarına laf edilmesin evet haklısınız, ben de bunu anlaıyorum bir saattir. Yok artık kartla mı ödemiş? Yorumlarına benim cevabım. Adamın cimriliğini bilemiyorum. Konu sahibi ekstra ayrıntı vermeli. Cımbızlamadım ki siz kartla mı ödemiş züğürt olmasın dediniz. Neyse siz kartla ödeyene züğürt cimri deyin ben de bunu diyenlere kompleksli diyeyim. İkisi de görüş neticede.Yahu kart kullaniyorsunuz diye konu sahibinin sevgilisine yapilan cimri yakistirmasini uzerinize mi alindiniz? Birincisi bu konuda bahsi gecen bir erkek. Erkeklerin cimri olma ihtimalleri her zaman daha yuksek. Ikincisi konu sahibinin anlattigi diger seylere de bakarak cimri olabilir denildi. Hic hediye almiyormus, kadinin alacagi maasin hesabini yaiyormus falan. Butun bunlari goz onunde bulundurarak cimri olabilir diyor herkes. Arti ben cimridir diye de yorum yapmadim. Konu sahibine aldigi maasdan falan emin misin dedim. Malum erkekler bu konularda kadinlari kandiriyorlar. Siz geldiniz ordan cimbizla kart meselesi cektiniz ve onun uzerine yorum yapmaya basladiniz. Yok ben kart kullaniyorum bu cimrilik olamaz bilmem ne diye. Herkesin harcama aliskanligi farklidir dedim size buna ragmen hala kart kullanma kompleksi var diye tutturdunuz. Derdiniz ne anlamadim. Bu konuda konu bu degilken sizin yorumlariniz yuzunden surekli cevap hakki dogunca konu bambaska bir yere cekildi. Kart kullanmak aliskanlik meselesi. Nakit odemeyi tercih ediyoruz diye kalkip kompleks yakistirmasi yapmaniza ne diyelim? Durduk yere tartisma ortami yaratiyorsunuz.
Evet herkes diledigi gibi yapabilir. Ben bu sekil tercih ediyorumyanımda para yoksa markette 3 tl için de debit kart kullanırım neden saçma olsun ki ve neden garsona eziyet diğer türlü de para üstü getirmesi gerekiyor iki kere yoruluyor. eski kafa değil ama tercih meselesi.
Bana gorede yaninda para taşımayan insan cimridir. Çok biliyoruz "şuan yanımda nakit yok. Sen ver, ben sana sonra veririm"leri. Oda vardı bak, şimdi aklima geldiBizim de pek kredi karti kullanma aliskanligimiz yok. Yillardan beri nakit odemeye alismisiz. Sadece ev esyasi flaan alinca kredi kartiyla taksit yaptiriyoruz. Sirf bu yuzden simdi kompleksi olduk durduk yere. Iyi mi?![]()
Benim yorumlarimi alintilayarak surekli kart kullanamayanlar kompleksidir deyip durdunuz. Ben de bu bir aliskanlik meselesidir dedim. Ama siz neden konu sahibinin sevgilisine yapilan yorumu uzerinize alindiniz hala anlamis degilim. Burda hergun bin bir turlu konu okuyoruz erkekler kadinlari kandiriyor falan. Ben bu bu acidan dusunerek, konu sahibine kandiriliyor olmayasiniz seklinde uyari amacli yazdim. Zugurt olmasin derken, hani siz yeterince taniyor musunuz bu kisiyi demek istrdim ki eminim konu sahibi de beni anladi. Ama siz anlamadiniz. Burda soz konusu kisi erkekse yorumum baska olur, kadinsa baska olur. Sizin kredi karti kullanan bir erkekle kendi harcama aliskanliginizi bagdastirip bu minval uzerinde yorum yapmaniz pek saglikli veriler vermiyor. Cunku kadinlarla erkeklerin harcama aliskanliklari farkli. Kadinlarla erkeklerin iliskilerde tutumlari farkli. Ben konuya gore yorum yapiyorum, siz sadece kendi durumunuza gore yorum yapiyorsunuz.Nakit ödemeyi tercih edenlere demiyorum, kart kullananlara cimri diyenler için kullandım o sözü üç sefer yazdım. Siz çektiniz lafı buraya. Bana ne isteyen istediği gibi ödesin. İnsanların ödeme alışkanlıklarına laf edilmesin evet haklısınız, ben de bunu anlaıyorum bir saattir. Yok artık kartla mı ödemiş? Yorumlarına benim cevabım. Adamın cimriliğini bilemiyorum. Konu sahibi ekstra ayrıntı vermeli. Cımbızlamadım ki siz kartla mı ödemiş züğürt olmasın dediniz. Neyse siz kartla ödeyene züğürt cimri deyin ben de bunu diyenlere kompleksli diyeyim. İkisi de görüş neticede.
sadece alicam demesi bence de inandırıcı değil, şimdiye kadar olan tüm davranışlarını düşünüp değerlendirin. belki de tutumludur gereksiz harcama yapmak istemiyordur ki evlilik teklifi gayet güzel olmuş size karşı cimri olsa onu da yapmazdı. ben sizin alacağınız maaşı hesaplamasına ve söz verdiği halde telefon almamasına takıldım (almak zorunda değil tabiki ama bir kez böyle birşey söylemiş insan tutamayacağı sözü vermemeli bence). daha nişanlı evli değilsiniz para muhabbetine erken girmiş. daha açık konuşmalısınız ve belki ufak ufak eşya bakmaya başlarsınız tepkisini ölçersiniz4 yildir birlikteyiz biliyorum alisveris yapmayi seviyor evlenince esyalarin en iyisinden ben hangisini istiyorsam onlardan alcaz hersey senin istedigin gibi olacak falan diyo surekli. Bi keresinde daha işi yokkn 650 tl lik ayakkabi beğendim espirisi vardi ya nette dolasan ondan yapmistim tmm ben gelince aliriz merak etme falan demisti sonra ben saka yaptigimi soyledim ama 3 4 binlik canta alacagm desem inandiri olmaz zaten o kadar param yok cunku
Cidden tartışmaya dönsün istemiyorum, nefret ediyorum burda polemiğe girmekten ama elinizi vicdanınıza koyun ve yorumlarımı bir daha okuyun. Kart kullanmayan komplekslidir diye bir şey yazmadım ben. Israrla yanlış anlıyorsunuz. İlk yorumunuzun kartla ödeme yapma üzerinden yaptınız ben de onu alıntıladım. Kartla ödeme yapan cimri değildir bunun cimrilik olduğunu düşünmek komplekstir dedim. Hani cebinde 10 lira da mı yok kartla ödüyorsun gibi bir utanma oluyor insanlarda. Ki sizden sonra da bu minvalde yorum yapanlar oldu ama sizinle devam etti konu. Ama ısrarla çarpıttınuz yorumumu ben de defalarca yazmak zorunda kaldım. Çok çirkin bir çarpıtma bu ben nakit kullanan insana neden kompleksi diyeyim? Benim annem babam da nakit öder. Ama gelip 10 lirayı kartla ödeyen insana cimri denirse demek ki kompleksi var derim, cimri olmadığını nakit ödeyerek ispat etmeye çalışıyor. Umarım şimdi anlatabilmişimdir derdimi, insan bunalıyor vallahi. Hiç bu kadar yanlış anlaşılmamıştım daha önce kk da. Kusura bakma konu sahibi konunu da sabote ettim epey. Hakkını helal et.Benim yorumlarimi alintilayarak surekli kart kullanamayanlar kompleksidir deyip durdunuz. Ben de bu bir aliskanlik meselesidir dedim. Ama siz neden konu sahibinin sevgilisine yapilan yorumu uzerinize alindiniz hala anlamis degilim. Burda hergun bin bir turlu konu okuyoruz erkekler kadinlari kandiriyor falan. Ben bu bu acidan dusunerek, konu sahibine kandiriliyor olmayasiniz seklinde uyari amacli yazdim. Zugurt olmasin derken, hani siz yeterince taniyor musunuz bu kisiyi demek istrdim ki eminim konu sahibi de beni anladi. Ama siz anlamadiniz. Burda soz konusu kisi erkekse yorumum baska olur, kadinsa baska olur. Sizin kredi karti kullanan bir erkekle kendi harcama aliskanliginizi bagdastirip bu minval uzerinde yorum yapmaniz pek saglikli veriler vermiyor. Cunku kadinlarla erkeklerin harcama aliskanliklari farkli. Kadinlarla erkeklerin iliskilerde tutumlari farkli. Ben konuya gore yorum yapiyorum, siz sadece kendi durumunuza gore yorum yapiyorsunuz.
Ben ortada fol yokken iki tarafında birbirinden beklenti duymasına karşıyım.
Hayır bana tuttu bir pantolon bir kazak aldı ne olacak yani ?
Param varsa alırım yoksa almam
Malesef şimdi ki vaktin kızlarında sık rastlanan bir durum bu
2 günlük ilişkide maaşı bekliyorlar avuç içlerine .
Bir durun bi nefes alın
Eskiler askere giderdi iki yıl
Gelirken sevdiceğine yemen tülbent vs alır kızlarda onu yıllarca sevdiceğim aldı diye saklardı
Çiçeğe bile burun kıvırıyorsanız
Evlenince yandınız
Ya yeri gelir 3 kurusluk seyi de kartla alabiliriz. O an param yoktur ve onu almam gerekiyordur alirim. Ama burda konuda gecen erkek kisisi baska bir sehirden sevgilisini gormeye geliyor. Insan her ihtimale karsi yaninda nakit bulundurmali. Ha yine nakiti yoktur,kredi kartiyla odeme yapar tamam o da kendi tercihi. Ama cimri olduguna dair konu sahibinin baska dusunceleri de var. E butun verileri bir araya getirince adamin cimri olabilecegini dusunmek de gayet normal. Cimri de olabilir, ya da zamaninda bir kazik yemistir bu para mevzularinda. Bilemeyiz. Adamin cimri olma ihtimaline karsi da yorum yapamayacaksak ölelim biz.Bana gorede yaninda para taşımayan insan cimridir. Çok biliyoruz "şuan yanımda nakit yok. Sen ver, ben sana sonra veririm"leri. Oda vardı bak, şimdi aklima geldibana gore üç kuruşluk seyi parayla ödemek hala saçma. Herkes istediği gibi yapsin. Benim doğrumda bu
Yanı bak bende dedim. Alışverişe çıkıyorsam gider para cekerim. En azindan hesabımı bilirim. Hediye getirmemesi bence saçma değil ama hazırlıklı gelir insan. Biz kackez dışarda yürüdüm nişanlıma neler aldırmadımYa yeri gelir 3 kurusluk seyi de kartla alabiliriz. O an param yoktur ve onu almam gerekiyordur alirim. Ama burda konuda gecen erkek kisisi baska bir sehirden sevgilisini gormeye geliyor. Insan her ihtimale karsi yaninda nakit bulundurmali. Ha yine nakiti yoktur,kredi kartiyla odeme yapar tamam o da kendi tercihi. Ama cimri olduguna dair konu sahibinin baska dusunceleri de var. E butun verileri bir araya getirince adamin cimri olabilecegini dusunmek de gayet normal. Cimri de olabilir, ya da zamaninda bir kazik yemistir bu para mevzularinda. Bilemeyiz. Adamin cimri olma ihtimaline karsi da yorum yapamayacaksak ölelim biz.![]()
Cimri oldugunu düşünmedim ben..sanki oda sizin tutumlu olup olmadiginizi ölçmeye calisiyor gibi geldi.Evlenme arefesinde ki sevgilinizle (uzak ilişki) 4 -5 ay gorusmediniz diyelim gelirken bi ufak tefek hediye bekler misiniz? Ne bileyim ailesinin yanina giderken aliyor bi seyler bi de bana soyluyor ama benim yanima gelirken sadece cicek aliyor baska hic birsey almiyor.
O benden bi iki bisey istemisti calismadigim halde aldim gelince verdim cok begendi. Ama neden o beni dusunmuyor. Avm lere gezmeye gittik magazaya girince yonumu ceviriyor seni yormak istemiyorum oturalim diyor. Yani hangi kadin alisveris yapmaktan yorulur. Yani diyebilir gel biseyler bakalim begendigin bisey varsa alalim. (5 bine yakın aylik geliri var)Ama yok benim kendim almama bile musaade etmedi.
Uzak iliski oldugu icin onu bu konuda tanıyamadım. Sizce cimri midir. Zaten ben bana biseyler alsin kafasında degilim sadece teklif etsin ben zaten al demem ince dusunceli olsun diyorum. Bende nerde o sans. Bi ara durdu sana bilmem su marka telefon alcam dedi bende al dedim tepkisini olcmek icin zaten almasina izin vermem ailem nerden cikti diyecegi icin sadece onu denemek amacli. Neyse bu konu oyle orda kaldi bigun bankaya hesap acmaya gittik işe girdim. Bana dedi ki maasinla ne yapcaksin bana sanki telefonunu degistirirsin gibi geliyor bende dedim niye alayim kendime telefon sen demedin mi alcam diye dedim o da guldu saka yapiyorum alcam zaten dedi.
Ben derhanede ise basladim ders saatine gore ucret alicam. Hesap makinesine girip ders saatini alacagim parayi hesapladi benim tepem atti ama tuttum icimde bisey diyemedim. Bi cay iciyoruz karttan ödüyor ben utaniyorum cebinde nakit olmaz mi insanın uzaktan sevgilinin yanina gelmissin. Ben mi abartıyorum sizce beklenti mi mi yuksek tutmuşum sıkıntı bende mi. Ama bunlar haricinde bana sevgisi saygisi sadakati sonsuz oyle hissettiriyor herkes de oyle diyor. Sevmese evlenme teklif eder mi diyorum o kadar ozenmis guzel bi organizasyonla teklif etti kabul ettim ama bu konular aklimda soru isareti kaldi.
Yorumumu bence siz tekrardan okuyun. Kart kullanamayanlar kompleksilidir dediginizi yazdim. Kullananlar degil. Benden sonra da bu minvalde yorum yapanlar olduysa,onlari alintilayarak devam etseydiniz konusmaya. Veyahut da hic kimseyi alintilamadan devam etseydiniz. Siz alintilayinca haliyle ben de cevap verdim. Cevap vermek, izah etmek durumunda kaliyor insan cunku. Son olarak bundan onceki diger butun yorumlarimda soyledigim seyi tekrar soylemek istiyorum. Üzerinde nakit olmayinca kucuk miktarlar icin de kartla odeme yapilabilecegini de soylememe ragmen, kompleksli oldugumu soyleyip durdunuz. Alenen hakaret ettiniz ama şurda kac zamandir ayni platformu kullanan insanlariz diye, cogu zaman yorumlarinizda hemfikir oldugum biri oldugunuz icin olabildigince nazik konusmaya calistim sizinle ama israrla ayni kelimeyi defalarca kullandiniz. Kibarca yaptiginiz kompleksi yakistirmasi hos degil dedim ama yine anlamadiniz. Biz konu sahibinin sevgilisine yorum yapiyoruz siz bize yapiyorsunuz. Keske bizi degerlendirmek yerine konuda bahsi gecen kisiyi degerlendirseydiniz.Cidden tartışmaya dönsün istemiyorum, nefret ediyorum burda polemiğe girmekten ama elinizi vicdanınıza koyun ve yorumlarımı bir daha okuyun. Kart kullanan komplekslidir diye bir şey yazmadım ben. Israrla yanlış anlıyorsunuz. İlk yorumunuzun kartla ödeme yapma üzerinden yaptınız ben de onu alıntıladım. Kartla ödeme yapan cimri değildir bunun cimrilik olduğunu düşünmek komplekstir dedim. Hani cebinde 10 lira da mı yok kartla ödüyorsun gibi bir utanma oluyor insanlarda. Ki sizden sonra da bu minvalde yorum yapanlar oldu ama sizinle devam etti konu. Ama ısrarla çarpıttınuz yorumumu ben de defalarca yazmak zorunda kaldım. Çok çirkin bir çarpıtma bu ben nakit kullanan insana neden kompleksi diyeyim? Benim annem babam da nakit öder. Ama gelip 10 lirayı kartla ödeyen insana cimri denirse demek ki kompleksi var derim, cimri olmadığını nakit ödeyerek ispat etmeye çalışıyor. Umarım şimdi anlatabilmişimdir derdimi, insan bunalıyor vallahi. Hiç bu kadar yanlış anlaşılmamıştım daha önce kk da. Kusura bakma konu sahibi konunu da sabote ettim epey. Hakkını helal et.