- 17 Kasım 2022
- 2.425
- 4.462
- 63
- 31
- Konu Sahibi yesileelmaa
Bahsettiğiniz profil derken ben hangi profilden bahsettim kiBen kendi bölgemi savunmuyorum olan bir şeyi söylüyorum.Aksine savunmaya geçen sizsiniz.Nişanlınız üzerinden genelleme yapıp doğulular böyledir diyen de sizsiniz.18 yıldır öğretmenim sayısız okulda çalıştım.Sayısız insan tanıdım.Cimri olan öğretmenlerin çoğu batıdan gelenlerdi.Birebir yaşadığım olayları anlatmaya satırlar yetmez.Doğunun insanının misafirperverliği dillere destandır.Yapılan haksızlığı tabiki kabul edemem.Ayrıca her yerin iyisi kötüsü var.Cimrisi eli açığı var.Siz direk nişanlınız üzerinden genelleme yapıyorsunuz.Ne ırkçı ne de bölgeci bir insanım.Yaptığınız yorumda genelleme yaptığınız için yazmak zorunda kaldım.Ben Bitliste yaşıyorum.Bitlisliler çok eli açık ve cömerttir. Yolunuz düşerse beklerim.Selametle…
Buyrun bu da bahsettiğiniz mesajım. Herhangi bir yerinde cimri kelimesi geçiyor mu? Sadece sosyal hayatlarından keserek kıyıda köşede para biriktiriyorlar ibaresi kullanmışım. Siz de bu mesajım üzerinden “Doğulu insanların cimri olduğunu kimse söyleyemez” demişsiniz. Halbuki cimri diye iddiada bulunan bile yoktu.Saf değil sadece yatırım birikim odaklı yaşayıp kendinden sosyal hayatımdan gezmesinden tozmasından kısıyor. Emin olun kıyıda köşede birikmiş bir dolu parası vardır. Özellikle doğulu insanlarda bu zihniyet çok oluyor.
Son olarak şunu da belirtmek isterim, Batılı insanlar içerisinde de cimri olanlar vardır, Doğu’da da vardır. Bana nasıl genelleme yapma diyorsanız ben de size aynısını diyorum. “Doğulu insanların cimri olduğu görülmemiştir” cümlesi genelleme cümlesidir ve yanlıştır. Çünkü görülmüştür :)