cimri mi ?

Bahsettiğiniz profil derken ben hangi profilden bahsettim ki😀Ben kendi bölgemi savunmuyorum olan bir şeyi söylüyorum.Aksine savunmaya geçen sizsiniz.Nişanlınız üzerinden genelleme yapıp doğulular böyledir diyen de sizsiniz.18 yıldır öğretmenim sayısız okulda çalıştım.Sayısız insan tanıdım.Cimri olan öğretmenlerin çoğu batıdan gelenlerdi.Birebir yaşadığım olayları anlatmaya satırlar yetmez.Doğunun insanının misafirperverliği dillere destandır.Yapılan haksızlığı tabiki kabul edemem.Ayrıca her yerin iyisi kötüsü var.Cimrisi eli açığı var.Siz direk nişanlınız üzerinden genelleme yapıyorsunuz.Ne ırkçı ne de bölgeci bir insanım.Yaptığınız yorumda genelleme yaptığınız için yazmak zorunda kaldım.Ben Bitliste yaşıyorum.Bitlisliler çok eli açık ve cömerttir. Yolunuz düşerse beklerim.Selametle…

Saf değil sadece yatırım birikim odaklı yaşayıp kendinden sosyal hayatımdan gezmesinden tozmasından kısıyor. Emin olun kıyıda köşede birikmiş bir dolu parası vardır. Özellikle doğulu insanlarda bu zihniyet çok oluyor.
Buyrun bu da bahsettiğiniz mesajım. Herhangi bir yerinde cimri kelimesi geçiyor mu? Sadece sosyal hayatlarından keserek kıyıda köşede para biriktiriyorlar ibaresi kullanmışım. Siz de bu mesajım üzerinden “Doğulu insanların cimri olduğunu kimse söyleyemez” demişsiniz. Halbuki cimri diye iddiada bulunan bile yoktu.

Son olarak şunu da belirtmek isterim, Batılı insanlar içerisinde de cimri olanlar vardır, Doğu’da da vardır. Bana nasıl genelleme yapma diyorsanız ben de size aynısını diyorum. “Doğulu insanların cimri olduğu görülmemiştir” cümlesi genelleme cümlesidir ve yanlıştır. Çünkü görülmüştür :)

“Doğulu insanların cimri olduğu kimse söyleyemez” diye asıl siz genelleme yapıyorsunuz farkında mısınız? Ben de tanıdığım bazı Doğulu insanların hesapçı ve cimri olduğuna örnek verdim. Siz ve sizin çevreniz cömert ve eli açık olabilir. Ama benim denk geldiğim örnekler maalesef o şekilde değil. Ayrıca ben “tüm” doğulu insanlar cimri demedim. Özellikle Doğulu insanlar parayı tutar, gezmek, tatile gitmek yerine parayı biriktir, tutar dedim. Cimri diye ibare bile kullanmamışım. Kaç yıllık öğretmensiniz, lütfen okuduğumuz şeyleri iyice anlayıp yorum yapalım sayın hocam.
Hala aynı şeyi söylüyorsunuz farkında mısınız?“Doğulu insanlar “parayı tutar tatile gitmek yerine biriktirir .Evet 18 yıllık öğretmenim ve yazılanı da söylenileni de anlarım.Benim karşılaştıklarım öyleydi deseniz hiç sorun kalmayacak.Israrla Doğulular diyorsunuz.Neyse siz öyle düşünüyorsunuz diye öyle olacak değiliz ve değiliz gerçekten.Boş tartışmanın içine girmeye gerek yok.

ben de doğuda 6 sene kaldım insanını cok iyi tanıdım. bence cömertler . tek tük cimri insan heryerde var. ama sosyolojik açıdan bir yorum yapacak olursam kültür olarak batıdan biraz farklı. batının insanı daha keyifçi doğunun insanı daha misafirperver. adı üstünde batı yani avrupalılar gibi olmuşuz biraz da. ama doğu hala bazı öz değerlerimizi koruyor. en basit örneği bir düğün yapılsın doğuda kazan kazan yemekler pişirilir tabak tabak et yer millet ama batıda düğünlerde yemek bile verilmiyor artık.
Aslında ben de bunu söylemek istemiştim. Benim tanıdığım insanlar sosyal hayatından, gezmesinden kesip kıyıda köşede para biriktirmeyi daha çok tercih ediyorlar. Cimri diye bir ibare bile kullanmadım, parayı tutuyorlar dedim sadece. Ama meslektaşım konuyu çok yanlış yerlere çekti maalesef.

Hala aynı şeyi söylüyorsunuz farkında mısınız?“Doğulu insanlar “parayı tutar tatile gitmek yerine biriktirir .Evet 18 yıllık öğretmenim ve yazılanı da söylenileni de anlarım.Benim karşılaştıklarım öyleydi deseniz hiç sorun kalmayacak.Israrla Doğulular diyorsunuz.Neyse siz öyle düşünüyorsunuz diye öyle olacak değiliz ve değiliz gerçekten.Boş tartışmanın içine girmeye gerek yok.
Yazdığımın içinde “Tüm” Doğulu insanlar cimri demiyorum, cümlesini kaçırmışsınız o zaman, lütfen bir kez daha dikkatli okuyunuz:)

Para harcamayı bilmiyor belki fazla tutumlu bilemedim.
İnternet olmayan ev yok,çok ucuz yollu ne bileyim kullandığın kadar ödediğin vs bir dolu alternatif varken eve intermet almaması ve aç kapa uğraşması tuhaf.
Evden yemek götürmek kabul edilebilir bence,ben evden çalışıyor olmasam,kendi yemeğimi hazırlar götürürüm zira içinde ne olduğu belli olmayan hazır yemeği her gün yemek istemem. Çocuklarıma da haftada 1 gün isterlerse şayet kantinden yemek alabilecekleri şekilde beslenme hazırlarım okul zamanı,her gün tost,burger vb şeyleri yemelerini istemiyorum. Sağlık açısından bu böyle. Maddiyat bunun bir ayağı tabi ki ama mesela ev yemeği olsa kantinde belki uğraşmam veririm parasını yesinler derim.
Erkek arkadaşınız maddiyat mı yoksa sağlık mı hangisine takılıyor anlamadım ama her gün dışardan ev yemeği değilse yenmez diye düşünüyorum. Siz de yemezsiniz bence her gün dürüm,burger vs.
İlerde size yansıtırsa bu durumu yada dayatırsa buna para vermeyelim falan diyerek,mutsuz olabilirsiniz belki bilemedim. Kendisi tutumlu kıt kanaat belki birikim yaparak geçiniyor ama zor olur ilerde ihtiyaçlarınızı almak. Buna para mı verdin ne gerek vardı diyebileceğini düşünüyorum zaman zaman. Telefon konusu bunu gösteriyor. Çalışmayana kadar o telefonu kullanması özellikle. Yaptırmıyor da işin tuhafı. İşimi görüyor diye düşünüyor belki ama bilemedim yine de normal gelmedi.
Ailesine gönderiyor belki de parası kalmıyor bu da bir ihtimal.

Olayı çok güzel özetlemişsin cidden 👏🏻👏🏻Pinti ve para harcamaktan korkan insanlar ciddi derecede tiksintiye sebep oluyor bende 🤮Bekarken bir arkadaşım dedi biri var bi tanışın isterseniz olur dedim.Numaramı vermiş o kişiye.Adam mesaj attı yazıştık.Buluşacağımız güne kadar bi daha yazmadı hatta buluştuğumuz gün adamın sesi çıkmayınca ben aradım hani napıcaz kaçta buluşacağız diye.Siz geçin cafeye oturun ben dolmuş bekliyorum gelirim hemen dedi.29 yıllık öğretmenin arabasının olmayışı bi soru işareti bırakmıştı zaten bende😂Erkek kardeşim daha üniversite okurken almıştı arabasını.Adam geldi üç saat boyunca çene çaldı beni hiç konuşturmadı.Bitirdiği üniversite telerden ne kadar zeki olduğundan bahsetti ama o 3 saat içinde sadece küçük bir bardak çay ısmarladı ve ödemeyi yaparken bu sefer ben vereyim bi sonrakine siz verirsiniz dedi.Dolmuşa bindik.O benden önce inecekti dolmuştan.Dedi hiç bozuğum yok sadece kendi dolmuş paramı verebilirim.Dedim hocam siz inin ben ikimizinkini de veririm.Eve gider gitmez numarasını silmiştim.
Iyyyyy bu çok kötüymüş

Iyyyyy bu çok kötüymüş
Adam 19 yıllık öğretmendi 29 yazmışım.Bayağı bi süre olayın etkisinden kurtulamamıştım 😂Evlenmeden önce birkaç kişiyle görücü usülü görüşmelerim oldu.Arkadaşların akrabaların ısrarıyla.Hepsi de cimriydi.Allahım dedim ben nasılsam öyle birini bana nasip et 🤲Benden daha eli açık birini nasip etti.Cimri insanlar la ömür geçmez.

Para harcamayı bilmiyor belki fazla tutumlu bilemedim.
İnternet olmayan ev yok,çok ucuz yollu ne bileyim kullandığın kadar ödediğin vs bir dolu alternatif varken eve intermet almaması ve aç kapa uğraşması tuhaf.
Evden yemek götürmek kabul edilebilir bence,ben evden çalışıyor olmasam,kendi yemeğimi hazırlar götürürüm zira içinde ne olduğu belli olmayan hazır yemeği her gün yemek istemem. Çocuklarıma da haftada 1 gün isterlerse şayet kantinden yemek alabilecekleri şekilde beslenme hazırlarım okul zamanı,her gün tost,burger vb şeyleri yemelerini istemiyorum. Sağlık açısından bu böyle. Maddiyat bunun bir ayağı tabi ki ama mesela ev yemeği olsa kantinde belki uğraşmam veririm parasını yesinler derim.
Erkek arkadaşınız maddiyat mı yoksa sağlık mı hangisine takılıyor anlamadım ama her gün dışardan ev yemeği değilse yenmez diye düşünüyorum. Siz de yemezsiniz bence her gün dürüm,burger vs.
İlerde size yansıtırsa bu durumu yada dayatırsa buna para vermeyelim falan diyerek,mutsuz olabilirsiniz belki bilemedim. Kendisi tutumlu kıt kanaat belki birikim yaparak geçiniyor ama zor olur ilerde ihtiyaçlarınızı almak. Buna para mı verdin ne gerek vardı diyebileceğini düşünüyorum zaman zaman. Telefon konusu bunu gösteriyor. Çalışmayana kadar o telefonu kullanması özellikle. Yaptırmıyor da işin tuhafı. İşimi görüyor diye düşünüyor belki ama bilemedim yine de normal gelmedi.
Ailesine gönderiyor belki de parası kalmıyor bu da bir ihtimal.
hayır gondercek aılesı yok şöyle babası kendı cocukkken vefat edıyor dıger ıkı uyugu evlı bu da annesıyle beraber yasıyor suan yanı zaten aynı evdeler gonderıcek bıyerı yok
evet telefonuda hala işimi goruyor dıye dusunuyor buyuk ıhtımalle
ya bide ilk buluşmada gıttıgımız restorant yenı acılmıs bıyer sayılırdı cıktıktan sonra bana dıyor ki
gecen yazda enıstem getırmıstı bızı buraya guzeldı begenmıstım cok sevmem enıstemı ama parası oluncada ıyı adam sever gezdırmeyı tarzı bısey demıstı
bu arada enıstesıde işi ucu olmayan şehir dışından bunların yanına gezmeye gelen serbest meslek calısan bırısı kendısı ıse mudur yardımcısı oda cok tuhaıma gıttı yanı sehır dısından gelen senın mısafırın sayılmaz mı senın goturmen gerekmez mı
hadı gıdelım dıye teklıı enısten yaptıysa dahı hesabı yıne senın odemen lazım yanı

Ay bu konu çok boşluğuma geldi gece gece kahkaha attım Allah razı olsun:KK53:haftada bir çılgınlık yapıp döner yemesi, temiz bindiğin arabadan kirli inmen, evde internet kapaması shdhdh tlc'de pintilerle ilgili program vardı oraya çıkacak kadar cimri hala soruyor musun :KK53: evden çıkmaması da asosyallikten falan değil tabii ki cimrilikten. Başta evli mi acaba diye düşündüm ama eni konu pinti bu. Pinti insandan nefrett değişmez bence boşa zaman harcama
tlc baya komık :)
ya bide ilk buluşmada gıttıgımız restorant yenı acılmıs bıyer sayılırdı cıktıktan sonra bana dıyor ki
gecen yazda enıstem getırmıstı bızı buraya guzeldı begenmıstım cok sevmem enıstemı ama parası oluncada ıyı adam sever gezdırmeyı tarzı bısey demıstı
bu arada enıstesıde işi ucu olmayan şehir dışından bunların yanına gezmeye gelen serbest meslek calısan bırısı kendısı ıse mudur yardımcısı oda cok tuhaıma gıttı yanı sehır dısından gelen senın mısafırın sayılmaz mı senın goturmen gerekmez mı
hadı gıdelım dıye teklıı enısten yaptıysa dahı hesabı yıne senın odemen lazım yanı

bilimsel temeli olmamakla birlikte kimlikten benlikten atılacak bir husus olmadığını düşünüyorum. görmemiş kabahati yok, üstelik zor çocukluk geçirmiş kodlanmış beynine, bundan sonra hayatı böyle yaşayacak. şu an kazandığının 2 katını kazansın yine harcayamaz. bakın hiç tatile gitmemiş mesela merak duygusu oluşturulmamış çünkü çocukluğunda o yıllara geri dönülemeyeceğine göre belki terapi ile ilerlenebilir kaybedilmek istenmeyen biri ise. babam böyleydi yediğini içtiğini bile kendine hak görmezdi, maalesef bize de öyle ölene kadar böyle yaşadı. kimisi 1 tlsi ile mutlu mesut yaşarken o 2 tlisi kendine bize zindan ederdi. evlilikse amaç bence bu kişilerden uzak durmalı.
ya babasız bı cocukluk gecırmıs annesının de bı gelırı yok dogru cok zordur ama bende asırı bolluk ıcınde buyumedım yanı beklentımde cok yuksek deıl
ama bı ıslak medılle dahı arabanın tozu alınamaz mıydı
yada bı kez bıle bı arakadasıyla konustuguna rast gelmedım asosyal gıbı bılmıyorum

Adam 19 yıllık öğretmendi 29 yazmışım.Bayağı bi süre olayın etkisinden kurtulamamıştım 😂Evlenmeden önce birkaç kişiyle görücü usülü görüşmelerim oldu.Arkadaşların akrabaların ısrarıyla.Hepsi de cimriydi.Allahım dedim ben nasılsam öyle birini bana nasip et 🤲Benden daha eli açık birini nasip etti.Cimri insanlar la ömür geçmez.
Annemin kayınvalidesi ultra cimri pro Max , bildiğin bizim lokmalarımızı sayıyor evde. Bir iki üç diye içinden sayıyor , evde herşey sayılıdır. Sayıyla ikram eder

hayır gondercek aılesı yok şöyle babası kendı cocukkken vefat edıyor dıger ıkı uyugu evlı bu da annesıyle beraber yasıyor suan yanı zaten aynı evdeler gonderıcek bıyerı yok
evet telefonuda hala işimi goruyor dıye dusunuyor buyuk ıhtımalle
Annesinin geliri var mı? Annesine bakıyor mu ?
Ev kira mı annesinin mı?
Kira ödüyorsa masrafı vardır.
Eniştesi ile arasındaki muhabbeti bilemem ama genelde misafirin varsa sen ödersin. Eniştesi işsiz,okuyan biri olsa ödesin ama şu durumda saçma olmuş tabi.
Araba konusu da tuhaftı zaten. Ayda 1 iç dış yıkatırım arabamı,gerek görürsem daha sık yıkattığım da olur,ne bileyim kuş pislemiştir çamura girmişimdir vs vs. Arabanın boyası niye çatlasın ben anlamadım onu da. Aksine kuş pisliği falan kalırsa üzerinde zarar verir boyaya. Senelerdir araba kullanıyorum yıkandı diye boyası zarar gören araba görmedim,duymadım ben.

ya babasız bı cocukluk gecırmıs annesının de bı gelırı yok dogru cok zordur ama bende asırı bolluk ıcınde buyumedım yanı beklentımde cok yuksek deıl
ama bı ıslak medılle dahı arabanın tozu alınamaz mıydı
yada bı kez bıle bı arakadasıyla konustuguna rast gelmedım asosyal gıbı bılmıyorum
Şehir dışından misafiri geliyorsa hesabı karşı tarafa yıkmakla cimrilikten öte ayıp etmiş cidden.

Iyyyyy bu çok kötüymüş
Ayy bu ne. Benim de yine bir öğretmen vardı. O başka ilçede ben de farklı ilçe deyim. Kendisi çok görüşmek istiyordu. Bana dediki ikimize de eşit olsun şu ilçede buluşalım, otobüsle gel sen dedi. Şok oldum. Direk şaka mısın baya bir şey yazıp engelledim. Araban var 40 dakika daha şimdiden gelmeyen adamdan bir halt olmaz. Malesef erkek öğretmenler çok cimri. Okulda da görüyorum , bu geçmeyen bir huy malesef.

Annesinin geliri var mı? Annesine bakıyor mu ?
Ev kira mı annesinin mı?
Kira ödüyorsa masrafı vardır.
Eniştesi ile arasındaki muhabbeti bilemem ama genelde misafirin varsa sen ödersin. Eniştesi işsiz,okuyan biri olsa ödesin ama şu durumda saçma olmuş tabi.
Araba konusu da tuhaftı zaten. Ayda 1 iç dış yıkatırım arabamı,gerek görürsem daha sık yıkattığım da olur,ne bileyim kuş pislemiştir çamura girmişimdir vs vs. Arabanın boyası niye çatlasın ben anlamadım onu da. Aksine kuş pisliği falan kalırsa üzerinde zarar verir boyaya. Senelerdir araba kullanıyorum yıkandı diye boyası zarar gören araba görmedim,duymadım ben.
annesının herhangı 1 tl dahi gelırı yok suan bulundukları ev kendının annesine de kkendısı bakıyor ılerde de abısıyle ırlıkte yıne annesıne kenıler bakcakmıs
kendısı suan kı ev 2+1 kucuk oldugu ıcın burda annesı oturcak kendı 3+1 buyuk eve kıraya cıkıcak evlenınce guya.
ama bu sonra demez mı ıkı eve bakmaz zor annemle bırleselım ılk yıllar olmasa da sonrası ?

Şehir dışından misafiri geliyorsa hesabı karşı tarafa yıkmakla cimrilikten öte ayıp etmiş cidden.
senın mısaıfrı gezdırmen gerek yanı ona ragmen tutmuş enıste sızı tatlıya getırmıs ya bunun cımrılıkten daha cok saf oldugunu dusunmeye basladım neden se cunku uyanık bırısı benıde mısafır enıstem getırdede hosuma gıttı demez ya
yapsa da saklar yanı bu normalmış gıbı konusuyor

senın mısaıfrı gezdırmen gerek yanı ona ragmen tutmuş enıste sızı tatlıya getırmıs ya bunun cımrılıkten daha cok saf oldugunu dusunmeye basladım neden se cunku uyanık bırısı benıde mısafır enıstem getırdede hosuma gıttı demez ya
yapsa da saklar yanı bu normalmış gıbı konusuyor
Saf salak değil cimri ve işine gelmediği için görmezden geliyor bazı şeyleri. Yoksa herkes her şeyi görür farkında yani. Okumuş, müdür yardımcısı olmuş biri. Böyle bir şeyi bilmemesi mümkün değil. İşte bu tarz hesapçı tavırları yüzünden de çevresi yoktur doğru dürüst.

Parayi harcatmayacak birinin kazanci aldigi ev araba umrumda olmaz acikcasi. Siz de yani icinize sinmedigi halde bu nedenlerden acaba diye zorluyorsunuz gibi geldi bana ama bi daha dusunun yani agiz tadiyla harcamamak eger siz de cimri degilseniz baya sorun olur.

annesının herhangı 1 tl dahi gelırı yok suan bulundukları ev kendının annesine de kkendısı bakıyor ılerde de abısıyle ırlıkte yıne annesıne kenıler bakcakmıs
kendısı suan kı ev 2+1 kucuk oldugu ıcın burda annesı oturcak kendı 3+1 buyuk eve kıraya cıkıcak evlenınce guya.
ama bu sonra demez mı ıkı eve bakmaz zor annemle bırleselım ılk yıllar olmasa da sonrası ?
Der tabi ki.
Masraf yapmayalım annemle oturalım diyebilir.

Back
X