Cimri, pinti insanlar !

Ablanizla ilgili bayagi bir dolmussunuz sanirim.
Ne diyebiliriz ki, bu tip insanlar asla iflah olmazlar. Dilerim bir an evvel o evden bir vesileyle ayrilip buna maruz kalmaktan kurtulursunuz. Ben de simdi dusundum cimri birileri var mi diye cevremde. Kendi halam cimridir mesela:) ailesi ve cocuklarina cok bonkor ama ben yegeniyim daha bir copunu gormedim. Bir arkadasim da mesela yurtdisinda yasayan ablasinin cimriliginden bahsederdi hep. Neymis gelirlerken bir kutu cikolata bir iki de krem ve vucut spreyi getiriyomus o kadar. Ee ne getircekti sana butun marketi mi? Neymis geldiklerinde mutfak alisverisi yapiyolarmis ama kendileri gidene kadar yetecek kadar aliyolarmis. Ne kadar alacakti bi senelik mi? Zaten her sene gelip bir hafta kaliyolar. Bunu soyleyen arkadasim da zamaninda ben bekarken asgari ucretli bir iste calisiyordum ve ceyizim icin birikim yapiyordum, bana ayy oncacik parayla ne birikimi yapiyosun, tabak canak bos seyler ye ic hayatina bak diyodu. Kiskanc varlik. Evlendim de kurtuldum.

Ne diyebiliriz ki, bu tip insanlar asla iflah olmazlar. Dilerim bir an evvel o evden bir vesileyle ayrilip buna maruz kalmaktan kurtulursunuz. Ben de simdi dusundum cimri birileri var mi diye cevremde. Kendi halam cimridir mesela:) ailesi ve cocuklarina cok bonkor ama ben yegeniyim daha bir copunu gormedim. Bir arkadasim da mesela yurtdisinda yasayan ablasinin cimriliginden bahsederdi hep. Neymis gelirlerken bir kutu cikolata bir iki de krem ve vucut spreyi getiriyomus o kadar. Ee ne getircekti sana butun marketi mi? Neymis geldiklerinde mutfak alisverisi yapiyolarmis ama kendileri gidene kadar yetecek kadar aliyolarmis. Ne kadar alacakti bi senelik mi? Zaten her sene gelip bir hafta kaliyolar. Bunu soyleyen arkadasim da zamaninda ben bekarken asgari ucretli bir iste calisiyordum ve ceyizim icin birikim yapiyordum, bana ayy oncacik parayla ne birikimi yapiyosun, tabak canak bos seyler ye ic hayatina bak diyodu. Kiskanc varlik. Evlendim de kurtuldum.

belki arkadaşın kötü niyetten dememiştir...bende para yığmaya karşıyım,gerçi sen çeyiz düzüyormussun belki kötü niyetle demeişdir.

belki arkadaşın kötü niyetten dememiştir...bende para yığmaya karşıyım,gerçi sen çeyiz düzüyormussun belki kötü niyetle demeişdir.
Yok kendisi baya kotu niyetli ve kiskanctir. Sonra sonra belli etti. Biraz para biriktirsem ona dert oluyordu. Ayrica butun ceyizimi de o sekilde yaptim. Sifir taksit, hep pesin alarak.

Selam kızlar.. son zamanlarda dikkatimi çeken bi şey var.. insanların Kadın, erkek fark etmez çok saçma sapan cimrilikleri olabiliyor... hadi biraz dertleşelim...!! bildiğimiz , gördüğümüz cimrileri hadi biraz çekiştirip rahatlayalım.. mesela benim beraber yaşadığım 50 yaşındaki boşanmış, öğretmen ablam aşırı cimri ama sadece ailesine yani bize karşı.. eve su bile almaz.. ne faturalara , ne kiraya hiç bi şekilde destek olmaz.. ama kendi ailesinden sakındığı paraları gider beş para etmez erkeklere yedirir, hani bu erkeklerden bi kıymet gördü mü derseniz o da yok!! Sonunda kullanıldığıyla kalıyor falan...dolandırıcılara kaptırdı geçmişte falan böyle birisi..!! Elinde olsa bizi kendi evimize koymayacak falan o derece.., yani elin oğlu yapsa zoruna gitmez ama insanın kendi kanından biri böyle saçma sapan inçe hesaplar yapınca çok zoruna gidiyor.. geldiği günden beri bu hareketleri yüzünden o kadar uzaklaştır ki kendisinden anlatamam.. artık abla gibi bile görmüyorum kendisini.. şimdilik aynı evde yaşamak zorunda olduğum bi insan sadece bu.. hiç bi kardeşlik duygum kalmadı ☹
Çok fazlalar canım.Aynı maaşı alıyoruz mesela bizim işyerının yemeklerı çok kotu.Dışardan söylesen ıcerı almıolar.Kapıda yıyoruz sadece oda gıc hoş goruntu olmuo.Evdem getırıorum bişeyler.Açıııım yanınızda bişey varmı dıolar.Yenılen ıcıleme zerre lafım olmaz lakin 1 gunde sen getır ben yıyeyım.Allah bolesı ınsanlara yardım etsın.Cimrılık çok koru gercekten.Dahabunun orneklerı çok.Maaşı alırız hadı bıseyler yapalım derız benım param yok derlwr.İnsanlar felaket kotuler.Sıgara yemek ısteyenler borc ısteyıp vermeyenler.Neler Neler

Kardeşler aynı evi mi paylaşıyor? Sizi bilmem ama ablanızın düzenli maaşı var madem niçin ayrı eve çıkmıyor? Koskoca kadın sonuçta.
Beleş yaşam tatlı geliyor hiç gider mi..! Şimdi ayrı ev tutsa kira, faturalar, her bi kuruşun hesabını yapıyordur kendisi.. inanır mısınız geçen gün basür ameliyatı oldu bu . Dr demiş 2500 e yaparım diye.. 15 yıldır öğretmenlik yapan birinin kenarda o kadarcık parası olmaz mı ya.. bu ameliyat parasını bile bi akrabamıza ödetti.. sözde borç .. öder mi dersen.. sanmıyorum.. yani geldiği günden beri nefret ettirdi kendisinden eskiden abla olarak bi saygım sevgim vardı.. ama artık zerre saygım sevgim yok.. sıfırladı sağ olsun..

Sağolsun geldiği günden beri nefret ettirdi kendinden.. ailesine karşı çakal elaleme karşı safdirik bişey.. anlamadım ki bu nasıl iş..!! Tek dileğim şöyle kafama göre mutlu olabileceğim helal süt emmiş birini bulup evden defolup gitmek.. emin ol.. düğümüme ,nikahıma çağrmayacam kendisini o kadar tiksindim... bazen diyorum kendim ayrı eve çıkayım ama sıfırdan bi evi tekbaşıma çekip çevirecek kadar çok para kazanmıyorum maalesef.. şu anki kazancım maalesef asgari ücret ilerde daha yüksek maaşlı bi işe geçersem bi dk durmayacam evde....

Ele zirrrrnik koklatmam valla aileme karşı öyle değilimdir hep en iyisi en güzeli olsun isterim ah keşke bide calisabilsem cennette hissetcem valla
Ama kv tarafı bildiğin Varyemez
Yani şöyleki 1 kilo et alır onu 4e beşe bölüp 9 10 kişiye yemek çıkarıp sonra
etsiz yemek yemeyiz der havalarından geçilmez herkes fakirdir onlar zengin herkes dünyanın en salak insanlarıdır onlar akıllı
Ay valla bende de var cimrilikte önemli olanda karakter be canlar
Mesela bırakın dışarıya dağıtmayı yaşadığınız yere bakın
Ben dışarı cimri olanlara hayranimdir kendilerini kullandirmiyorlar ve hayır demesini biliyorlar
Birde arkadaşın ablası gibi olanlar
Ablasına sorsan bu soruyu ondan eli açık cömert çok para kaybeden bir insan daha yoktur

Back
X