Moda Haberleri Çin Ayakkabıları İle İlgili Yanlış Bilinenler

Bu yazı Çin ayakkabı markalarına olan bakış açınızı değiştirdi mi?

  • Evet

    OY: 0 0,0%
  • Hayır

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    0

boxofpandora

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
35
7
34
Çin, nüfusunu düşünürsek 1.5 milyar insanın yaşadığı büyük bir pazar. Bu kadar büyük bir pazar olmasına rağmen aynı zamanda kapalı da bir pazar. Çin denince aklımıza direkt mao gömlekler, klasik giyimli insanlar geliyor; ancak ilk defa Çin’i ziyaret eden kişilerin en çok şaşırdığı nokta burada başlıyor. Çünkü Çin’de böyle bir hayat yok. Aksine modern bir hayat devam etmekte. Dünyanın en büyük gökdelenlerinden iki tanesi burada. Hong Kong dünyanın finans merkezi olma yolunda ve çok önemli limanlara sahip.

Teknoloji devlerinden, insanlık çağında bir devri kapatıp diğerini açan Apple bile Çin’de üretimini gerçekleştiriyor. Tabii ki bu kadar üretimi kaldırabilecek ülkenin alt yapı durumu oldukça iyi olması gerekir ki Çin’de zaten böyle.

Gel gelelim ülkemizdeki Çin ürünleri algısına…

Buradaki en büyük algı hatasını yaratanlar bir milyoncukcu, ucuzcukçular… Öncelikle aklımızdaki Çin ürünlerini bu noktaya konumlandırmamalıyız. Çin’de her türlü fiyat bandına ürün üreten üreticiler mevcut. Ne kadar ekmek o kadar köfte!

Ayakkabılar için de bir bakalım.

Çin’de üretim yapan ayakkabı markalarına bir bakmak gerekirse ülkemizde en çok bilinenler: Adidas, Nike, Converse… Buradan bakınca algınız nasıl peki? Bu ayakkabı markalarına olan sevginizi, sadakatinizi ve harcadığınız paraları düşünürseniz, Çin sizin için neyi ifade ediyor? Tabii ki daha farklı bir yerde konumlandırıyorsunuz belki de hiç umursamıyorsunuz bile.

Gel gelelim Çin Ayakkabı üretici dünya devlerine:

1. Anta

Ekşi Sözlük’teki bilgilere şöyle bir bakarsak:

“Dünya genelinde 75 farklı noktada hizmet veren ve %22 büyüme hızına sahip büyük bir kuruluş. %10 NBA ortaklığı bulunuyor ve aynı zamanda Kevin Garnett, Luis Scola, Jelena Jankovic gibi birçok ünlü sporcunun da sponsoru. Son olarak 2008 Pekin Olimpiyatları’nın giyim sponsoruydu. Artık 3 yıl boyunca Pınar Karşıyaka’nın da giyim sponsoru.”

olarak geçiyor, yıl 2011.

Web sitesi: http://www.anta.com/

2. Peak

Avustralya, Yeni Zelanda, Lübnan, Sırbistan, İran Ve Fildişi Sahili Milli Basketbol Takımları’nın sponsoru, ayrıca bir NBA yıldızı Tony Parker’ı yıllardır giydiren spor Çin ayakkabı firması. Son olarakta 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası sponsorlarından, böyle büyük bir organizasyonda Çince reklam çıkabilecek güçte bir ayakkabı markası.

Sponsorluk gerçekleştirdiği alanlar:
Olimpiyat Komiteleri
Yarışmalar
Dernekler
Milli Futbol Takımları
Futbol Takımları
Milli Basketbol Takımları
Basketbol Takımları
Basketbol Oyuncular
Tenis
Hentbol Takımları

Web sitesi:http://peaksport.com/

3. 361

Web sitesi:http://www.361sport.com/

4. Xstep

Web sitesi:http://www.xtep.com.hk/

Sponsorluk gerçekleştirdiği alanlar:
Atletizm
Futbol
Kulüp Takımları

5. Erke

Sponsorluk gerçekleştirdiği alanlar:
Olimpiyat Komiteleri
Futbol
Milli Takımlar
Tenis
Oyuncular
Takımlar
Web sitesi: http://www.erke.com/

Şimdi Çin ayakkabı markalarına olan bakış açınız nasıl? Sırbistan gibi dünya basketbol devi, Adidas gibi bir gücü olan Almanya Milli Basketbol takımını giydiren bir Çin ayakkabı markaları.. Kararı size bırakıyoruz.

Gel gelelim zehirli ayakkabı mevzusuna.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre Denge Enternasyonel Ayakkabıcılık Tic. İhr. San. Tic. ve Ltd. Şti’ye ait ayakkabılar “Arrow” markası bünyesindeki “Arrow Men”, “Arrow Kids” markaları olduğu açıklanmıştı. Gümrükten yasadışı yollarla getirilmeye çalışılan ayakkabılar imha edilmek yerine iç piyasaya sürülmeye çalışılmıştır. Zehirli ayakkabılar sonuç olarak piyasadan kaldırılmıştır.

Buradaki problem Çin üreticisinden ziyade bu ayakkabıları piyasaya sürmeye çalışan markada değil de kimdedir?

Peki bir ayakkabının zehirli olduğu gümrükte nasıl kontrol edilir?

İthal ayakkabıların gümrükte geçmesi için koleksiyondaki her bir çift ayakkabı gümrükte devlet bünyesindeki özel laboratuvarda test edilir ve onay verildiği takdirde piyasaya sürülür. Bu noktada ithal ayakkabılara bakacak olursak yerli üretimlere göre daha güvenli olduğunu söyleyebiliriz.
 
X