• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin mali oyuncak

Aslında benim de şu açıdan kızdığım bir nokta: Gelişmiş ülkeler halkına ne yediriyor ne kullandırıyor buna çok dikkat ediyor . Öyle her ürün hop gümrükten geçemiyor. Belirli bir standartın altındaysa kimyasal tarım ürünleri hiiiç giremiyor.

Bizim ülkemizde ise standartlar çok düşük tutuluyor. Hatırlayın yakın zamanlarda ithal edilen sağlığa zararlı ayakkabı yüzünden ayakları kesilme noktasına gelen insanlar olmuştu .

Hala anlamış değilim meyvelerin güzelleri sağlıklıları ihraç edilip niye hormonlu gıdaları ithal ettiğimizi. Aslında anlıyorum ; biz değerli görülmüyoruz!

Umarım bu yaklaşım değişir...

Kizima ayakkabi bakarken bir habere rastladim.Bu arada almanya'da yasiyorum.Burada oldukca kaliteli bilinen fiyatlari 60-90 euro araliginda olan 10 farkli markadan sadece bir tanesi testi gecebilmis ki o ayakkabida zehirli maddelerden tamamen arinmis degil.Bu yüzden bu testi yapan kurum ebevyenlerin cocuklarina uzun coraplar giydirmesini öneriyor.Bir de özellikle pariltili ve neonlu renklerden uzak durmak gerekiyormus.Eger mümkünse cocugunuza ikinci el ayakkabi da alabilirsiniz.Tabi bunu yaparken ayakkabinin tabanina bakarak ne kadar asindigini göz önünde bulundurmaniz gerekiyor.

Evinizdeki her elektronik tamami degilse en az 1 parcasi cinde uretilmistir. Arabaniz varsa ayni sekilde. Masanizin sandalyenizin en az icinde kullanilan civilerde. Evinizdeki avizeler, yada en azindan icindeki lambalar. Giydiginiz ayakkabinin icindeki yapiskan veya iplikler.

Dunyada uretimin yuzde bilmem kaci Cin den gelirken neyin telasi bu ben pek anlamadim?

Bu kadar kasmayın. Biraz gevşeyin. Çocuklarımız tabiki kıymetli fakat şöyle de bir gerçek var, yaşadığımız bu dünyaya entegte olmalılar çünki herşeyin organik olanını onlara sunmamız imkansız. Çünki hemen hemen herşey yapaylaştı artık. Evet önem göstermeliyiz ama bu kadar kafaya takarsanız olmaz.

iki ülke arasında savaş çıkartır bu kadar buna takılmak abla bu nedir. okuyunca gaza gelip çinli turist falan kovalasım geldi o derece. oyuncak normal de sen değilsin bariz çocuk bi tane topla oynamış diye beyinden vurulmak nedir yahu. keşke hayatta şu kadar boş olsam da bunu kendime dert yapsam kıskandım valla

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:
Şimdi öncelikle sizin hassasiyetiniz varsa mutlaka bu konuda çocukla etkileşimde olan herkesi bilgilendirmeniz ve hatta ikna etmeniz gerekir. Öbür türlü huylu tipli küçümseyen herşeyi en iyisini bildiğini sanan gelin olursunuz. Bu konuda hem kendi ailenize hem eşinizin ailesine bilgilendirme yapın onların da olurunu alın.

Diğer yandan oyuncaklar önemli çocuklar ağzına sokuyor ve kurşun içeren boyalarla boyanmış oyuncaklar zeka geriliğine hatta ölüme kadar ciddi riskleri içeriyor. Uzun sürede az az vücuda gireceği için de kanında falan da yüksek dozlarda bulunmayacagi için anlaşılması imkansıza yakın. O yüzden hassas olmanız çok önemli.

Ancak CE işaretine de güvenmeyin. Çinliler herseyin sahtesini yapabiliyorlar CE işareti onlar için hiç bir şey.

CE belgesine ben de bakarım. Eğer bir sürü şey Çin de üretiliyor. O bir sürü para verip aldığımız marka ayakkabılar, teknolojik aletler vs. İşte belge bunun için var. Yine de sizinki abartı geldi bana. Eşim Çin'e gitmişti. Bana baya güzel takılar alıp gelmişti hem de baya uygun buraya göre. Tabii belge falan yok:) Ben taktım yani zararlı gorunmediler. Değişik güzel büyük küçük boncuklu şeylerdi zaten.

Çocuğunuzu fanusun içine koyun oldu olcak. Dış etmenlerden ne kadar koruyabilirsiniz ki.. bu kadar takıntı hiç ıyi değil . bir süre sonra Hem sizi hem evladınizi hem de cevrenizdekileri yorar .

Yok artık ya bu kadar abartmayın ne olacak sanki parkta bindiği plastik salıncak CE belgeli mi veya bebe bisküvileri daha mı zararsız böyle yaparsanız dünyayı dar edersiniz kendinize

Oğlumla sürekli gittiğimiz çocuk parkını tadile ettiler. Öyle bir plastik malzeme kullanmışlar ki kaydırak sürtünme yüzünden çat çat statik elektrikle çarpıyor. Ben bile tırsıyorum çarpılınca. Öncekinde öyle bir problem olmuyordu..
O vücutta biriken statik elektrik ciddi bir problem aslında..

Çocuğunuzun üstüne bomba atmışlar gibi konuşuyorsunuz. Dikkatli olursunuz bir sonrakine o kadar bu çocuğu fanus da büyütmenin anlamı yok neticede ilerde okula gidince sizin çocuk çöp kutusunun dibinde beslenme yiyecek. Okul wc sinde klozete oturacak avm de kapı kolu tutacak vs

Naptın bacım konu sahibi panik atak geçirmeye başladı :KK53:

Ya ben çok pimpirikli bir anne değilim. Eşimin itirazlarına rağmen dışarıda kedi köpek de sevdiririm. Ama eve gelince hiç bir yere dokunmadan ellerini yıkar üstünü degiştiririm.

Şu okuldaki mikrobik ortam, kışın zincirleme oluşan hastalıklar beni şimdiden düşündürüyor..

Back
X