Çin mali oyuncak

Bir çok iyi markanın bile üretim yeri Çin artık. Nerede üretildiği değil de, kullanılan boyaların içeriği önemli. Her şeyi ağzına soktuğu yaşlardaysa, güvenilir markaların oyuncaklarını vermenizde fayda var. Ama aynı odada markasız oyuncaklarla yan yana uyumuş diye paniğe kapılmak epey fazla olmuş. Radyasyon yaydığını filan düşündüğünüz için panik yaptıysanız, evimizdeki elektronik eşyalar, bilgisayarlar, hatta çocukların pilli oyuncakları bile daha çok radyasyon yayıyor.

Çin'de uretilmeyen oyuncak var mi ki?
Hasbro vs butun buyuk oyuncak ureticileri cin ve Endonezya gibi ulkelerde uretim yapiyor.
Fransadaki disney store dan aldigim oyuncaklarin bile yarisi uzakdogu da uretilmis.
Turkiye de satilan Turk mali olanlarin da ne derece denetlendigi supheli.
Siz ne mali aliyorsunuz cidden?

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:
Abartıyosunuz

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:

Fazla takılmışsınız bu konuya ; kullandığımız eşyaların yüzde 90 ı çinde üretiliyor, ayrıca her CE simgeli üründe güvenli değil maalesef. En basiti dünya para verip aldığımız diş macunlarında, mide ilaçlarında, bebek şuruplarında titanyum dioksit var,sağlıklı diye yediğimiz balıklar ağır metaller içeriyor, soluduğumuz havada onlarca zararlı gaz var ,her şeyi ayrıştırmamız mümkün değil maalesef

Tedavi olun 👍 acil hemde. CE etiketinden önce ruh sağlığı sağlam bir anneye ihtiyacı var bebeğinizin.
En basiti: Bu mesajları yazarken, bebeğinizi sürekli resim çektiğiniz elinizdeki telefona bakın bakalım üretim yeri neresi. Ama bütün anlamda değil, tek tek tüm parçalarının üretim yerini inceleyin.

Size tavsiyem,
psikolojik destek almanız yönünde.
Arkadaşlar konunuza gerekenleri yazmışlar,aynı şeyleri tekrarlamayacağım.
Erken çocukluk uzmanıyım,çocuğunuza bu tip takıntıya varan düşüncelerle ve aşırı korumacı tavırlarla yaklaşırsınız özgüvensiz ve kişiliği oturmamış bir çocuk yetiştirirsiniz.
Çocuğunuzun ruh sağlığını bozmanız bile sözkonusu.
Bedenini zararlı maddelerden koruyayım derken,ruhunu ve kişiliğini zedelemek ister misiniz?

Açtığınız konuda,her cümlenizden,
'Ben çocuğum için aşırı kaygılı'
bir anneyim duygusu yansıyor.
Hele 'bebeğim,aylarca çekmecedeki topla uyumuş' cümlesi hiç normal değil.
Öncelikle web'de,sizin deyiminizle,
'İç karartıcı ne varsa' okumayı bırakın.
İsterseniz ben size okunacak faydalı ve güzel kitaplar tavsiye ederim.

Aslinda oneri kitaplarinizi ben cok merak ediyorum
. :) Musait oldugunuz zamanda yazarsaniz cok sevinirim.Yeni anne olacaklara cocuk gelisimi ile ilgili tavsiyelerinizi ozellikle merak ediyorum.

Aslinda oneri kitaplarinizi ben cok merak ediyorum
. :) Musait oldugunuz zamanda yazarsaniz cok sevinirim.Yeni anne olacaklara cocuk gelisimi ile ilgili tavsiyelerinizi ozellikle merak ediyorum.
Bunlar benim başucu kitaplarım.
Bilinçli Bebek-Aletha Solter 0-2 yaş arasındaki bebeklerin gelişimini anlatır.
Çocuğunuza Kulak Verin-Aletha Solter 2-6 yaş arasındaki çocukların gelişimi ve sergiledikleri davranışları anlatır.
Bu iki kitap benim favorim,elimde olsa tüm ebeveynlere okuturum.
Aslında ayrıntılı bir kitap listesi hazırlamak ve paylaşmak lazım.
Görüyorum ki ihtiyaç var buna.

Eklentiler

• 42bbc24c-dcf7-4deb-80c7-7a6898b1cfe5.webp
    42bbc24c-dcf7-4deb-80c7-7a6898b1cfe5.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 39
  • a34fb1d5-edd3-431b-92d9-d82140949c79.webp
    a34fb1d5-edd3-431b-92d9-d82140949c79.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_0466.webp
    IMG_0466.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_0510.webp
    IMG_0510.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0599.webp
    IMG_0599.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_0774.webp
    IMG_0774.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_0786.webp
    IMG_0786.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_0935.webp
    IMG_0935.webp
    38 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_1454.webp
    IMG_1454.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 55
Bunlar benim başucu kitaplarım.
Bilinçli Bebek-Aletha Solter 0-2 yaş arasındaki bebeklerin gelişimini anlatır.
Çocuğunuza Kulak Verin-Aletha Solter 2-6 yaş arasındaki çocukların gelişimi ve sergiledikleri davranışları anlatır.
Bu iki kitap benim favorim,elimde olsa tüm ebeveynlere okuturum.
Aslında ayrıntılı bir kitap listesi hazırlamak ve paylaşmak lazım.
Görüyorum ki ihtiyaç var buna.

Tesekkur ederim. :)

Aslında benim de şu açıdan kızdığım bir nokta: Gelişmiş ülkeler halkına ne yediriyor ne kullandırıyor buna çok dikkat ediyor . Öyle her ürün hop gümrükten geçemiyor. Belirli bir standartın altındaysa kimyasal tarım ürünleri hiiiç giremiyor.

Bizim ülkemizde ise standartlar çok düşük tutuluyor. Hatırlayın yakın zamanlarda ithal edilen sağlığa zararlı ayakkabı yüzünden ayakları kesilme noktasına gelen insanlar olmuştu .

Hala anlamış değilim meyvelerin güzelleri sağlıklıları ihraç edilip niye hormonlu gıdaları ithal ettiğimizi. Aslında anlıyorum ; biz değerli görülmüyoruz!

Umarım bu yaklaşım değişir...

İlk çocuğunuz sanırım, dikkat edin elbet ama bu kadarı fazla. Psikolojik destek öneriyorum. Çünkü bebeğiniz büyüdükçe sizin kontrolünüzde olamayacak çok fazla o zaman acayip baskık altında kalacak ya da kalacaksınız.

Siz boyle cocugunuzu korudugunuzu dusunuyorsunuz ama psikolojik olarak cok yipranir asiri takintili annelerin cocuklari tabiki dikkat edin gidipde olmadik yerlerden oyuncak almayin ama bununda bir dozaji olsun su yasanan seyde delirecek hicbirsey yok

Back
X