Çin mali oyuncak

bılemedım.
yediğimiz meyve ve sebzelerde hibrit tohumu.
bır kere dahi ilaçlanmış olsun toprak topraklığını kaybediyor.
temız toprak neredeyse bulmak ımkansız.
şey yağmurlarda asit yağmuru meyve sebzelerde nasıbını alıyor.

bence sakin olup korumacı modundan çıkmak için de destek almalısınız

oğlum doğmadan önce banyo ördeği almak istedim (deli miyim neyim neyse heves işte deyip oradaki abartımı görmezden gelelim)

eşim baktı o çin malı bu çin malı türk malı plastik ördek bulamadık

yalnız henüz bebe karında geziyor

sonunda bulduk ve aldık

aradan aylar geçti bebek büyüdü oyuncak alma çağına geldik

bizim pimpirikli baba en iyisi olsun dedi gitti gezdi gezdi ve tüm markalar nerede ise A dan Z ye çin malı

türk malı desek hepsi merdi altı zaten satıldığı yer de merdiven altı

sonra bu talebimizin piyasa şartları ile uyuşmadığını öğrendik

ha ben diş macunu vs alırken çin malı olmasın diye bakıyorum ama top vs bir şey olmaz

tek tavsiyem aldığınız plastikleri koklayın

özellikle dönüşümden kullanılan plastikler çok ağır kokuyor onları almayın

bir de dip not mesela içi çelik bulaşık makinası bulmak da zor

bulaşık makinamı yenileyim dedim bir gittim makinaları açtım ve içleri hep plastik buram buram plastik kokuyor

yüksek ısıda her gün kap kacak yıkanacak

özetle takacak çok şey var ama siz sakin olun

korumacı temiz titiz anne olup takıntılı çocuklara özgüvensiz yaşamlara sebebiyet vermeyin

örneğin çevremde kabızlık sorunu çeken, yaşı büyüdüğü halde sık sık altına kaçıran ya da benzer sorunları olan çocukların annesinin tek ortak özelliği var, hepsi de çok titiz

aman tuvalette elini bir yere sürme, aman dokunma, ayyy dokundu, dışarıda tuvalete girme vs vs diyerek çocuklarda sıkıntı yaratıyorlar

Kımse ıstemez evladına zarar gelsın ama kımse sızın gıbıde dıkkat edemez CE sımgesıne. Ve evet bıraz abartıyorsunuz.

“Oyuncağın yakınında uyumuş” öyle mi?

Hanımefendi bu nedir Allah’ın gücüne gider
Yaşadığımız dünya da çocuklar toprağın üstünde uyuyor ölü annesinin yanında uyuyor bombanın sesinde uyuyor

Tamam sizin evladınız size tatlı size can ama yapmayın ya bu kadar olmaz

Aslında benim de şu açıdan kızdığım bir nokta: Gelişmiş ülkeler halkına ne yediriyor ne kullandırıyor buna çok dikkat ediyor . Öyle her ürün hop gümrükten geçemiyor. Belirli bir standartın altındaysa kimyasal tarım ürünleri hiiiç giremiyor.

Bizim ülkemizde ise standartlar çok düşük tutuluyor. Hatırlayın yakın zamanlarda ithal edilen sağlığa zararlı ayakkabı yüzünden ayakları kesilme noktasına gelen insanlar olmuştu .

Hala anlamış değilim meyvelerin güzelleri sağlıklıları ihraç edilip niye hormonlu gıdaları ithal ettiğimizi. Aslında anlıyorum ; biz değerli görülmüyoruz!

Umarım bu yaklaşım değişir...

Buna ben de katılıyorum maalesef. Almanya'da markette her sebzenin üstünde nerden geldiği ve kalitesi yazıyor misal Hollanda - 2.sınıf veya Bio yerli üretim, olduğumuz şehrin çevresi - 1.sınıf.

Abartinin da abartisi .
Su cok popüler oyuncaklar da Çin işi .Eğitici Kopekcik, Dansçi Beatbo filan
Hadi şimdi koruyorsunuz.Peki sonra ?
Bence bu takintiniz icin destek almalisiniz .
Mesela ben de yumurtası ,tavugu organik olsun diye dikkat ederim .Rastgele gida ve kiyafet alisverisi yapmam. Ama oynadığı oyuncaklara bu denli yoğunlaşmak hic aklima bile gelmez .

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:
bu ne ya ne kadar abartmışsınız
çocuğunuza takıntılısınız siz resmen

Gümrük Bakanlığı'nın yaptıgı analizleri araştırmanızı öneririm. Oradan geçmeyen dünya kadar oyuncak geri yollanıyor . Kaçak şekilde girenler ztn çok ucuzluk mağazalarında satılıyor.çok basit ayrıntılardan dolayı ülkeye sokulmayanlar var .

Gümrük Bakanlığı'nın yaptıgı analizleri araştırmanızı öneririm. Oradan geçmeyen dünya kadar oyuncak geri yollanıyor . Kaçak şekilde girenler ztn çok ucuzluk mağazalarında satılıyor.çok basit ayrıntılardan dolayı ülkeye sokulmayanlar var .

Hayatımızda Çin'de üretilmeyen hiçbir şey yok. Almanya'da üretilen oyuncağın da ham maddesi Çin'den geliyor. Türkiye'de üretilmiştir ibaresi olan kıyafetin de kumaşı Çin'den. Çünkü ucuza mâl ediliyor. Kendinize gelin lütfen böyle hayat geçer mi? Bizim anamız babamız CE damgasına mı bakıyordu? Ben de çocuklarıma aldığım oyuncakların kaliteli olmasına dikkat ederim ama takıntı yapmam. Mesela geçen sene kızım markette direksiyon gördü, bayağı bir uzun süre istedi durdu onu birkaç gidişten sonra aldık. Ucuz 10 liralık bir şeydi. Büyük ihtimalle Made in China damgalıydı. Bakın üşenmedim bebeğimin oyuncaklarından birinin damgasını çektim.

Bebekler için olan oyuncaklarımızın çoğu bu markadan Fisher Price hemen hemen her aile bu markadan alıyor oyuncak çocuğuna. Bakın arkasında Made in China yazıyor. Çünkü bunu gidip markanın kendisinin olduğu ülkede üretse maliyetin altından kalkamaz, satamaz da. Biz bu oyuncakları 4 sene önce almıştık o zaman ki fiyatları 40-80 arasıydı. Şimdi 150-200 arası oyuncakları. Bu firma gidip bunu kendi ülkesinde üretse satıl fiyatı 400 belki 500 tl olur. Şuan ki fiyatı 106 türk lirasıymış.

jgdVaJ.jpg

Back
X