• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çin mali oyuncak

Daha yeni çocuklarıma Çin’den oyuncak siparişi verdim, konunuzu okuyunca bir tuhaf oldum. Çin’de üretilen herşey kalitesiz ve kötü değildir. Her malın iyiside var kötüsüde. Kullandığınız birçok marka bile ürünlerini Çin’de üretiyor.

satin alirken dikkat etmeniz cok dogru,

ancak hediyelerde , dede evinde veya misafirlige gittiginizde illa maruz kalacaksiniz, her oyunagin da etiketini kontrol edemezsiniz ki, bu yuzden biraz rahatlamaniz gerekiyor.

Ben gelen hediyeyi kullanmak istememenize de hak verdim, onda da sorun yok, ama belki esiniz biraz duygusal yaklasmistir abisi aldigi icin, o tarz durumlarda da biraz oynamasina izin verir ve sonra elden cikarirsiniz. Boylece sakli bir yerde bulmazsiniz istemediginiz seyleri, 3 gun ortalikta dursa da sonra cope atsaniz esinizin umurunda bile olmazdi eminim, 3 gun oynadi diye cocugunuz da zarar gormezdi.

Sizde kendi eşimi gördüm kendinede bizede hayatı rezil ediyor çoğu kez. Bu şekilde çocuk büyümez sakınılan göze çöp batar. Eşime de diyorum aynısını sizede tekrar ediyim.
Çocuklarımız hergün yoğun radyasyona maruz kalıyor malum. Bu daha tehlikeli bahsettiklerinizden. Herşeyi kontrol edip çözüm bulamazsınız. Bu şekilde kendinizede çocuğunuzada etrafınızdakilerede hayatı zindan edersiniz

Ben de bir bebek almıştım ece getirdigimde evin ici o kadar agir ve kotu kokmustu ki esim götürüp iade etmisti. Bu derece olsa anlarim ama cinden gelen hersey kotu zararli diye birsey yok. Boyle yasamak cok zor olmali. CE damgasina bakmaniz dogru yapmak gerekir. Cogu oyuncakta bu oluyor zaten.yoksa eger at cope gitsin neyi sıkıntı yapıyorsun :-) ilk cocuk ve kucuk galiba. Icine atip sıkıntı yaoacagina oyuncagi at bu kadar basit.

Cinlilerin el atmadığı birşey varmı..?
Elinizde kullandığınız telefonu bile onlar üretiyor... Çocuğuna herkes özen gösterir sakınır lakin sizinki biraz fazla... Dikkat edin bu durum aile ici sorunlara varmasın...
KV ve KP yaşları gereği ,belkide bilmediklerinden dolayi dikkat etmiyorlar, onlar için önemli olan sadece torunlarını memnun etmek, sizin sürekli bu konuya tepki vermeniz sorunlar yaratabilir... Onlara güzellikle yaklaşarak anlatmaya çalışın...
Ha birde CE damgalı olması bile şüpheli artık herşeyin sahtesini yapıyorlar... :KK69:

Ay yapmayın Allah aşkına.
Tamam kendiniz alıp vermeyin de "yanında uyumuş kahroluyorum" falan çok abartı..

Ben de bazen dikkat ederim bazen etmem. Çok kasan biri değilim. Bu da beni kötü anne yapmaz sanırım..

O evdeki telefonlar, tv, tablet, modemin yaydığı radyasyonu düşünmek bile istemiyorum ben..

bu konuya biraz fazlami takilmissiniz acaba?
bende yedigine ictigine giydigine dikkat ederim mesela meyveyi sebzeyi temiz yikarim mevsiminde vermeye calisirim kiyafetlerin pamuk olmasina dikkat ederim ama oyuncak alirken ce sine falan bakmam yutabilecegi parcalari varmi agzini kesecegi birseyler varmi diye bakarim
her ce yazanada guvenmem zaten bebek mamalarina mesela organik yaziyorlar icinde kanola yagi palm yagi hersey oluyor artik nasil organikse oyuzden her yazan seye guvenmem sizde biraz rahat olun onune gecemeyecegimiz seyler her zaman oluyor olacakta

Yok artık ya bu kadar abartmayın ne olacak sanki parkta bindiği plastik salıncak CE belgeli mi veya bebe bisküvileri daha mı zararsız böyle yaparsanız dünyayı dar edersiniz kendinize

Iki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin :KK43:

İçini ferahlatayım : Aşırı derecede Takıntılısın ve Abartıyorsun !!!!!
Ya böyle hayat zor olmuyor mu ? Neden kendinize bunu yapıyorsunuz ?
Tamam gidin evinizi kanserojen maddelerle doldurun demiyoruz ama sizin bu durumunuz resmen sıkıntılı.
Bu konuda bir psikoloğa görünseniz iyi olur....

Evet abartıyorsunuz dikkat özen çok güzel bişey ama bu kadarı çok abartı sizin için zor yani hayatınızı zorlaştırıyorsunuz.Bende dikkat ederim genellikle marka ve arkasında CE yazan oyuncaklardan alırım ve bir çoğunun üzerinde made in China yazıyor.Bilindik yerlerden aldığım halde.

Abartıyorsun. Kızını hep pamuklara sararak büyütmüş halam hiç yere oturtmamış mikrop kapmasın diye. Kız mikropsuzluktan hasta olmuştu hastanede iğneyle mikrop verdiler vücuduna😂😂

Bide sakınan göze çöp batar çok şey yapma

Ay Allah'ım yarabbim insanin kendinden şüphe etmesine sebep oluyorsunuz amma ben normalim bence sizde var bir anormallik (yani inşallah) 🙄
Bu arada harikasınız kk hatunlari valla çok güldüm Allah'ta sizi güldürsün 😅😅😅😅

Back
X