Cın3 Hpv16

Nasıl yani 2.leep işe yaramazsa Ascus bile olsa
Rahim alınırmı yani
Hayır benim 2. Leep sınırlar temiz geldi 6 ay sonra kontrol istedi doktor şimdi tekrar simir ve hpv bakalıldı. Sonuç da lezyon çıkarsa rahim alınacak dedi

Hayır benim 2. Leep sınırlar temiz geldi 6 ay sonra kontrol istedi doktor şimdi tekrar simir ve hpv bakalıldı. Sonuç da lezyon çıkarsa rahim alınacak dedi
2. Leep olmuş sınırlar temiz gelmiş,tekrar lezyon oluşabilmesi için birkaç yıl gerekmiyormu?
Cin 1 oluşsa bile yıllar içinde,iyileşme olasılığına bakılarak bekliyorlar,okududuklarımdan anladığım kadarıyla?
6 ay sonra negatif olma ihtimaliniz var?
Tekrar lezyon görüp örnek Ascus gelirse?onda bile rahminizi alacakmı?

2. Leep olmuş sınırlar temiz gelmiş,tekrar lezyon oluşabilmesi için birkaç yıl gerekmiyormu?
Cin 1 oluşsa bile yıllar içinde,iyileşme olasılığına bakılarak bekliyorlar,okududuklarımdan anladığım kadarıyla?
Tekrar lezyon görüp örnek Ascus gelirse?onda bile rahminizi alacakmı
Kızım 2.leep sonrası temizlendi. Mart ta Pap ve smear yapıldı. Pap ta tüm riskli tipler negatif geldi fakat bugün smear sonucunu aldım. Asc us çıktı. Dr u pzt kontrole çağırdı. Yani bakteriyel vaginosiz var. Hücresel değişiklik yapabilir bu durum. Kötü bir sonuç değil ama belirsiz. Kendi Dr arkadaşımın yorumu bu. Yine endişeli günler başladı benim için.
Bakteriyel vaginozis, hücresel değişiklik yapsa ne kadar yapacak,hpv negatif olmuş,yani artık zarar veremez,öyle değilmi?
Önemli olan negatif olmak,o zaman zarar veren cin 2-3 yapacak bir virüs falan kalmıyor artada

Tekrar lezyon görüp örnek Ascus gelirse?onda bile rahminizi alacakmı

Bakteriyel vaginozis, hücresel değişiklik yapsa ne kadar yapacak,hpv negatif olmuş,yani artık zarar veremez,öyle değilmi?
Önemli olan negatif olmak,o zaman zarar veren cin 2-3 yapacak bir virüs falan kalmıyor artada
Kızımın 2.leep sonrası bile 6 kadranda lsil, cin 1 vardı. Mart ta HPV tüm türler negatif çıktı ama ascus ya da bakteriyel vaginosiz arasında kararsız kalınmış. Önemi belirli olmayan skuamoz hücre değişikliği diyor smear de. Bence zarar veremez HPV , ama orda hücre bozukluğu varsa kalmışsa bişey yapmış mi yapar mı ona bakılır sanırım pzt. Aklım karışık işte. Belki de sadece enfeksiyondur.

Kızımın 2.leep sonrası bile 6 kadranda lsil, cin 1 vardı. Mart ta HPV tüm türler negatif çıktı ama ascus ya da bakteriyel vaginosiz arasında kararsız kalınmış. Önemi belirli olmayan skuamoz hücre değişikliği diyor smear de. Bence zarar veremez HPV , ama orda hücre bozukluğu varsa kalmışsa bişey yapmış mi yapar mı ona bakılır sanırım pzt. Aklım karışık işte. Belki de sadece enfeksiyondur.
İnşallah ciddi birşey değildir,hpv negatif cin1 ise,hadi ilerledi diyelim cin2 olur,
Ortada hpv yokken,cin 2 nasıl olacakta cin3 e gidecek,negatif baskılanmış,zarar veremeyecek hale gelmiş demek değilmidir bu?
Doktora gittiğinizde sorarsanız çok sevinirim
Allah şifa versin hepimize

Hpv16 pozitifim. Cin3 ile Leep oldum cerrahi sınırlarda sonlanmıştır diye geldi patoloji sonucum. Doktor ikinci kez leep yapacağını söyledi iki ay sonraya gün verdi. Rahmi alalım diyorum hayır diyo ikinci leep de kötü gelirse ısın tedavisi alacaksın dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum özele gitsem hemen alırlar diye düşünüyorum 32 yaşındayım iki çocuğum var gebelik zaten istemiyorum bi daha. Kafam çok karışık kansere dönüşmesinden korkuyorum. Bu süreci yaşayan varmı fikrinizi söylerseniz çok sevinirim
Merhaba, smear sonucunuz ascus muydu

33 sizin biyopsi çıktımı sonucu
28 yaşındayım. Sonuçlarım dün geldi, kolposkopiye girmedim henüz. HPV tipim belli değil sonuçlardada biraz gerildim. İnternetten baktığımdada ascus genelde cin1 veya cin2 çıkıyor demişlerdi. Sürekli imternetten bi şeyler okuyorum

Back
X