- Emoji Skoru
- 2
- Puanlar
- 86
- Konu Sahibi Kelebeketkisi59
Herkese merhaba. Ekim ayında idrar yolu enfeksiyonum var zannederek kadın hastalıkları doktoruna gittim. Jinekolojik muayenede yara fark etti. 42 yaşındayım, ilk kez smear alındı. Sonucu geldiğinde hpv 16 ve 18 türlerinin pozitif olduğunu öğrendim. Hayatımda hiç duymadığım şeyler bir anda hayatımın merkezine girdi. Doktor kolposkopi yapalım dedi. Orada da 3 riskli alan gördü ve patolojiye gönderdi. Patoloji sonucum cin1 ve cin2 olarak geldi, 28 ocakta konizasyon ameliyatı oldum ve rahim ağzı komple çıkartıldı. Ameliyat sonrası gelen patolojide cerrahi sınırlar temiz çıktı ama meğer cin3 müşüm. Neyse onlar temizledi ama tekrar etme riski var dedi. Velp 500 1 ay kullanılacak sonrasında da 3 ay deflagyn kullan dedi. Geçen hafta gardasil aşımın ilk dozunu yaptırdım. Henüz başlamadım ilaçlara. Açıkçası ilaçlar hakkında bir araştırma da yapmadım. Erkek arkadaşım da büyük ihtimalle benden kaynaklı olarak pozitiftir. Bundan sonra negatife dönme olur mu ne yaşarım bilmiyorum. Hpv 16-18 olup negatif olanlar ya da hala süreci devam edenler hangi takviyeleri kullanıyor, bağışıklık için ne yapmalıyım, erkek arkadaşımla izlemem gereken süreç ne olmalı tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum