- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi witch hunt
-
Tamamen belirtme amaçlı yazacağım, kimseyi kırma niyetim yok baştan söylemeliyim sanırım.
Burada kocası olmadan ya da kocasından izinsiz ailesine gidemeyen insanlar olduğu için, garipsenmeniz normal. Yalnız herkes aynı sosyal sınıfta ya da kültür seviyesinde yaşamıyor. Yadırgayanlar sizin çevrenizden olmayacaktır zaten, hayır olsa da bir anlamı yok siz ve eşiniz karar verdikten sonra.
Birçok insan var eşi Irak, Suudi Arabistan gibi ülkelerde çalışan ve eşini çok nadir görebilen. Ki bahsettiğiniz gibi 1 yıl falan değil, 4 yıl şantiyede yaşıyor insanlar resmen. Hiç de garipsemedim ben o yüzden.
Aynı zamanda hayatı ne kadar yaşadığımız gerçekten farklı deneyimlerimizle ölçülüyor. Torunlarınıza dedenizi hiç yalnız bırakmadım o sayede 40 yıldır evliyiz mi demek istersiniz? Yoksa cesaretiniz ve deneyimlerinizle örnek olmak mı?
Yemekle ilgili bazı çok bilinen yanlışlar gördüm başlıkta, yalnız yine az haberdar olmakla alakalı olduğunu düşündüğüm için değinmeyeceğim. Sadece şunu söyleyeyim Şanghay o kadar büyük ve çok uluslu bir şehir ki, istediğiniz her şeyi yersiniz. Kendi mutfak kültürleri de gayet zevkli, bizdeki kokoreç gibi onların da uç yemekleri var elbette ki.
Ben gayet memnun kalacağınızı ve unutamayacağınız anılar edineceğinizi düşünüyorum. Eşiniz de olması gerekeni yapmış bana göre. Eşinize ya da kendinizi sabitlemeniz size hayatta hiçbir şey sunmaz. Gitmeniz ise güven duygunuzu tazeler, özlemek aşkınızı tazeler, mesafe döndüğünüzde ilişkinizi tazeler mutlaka.
Aileniz ve arkadaşlarınız sizi göremeyecekler ve tabi ki görmek istedikleri için bu tarz yorumlar yapabilirler. Kararınıza ve kendinize güvenin, zaten güvenmişsiniz ki bu kararı almışsınız.
Sizin gibi daha fazla kadın görmek dileğiyle, iyi deneyimler dilerim.
yeni okudum çok teşekkür ederim..Bugün bile yaşadığım olaydan sonra gerçekten gitmenin en hayırlı karar olduğunu düşünüyorum.Aklımda en ufak bir soru işareti ve keşkem yok..Oraya gidince nasıl hareket etmeliyim nasıl harekete geçmeliyim dilimi nasıl ilerletebilirim şu an sadece onu düşünüyorum.Daha önce de dediğim gibi hiç ayyy ne yerim ne içerim eyvah açlıktan ölürüm diye kaygılarım olmadı çünkü bir şekilde kendimi idare etmenin yollarını bulacağımı biliyordum en nihayetinde ıssız bir adaya düşmüyorum..Hee koca meselesine gelirse ben burdayken benim sinirlerimi yeterince laçka ettiği için geride kalır ne yapar ne eder diye zerre düşünmüyorum ben kendi paçamı kurtarma derdindeyim..Çünkü ne bir gün kayınvalide ,elti ,bana düğünümde altın takmadılar da eltime taktılarda gibi saçma sapan hallere girmedim bir kere bile bu gibi sebeplerle kavga çıkarmadım ama yaşadıklarımı anlatsan burdan Çin e yol alır bi süre bocaladım bir süre çaresiz kaldım sonra kafamı topladım ve önemli şeyin kendim olduğunun bilincine vardım ..Diğer çaresiz kadınların da bir gün bunun farkına varmaları dileğiyle ...
Cumartesi Cin de olaacagim nefretinizi Cinliler e iletirim..Umarim sizden ozur dlerler hey Allah im ....
Cumartesi Cin de olaacagim nefretinizi Cinliler e iletirim..Umarim sizden ozur dlerler hey Allah im ....
Oo,ırkçılık..Şu dünyada gitmek istemeyeceğim ülkelerin başında Çin geliyor. Uzak doğuluların çoğundan, özellikle Çinlilerden nefret ediyorum.
hahaha tmm canım şu an çindeyim ..shangai de korkacak bir şey yok çok mutluyum geldiğim için harika bir deneyim ...korkmak için bi sebep yok .Yarın oryantasyonumuz var Türk ler her yerde olduğu gibi burda da var ama toplasan 50 taneyi bulmaz...Lütfen bizi haberdar et ki heyecanını seninle paylaşabilelim...
maalesef artık çok geç Çin deyim çünkü ..Hatta yurttaki odamdan yazıyorum size bunları :) Benim aklımda şu an sadece dilimi nasıl ilerletibilirim kaygısı var gerisi beni hiç ilgilendirmiyo maalesef..Kim ne yaparsa kendisine yapar eşim her gün arıyo hatta pazar günü uçağa bindirirken hüngür hüngür ağlıyordu ....Icinizde gitme hevesi yoksa kalin bence.esiniz anneniz babaniz hepsi burdayken ve sizinde akliniz burda kalacakken gitmek zor olur.
hahaha tmm canım şu an çindeyim ..shangai de korkacak bir şey yok çok mutluyum geldiğim için harika bir deneyim ...korkmak için bi sebep yok .Yarın oryantasyonumuz var Türk ler her yerde olduğu gibi burda da var ama toplasan 50 taneyi bulmaz...
Bu konuda uzun uzun düşüncelerimi yazardım, ama birşey farketmeyeğini bildiğim için gerek yok.
Kısacası bu saatten sonra zaten yapacak birşey yok. İyi yolculuklar.
çok geç tatlım p.tesinden beri shangaideyimüzülmeyin parayı verin,ben gıderım..
Çok güzel bir yıl geçirmeni diliyorum. Bir sürü şey öğren, tecrübe edin ve çok çok çok eğlen.
Ooo ozaman diyecek bisey kalmamis :) hayirlisi olsun hakkinizda.insallah istediginiz seylere kolay ulasip cabuk ogrenirsiniz.maalesef artık çok geç Çin deyim çünkü ..Hatta yurttaki odamdan yazıyorum size bunları :) Benim aklımda şu an sadece dilimi nasıl ilerletibilirim kaygısı var gerisi beni hiç ilgilendirmiyo maalesef..Kim ne yaparsa kendisine yapar eşim her gün arıyo hatta pazar günü uçağa bindirirken hüngür hüngür ağlıyordu ....
Bir dönem bende Çince öğrenmek istedim çünkü ilerleyen yıllarda ABD'nin yerini Çin'in aldığını göreceğiz ve Çince bilenlerin iyi işler yapabileceğini tahmin ediyorum.
Yaptığım araştırmalarda Çin'in uygun fiyatlı olduğunu ve orda dil öğrenmek isteyen Türklerin de az olmadığını öğrendim.
En büyük sorun yemek gibi ama o da bir süre için çözülebilir.
Ben gidemedim her zamaki gibi para engeline takıldım.
Çince Türkçe'den farklı bir yapıya sahip olduğu için öğrenmesi zor ama elbette mümkün.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Nihao...Evet bende çincenin önemli olduğunu ve bu dili ne yapıp ne edip öğrenmem gerektiğinin farkına vardım..Umarım bir gün sizde gelirsiniz ..Yaşamak çok ucuz değil özellikle sangayda yemek pek sorun değil ama helal yemek yapanlar var 4 gündür aç kalmadım çok şükür ..teşekkür ederim güzel dileklerin için görüşmek üzere ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?