Cinlerim tepemde konum kapatıldı devamı burdan ozaman

Siz insanlarla dalga geçmek alay etmek için konu açıyorsunuz.
Anlatımınız normal bir insanın anlatımlarına benzemiyor.
Cevaplarınız da öyle.
Üstelik ben de böyle davranacağım dediğniz şeyleri kendinize nasıl yakıştırıp yapacaksınız bunu düşündünüz mü?
Misilleme yapacağım diye çirkinleşmenin lüzumu var mı?
Misillemeye gerek var mı herşeyden önce..

konu hep sizin yüzünüzden kapanıyor benim suçum yokki şekerim, yani nebileyim gidicem ama hırsımı almam lazım elimde değil işde.

Sadece bu konu için değil Natlus'cuğum.
Geçmişte açtığın tüm konuları baz aldım ben.
Bu konuda sen hem kendince haklısın-hem değilsin.

Ben sadece ısrarla,bizlere açtığın konularda dan-dun birşeyleri anlatarak kabul ettirmek istemeni anlamıyorum..ve malesef,bizler pc başından okuduğumuz kadarı ile,sende derin bir tranva olduğunu,yada psikolojik ağır bir sıkıntıda olduğunu düşünüyoruz.
Allah kurtarın inşAllah..Sen bir an önce bir uzmana gidip çare ara kendin için,ve tedavini aksatma..Lütfen..
Çok geçmiş olsun Natlus..

Yüce Rabbim,eşinize ve eşinizin ailesine sabır versin.."konum neden kapanmış?"meselesine gelince,benim bi fikrim var ama nasıl olsa siz anlamayacaksınız.

hata yaşa bakmaz velevki hata yaptılar ne olmuş dövdülermi sövdülermi sana insanlar neyle uğraşıyor sen ne ile.
üstelik aynını senin ailen eşine yapsaydı napardın? ben söyliim arsızlıkla üzerini kapatırdın demi ... (benim ailem yapmazdı deme ihtimal konuşuyoruz)

bence senin tek sorunun kutluluk evet bazı insanlar kurtludur problemsız duramaz her harekette sorun algılar ve çıkarır. biraz kendine ve geçmişe bak belki o insanlarda senden öc alıyor ? bu kadarcık şeyde böyle davranıyorsan kimbilir neler yaptında tınlamıyorlar seni ?

ben rahatça edemedim onlarda etmesin ozaman

Sizin öncelikle rahatça iftar yapabilmeniz için "iftar adabı"nı biliyor olmanız lazım. “Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koş.mayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki ar.kadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sev.mez,” (Nisâ Sûresi [4:36])

Siz ettiniz, onlar anlamadı eee? Siz de kibirlenin ve devam edin, size tam da yakışanı bu :) ya da iyisi mi boşverin eğlenin, takılın siz! :)

Mesele gayet acik arkadaslar.konu sahibinin hic arkadasi dinleyeni yok.artik millet bundan illallah mi dedi nedir.ben abuk subuk konular acayim illaki cevap veren olur kafami bulurum diyor.
Ayrica arkadasim sana bir tavsiye.insanlarla ugrasmayi birak kendine bir amac edin.cocuk mu yaparsin,kurslara mi gidersin,kitap mi okursun bilemem.maneviyatini yukselt biraz.tefekkur et.tabi eger anlamini billiyorsan

Bence de dalga geçiyor , çünkü gerçekten derdi sıkıntısı olan biri bu cevapları gördüğünde üzülürdü haa tabi yorumlara da böyle cevaplar yazmazdı ,

ama eğer gerçekten böyle biriyseniz allah sabırlar versin ne diyim okurken biz sinir krizi geçiriyoruz , hayatımda sizin gibi düşünen bir gelin görmedim ki insanlar neler çekiyor ama yine de böyle saygısız değiller,

buraya konu açma amacınızı da çözmüş değilim gerçektende arkadaşınız yok ve yazıp rahatlamk istiyorsunuz sanırımm çünkü yaptıklarınız yanlış, ve yapılan yorumları dikkaete aldığınız faalan da yokk

neyse gerçekten sinir oldum allah yardımcınız olsun biraz insanlara ılımlı şefkatli merhametli , güzellikle ve sevgiyle yaklaşmayı öğrenmeye çalışın

Sende neleri görüyorum biliyomusun.....

Kin; En ufak şeyin intikamını almaya çalışıyosun

Kibir;Bazen insanlar karşısındakini hoş görür Hele bunlar büyüklerin ise...Ama sen kendinle ve gururunla o kadar meşgulsunki İnsanların en ufak hareketini memleket meselesi haline getiriyosun

Saygısızlık;Kusura bakma sen bunu kabul etmiyosun ama Sende saygı olsa dişe diş yapmayı düşünmezdin Onlar senin büyüklerin Eşinin ailesi Başkası değil

Tatminsizlik;Senin elini ayağını öpüpte gitseler sen yine bi kulp bulur yine bi öc alma duygusuna girerdin

Bak amacım dalga geçmek yada hakaret etmek değil Gerçekler bunlar Bizim kayınvaidemiz kayınpederimiz neler yapıyolar bize ama biz büyükler diye tepki gösterirken bile saygıyı aradan çıkarmıyoruz Heleki senin davanda ortada bişey yok

Dinimiz güzel ahlakı emretmiştir

Eğer sana bu dediklerim bişey ifade etmiyosa diğer arkadaşlara ibret olsun Boşu boşuna bişeyler yazıp ellerini yormasın

Çalışıyorum zaten bir tek pazar günüm var oda malüm ev işi temizlik alışveriş o bu derken bitiyor birde kurslara gidicek inan vaktim yok ama ilerde düşünüyorum inşallah çocuk için biraz daha beklicez borcumuz var kredi borcu ev almıştık eşimle onu ödemeden çocuk yapamam malesef eşim bir maaşla eve borca çocuga yetişemez . tavsiyelerin için müteşekkürüm

gidememende iyi oldu boşver zira bu huylarını eğiticek seni törpüliycek bi kurs yok... bu anne babanın göreviydi ama yapmamışlar desem savunmaya geçersin onuda demiyorum...

Natlus oldugunu bir kenara bırakarak yorum yapıcam önce

Kayınpederinin evet yaptıgı durum zoruna gitmiş olabilir haklı oldugun taraf var olayın iç yüzünü bilemeyiz sadece görünene göre yapıyorum dikkat çekerim sen birtanecik saygılı terbiyeli gelinsin elinden gelenide yapıyorsun ama baban böyle birşey yapmış hareket etmiş tamam bu durumda zoruna gider ama yine saygılıysan aynı saygıyı devam ettirmelisinki bir inandırıcılıgı kalsın içinden küfür etmek laf saymakla olmuyor çok saygı duyduysan yanına gidip içeriye tekrar davet edebilirdin gelmedimi sen geç sofranı hazırlarken baba nasılsın halin ahtrın yerindemi biz büyüklerden böyle gördük küçükler büyüklere sorar iymisin nasılsın hastalık varmı nasıl geldiniz görememenin verdigi sıkıntı kapıdan girilip yüze öyle vurulmaz madem bu durum zoruna gidiyor laf arasında daha sık görüşmek istedigini belirtip böylede laf vurulur hem bak böyle tatlı azıcık tripli gelin olursun Büyükler bize göre hareket etmiycek biz onlara göre hareket edicez yaşı kaç olursa olsun yaşlı olmak zorunda degil bir büyük onlar senin hürmet edip hoşgörmen gerekir bazı insanların yapısı çok farklı ayrıca erkekler her daim misafirliklerden hoşlanmazlar kasıtlıda olmayabilir gerçi pek sanmıyorum kasıtlı kesinlikle eger içinde söylediklerin yüzüne yansıyorsa kim olsa anlar kusuruma bakma gene gülüp alay edici cevap yazıcaksın farkındayım ama durum bu sen bu yaptıklarının farkına var kendini düzene sok en baştan kendi ailen görmedigin için oluyor bunlar.

Kendi ailen yapsa eminim böyle karşılamazsın ama onlar cız eşinin ailesi degilmi haksızsın onlar senin sevdigin adamın(eşine deger versen bu şekilde olmazda neyse) anne ve babası ayrıca gelinlerinin evine gitmişler hizmet bekliycekler yardım edebilirlerdi ama zorunda degillerki canları sagolsun büyüklük bende kalsın diyebilirsin böyle iyi niyetli olunur öyle göstermelik degil anladınmı

Şimdi diger şekilde natlusa yorum yapayım

İnsanların ne dedigi umrunda degil sırf hırsını öfkeni burda kusmak için yorum yazıyorsun kapatıldıgı halde kendinde hata görmeyip tekrar tekrar yazıyorsun gene kapanır farkındasın ama umrundamı tabiki degil hayır bizimde umrumuzda degilde işte neyseKim ne derse desin degişmiyceksin natlus degiştiremeyiz biz seni önce senin kendini kabullenmen sonra insanları sevmeyi saymaya kabullenmen gerek buda kendine duydugun bir öfkeden ama anlamış degilim kişi kendini seviyorsa herkesi sevmeye başlıyor önce kendini sevmekten başla olaya eger hayatında mutlu olmak istiyorsan çaba sarfetmelisin böyle gidersen yanında yıllar sonra kimse kalmaz üzücü bir durum bak hakaret etmiyorum yol gösteriyorum üzüldüm sadece olaylara o kadar farklı yaklaşıyorsunki bu senide üzer bardagın dolu tarafından bakmayı dene
Natlus valla insanların aslında sana söylemek istedikleri şu bence artık okadar usandılarki natlus kendini ruhunuda karekterinide al bi git

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz; Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde...

Anladın mı? Tabi ki hayır :) Sen içinden işine geleni al kuzum tamam mı? Diyorum ya takıl sen neşene göre hayat sana güzel :)

Son düzenleme:

Canım konuyla alakalı degil yöneticilerden özrüdiliyorum ama alt yazına bayıldım söylemeden geçemiycem zıkkımın kökünün kare kökü müthiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…