Çinli Biri ile Evlenmek

Merhaba hanımlar fikrilerinizi almak istedim. ben üniverste son sınıftayım.Edebiyat öğretmenliği okuyorum.Bizim fakülteden bir arkadaş var. İbadetine önem veren inançlı biridir bende hakeza öyleyim tesettürlüyüm.Bu arkadaşın Çinli bir arkadaşı var. Bu Ada'm da müslüman..Annesi ve babasızda müslüman.Annesi buradaymış babası Çin'de . Biz birkaç kez yüz yüze geldik bu arkadaş vesilesiyle.bu Çinli arkadaş beni görmüş eğer anlaşırsak ailelerimize bildirilerim gibisinden ciddi bir yola girmek için düşünmüş .ben şaşırıp kaldım ne diyeceğimi bilemedim. Bu Ada'm Çince İngilizce Arapça ve Türkçe biliyor.Uluslararası ilişkiler bitirmiş Türkiye'de şimdide ilahiyat okuyor.Aynı üniverstedeyiz bu arada o 27 ben 23 yaşındayım..efendi birine benziyor.Annem lere söylemedim sizce yabancı bir Ada'mla evlenmek Nasıl olur kültürler uyuşur mu uyumda zorluk olur mu?
:))Bence makul,yiyecek sorun olmuyor onlarda,yürüyen ve sürünen herşey potansiyel akşam yemeği,masraflarınız az olur :-)

Yurt disinda yasiyorum.inan dil dil hic farketmez benim icin.Hatta ilerde isterlerse cocuklarim Turk olmayan insanlarla da evlenebilirler ama cinli ya.Adamlarinyedikleri seyler igrenc ya.onlarin kani da pistir be offf.
Dil Okulunda arkadaslarim vardi .adamlar farelerin kucuk olanlarini tercih ediyoruz diye muhabbet ediyolardi.iyi dusun derim.vallahi icim kalkti:kusmuk:
AHA,şimdi onu yazdım bende:))

turkler arasinda bile kultur catismasi goruluyor sonucta ama bir yabanciyla evlenmeyi dusunsem bu asya ve arap ulkelerinden bir adamla asla olmazdi..dipnot evliyim,arap irkini oldukca uzun sureler gozlemledim ve turk erkeklerinden kat kat daha kotuler,asyalilar da cook alakasiz kultur bizle ,bence erkege bile benzemiyorlar ve malum bamyasal nedenler:)))

Anladigim kadariyla gorucu usulü gibi birsey olacak olumlu bakarsaniz. Anlattiginiz ozellikler gayet iyi turkiyede okuyorsa bizim kulturu de ogrenmistir bence garipsemez. Oncelikle siz hoslandiniz mi? Eger biraz elektrik aldiysaniz karsilikli oturun bir kahve icin sohbet edin iciniz isinirsa emin olursaniz ailenize acarsiniz.

Merhaba hanımlar fikrilerinizi almak istedim. ben üniverste son sınıftayım.Edebiyat öğretmenliği okuyorum.Bizim fakülteden bir arkadaş var. İbadetine önem veren inançlı biridir bende hakeza öyleyim tesettürlüyüm.Bu arkadaşın Çinli bir arkadaşı var. Bu Ada'm da müslüman..Annesi ve babasızda müslüman.Annesi buradaymış babası Çin'de . Biz birkaç kez yüz yüze geldik bu arkadaş vesilesiyle.bu Çinli arkadaş beni görmüş eğer anlaşırsak ailelerimize bildirilerim gibisinden ciddi bir yola girmek için düşünmüş .ben şaşırıp kaldım ne diyeceğimi bilemedim. Bu Ada'm Çince İngilizce Arapça ve Türkçe biliyor.Uluslararası ilişkiler bitirmiş Türkiye'de şimdide ilahiyat okuyor.Aynı üniverstedeyiz bu arada o 27 ben 23 yaşındayım..efendi birine benziyor.Annem lere söylemedim sizce yabancı bir Ada'mla evlenmek Nasıl olur kültürler uyuşur mu uyumda zorluk olur mu?
Evliligi bilmem ama benim bir cinliye tereyagli bulgur pilavi yediresim var hatta firsat kolluyorum diyebilirim.simdi yazik degilmi bu insanlara gercek bir pilav yemeden mi ölsūnler .

Anladigim kadariyla gorucu usulü gibi birsey olacak olumlu bakarsaniz. Anlattiginiz ozellikler gayet iyi turkiyede okuyorsa bizim kulturu de ogrenmistir bence garipsemez. Oncelikle siz hoslandiniz mi? Eger biraz elektrik aldiysaniz karsilikli oturun bir kahve icin sohbet edin iciniz isinirsa emin olursaniz ailenize acarsiniz.
Evet.Görücü usulü gibi.Ama biz öncesinde tanışıcağız.Ben elektrik aldım ya samimi ve sıcak duruyor.Ama bakalım.Nasipse olur.

Evliligi bilmem ama benim bir cinliye tereyagli bulgur pilavi yediresim var hatta firsat kolluyorum diyebilirim.simdi yazik degilmi bu insanlara gercek bir pilav yemeden mi ölsūnler .
Çok doğru ilk buluşmada pilav yiyebiliriz şöyle tereyağlı oh mis mis.Pilav nasıl olurmuş görsünler:halay::KK48::süslü:

İyi de bu çekik gözlülerin hepsi birbirine benziyor. Evden çıkıp hava alalım derken kocanı kaybedersin kız. Elalemin elini tutarsın kocam diye.

Ben böyle bir işe girişmezdim açıkçası. Uyum sağlamak çok zor olur.
Ama bu baya bildiğimiz dindar bir adam cidden şöyle bakıldığında edepli saygılı düsturlu efendi.Ama gerçekte öylemi bilemem.Bakalım bir .

Kusura bakmayın konuyla hiç alakası yok ama başka bir şey soracağım izninizle. Forumda da ara ara "adam" kelimesini sizin gibi Ada'm olarak yazanları görüyorum. Bunun mantığı nedir? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Konuyu dağıttığım için kusura bakmayın.
Ya bu iph*nlerin otomatik düzeltmesi inanın çıldırtıyor. Klavyenin azizliğine uğruyorum. Edebiyat okuyan biri olarak yazım kurallarına dikkat ederim ama oluyor böyle şeyler:KK48::KK51:

Ben Bir seferinde tarif ettim ama cinli kizcagiz sok olmus Bir vaziyette dinlemisti cok ilginc demisti

Turk olsun yabanci olsun onemli olan kalbinin ona isinmasi tanistiginda ona karsi hissettiklerin onemli... ona gore gorusup gorusmemeye karar verirsin..

Bu isler nasip kismet insan sonradan neyle karsilasacagini bilemiyor kendi memleketlisiylede evlenip sorun yasayan insanlar olabiliyor yada yillarca sevgili olup evleniyorlar ama birbirlerini hic tanimadiklarini goruyorlar....Tanima surecinde acele etmeyip elinden geldigince artilari ve eksileri iyi dusunmelisin..

Gorustugunuzde olumlu dusunuyorsan, ileriye donuk dusuncelerini sorabilirsin aklina takilan sorulari da sormalisin Turkiye de ne kadar yasamis, ilerde nerede yasamayi dusunuyor bu onemli cinde olan Bir arkadasim cinin bazi bolgelerinde muslumanlara sorun cikardiklarini internetin bile kisitlandigini soylerdi.

Yabancilarla evlenen cok tanidigim var genelde mutlular ama bu hic sorun yasamadiklari anlamina gelmez bilemeyiz tabi ki.

Bir arkadasim universitede okurken Bangledesli biriyle evlenmis bu kisi 5 yil Turkiyede kalmis universite okumus Turkceye ve Turk kulturune hakim birisi evlendikten sonra Bir sure Turkiyede kalmislar simdi amerikada yasiyorlar.Neredeyse 18 yillik evliler ve Masaallah cok guzel anlasiyorlar..

Iyi ornekler oldugu gibi kotu orneklerde vardir elbet nasip kismet..Allah, iyi hayirli insanlarla karsilastirsin Hakkinizda hayirlisi olsun...
23 yasinda iki guzel soz soyleyene kalp isiniyor zaten malesef :) Yasi da cok genc. Asik da degil. Bence hic riske girmeye degmez.

Bunu en iyi sen bilebilrsin. Kendi ülkemiz içinde bile fazlasyla kültür farklı var bence yabancı biryle evlilk çok da zor değl. Zaten müslmn diyosn daha da kolay olablr bu yüzden. Bi şeklde orta yolu bulablrsnz diye düşünyrm

Yurt disinda yasiyorum.inan dil dil hic farketmez benim icin.Hatta ilerde isterlerse cocuklarim Turk olmayan insanlarla da evlenebilirler ama cinli ya.Adamlarinyedikleri seyler igrenc ya.onlarin kani da pistir be offf.
Dil Okulunda arkadaslarim vardi .adamlar farelerin kucuk olanlarini tercih ediyoruz diye muhabbet ediyolardi.iyi dusun derim.vallahi icim kalkti:kusmuk:
Ayyy ayyyy

Merhaba 2 sene kadar çinde yaşadım
Şu anda da çinlilerle çalışıyorum .
Erkek arkadaşlarımdan çinli ile evli olanlarda var .
Açıkçası ben çinlileri gayet yakından tanıdığım için seviyorum .
Hatta en güvendiğim milletler içinde başlarda sayabilirim .
Sadece çinlilerle çalışmadığım için bu ayrımı yapabiliyorum .
Keza hintli ,italyan,israilli,katarlı,lübnanlı mısırlı ile çalışınca diyebilirim ki benim favorim çinliler .
Evet çinli olup ta müslüman olanlar var .
Bunların çok eski ataları arap olur.
Genelde lokantacılık falan yaparlar.
Uygur türkü olsa uygurum derdi .
Hicbir uygurlu ben çinliyim demez hicbir çinli ben uygurluyum demez .
Öncelikle cinliler çok disiplinli insanlar .
Onlara her konuda güvenebilirsin evet .
Ama iş aşka meşke bir aile kurmaya gelince maalesef aynı şeyleri söyleyemem.
Hicbir ortak noktanız maalesef yok
Aynı espriye bile gulemezsiniz.
Aynı hassasiyetleriniz aynı kültürünüz aynı adetler yok .
Her ne kadar ben modernim desen de
Cin kültürü bambaşka
Evet çok saygililar evet çok şirinler ama hayır maalesef çok yakından tanıdığım için olmuyor olamıyor .
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp fikir verdiğiniz için.Kültür gerçekten çok önemli bir nokta.Uygur Türklerini Çinliler sevmiyor ama Müslüman oldukları için sevmiyor.Ve bu adam müslüman uygur Türkümü henüz bilmiyorum bu hafta tanışacağım inşAllah.Ama çok inançlı birisi dinine bağlı bende öyleyim.İnancına göre yaşarsa bir problem olacağını düşünmüyorum.

Uygur Türkü'dür bacım inşallah, dindarım diyorsun Türkiye erkeğinde sahte dindar çok, sırf kapalı kızlarla evlenebilmek için yalandan kırk numara, evlenince de sen evde otur müslüman hadi ben nargile cafeye. Bu çocuk baştan ciddi demiş, bizimkilerde olmayan bir şey. Görüş bakalım, bana namuslu birisi gibi geldi
İşte buda benim hoşuma gitti.Burada herkes hemen ne evliliği felan demiş.Biz onla bir kaç defa yüzyüze geldik.Arkadaşına demiş ki ben tanışmak istiyorum ama niyetim de ciddi.Hani bir yola gireceğim eğer isterse.Bizde anlaşırsak direkt ailelere söyleyelim demiş.
Ben onun hal ve hareketlerini hanım hanım duruşunu beğendim demiş.Bu kadar sadece evlilik konusunu ben açtım acaba uyum olur mu diye?
Görüntü olarak uyum sağlıyoruz bence ikimizde beyazız göz rengi felan da aynı.Ama sadece onda gözler çekik.Hayırlısı bakalım:KK24:

Uygur türkleri de tamamen masum tamamen ah canım modunda değiller kusura bakmayın yakın olduğum için söylüyorum bunu
Ama zulüm altındalar.
Yani bize gelen medyanın yaptığı haber ve görüntüler öyle siz daha iyi bilirsiniz orda kalmışsınız gerçekten böyle mi üzülüyorum ben witch hunt witch hunt

İki geleneği aynı anda yaşayabilirsin:KK45:

Eklentiler

• 92E45A61-E7B9-4D01-B07C-FC16DE678D7E.webp
    92E45A61-E7B9-4D01-B07C-FC16DE678D7E.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 243
Back
X