Çinli Biri ile Evlenmek

Bi çinli ile evlenmek hayatta en son tercihin olmalı:KK53: türkiyede adam mı kalmadı cnm bu kadar mı çaresiz kaldın:kusmuk:

Çinliler müslüman olmazlar, olamazlar. Uygur Türk'ü dür o sizin eş adayınız. Onların gözleri de hafif çekik olabilir, ama kesinlikle dışarıdan sıradan çinli tipinde değillerdir. Türk yani sonuçta o da. Nüfuz cüzdanlarında Çinli oldukları yazar, hatta isimleri de çinli ismidir, çünkü Çin'de müslüman isimleri yasaktır. Ama, sonuç olarak bu arkadaş çinli değil uygur türk'üdür. Uygur Türk'leri dinine çok düşkün olurlar, yemekleri, karakterleri aile yapıları, yaşayış biçimleri de biz Türkiye Türklerine daha çok benzer, çinlilerle pek alakaları yoktur.

Haklısınız her müslümanım diyene inanılmaz.Fakat efendi biri gibi duruyor bir şans vermelimiyim acaba dedim.Kesinlikle çalışma taraftarıyım..
Sans ver bence.Tani bir.Turk erkekleri de super degil.Bak nasil kültürleri.Kadina bakışı nasil.Icine sinerse ozaman tanıştır .Annene ufaktan soyle gizlice olmazsa Tr de yaşayacak degil mi?

Merhaba hanımlar.Hepinize hayırlı kandiller dilerim. Tanıştıktan sonra bizi bilgilendirin diyenler olmuştu.
Ben bu Çinli arkadaşla dün görüştüm ve görüşmeye ve tanışmaya devam etmek istedim.
" Uygur Türkü olabilir mi? " diyenler olmuştu. Uygur Türkü değil.Bildiğimiz Çinli müslümanmış.Fakat Uygurlu kardeşlerimizi çok sevdiğini onlar için dua ettiğini söyledi.Hatta Uygurlu arkadaşları bile varmış.
Dedesi Çin'de azınlık yaşayan Huiler'den imiş.
Gerçekten beni çok beğenmiş.Bunu dile getirdi.O kadar tatlı bir Türkçe'si var ki.
Ayrıca Türk Kültürü'ne hayran olduğunu,Osmanlı 'ya aşık biri olduğunu da öğrendim.Osmanlı'dan girdik Selçuklu'dan çıktık.Diriliş Ertuğrul dizisini bile izliyormuş.Baya konuştuk.Ben O 'nun kültürü açısında konuştum.Gerçekten her şeyi yiyorlarmış.Yani bizim yiyemeceğimiz türden.
"Fakat ben müslümanım Elhamdulillah",dedi.
"İslam'a uygun olmayanları eliyorum.Çünkü hayatımı İslam'a göre yaşıyorum dedi".
Ayrıca Türk yemeklerini de çok seviyormuş.En Büyük TÜRKİYE "Yediğimiz yemeklerin güzel olduğunu düşürdüm.Fakat Türk yemeklerini tatmadan önce bu böyleydi."dedi.Lahmacun ve kebap favorisiymiş.
"Mantıyı biliyor musun ?"dedim.
"Hayır", dedi. Mantı yedirmek lazım.:hamarat:
Ayrıca iyi derecede Arapça ve İngilizce biliyormuş.
Ders bile veriyormuş.
Oturduk çay içtik.Bu şekilde sohbet ettik.
Çok samimi bir insan. İnsanlık yönüyle baktım.Tabi daha çok tanımıyorum ama iyi bir başlangıç oldu.Telefon numaralarımızı aldık.
Bugün de kandil mesajı yollamıştı.
Yani bu şekilde oldu.
Hoppa

Merhaba hanımlar.Hepinize hayırlı kandiller dilerim. Tanıştıktan sonra bizi bilgilendirin diyenler olmuştu.
Ben bu Çinli arkadaşla dün görüştüm ve görüşmeye ve tanışmaya devam etmek istedim.
" Uygur Türkü olabilir mi? " diyenler olmuştu. Uygur Türkü değil.Bildiğimiz Çinli müslümanmış.Fakat Uygurlu kardeşlerimizi çok sevdiğini onlar için dua ettiğini söyledi.Hatta Uygurlu arkadaşları bile varmış.
Gerçekten beni çok beğenmiş.Bunu dile getirdi.O kadar tatlı bir Türkçe'si var ki.
Ayrıca Türk Kültürü'ne hayran olduğunu,Osmanlı 'ya aşık biri olduğunu da öğrendim.Osmanlı'dan girdik Selçuklu'dan çıktık.Diriliş Ertuğrul dizisini bile izliyormuş.Baya konuştuk.Ben O 'nun kültürü açısında konuştum.Gerçekten her şeyi yiyorlarmış.Yani bizim yiyemeceğimiz türden.
"İslam'a uygun olmayanları eliyorum.Çünkü hayatımı İslam'a göre yaşıyorum dedi".
Ayrıca Türk yemeklerini de çok seviyormuş.En Büyük TÜRKİYE "Yediğimiz yemeklerin güzel olduğunu düşürdüm.Fakat Türk yemeklerini tatmadan önce bu böyleydi."dedi.Lahmacun ve kebap favorisiymiş.
Ders bile veriyormuş.
Çok samimi bir insan. İnsanlık yönüyle baktım.Tabi daha çok tanımıyorum ama iyi bir başlangıç oldu.Telefon numaralarımızı aldık.
Yani bu şekilde oldu.
Hoppa
ben hala resmini merak ediyorum. Eger begendiyseniz niye de olmasin. İnsALLAH her sey gonlunuzce olur, bana gore onemli olan mutluluktur ...

Ders bile veriyormuş.
Yani bu şekilde oldu.
Hoppa
Seni Çin'e götürmeyecekse olsun bu iş:KK48:

ben hala resmini merak ediyorum. Eger begendiyseniz niye de olmasin. İnsALLAH her sey gonlunuzce olur, bana gore onemli olan mutluluktur ...
Aynen öyle.Ben onu beğendim o da beni beğenmiş.
İnşAllah hayırlısı olur.

Ben yanlış anlamışım mantı,kebab,lahmacun konusu geçince . Sizin için örf,adet,gelenek bu kadar önemliyse Müslüman olması dışında çok uyuşmazlığınız olacak.

O kültürümüzü sevdiğini söyledive kendi kültüründen de bahsetti.
Türkiye'ye çok gidip gelmiş.
Farklı yerlerinde iş yapmış.
Ben kendisine de belirttim.
Tanışma yoluna girdik daha bismillah.Daha neler konuşulacak neler.:)

Çok heveslisiniz bu konuda anladığım kadarıyla . Kararınızı da çoktan vermiş gibi gözüküyorsunuz . Bana kalırsa pişman olursunuz ki bunun dönüşüde zor . İnsanlar Türkiyede bile aynı dine inandıklarını söyleyip mezhepler yüzünden gırtlak gırtlağa biniyorlarken farklı bir ülkede yaşanan kültür etkisinde kalan din sizin hayalinizdeki gibi olmayacaktır .

Hani öyle romantik müslümancılığı geçip mantığımızla hareket edelim bence.

Evet din çok şeydir fakat herşey değildir ki . Diyelim bu adamın ülkesinde yaşadınız kafanızda başörtü doğal olarak tesettür elbise vs . Nasıl bir baskı altında kalacağınızın farkında mısınız ? Çin yahu uygur türklerine müslüman oldukları için diri diri yakan kedi köpek yiyen çin :(

Allah hakkında hayırlısını versinde bilemiyorum kardeşim

Vallahi orasını bilemiyorum.Sormadım onu ama Çin'e hiç gittin mi ? diye sordu.
Yok ama merak ediyorum dedim.Çin Seddi'ni falan.
İlerde gidebiliriz istersen dedi gülüştük:KK48:
Hayırlısı inşAllah.
E hadi hayırlısı.
Dini inancı yaşayışı önemsemen güzel.
Benim için de önemlidir.
Din çok şeydir ama herşey değil.
Bunu unutmadan ilerle e mi kardeşim?
Kolay olmayacaktır.
Nasip kısmet diyelim ;)

Ders bile veriyormuş.
Yani bu şekilde oldu.
Hoppa

Allah yazdıysa kaderde varsa olur arkadaşım nasipte yok ise mevlam bir engel çıkarır olmaz o iş, hayırlısı ise olsun inşallah konuşarak tanırsın bir insanı iyi düşün iyi karar ver emin adımlarla ilerle bahtın açık olsun

Çok heveslisiniz bu konuda anladığım kadarıyla . Kararınızı da çoktan vermiş gibi gözüküyorsunuz . Bana kalırsa pişman olursunuz ki bunun dönüşüde zor . İnsanlar Türkiyede bile aynı dine inandıklarını söyleyip mezhepler yüzünden gırtlak gırtlağa biniyorlarken farklı bir ülkede yaşanan kültür etkisinde kalan din sizin hayalinizdeki gibi olmayacaktır .

Hani öyle romantik müslümancılığı geçip mantığımızla hareket edelim bence.

Evet din çok şeydir fakat herşey değildir ki . Diyelim bu adamın ülkesinde yaşadınız kafanızda başörtü doğal olarak tesettür elbise vs . Nasıl bir baskı altında kalacağınızın farkında mısınız ? Çin yahu uygur türklerine müslüman oldukları için diri diri yakan kedi köpek yiyen çin :KK43:

Allah hakkında hayırlısını versinde bilemiyorum kardeşim
Haklısınız.Fakat romantik islamcı olduğumu düşünmüyorum.
Zaten beyefendi önce tanışıp anlaşmamız gerektiğini belirtti.

Haklısınız.Fakat romantik islamcı olduğumu düşünmüyorum.
Zaten beyefendi önce tanışıp anlaşmamız gerektiğini belirtti.

ben de arkadaşın dediği gibi olduğunu düşünüyorum. çok gençsin henüz kalbin hızlı atmış olabilir. o da beyefendi biridir sözüm yok. ancak TR'de bile biri batılı biri doğulu olunca problem çıkıyor. Seninki uzak doğulu.

o kadar büyük bir risk alıyorsun ki yüksek ihtimalle sonu mutsuzluk olur.

Back
X