- 28 Ağustos 2019
- 2.083
- 2.151
- 133
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
İyi akşamlar cağnım arkadaşlarım dostlarım..
Hayatımdaki manevi bazı sıkıntıları yoluna koyarken bazıları da böyle ukte kalıyor içimde.
Ehhh beee bayağıdır bu durumla ilgili konu açmıyorum yazmışsın ama 10 konunda 5i gebelik diyebilirsiniz.
Hergün durmadan düşündüğüm bu gebelik mevzusunu ayda 1 kere açmışım çok mu?
Hem buraya yazıp da rahatlamak, insanların önerilerine,fikirlerine göz kulak vermek iyi geliyor bana.
Aslında neden hergün çıldırmış gibi bunu düşünüyorsun başka işin mi yok? Farklı şeylerle meşgul ol, kitap oku, gez, toz diyeceksiniz. Stres yapma diyeceksiniz..
Diyeceksiniz de diyeceksiniz haklısınız canlarım. Fakat ben bu dediklerinizin alayını yapıyorum.
Mesela 9 aydır stres yapmayayım diye düşünürken "hamile kalamıyorum yaaa", ondan stres yapmamam gerektigi aklıma geliyor. Makara başa sarıyor.
Zaten biriyle görüşmeyiver 7sinden 70ine eee hani bebek yoooğkhhh mu? Sorularını bıçak gibi sokuyorlar beynine. He hanım teyze, hanım abla var ama ben saklıyorum.
Hele yaşlı teyzeler yok mu o yaşlı teyzeler "amaaağn guzum bahh genceciksin yapıver bi tane çocuk ileride istersin de olmaz ha" diye kulağımın kenarına sokuluyorlar.
Solumdaki şeytan dürtüyor desene sen de ona "ölüm var teyze ölüm Allah'ımızın verdiği nefesi boşa tüketme ileride almak istersin de alamazsın." diye..
Çocuk istemiyorum dedim olmadı, düşünmüyorum dedim olmadı, artık bülbül ötmüyor dedim olmadı, deliliğe vurdum olmadı.
Sanki insanlar bizim çabalayıp da olmadığını görüp inada inada üstümüze geliyormuş gibi.
Hele yaz geldiğinden midir nedir bilmem. Çevremdeki insanların bazılarında gönül yayları yerine beyin yaylarının gevsedigini düşünüyorum.
Çünkü durumumu defalarca anlattığım insan bile aradan 1 ay geçtikten sonra "bebek var mı?" diye yırtık dondan çıkar gibi ortaya çıkıyor.
Yani anlayacağınız bebek konusunu düşünmediğim tek bir zaman,alan dahi yok.
Fırsat da vermiyor zaten geberesiciler.
Eşim benim tek dayanağım.. Hayatım olmazsa olmaz ne yapalım kendimizi mi öldürelim diye her zaman teselli ediyor.
Zaten o da bana köstek olsaydı.
Şu kafayla donumu çalıya asıp kaçacak duruma gelirdim.
Sizler nasıl atlattınız bu süreçleri?
Bu kadar baskı bu kadar stres içerisinde çocuk yapmayı nasıl başardınız?
Şu durumda benim stressiz olmamın pek mümkünatı yok ..
Çözüm aramaya kalkma aradıkça dibe batıyorsun ben bu satırları yazarken umudumu tamamen keserek yazmıştım. Meğer Rabbim bana o zaman evlat nasip etmiş darısı sana inşallahBir seneden fazladır bende böyleyim henüz çözümü bulamadım.
Valla istediğin kadar ağla yırtın bağır çağır ne yazık ki hiç bir çiçek vaktinden önce açmıyormuş. Ben bu yazıyı tamamen umutlarımı bitirerek yazmıştım. Meğer Rabbim bana evlat nasip etmiş. Darısı sana inşallahAynı durumdayım beni özetlemişsin. Ben de bu kadar stres varken... neyse olumsuz konuşmamak için kendime söz verdim. Yoksa başladım mı sonu ağlamakla bitiyor
Valla bende artık umut falan kalmadı. Dümdüz eriyip gidiyorum.Çözüm aramaya kalkma aradıkça dibe batıyorsun ben bu satırları yazarken umudumu tamamen keserek yazmıştım. Meğer Rabbim bana o zaman evlat nasip etmiş darısı sana inşallah
Ne kadardır deniyorsun?Valla bende artık umut falan kalmadı. Dümdüz eriyip gidiyorum.
1, 5 seneyi geçmiştir. Saymayı da bıraktımNe kadardır deniyorsun?
Peki sorun ne?1, 5 seneyi geçmiştir. Saymayı da bıraktım
Hiçbir sorun yok.. Ama olmuyor.Peki sorun ne?
Eee sorun yokmuş ne güzel. Demek ki tek sorun stres. Emin ol sadece lafta değil hem fiziken hem ruhen tamamen kendini saldığında hamile olduğunu öğreneceksin.Hiçbir sorun yok.. Ama olmuyor.
Hadi inşallah diyim ama bilmiyorum bende o düşünce henüz yok.Eee sorun yokmuş ne güzel. Demek ki tek sorun stres. Emin ol sadece lafta değil hem fiziken hem ruhen tamamen kendini saldığında hamile olduğunu öğreneceksin.
Sen şu satırlardaki çaresizliği bitkinliği görsün demi?Hadi inşallah diyim ama bilmiyorum bende o düşünce henüz yok.
Cok basit benimde hep soran eden sagolsun eksik olmadi iyice takinca hic olmadi tup bebek yaptik oglum oldu simdi kendiligimden hamile kaldim yani sana tavsiyen seni uzen sana cok soru soran insanlari def etİyi akşamlar cağnım arkadaşlarım dostlarım..
Hayatımdaki manevi bazı sıkıntıları yoluna koyarken bazıları da böyle ukte kalıyor içimde.
Ehhh beee bayağıdır bu durumla ilgili konu açmıyorum yazmışsın ama 10 konunda 5i gebelik diyebilirsiniz.
Hergün durmadan düşündüğüm bu gebelik mevzusunu ayda 1 kere açmışım çok mu?
Hem buraya yazıp da rahatlamak, insanların önerilerine,fikirlerine göz kulak vermek iyi geliyor bana.
Aslında neden hergün çıldırmış gibi bunu düşünüyorsun başka işin mi yok? Farklı şeylerle meşgul ol, kitap oku, gez, toz diyeceksiniz. Stres yapma diyeceksiniz..
Diyeceksiniz de diyeceksiniz haklısınız canlarım. Fakat ben bu dediklerinizin alayını yapıyorum.
Mesela 9 aydır stres yapmayayım diye düşünürken "hamile kalamıyorum yaaa", ondan stres yapmamam gerektigi aklıma geliyor. Makara başa sarıyor.
Zaten biriyle görüşmeyiver 7sinden 70ine eee hani bebek yoooğkhhh mu? Sorularını bıçak gibi sokuyorlar beynine. He hanım teyze, hanım abla var ama ben saklıyorum.
Hele yaşlı teyzeler yok mu o yaşlı teyzeler "amaaağn guzum bahh genceciksin yapıver bi tane çocuk ileride istersin de olmaz ha" diye kulağımın kenarına sokuluyorlar.
Solumdaki şeytan dürtüyor desene sen de ona "ölüm var teyze ölüm Allah'ımızın verdiği nefesi boşa tüketme ileride almak istersin de alamazsın." diye..
Çocuk istemiyorum dedim olmadı, düşünmüyorum dedim olmadı, artık bülbül ötmüyor dedim olmadı, deliliğe vurdum olmadı.
Sanki insanlar bizim çabalayıp da olmadığını görüp inada inada üstümüze geliyormuş gibi.
Hele yaz geldiğinden midir nedir bilmem. Çevremdeki insanların bazılarında gönül yayları yerine beyin yaylarının gevsedigini düşünüyorum.
Çünkü durumumu defalarca anlattığım insan bile aradan 1 ay geçtikten sonra "bebek var mı?" diye yırtık dondan çıkar gibi ortaya çıkıyor.
Yani anlayacağınız bebek konusunu düşünmediğim tek bir zaman,alan dahi yok.
Fırsat da vermiyor zaten geberesiciler.
Eşim benim tek dayanağım.. Hayatım olmazsa olmaz ne yapalım kendimizi mi öldürelim diye her zaman teselli ediyor.
Zaten o da bana köstek olsaydı.
Şu kafayla donumu çalıya asıp kaçacak duruma gelirdim.
Sizler nasıl atlattınız bu süreçleri?
Bu kadar baskı bu kadar stres içerisinde çocuk yapmayı nasıl başardınız?
Şu durumda benim stressiz olmamın pek mümkünatı yok ..
Sağol canım ama ben hamileyim:))Cok basit benimde hep soran eden sagolsun eksik olmadi iyice takinca hic olmadi tup bebek yaptik oglum oldu simdi kendiligimden hamile kaldim yani sana tavsiyen seni uzen sana cok soru soran insanlari def et
umutsuzluğunu okuyup aaa benim gibi diyerek üzülürken aşağı kaydırınca takvimini gördüm. ne kadar sevindim anlatamam.asla olmayacakmış gibi hissediyorum benim 1.5 sene oldu uğraşmaya başlayalı.şimdi aşılama sonucu bekliyorum.umarım benim de bebeğim benimledir. kafadan atmak imkansız geliyor.Valla bu yazıyı yazdığımda hamileymişim haberim yokmuş. :)
Normal yolla hamile kaldım canım.
Hiç merak etme senin de olacak inşallah ummadığın anda nasip ediyor Rabbim. Inşallah seninledir yavrunumutsuzluğunu okuyup aaa benim gibi diyerek üzülürken aşağı kaydırınca takvimini gördüm. ne kadar sevindim anlatamam.asla olmayacakmış gibi hissediyorum benim 1.5 sene oldu uğraşmaya başlayalı.şimdi aşılama sonucu bekliyorum.umarım benim de bebeğim benimledir. kafadan atmak imkansız geliyor.
Merhaba çay olarak mı yaptınızSana bisey deyimmi stresmis kafana takiyomussun bunlar hikaye kesinlikle.ben asiri stresli oldugum zaman hamile kalmistim hemde cocuk icin ugrasiyodum yani he devam etmedi bos gebelik oldu ama tekrar yapicam o kürü.hormonlarin dengelensin hemen hamile kalirsin banada dua edersin.öncelikle ovulasyon testi al onunla takip et.sonrada testere disli aslan pencesi al gunde 1 yada 2 kere ic.ben saracoglundan almistim aktardakilere cok güvenemedim.o ay hamile kalmistim.su korunma sürem bitsin tekrar alip icicem.
Merhaba Sallama çay gibiydi zaten.öyle icmıstimMerhaba çay olarak mı yaptınız
Bu ay soğan kürü yaptım da bir zararı olur mu acaba bunu da yapsam bilginiz var mıMerhaba Sallama çay gibiydi zaten.öyle icmıstim
Ikisini ayni anda yapmayin bu ay sogan kürü diğer ay aslan pencesi yapin.saracogluda oyle öneriyor.Bu ay soğan kürü yaptım da bir zararı olur mu acaba bunu da yapsam bilginiz var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?