- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
Umutsuz olmayın lütfenAdet olmakta falan sıkıntı yok.
Sanırım bende de b12 falan eksik. Kansızlık var. Ne ararsan var valla..
Yogurtumu elimden geldiğince kendim yapmaya çalışıyorum ama sadece yoğurtla bitmiyor ne yazık ki
Hazır gıdalar hayatımızın her yerinde..
valla illaki var doktprunuzla beslenme işini de ayrıntılı konuşunEvlenene kadar hayatımın hiçbir döneminde haşlanmış yumurta yiyemedim. Ama artık kendimi zorlaya zorlaya yemeye çalışıyorum beyazını yiyorum sarısını atıyorum.
Bir şekilde zorlansam da yemeye çalışıyorum ama sanki hiçbir şeyin bana faydası olmuyor gibi hissediyorum.
İlk zamanlar baya bir doktora gittim. Hatta hormon testlerimi de yaptırdım. Bu hormon testinin sonuçlarını birden fazla doktora gösterdim.Madem o kadar çok çocuk istiyorsun da neden sürekli doktor kontrolünde değilsin,onu anlamadım. Adetin üçüncü günü gidip hormon testi yaptırırsın,folüküllerine baktırırsın,rahim filmi çektirirsin en başta. Sonuçlara göre yol alırsın.
Yapılması gereken o kadar tedavi var ki,uzun bir yol benim bildiklerimin dışında kimbilir daha neleri deniyorlar insanlar Yüce Mevlam elbet çalışanın,uğraşının yanındadır. Yumurta takibi,femarası,aşılaması,tüpü vs. vs. Ama bir,iki,üç defa doktora gidip de olmuyor demek yeterli değil bana göre.
İkinci kez hormon tahlili mi?İlk zamanlar baya bir doktora gittim. Hatta hormon testlerimi de yaptırdım. Bu hormon testinin sonuçlarını birden fazla doktora gösterdim.
Hiç tatmin olamadım.
2. Kez hormon tahlili yaptırmayı düşünüyorum ama zerrei miskal cesaretim yok.
Bu arada sonucları gösterdiğim hiçbir doktor olumsuz bir şey söylemedi.
Ama bana göre olumsuz şeyler var.
Valla ablacım sağlık konusunda çok çok korkak bir insanım.İkinci kez hormon tahlili mi?
Benim bildiğim kadarıyla anne olmak için çabalayanlar çok sık hormon tahlili yaptırırlar.
Kadınların hormonları her ay değişkenlik gösterebilir,strese,yaşa,beslenmemize bağlı olarak değerler sürekli değişir. Takipte olmak,düzene koymak gerek. Yani çocuk istediğin için diyorum.
Doktorlardan memnun değilsen daha iyisine gideceksin. Ondan da memnun kalmazsan daha da iyisini bulacaksın. Tüpe kadar birçok tedavi var,deneyeceksin yılmadan,usanmadan. Olmadıysa sağlık olsun,hiç mi okumadın 5. tüp bebek denemesinde bebeğine kavuşanları. Yine diyorum Rabbim çalışanın yanındadır,emekleri boş bırakmaz inşallah.
Ha cesaretin yoksa zaten boşuna yazmışım ayrı konu.
Bu çetin zorlu yolda Allahım herkesin yardımcısı olsun,isteyen herkesin kucaklarına sağlıklı bebekleri dolsun inşallah.
Şu son cümlende her şeyi özetlemişsin aslında.C CiNNET NUR konun çok geride kalmış ama inan arayarak buldum.
Ben banlıyken sen böyle bir konu açmışsın. Okurken eski yaşadıklarım aklıma geldi. Ne psikolojide olduğunu , nasıl düşündüğünü ve hayal kırıklıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.
3,5 yıl evli kaldım. Çok acı bir dönem geçirdim.
Evliliğimin son 1,5 yılını bebeğim olsun diye ağlayarak geçirdim.
O kadar berbat bir evlilikti ki neyine düşünüyorsun derdin eğer görmüş olsaydın.
Bir bebeğim olsa , o pisliğe rağmen mutlu olurum diyordum. Sadece bebeğimle ilgilenirim , kendimi ona adarım diyordum.
İnsanlara bunu söyledim bana dua edin bebek olsun dedim. Bir sürü tedavi gördüm. Hormon ilaçları yüzünden 15 kg aldım. Kendimi harap ettim.
O çatalın dili olsa da bir anlatsa ağlamalarımı. Sorun bende sanarken o pislikte çıktı. İlahi adalet diyorum ben buna çünkü sürekli beni senin bebeğin olmuyor diye vuruyordu.
Doktor bana demişti ki bak sürekli bebek diye düşünürsen spermlerin sana ulaşmasını da engellersin. Stresten dolayı karşı tarafta sende verimsiz olursunuz. Benim iyi ki olmamış ama sen de kendini bu kadar üzme olur mu ?
Delisi dışında olan insanın hüznü her zaman içinde kalıyor. Bir süre de bu tarz söylemleri söyleyenlerden de kaçın.
Şimdi bunu söylemesi kolay tabi ay stres yapma dememiz bile sana saçma geliyor ama maalesef kanun böyle.Şu son cümlende her şeyi özetlemişsin aslında.
Az çok yaşamışsın sende. Stres yapmamak,düşünmemek insanın elinde olmuyor ne yazık ki.
Stres yapmamak için bile uğraşırken kafamda neden stres yapmamam gerektiğini düşününce daha çok stres oluyorum ndndnfn biraz garip bir cümle oldu ama gerçekten öyle.
Sanırım stresle gardaş olduk. Boş boğaz insanlar da hiçbir zaman susmayacak. Bende kendimi yer bitiririm heralde böyle..
İyi akşamlar cağnım arkadaşlarım dostlarım..
Hayatımdaki manevi bazı sıkıntıları yoluna koyarken bazıları da böyle ukte kalıyor içimde.
Ehhh beee bayağıdır bu durumla ilgili konu açmıyorum yazmışsın ama 10 konunda 5i gebelik diyebilirsiniz.
Hergün durmadan düşündüğüm bu gebelik mevzusunu ayda 1 kere açmışım çok mu?
Hem buraya yazıp da rahatlamak, insanların önerilerine,fikirlerine göz kulak vermek iyi geliyor bana.
Aslında neden hergün çıldırmış gibi bunu düşünüyorsun başka işin mi yok? Farklı şeylerle meşgul ol, kitap oku, gez, toz diyeceksiniz. Stres yapma diyeceksiniz..
Diyeceksiniz de diyeceksiniz haklısınız canlarım. Fakat ben bu dediklerinizin alayını yapıyorum.
Mesela 9 aydır stres yapmayayım diye düşünürken "hamile kalamıyorum yaaa", ondan stres yapmamam gerektigi aklıma geliyor. Makara başa sarıyor.
Zaten biriyle görüşmeyiver 7sinden 70ine eee hani bebek yoooğkhhh mu? Sorularını bıçak gibi sokuyorlar beynine. He hanım teyze, hanım abla var ama ben saklıyorum.
Hele yaşlı teyzeler yok mu o yaşlı teyzeler "amaaağn guzum bahh genceciksin yapıver bi tane çocuk ileride istersin de olmaz ha" diye kulağımın kenarına sokuluyorlar.
Solumdaki şeytan dürtüyor desene sen de ona "ölüm var teyze ölüm Allah'ımızın verdiği nefesi boşa tüketme ileride almak istersin de alamazsın." diye..
Çocuk istemiyorum dedim olmadı, düşünmüyorum dedim olmadı, artık bülbül ötmüyor dedim olmadı, deliliğe vurdum olmadı.
Sanki insanlar bizim çabalayıp da olmadığını görüp inada inada üstümüze geliyormuş gibi.
Hele yaz geldiğinden midir nedir bilmem. Çevremdeki insanların bazılarında gönül yayları yerine beyin yaylarının gevsedigini düşünüyorum.
Çünkü durumumu defalarca anlattığım insan bile aradan 1 ay geçtikten sonra "bebek var mı?" diye yırtık dondan çıkar gibi ortaya çıkıyor.
Yani anlayacağınız bebek konusunu düşünmediğim tek bir zaman,alan dahi yok.
Fırsat da vermiyor zaten geberesiciler.
Eşim benim tek dayanağım.. Hayatım olmazsa olmaz ne yapalım kendimizi mi öldürelim diye her zaman teselli ediyor.
Zaten o da bana köstek olsaydı.
Şu kafayla donumu çalıya asıp kaçacak duruma gelirdim.
Sizler nasıl atlattınız bu süreçleri?
Bu kadar baskı bu kadar stres içerisinde çocuk yapmayı nasıl başardınız?
Şu durumda benim stressiz olmamın pek mümkünatı yok ..
Tüp bebek denemeyi düşünmez misiniz kaliteli yumurta kaliteli sperm seçiliyor hamilelik ihtimali çok yükseliyor bence beklemekten daha iyidir keşke eşim desteklese ben hemen bi tüp bebek merkezine gider başlardım tedaviyeŞu son cümlende her şeyi özetlemişsin aslında.
Az çok yaşamışsın sende. Stres yapmamak,düşünmemek insanın elinde olmuyor ne yazık ki.
Stres yapmamak için bile uğraşırken kafamda neden stres yapmamam gerektiğini düşününce daha çok stres oluyorum ndndnfn biraz garip bir cümle oldu ama gerçekten öyle.
Sanırım stresle gardaş olduk. Boş boğaz insanlar da hiçbir zaman susmayacak. Bende kendimi yer bitiririm heralde böyle..
Ay yemin ederim senin durum daha kötüymüş. Hem dışarıdakiler hem aynı hayatı ömür boyu paylaşacağın insan aynı şeyleri yapsın ooo berbatt...Şimdi bunu söylemesi kolay tabi ay stres yapma dememiz bile sana saçma geliyor ama maalesef kanun böyle.
Ben birde eski aşağılık pislikten çektim. Düşün insanın eş dediği kişi bunu yapar mı ?
Bak yine bir tık benden iyisin.
Ay şu cümleleri,duaları,temennileri sık sık duymaya öyle çok ihtiyacım var ki..Rabbim en hayırlı zamanda hayırlısıyla sana bir evlat nasip etsin cnm bnm. İnsanlar konusuna gelince; Bebeğim 1.5 yaşındayken tekrar doğum yaptığımdan evlat sahibi olmak için tedavi olan bir tanıdığımız sürekli bana "Çocuğun hakkına girdiniz emseydi biraz daha " gibisinden iğneleyici konuşur. Bende ablacım benim elimde mi sanki Allahın verdiği diyorum ama birazda senin elinde deyip duruyor. Yani kırmak asla istemediğim biri. Yoksa çocuğunun olmaması senin elinde mi ki benimde olması elimde olsun. Zannediyoruz ki çocuk olursa biz yaptık olmazsa Allah vermiyor.... Halbuki bu nasip meselesi. Burada az önce bir konu okudum. Senelerdir çocuk sahibi olmak isteyipte tüp bebekle hamile kalan bir hanım, bebeğin hayatını alt üst ettiğini söylüyordu. O yüzden Rabbim en hayırlı zamanda hazır olduğun zaman nasip etsin inşallah.
Şuan tüp bebek fikri bana sıcak gelmiyor.Tüp bebek denemeyi düşünmez misiniz kaliteli yumurta kaliteli sperm seçiliyor hamilelik ihtimali çok yükseliyor bence beklemekten daha iyidir keşke eşim desteklese ben hemen bi tüp bebek merkezine gider başlardım tedaviye
Ayyyy amin canım benim amiiiinnhakkınızda hayırlısı olsun, ne mutlu size ki böyle arkanızda durup destek olan bir eşiniz var
Allah hayırlısıyl, sağlıklı evlatlar nasip etsin size ve isteyen tüm herkese
Evet anlıyorum sizi bende sabırsız olduğum için bi an önce bu stresten kurtulmak icin keşke eşim razı gelse diyorum ama bi yandan da tüp bebeğinde garantisi yok ve meşakkatli bi süreç gerçekten iş oralara gelmeden Allah nasip eder inşallah isteyen dileyen herkese inşallahŞuan tüp bebek fikri bana sıcak gelmiyor.
Yanlış anlaşılmasın tüp bebek denildiğinde ruhum darlaniyor.
Ama mecbur kalırsam neden olmasin..
Doktorlar tüp bebeklik bir durum olmadığını da söylemişti.
Bekleyeceğiz mecbur..
canım diğer konularına bakıp yorum yapmak istedimİyi akşamlar cağnım arkadaşlarım dostlarım..
Hayatımdaki manevi bazı sıkıntıları yoluna koyarken bazıları da böyle ukte kalıyor içimde.
Ehhh beee bayağıdır bu durumla ilgili konu açmıyorum yazmışsın ama 10 konunda 5i gebelik diyebilirsiniz.
Hergün durmadan düşündüğüm bu gebelik mevzusunu ayda 1 kere açmışım çok mu?
Hem buraya yazıp da rahatlamak, insanların önerilerine,fikirlerine göz kulak vermek iyi geliyor bana.
Aslında neden hergün çıldırmış gibi bunu düşünüyorsun başka işin mi yok? Farklı şeylerle meşgul ol, kitap oku, gez, toz diyeceksiniz. Stres yapma diyeceksiniz..
Diyeceksiniz de diyeceksiniz haklısınız canlarım. Fakat ben bu dediklerinizin alayını yapıyorum.
Mesela 9 aydır stres yapmayayım diye düşünürken "hamile kalamıyorum yaaa", ondan stres yapmamam gerektigi aklıma geliyor. Makara başa sarıyor.
Zaten biriyle görüşmeyiver 7sinden 70ine eee hani bebek yoooğkhhh mu? Sorularını bıçak gibi sokuyorlar beynine. He hanım teyze, hanım abla var ama ben saklıyorum.
Hele yaşlı teyzeler yok mu o yaşlı teyzeler "amaaağn guzum bahh genceciksin yapıver bi tane çocuk ileride istersin de olmaz ha" diye kulağımın kenarına sokuluyorlar.
Solumdaki şeytan dürtüyor desene sen de ona "ölüm var teyze ölüm Allah'ımızın verdiği nefesi boşa tüketme ileride almak istersin de alamazsın." diye..
Çocuk istemiyorum dedim olmadı, düşünmüyorum dedim olmadı, artık bülbül ötmüyor dedim olmadı, deliliğe vurdum olmadı.
Sanki insanlar bizim çabalayıp da olmadığını görüp inada inada üstümüze geliyormuş gibi.
Hele yaz geldiğinden midir nedir bilmem. Çevremdeki insanların bazılarında gönül yayları yerine beyin yaylarının gevsedigini düşünüyorum.
Çünkü durumumu defalarca anlattığım insan bile aradan 1 ay geçtikten sonra "bebek var mı?" diye yırtık dondan çıkar gibi ortaya çıkıyor.
Yani anlayacağınız bebek konusunu düşünmediğim tek bir zaman,alan dahi yok.
Fırsat da vermiyor zaten geberesiciler.
Eşim benim tek dayanağım.. Hayatım olmazsa olmaz ne yapalım kendimizi mi öldürelim diye her zaman teselli ediyor.
Zaten o da bana köstek olsaydı.
Şu kafayla donumu çalıya asıp kaçacak duruma gelirdim.
Sizler nasıl atlattınız bu süreçleri?
Bu kadar baskı bu kadar stres içerisinde çocuk yapmayı nasıl başardınız?
Şu durumda benim stressiz olmamın pek mümkünatı yok ..
Dua listenizi bana da yollar mısınızKaybım olmadı düşük yapmadım ama işte zorluydu tedavi süreci.
Ben de yapı olarak stresli kaygı düzeyi yüksek bir insanım.gercekten çok dua ettim.icimi ferahlatacak dualar okudum.istersen dua tesbih listemi seninle paylaşırım özelden..eşim artık ucacaksin diyordu bana:) YouTube'dan meditasyon olumlama videolarını dinleyerek uyurdum.tedavilere rağmen olmaması insanı çok dibe vurduruyor ama bir yandan da hiçbir olumsuz sonuç bir önceki kadar yaralamiyor.
Her olumsuz tedavi sonrası Allah'ım içime ferahlık ver dedim.
İnan herkes bu süreci stresle atlatiyor.Yeter ki nasip olmuş olsun...maddi manevi güç diliyorum.
Eğer tedavi surecindeysen merkezler ve doktorlar hakkında bilgi ve deneyimimi paylaşıp öneride bulunabilirim
Bana da atar mısınızDoktora gittiniz mi bilmiyorum ama sorun yoksa kesin stresten dir
Böyle diyenlere bende çok sinir olmuşumdur çünkü benim de 8 ay olmadı her ay tarih kovalardım pes ettiğim ay geldi miniğim
Size özelden bir doktorun tavsiyelerini atacağım post olarak instagramdan aratıp takip de edebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?