CinnetNur Dertlendi....

Umutsuz olmayın lütfen
valla illaki var doktprunuzla beslenme işini de ayrıntılı konuşun

Madem o kadar çok çocuk istiyorsun da neden sürekli doktor kontrolünde değilsin,onu anlamadım. Adetin üçüncü günü gidip hormon testi yaptırırsın,folüküllerine baktırırsın,rahim filmi çektirirsin en başta. Sonuçlara göre yol alırsın.
Yapılması gereken o kadar tedavi var ki,uzun bir yol benim bildiklerimin dışında kimbilir daha neleri deniyorlar insanlar Yüce Mevlam elbet çalışanın,uğraşının yanındadır. Yumurta takibi,femarası,aşılaması,tüpü vs. vs. Ama bir,iki,üç defa doktora gidip de olmuyor demek yeterli değil bana göre.

İlk zamanlar baya bir doktora gittim. Hatta hormon testlerimi de yaptırdım. Bu hormon testinin sonuçlarını birden fazla doktora gösterdim.
Hiç tatmin olamadım.
2. Kez hormon tahlili yaptırmayı düşünüyorum ama zerrei miskal cesaretim yok.
Bu arada sonucları gösterdiğim hiçbir doktor olumsuz bir şey söylemedi.
Ama bana göre olumsuz şeyler var.

İkinci kez hormon tahlili mi?

Benim bildiğim kadarıyla anne olmak için çabalayanlar çok sık hormon tahlili yaptırırlar.
Kadınların hormonları her ay değişkenlik gösterebilir,strese,yaşa,beslenmemize bağlı olarak değerler sürekli değişir. Takipte olmak,düzene koymak gerek. Yani çocuk istediğin için diyorum.
Doktorlardan memnun değilsen daha iyisine gideceksin. Ondan da memnun kalmazsan daha da iyisini bulacaksın. Tüpe kadar birçok tedavi var,deneyeceksin yılmadan,usanmadan. Olmadıysa sağlık olsun,hiç mi okumadın 5. tüp bebek denemesinde bebeğine kavuşanları. Yine diyorum Rabbim çalışanın yanındadır,emekleri boş bırakmaz inşallah.

Ha cesaretin yoksa zaten boşuna yazmışım ayrı konu.

Bu çetin zorlu yolda Allahım herkesin yardımcısı olsun,isteyen herkesin kucaklarına sağlıklı bebekleri dolsun inşallah.

Valla ablacım sağlık konusunda çok çok korkak bir insanım.
O hormonlardaki her dalgalanma benim milyonlarca kez kafaya takmama sebep oluyor ve her seferinde beni geriye götürüyor.

Korkuyorum valla ne yapayım.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim abla.

C CiNNET NUR konun çok geride kalmış ama inan arayarak buldum.
Ben banlıyken sen böyle bir konu açmışsın. Okurken eski yaşadıklarım aklıma geldi. Ne psikolojide olduğunu , nasıl düşündüğünü ve hayal kırıklıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.
3,5 yıl evli kaldım. Çok acı bir dönem geçirdim.
Evliliğimin son 1,5 yılını bebeğim olsun diye ağlayarak geçirdim.
O kadar berbat bir evlilikti ki neyine düşünüyorsun derdin eğer görmüş olsaydın.
Bir bebeğim olsa , o pisliğe rağmen mutlu olurum diyordum. Sadece bebeğimle ilgilenirim , kendimi ona adarım diyordum.
İnsanlara bunu söyledim bana dua edin bebek olsun dedim. Bir sürü tedavi gördüm. Hormon ilaçları yüzünden 15 kg aldım. Kendimi harap ettim.
O çatalın dili olsa da bir anlatsa ağlamalarımı. Sorun bende sanarken o pislikte çıktı. İlahi adalet diyorum ben buna çünkü sürekli beni senin bebeğin olmuyor diye vuruyordu.
Doktor bana demişti ki bak sürekli bebek diye düşünürsen spermlerin sana ulaşmasını da engellersin. Stresten dolayı karşı tarafta sende verimsiz olursunuz. Benim iyi ki olmamış ama sen de kendini bu kadar üzme olur mu ?
Delisi dışında olan insanın hüznü her zaman içinde kalıyor. Bir süre de bu tarz söylemleri söyleyenlerden de kaçın.

Şu son cümlende her şeyi özetlemişsin aslında.
Az çok yaşamışsın sende. Stres yapmamak,düşünmemek insanın elinde olmuyor ne yazık ki.
Stres yapmamak için bile uğraşırken kafamda neden stres yapmamam gerektiğini düşününce daha çok stres oluyorum ndndnfn biraz garip bir cümle oldu ama gerçekten öyle.
Sanırım stresle gardaş olduk. Boş boğaz insanlar da hiçbir zaman susmayacak. Bende kendimi yer bitiririm heralde böyle..

Şimdi bunu söylemesi kolay tabi ay stres yapma dememiz bile sana saçma geliyor ama maalesef kanun böyle.
Ben birde eski aşağılık pislikten çektim. Düşün insanın eş dediği kişi bunu yapar mı ?
Bak yine bir tık benden iyisin.

Rabbim en hayırlı zamanda hayırlısıyla sana bir evlat nasip etsin cnm bnm. İnsanlar konusuna gelince; Bebeğim 1.5 yaşındayken tekrar doğum yaptığımdan evlat sahibi olmak için tedavi olan bir tanıdığımız sürekli bana "Çocuğun hakkına girdiniz emseydi biraz daha " gibisinden iğneleyici konuşur. Bende ablacım benim elimde mi sanki Allahın verdiği diyorum ama birazda senin elinde deyip duruyor. Yani kırmak asla istemediğim biri. Yoksa çocuğunun olmaması senin elinde mi ki benimde olması elimde olsun. Zannediyoruz ki çocuk olursa biz yaptık olmazsa Allah vermiyor.... Halbuki bu nasip meselesi. Burada az önce bir konu okudum. Senelerdir çocuk sahibi olmak isteyipte tüp bebekle hamile kalan bir hanım, bebeğin hayatını alt üst ettiğini söylüyordu. O yüzden Rabbim en hayırlı zamanda hazır olduğun zaman nasip etsin inşallah.

şunu sorduklarında hakkat bi minik cinnet geçirseniz susarlar gibi geliyor yada bi yoluverseniz?

Tüp bebek denemeyi düşünmez misiniz kaliteli yumurta kaliteli sperm seçiliyor hamilelik ihtimali çok yükseliyor bence beklemekten daha iyidir keşke eşim desteklese ben hemen bi tüp bebek merkezine gider başlardım tedaviye

Ay yemin ederim senin durum daha kötüymüş. Hem dışarıdakiler hem aynı hayatı ömür boyu paylaşacağın insan aynı şeyleri yapsın ooo berbatt...
Ya çok şükür eşim kendi ailesinden hiç kimseye laf söyletmiyor.
Hatta bana bu soruyu yönelten insanların ağzına tepiyor lafı.
Aynı zaman da da olmazsa da takdiri ilahi diyor. Belki bir evlat ediniriz neden olmasın ki falan diyor.
Ama ben kendi kendime baya dert ediyorum

Ay şu cümleleri,duaları,temennileri sık sık duymaya öyle çok ihtiyacım var ki..
Teşekkür ederim canım benim.
Dua et olur mu?

Şuan tüp bebek fikri bana sıcak gelmiyor.
Yanlış anlaşılmasın tüp bebek denildiğinde ruhum darlaniyor.
Ama mecbur kalırsam neden olmasin..
Doktorlar tüp bebeklik bir durum olmadığını da söylemişti.
Bekleyeceğiz mecbur..

hakkınızda hayırlısı olsun, ne mutlu size ki böyle arkanızda durup destek olan bir eşiniz var
Allah hayırlısıyl, sağlıklı evlatlar nasip etsin size ve isteyen tüm herkese

Evet anlıyorum sizi bende sabırsız olduğum için bi an önce bu stresten kurtulmak icin keşke eşim razı gelse diyorum ama bi yandan da tüp bebeğinde garantisi yok ve meşakkatli bi süreç gerçekten iş oralara gelmeden Allah nasip eder inşallah isteyen dileyen herkese inşallah

canım diğer konularına bakıp yorum yapmak istedim
1.Çok gençsin daha
2.Yeni evli sayılırsın
3.daha Yenı olmuş korunmayalı bende senın gibiydim 4 ay sonunda hamile kalmıştım.bayağı bır panık yapmıştım .sanki hiç olmayacak gıbı senaryolar yazdım .sende baktım bi suru konu açmışın.inanki kafana takmadıgın an oluyor hiç umudum olmadığı an oldu.
4.milletin ne dediğini k.çına takma daha çok gencim de yaşım kucuk de salla bi sekilde.çocuk yok mu diye soran millet çocuk olduktan sonra en Zor anında yanında olmuyor çünkü
5. En doğru zamanda çocuğuna kavusacaksın emin ol

Dua listenizi bana da yollar mısınız

Bana da atar mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…