Cins Evcil Takıntısı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Bazı kedilerin videoları var ya çok samimiler kuşlarla, insan bir an hevesleniyor:)
en sonunda gidip bir kakadu alacağım
O muhteşem bir papağan. Onun kadar oyuncu,şaklaban başka papağan yok..

Hahahahaha erkek köpek çetesinin eline düşmez, bizim burada da sokaklarda dişiden çok erkek köpek var, mesela itiraf edeyim şu an bahçemizde baktığımız 2 farklı ırk erkek köpek benim kızın dayanılmaz cazibesine tav olup geldi
Benim kız boyu küçük işvesi büyük bir cadıdır, 6 ila 8 aylık periyotlarda yaşadığı özel günlerinde korusanız yeterli, o dönemlerde dışarı çıkardığımda kokuyu alan geliyor, tüm taliplerini köşe kapmaca oynayarak bertaraf ediyoruz

Erkek köpekte bakmışlığım olduğundan aradaki farkları değerlendirdiğimde dişi derim, birde kendimce tavsiyem evde bakacağım dediğin için eğer kendim eğitmek istiyorum diyorsan sahipleneceğin güzellik mümkünse 4-5 aylık civarı olursa iyi olur.

Yaşı büyük terk edilmiş yavrucuklar bağlanma sorunu yaşıyor, psikolojileri farklı etkilenebiliyor.

Evde de tutamıyorsunuz dışarı da gezip sadece yemek ve uyuma ihtiyacı olduğunda geliyorlar.
Örnek bizim bahçedeki kurt kırması, yaklaşık 4-5 yaş civarı, atılmış olma ihtimali yüksek, normalde sevecen ama sanırım şiddet görmüş, özellikle arkasından doğru yaklaştığınızda ısırmaya kalkıyor, başı hariç diğer yerlerine dokundurmuyor, temizlemek ve bakımını yapmak için eve alamıyoruz çünkü kendini kapana kısılmış hissediyor, bahçede pek durmaz, gezer durur.

Biz kısırlaştırmayı düşünmüyoruz, malum ömürleri kısa, ileride yavrusuna da bakmayı düşünüyoruz. Bu sebeple başka köpeklerle istemsiz bir çiftleşme yaşayıp doğurmasından korkuyor Zaten tasmasız gezdirmeyeceğimizi falan söyledim ama pek ikna olmadı. Dişi Jack Russell sahipleri de dişilerin ev hayatına daha uygun olduğunu söyledi.
Biz daha ufak aslında 2 aylık kadar istiyoruz, bunun tek sebebi de kuşlarımız. Alıştırmayı düşünüyoruz ama tabi işler istediğimiz gibi gitmezse ne yaparız, onun için bir B planım yok.

Dün şu ufaklıkları gördüm mesela, madem küçük ırk istiyoruz bunlar olmaz mı dedim. Tepki bile vermedi...Aslında onu çok da dinlemem, gider alırım ama eve geliyorsa o da sevsin-ilgilensin istiyorum. Dün bana "sen köpek istiyorsun ama bütün huzurumuz bozulacak biliyorsun di mi, sabahın 5'inde kalkıp çişe çıkarmak istemiyorum ben" dedi. Kısacası henüz hazır olmadığını belirtti ve ciddi bir masrafı olacağını şu an buna hazır olmadığımızı söyledi. Hevesimi kırdı

5 kedi baktım evlenmeden önce hepsi de sokak kedisiydi.. her zaman köpek cins olabilir, sonuçta tam bir golden hastasıyım ama kedi için cins olup olmaması çok önemli değil diye düşünüyordum (gerçi hala öyle düşünüyorum ama) British Shorthair Silver Whiskas'ı ( bir de Silver Tabby Scottish Fold var ki evlere şenlik ) görüp aşık olana kadar.. sıradaki kedim kesinlikle ya o, ya diğeri olacak, öyle böyle değil artık rüyalarıma bile giriyor kedi ve kedi kokusu.. nereden nasıl bulabilirim henüz araştırmadım, malum nerede ne kadar kalacağım kesinleşmediği için ama kesin alacağım o minnoşu :)

Son düzenleme:

Sana birşey diyeyim mi? Eşim küçük ırkları hiç sevmezdi, başta plan barınağa gidip büyük ırklardan bir köpek sahiplenmekti, apartmanda yaşıyoruz ve bizim komşular her ne kadar hayvansever olsa da biraz sorun çıkaran türden insanlar, hemen altımdaki dairede oturanlar senede 3 ay gelir kalır fakat ufacık tıkırtı bile istemezler, o yüzden bende minik birşey olsun göze batmasın diyordum, anlaşamadık eşimle, sonra bu pekinez çıktı karşımıza eşim aşık oldu resmen, şimdi de iyi ki bir pekinezimiz var diyor, dişi olduğundan öyle her an havlaması yok, evde yürüse gürültüsü yok, apartmanda başka bir komşum büyük ırk bakıyor hayvancık bir koşuyor apartman sallanıyor resmen, bırak apartmandakileri mahalleli şikayetçi devamlı kavga çıkıyor.
Biz çevresiyle sorun yaşamak istemeyen insanlarız, bu sebeple inan kendi bakabilme kriterlerimiz yanısıra çevreyi de düşünerek hareket etmek istedim, böyle olduğu içinde pişman değilim.

Aslında huzurunuz kaçmaz, eğitilen bir köpek sabahın 5'inde wc diye ağlamaz, benim kız saat 11 gibi çıkar wc için, akşam üzeri saat 18 civarı tekrar çıkarırım, birde gece 00:00 gibi.

Sen bir sabah bir gece çıkarsan yeter, ben 3 kere boş vaktim var diye çıkarıyorum yürüyüş oluyor bana, evet masrafı olacak, bebekken alacağından 9 ayrı aşı olacak ama sonra senelik tekrar aşıları 4'e düşüyor, sağlıklıysa, genetik hastalık problemleri yoksa hastalanma sorunu olmayacağından ekstra veteriner masrafı olmuyor, bizim kız aşıdan aşıyla görüyor veterinerini çok şükür.

İstemsiz çiftleşme isteği olmayabiliyor, bizimki kaçıyor istemiyor, bizde kısırlaştırmadık, zaten veterinerinde bize söylediği sakın kendi ırkı ve kendi numarası dışında bir köpekle yalnız bırakmayın, kendi boyutundan büyük bir köpekle beraber olursa bebekler anne karnında ölür, bebekler sizin kızı da öldürür.

Lafı uzattım ama eve gelse sever bence ama tabii yine de eşinle ortak karar alıp hareket etmende yarar var, eşim sevdi senin eşin ters tepki gösterirse üzülürsün, hayvana da günah olur.

Benımde kedım var brıtıs shorthaır ozellıkle o cıns ıstedık aslında egzotıc shorthaır ıstedık ama almaya gıdınce bu şapsıkle daha bı kaynaştık ondan bunu aldık ... Ikı sebebı vardı bırı cahıllık ıkıncısı bebek... bebek ıstıyruz ama olmuyor tedavıye baslıycaz falan yanı olur dıye beklıyruz her ay bu durumda alerJı yapmayacak bı hayvan olsun dıye bu cınsı aldık kesınlıkle bebeklerde alerjıye sebeb olmuyormus ve tukurugunde bakterı olduren bır sıvı varmıs cok sterıl bı cıns oldugundan sectık ama dedım ya cahıllık bılseydımkı barınaktan sahıplenenılecegım yada beterınerden sahıplenebılcegım canlar var hıc petshopa gıtmezdım onlardan bırının sevabına gırerdım sonucta kedı necız degıl hepsı temız bı hayvan... Bu furya sona erse parayla alınıp satılmasa keske ... kedım benım ılk evcıl hayvanım kus balık besledım zamanında ama kedı kopek baska hele bebekken alıyrsanız aynı cocugunuzla ılgılenır gıbı ılgılenmenız lazım kedım geldıkten snra farklı sayfalara ıye oldum arastrdım ogrendım sımdıkı aklım olsa kesınlıkle sahıplenırım... Sızde oyle yapın ve zaten bebekken alacagınız ıcın kendı huyunuza gre yetıstırebılırsınız bız petshoptan aldıkda noldu her tuvaletını yapısında ıslak mendılle totosunu sıldım ıkı ay cok kucucuktu hıc bılmıyrdu ogrendı sımdı pırıl pırıl hep

Ama pomerıanlarda bı tatlı bı tatlı yaa
O lafların üzerine pomerianlar da bi tatlı bi tatlı mı dedin Safistd
Şaka şaka
Benimki de terrier. Parayla almamıştım gerçi ama sonuçta ırk.
Sebebi Mune'nin anlattıklarıyla paralel aslında. Apt. olayı,evde hareket alanı bulabilme durumu yani küçük olduğu için ev ona yeterince büyük geliyor,enerjisini atabilmesi için.
E yıkamak etmek vs de kolay.. Evdeki kadro da kalabalık..

Ama kedi konusunda katıyım ne yapayımSokakta onca aç üşüyen pisicik varken,cins istemek,ççookk lüks bir istek bana göre.

Hem barınaklarda yaşça büyük olmayan küçük ırk köpekler de çok..
Bir hevesle alınmış,heves bitince sokağa atılmış canlar

Sizinki barınaktan mı, ne kadarlıktı aldığınızda?
Bizim de küçük ırk olacak mecburen, müstakil ev olursa ancak büyük ırk düşünebilirim.
Çiftleşme konusunda benim içim rahat, tasmasıyla gezdireceğiz herhangi bir durumda müdahale edilir zaten, neden bu kadar taktı anlamış değilim. Mahalledeki köpeklerin hepsi kısır zaten küpeli canlılar. Hoş belli olmaz ama yine de ihtimalleri daraltan bir unsur.
Masraf konusunda biz biraz takıntılı olabiliriz, kuru-yaş maması, tüy bakımı, yatağı, tasması ne bileyim şampuandı, kıyafetti gerçekten çok olabilir ama olmazsa olmazlar nelerdir şu an kestiremiyorum. Ben kuşumu aldığımda da bu kadr masraflı olabileceğini düşünmemiştim ama misal sürekli evde acil durumlarda bulunmak üzere bir tedavi seti bulunması lazım. İçinde yüzlerce liralık ilaçlar, besleme mamaları, çeşitli ekipmanlar, UV lambaları vs... Tarihleri geçtikçe yeniliyoruz ve belki hiç kullanmadan çöpe gidiyor onca para. Organik besinleri, oyuncakları, yemleri, otları çöpleri, kafes temizliği için bile organik sirkeleri derken masrafı oluyor. Sanırım köpekte de aynı takıklıkla devam ederiz.
Şu tuvalet olayına sevindim ama, günde 2 kere yetecek mi, ilk zamanlar dışarı çıkarmayacağımız için sanırım çiş pedi kullanmamız gerekecek değil mi?
Bir de en büyük sorun alerji durumu, aşısız kedi ve köpekte biz aksırıp tıksırmaktan ölmüştük, sonra parazit aşılarını yapınca benimki azaldı gibi ama köpeklere alerjim var bu kaçınılmaz bir gerçek. Bunun için aşılar varmış 6 ayda bir yapılıyormuş sanırım, duydunuz mu böyle bir şey hiç?
Maşallah diğer mesajda gördüm çok tatlıymış, evcillerin hepsi tatlı zaten; cins köpek sevdası eşimde olan bir şey benim için yaşam alanı bakımından küçük ırk olması önemli. 3 senedir bir sürü sayfaya bakıyorum hani bir tanesine en azından bakalım dese ona da razıyım ama yok. Petsoptan almayı düşünmüyorum , öyle evde üreten biri olabilir belki; o kısma gelemedik henüz
Sen nereden almıştın Meg'cim?
Ne kadarlıkken almıştın, hepsi birbiriyle anlaşabiliyor mu evcillerinin? Gözün arkada kalmıyor mu? Ne çok soru sordum

Bizim kız barınaktan değil, barınağa giderken tesadüfen çıktı karşımıza, geldiğinde 2,5 aylıktı, kıyafetlerini kendim yapıyorum, yazlıklar kışlıklar:))) oyuncaklarda bizim kız kendini köpüş hissetmiyor, bebeklere alınan peluş oyuncaklar, çıngıraklar ve küçük toplarla oynuyor
Yatakta yatmıyor hanım bizimle yatmak istiyor o yüzden yatak almadım.

Mama işi desen hazır mama yemedi Papi, açlıktan ölse de yemiyor, birçok marka denedik olmadı, onun için biz et veriyoruz.
Tuvalet günde 2 defa yeter, büyük ırklarda bir sefer çıkarıyormuş çoğu kişi ama ben bizimki küçük diye 2 defa çıkarıyorum, zaten çok sıkışınca ağlar uyuyorsam yorganı çekip havlar.
Yavru köpekler için tuvalet alıştırma pedleri sadece oraya yapsın diye spreyler var onlar yeterli olur, sorun olmaz.
Kuşlar daha narin olduğundan evde birçok malzeme bulundurman şarttır mutlaka ama daha önceki mesajımda da bahsettiğim gibi genetik sağlık problemleri olmayan, ırkından dolayı birtakım hastalık riskleri olmayan köpeklerde öyle çok aşırı teferruatlı malzemeler gerekmiyor.

Alerji sorunum olmadığı içim aşılarını biliyorum dersem yalan olur.

Olmazsa olmaz malzemeler birlikte yaşamaya başlayınca belirginleşiyor, mesela kimi köpek kendine ait yatak ister kimi bizim Papi gibi yatak aramaz yanında yatacağım diye diretir, bu durumda yatak gereksiz oluyor, kimi mama yer, normal yemek yer, köpekler çok sık yıkanmaya müsait değildir, derilerindeki koruyucu tabakayı korumaları gerekir mantar, egzama vs olmamaları için, bu sebeple kocaman bir şampuan aldığında epey süre gider, hatta sana bir tüyo vereyim, köpek şampuanı alamadın, bebek şampuanları da aynı pH seviyesindedir kullanabilirsin, 15 günde bir yıkanıyoruz, Jack Russel gibi kısa tüylü bir köpek için tarama ihtiyacı haftada 15'te 1 ise uzun tüylülerin hergün taranması lazım, tarak, kıtık açıcı gibi aparatlar mecburen şart oluyor ama bir kere alıp uzun süre kullanıyorsunuz.

Yani anlayacağın köpeğin cinsine ve onun taleplerine göre şekillenir herşey, baştan herşeyi alacağım diye acele etmene gerek yok.

Çok teşekkür ederim Mune, çok yardımcı oldu bu bilgiler ve içimi rahatlattı
Sizinki tam bir hanımefendi yalnız, öyle 2-3 tane köpek olsa bakılır herhalde Bizimki de kesin tam bir azman olacak, şimdiden hissediyorum

Bizim tanıdığımız bir teyze,kısırlaştırmadan önce bir kere doğurtayım demişmiş. Istersem alabileceğimi söylemişti,ben de görünce aşık oldum ve kucakladım geldim eve. Kara böceğim o benim,huy güzelim..Şimdi 3.5 yaşında.
40 günlüktü,anası emzirmiyormuş adam gibi,ben toz mamayla,keçi sütüyle takviye yapmıştım..
Gündüz bizimle beraber işe gidiyor,akşam bizimle beraber eve geliyor. Yapışık ikiz gibiyiz..

Ginepig 1.20'lik kafesinde gayet mutlu. Akşamları alıyorum kucağıma. Yerde de dolaşıyor zıplaya zıplaya

Kedim 10 yaşında ve ağır abla. Köpekle kedi zaten çok iyi anlaşıyor,ginepig hiç ilgilerini çekmiyor allahtan.
Papağan da gündüz kafesinde,gece kafesin üzerindeki tünekte takılıyor..

Velhasıl düzeni oturttuk şükürler olsun

Kızlar iyi akşamlar, bugün bir çiftliği gezerken bir jack russell almış bulunduk. 4.5 aylık çok tatlı, bir kaç tanesinin içinde direk geldi bizi buldu gözümüzün içine baktı. Bugün için aklımızda yoktu aslında ama aldık işte. Eve getirdik önce biraz alıştı, sonra kuşlarla tanıştırdık ve hiç iyi bir deneyim olmadı. Çok saldırmadı ama onlar hareket ettikçe yakalamak istedi. Henüz hiç havlamadı, ağlamadı. Çok sakin hatta fazla sakin ve uyumlu ama kuşlarla bu durum o kadar canımı sıktı ki ağlayacağım neredeyse. Hatta adama bile yazdım kuşlarla sıkıntı oldu böyle devam eder de alışmazsa iade ederiz diye ama iade olmuyormuş.
Umarım alışırlar şu an çok üzgünüm gerçekten, ya kuşları kafese hapsedeceğim ya köpeği başka odaya. Hepsini aynı anda sevemeyeceğiz illa ki birinin özgürlüğü kısıtlanacak. Ne önerirsiniz, içim hiç rahat değil suratım on karış.
İlk gün diye böyle düşünmek istiyorum

Kuşlar kafeslerinde kalsınlar. Gece yatarken köpeği farklı odaya, zaman zamanda kendı odanıza koyarsınız kuşları serbest bırakırsınız. Kuşlarla anlaşamıyor dıye dırek evden gönderılcek fıkrı aklınızda bastan berı kesındıyse kesınlıkle almamalıydınız. Köpek hemde enerjik bir köpekte sürekli bir odada kapalı tutulmaz.

Yani bir süre deneriz anlaşamazlarsa daha doğrusu agresif olursa ne olur bilmiyorum.
Hiç enerjik değil aslen hiç bir eğitimi olmamasına rağmen ilk gün için çok iyiydi. Tam bir ev köpeği çok tatlı. Ona bir yer yaptık salonun dışında, kuşları çıkartıp onu oraya koyduk çünkü kuşlar yere de iniyor bizim. Kapı tırmalama, ağlama gibi huylarıda yokmuş neyse ki... Biraz eğitim alana kadar, birbirimize alışana kadar kuşlar dışardayken o başka odada olacak. Sonrasına bakarız. İlk tanışmaları kötüydü gerçekten çok üzüldüm ama kafeslerindeyken hiç bir sıkıntı yok en azından. Yine de önlem olarak bir süre oda sınırlaması olacak, bu arada tuvalet eğitimini de vermiş oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…