Şimdilik hala temkinliyiz, dün yine papağanlarımdan birini gösterdim heyecanlanıp pati atmak ağzına almak istedi. Oyuncak falan zannediyor herhalde, kafestelerken sıkıntı yok. Öyle bakıp geçiyor.Nasıl gidiyorKoalina ?
Kızlar iyi akşamlar, bugün bir çiftliği gezerken bir jack russell almış bulunduk. 4.5 aylık çok tatlı, bir kaç tanesinin içinde direk geldi bizi buldu gözümüzün içine baktı. Bugün için aklımızda yoktu aslında ama aldık işte. Eve getirdik önce biraz alıştı, sonra kuşlarla tanıştırdık ve hiç iyi bir deneyim olmadı. Çok saldırmadı ama onlar hareket ettikçe yakalamak istedi. Henüz hiç havlamadı, ağlamadı. Çok sakin hatta fazla sakin ve uyumlu ama kuşlarla bu durum o kadar canımı sıktı ki ağlayacağım neredeyse. Hatta adama bile yazdım kuşlarla sıkıntı oldu böyle devam eder de alışmazsa iade ederiz diye ama iade olmuyormuş.
Umarım alışırlar şu an çok üzgünüm gerçekten, ya kuşları kafese hapsedeceğim ya köpeği başka odaya. Hepsini aynı anda sevemeyeceğiz illa ki birinin özgürlüğü kısıtlanacak. Ne önerirsiniz, içim hiç rahat değil suratım on karış.
İlk gün diye böyle düşünmek istiyorum
İşte bizim tostos, henüz ayağını kaldırıp işeyemiyorBiraz da tembel galiba, dün veterinerdeydik bronşitmiş meğer, bildiğin çocuk gibi şurup içiriyoruz...Eki Görüntüle 1940732
Aynı şeyi yaşıyorum. Pomeranian istiyor kocam. Başka köpüş kesinlikle istemiyor. Ben sadece küçük bir minnoş olsun diyorum ama pomeranian dışında bu eve köpek giremez diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Para vermek de istemiyorum. Bu nasıl hayvanseverlik onu da anlamadım. Bizim içimiz eriyor sokaktaki hayvanlar için ama eşler cins olacak diye tutturuyor. İlginç.Merhabalar herkese...
Bazı konularda bahsetmiştim, eşimle hep bir Jack Russell sahiplenme hayalimiz vardı, hatta bir dönem geçici ev sahipliği yapmıştık ancak 4 yaşına yakın bir köpek olup avcı bir tür olduğundan çok tedirgin olduk. Başka canlılarla hiç sosyalleşmemiş ve kedi gördüğünde deliren bir evcildi. Kuşlarımızı görünce sadece baktı, öyle pek ilgilenmedi ama biz yine de uçsalar, kaçsalar peşlerine düşer mi diye ayrı odalarda tuttuk. Kapıları kilitledik, olur da biz yokken kafese saldırırsa diye. Baktık böyle olmayacak biz de sütten kesilmiş yavru bir evcil alıp kuşlarımıza alıştırmak istediğimiz için hep gözümüz yavru ilanlarında oldu. Sadece Jack Russell için değil hangi köpeği alsak da yavru almamız zorunlu gibi bir şey. Tabii hepsi ücretli veya yaşını almış, huyu suyu oturmuş köpekler. 3 senedir barınağa da gittik, ilanları da hep takip ediyorum, içimin gittiği, alsak keşke dediğim cins olmayan yahut başka cinslerden köpekler oldu ancak eşim hiç razı olmadı. Pug, Pincher, Maltese, Pekinez gibi bir çok fırsat da oluşmuştu. Hani cinsse bunlar da cins, küçük ırksa bunlar da ırk.
Şimdi yine yavru ilanlarına bakmaya başladım ancak o kadar sahipsiz, atılmış can varken cins peşinde koşmak; para vererek bir canlı almak zoruma da gidiyor. İnsanlara sorarken utanıyorum açıkçası.
Siz bu cins takıntısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?