Cinsel ilişkide karşı tarafı incitmeden bazı konuları nasıl konuşabilirim?

Ay ben kınıyorum valla ya. İçin için çok eşlileri sapkın görüyorum. Bu konuda da medeni olamayacağım
Burada çok eşliden kasıt ferhans gibi günde beş erkekle sevişmek değil. Bu zaten buradaki pek çok kadın için normal değil.

İnsanlar her zaman ilk seviştikleri adamla evlenmiyorlar. Ya da bekarlar her zaman sevgililik müessesesi altında seks yapmıyor. Partnerden partnere uzun ya da kısa sürelerle geçmek de çok eşlilik olarak adlandırılıyor. Ferhansı kınayabiliriz ama bunda kınanacak bir şey yok.

Konu sahibi hastalıktan korunma ve prezervatif ile oral seks yapma konusunu danışmış. Kimin sevip sevmediğini merak ettiğini sanmıyorum.

Konu sahibi hastalıktan korunma ve prezervatif ile oral seks yapma konusunu danışmış. Kimin sevip sevmediğini merak ettiğini sanmıyorum.

Kendisi oral istemediğini söylemiş.
karşı taraf prezervatif kullanmadan yapmak istemiyorum. Kendime de oral yaptırmıyorum.
Benim de sevmeme nedenlerimden biri hijyen, gerçi lateksle de yapmam ama sonuç olarak ortak noktamızı paylaştım, ki bunun olabilirliğini de görsün.
Oralsız ilişki de olabilir. Milyon seçenek var.
Zaten konuları çoğu zaman kendi hayatımızdan örnekliyoruz. Yoksa gider chatgpt’ye sorardı, öznel örneklerimizi merak etmese.

O çokeşlilik değil ama çokeşli demek aynı anda birden fazla insanla beraber olmak bence. Yani bir yıl sevgili oldun ayrıldın durumuna çokeşli denmez. Çokeşli akşam biriyle sabah biriyle durumu

O çokeşlilik değil ama çokeşli demek aynı anda birden fazla insanla beraber olmak bence. Yani bir yıl sevgili oldun ayrıldın durumuna çokeşli denmez. Çokeşli akşam biriyle sabah biriyle durumu
Değil işte. Birden fazla partner varsa çok eşli deniliyor. Özellikle doktora gidince bunu kast ederek soruyorlar.

Sonuçta bir sene biriyle seviştin, ayrıldın iki hafta sonra başka biriyle olup bir ay onunla seviştin, yürümedi bitirdin 10 gün sonra başkasıyla seviştin diyelim. Bunun riski ve aynı hafta iki erkekle sevişmenin riski hastalık bulaşıcılığı konusunda aynı. Ya da tek gecelik ilişkiler yaşayan birinin riskiyle ferhansın aynı anda 3 partnerle yaşadığı risk aynı. Hepsi çok partnerli ilişkiler.

Şimdi kavram olarak baktım çokeşlilik aynı anda birden fazla kişiyle ilişki yaşamaya deniyor. Bence de doğru tanım bu.
Yoksa herkes çokeşli olur. Kim ilk sevgilisiyle evleniyor ki? Yada birden fazla evlilik yapan da çokeşli olur.
Adı üstünde eş çokluğu. Aynı anı kastediyor

Temızlıgıne guvenmedıgım adama asla oral yapmam ve bırlıkte olmam bence oral dediğimiz şeyde özel herkesle yapılmaz. Ama prezarvatifle nasıl oral yapcan onu anlamadım bacı hahajajjaja

Peki

Duygu ve düşüncelerini paylaşacak kadar yakın olunmadiğini nereden çıkarttın? Heyy selam deyip barın tuvaletinde seks yapmaktan bahsedilmiyor.o da var ama olmayanlar da var.

Ay ben kınıyorum valla ya. İçin için çok eşlileri sapkın görüyorum. Bu konuda da medeni olamayacağım
Ben de çok eşli bir insanım. Bekar olduğum zamanlarda tabii. Yani sevgililik ilişkim varken asla değil, ama bekarsam aynı zaman dilimi içerisinde hayatımda birden fazla partner olabiliyor.

Aynı zaman dilimi içinde derken ferhansla aynı düzeyde algılanmak istemiyorum ama ahhsfhs onun gibi biri kapıdan biri bacadan, 3 saat arayla farklı erkekler değil

Mesela biri şehir dışında yaşıyor, o buraya geldiğinde görüşüyoruz. Diğeri burada yaşıyor, onunla daha sık oluyoruz haliyle. Gibi. Yani bir ilişki içinde değilken cinsel olarak tek bir kişiye bağlı kalmıyorum diye özetleyeyim.

Ben kastettiğim çok eşlilik bu değil ama işte. Aynı anda birden fazla kişiydi. Ama sanıyorum burada kavramlar farklı algılanıyormuş.

Ben kastettiğim çok eşlilik bu değil ama işte. Aynı anda birden fazla kişiydi. Ama sanıyorum burada kavramlar farklı algılanıyormuş.
Senin aynı andadan kastın ne mesela?

Yani örneğin bir ay içinde iki farklı adam mı aynı anda?
Ya da resmi bir ilişki içindeyken de başkalarının olması mı?

Sen sosyolojik kavram olarak poligamiye takılıyorsun. Onun türkçe karşılığı çok eşlilik evet ama orada evlilik bağı ya da duygusal bağ var.

Senin baktığın taraftan bakarsak, haftada üç kere barda tanıştığı farklı adamlarla sevişen kadın tek eşli olur. Ya da iki üç ayda bir sevgili değiştirenler tek eşli olur. Neden? Aynı anda farklı insanlarla olmuyor çünkü. Mantıklı değil.

Senin aynı andadan kastın ne mesela?

Yani örneğin bir ay içinde iki farklı adam mı aynı anda?
Ya da resmi bir ilişki içindeyken de başkalarının olması mı?

Çokeşli denildiğinde fb tarzında aynı anda bir kaç ilişki yaşamak kastediliyor gibi geliyor bana.
Yoksa biriyle sevgili olup ayrıldıktan kısa süre sonra tekrar ilişkiye başlamak çokeşlilik değil. Aynı anda iki fb vardır evet çokeşlilik bu sanki

İşte öyle bakınca her bulduğuyla bir kez sevişip geçen insan tek eşli oluyor.

Ferhans yorumu yapayim bari, insanlar bir tane bulamazken cokesli insanlar 2, 3 taneyi nerden buluyor

Tamam benim dediğim de o işte. Aynı şeyi söylüyoruz aslında.

Yani mesela bu ay hem burada yaşayanla oldum, hem şehir dışında yaşayanla. Aynı anda derken bunu kastediyorsun sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…