Cinsel İstismar Mağdurunun Ötenazi Talebi Kabul Edildi

Hayyal

Doruk♥
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.793
773
14 Mayıs 2016
0
acinselmagdur-1-696x464.jpg

Hollanda’da cinsel istismar mağduru bir kadının ötenazi talebinin kabul edilmesi ve kararın uygulanması tartışmalara neden oldu
Hollandalı Ötenazi Komisyonu tarafından yayınlanan belgelere göre, 20’li yaşlarındaki kadın 15 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kaldı.

Yaşadığı travma sonusunca post-travmatik stres bozukluğu, yeme bozukluğu, depresyon, halusinasyonlar ile boğuşmak zorunda kalan genç kadın, ötenazi talebinde bulundu.

Aldığı yoğun terapilerle zihinsel sağlığında kısmi iyileşmeler gelişse de, yaşadığı durumla baş etmenin güçlüğü nedeniyle iki senenin sonunda hekimlerin kadının talebine ikna olduğu bildirildi.

Hekimler, mağdur edilen kadının ötenazi isteğine “tamamen yetkili” olduğunu, bu kararı almasının önünde ruhsal sağlığının bir engel teşkil etmediğini belirtti.

‘Cinsel istismar mağduru cezalandırılmış oluyor’
Ötenazi haberi, İngiltere’de tepkilere neden oldu.

Engelli hakları grubu “Uzak Sesler” üyesi Nikki Kenward; uzmanların cinsel istismar sonrası gelişen duygu durumu bozukluğunda ötenazi kararına ikna olabilmesini kaygı verici bulduğunu belirtti.

cumhuriyet.com.tr
a-bos-120.jpg
http://biliyomuydun.com/cinsel-istismar-magdurunun-otenazi-talebi-kabul-edildi/

Bu durum karşısında bir şey diyemedim, çünkü psikolojisi bozuk bir insanın ne derece sağlıklı kararlar alacağı tartışılır.
Ama sağlık sorunları için ötenazi haktır diyorum. Her insanın hayatını istediği gibi ve düzgün koşullarda sonlandırmaya hakkı olmalı.

en azından karar veren kişilerin sağlıklı olması gerekmez mi!
kadın ne kadar sağlıklı düşünebiliyor ki !

Kendi hayatına son vermek istemek zaten sağlıklı hiçbir insanın yapacağı bir şey değil.
Çok üzüldüm. Maalesef dünya adaletin dünyası değil. Kötünün dünyası.

Kişi bunu kendisi de yapabilir. Başkasının eliyle yapılması mi mesele oluyor?

Back
X