Cinsel istismar - Siz konusurmusunuz?

Pamukannesi83

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2018
25.894
111.434
598
Merhaba kk üyeleri. Aklımı kurcalayan ve işin içinden çıkamadığım bir durumdan ötürü sizin fikirlerinizi almak istiyorum.
Ben burda bir kac sefer yazdığım gibi depresyon ve anksiyete hastasiydim. Bunun üstesinden gelmek için tüm hayatımı didik didik önüme getirip her travmanın üzüntünün üstünden gelmeye çalıştım. Benim tarafımda başarılı olduğumu diyebilirim. Hem depresyonu hem anksiyeteyi yendim lakin bir konu daha var.
Ben ilkokul zamanında bir kızın sabah okula giderken cinsel istismara/tacize uğradığına şahit oldum. Ilk okula gidiyorduk daha. Aslında adam ikimizi de taciz edecekti sanırım, ama kaçtık sonunda. Kıza tam ne yaptığını hatırlamıyorum veya tam görmedim. Ama birşeyler olduğunu biliyorum. Kızı hala ara sıra görüyorum. Konuyu asla bi daha ne o nede ben açmadık. Sanırım bastırdım. Daha çok küçüktüm. Kimseye de söyleyemedim o zamanlar, korkuyordum.
Kiz da depresyon hastası. Doktoru ilaçlar yazmıştı, ama hiç tam tedavi görmedi. Yani bir psikoloğa felan gittiği yok. Ben bu olayın da sebeb olduğunu düşünüyorum.
Kimseyle bu durumu konuşamıyorum, çünkü bütün ailem kızı ve ailesini tanır. Bende şimdi kara kara düşünüyorum. Acaba konuyu açsam ve konuşsam mı? Ara sıra sık da olmasa görüşüyoruz. Yoksa o açmadıkca birşey söylemesem mi? Bi kere psikoloğa gittiğimi anlattım belki oda gitmek ister diye ama tepki vermedi hiç. Ne zaman aklıma gelse inanın tansiyonum oynuyor, midem bulanıyor resmen. Kızın mutsuz olduğunu gördükçe resmen içim kıyılıyor. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Açıkçası konuşmaktanda korkuyorum çünkü tepkisini ne olabilecegine dair hiçbir fikrim yok, çünkü bazen agresif de davranabiliyor. Konuşmak mı, susmak mı? Onun yerinde ben olabilirdim.

Onun yerine kendini koyduğunda seninle konuşmasını ister miydin ?

Bilmiyorum. Kendim depresyondayken böyle bir konu açılsa sanırım yıkılabilirdim. Kızın iç hayatı nasıl bilmiyorum tabi. Ama hep kendini küçümsüyor. Kendini komple geri çekmiş durumda insanlardan. Sadece işe gidiyor. Ondan hariç kendini eve kapatır

Samimi bir ortam oluşturup sanki o olayda onu hatırlamıyor gibi kendi anılarınızı anlatın içinizden ne geliyorsa. Önce siz verin, sonra onun size vermesini bekleyin bilgiyi.

Sonrasında zaten ne yapmak istediğini anlarsınız.

Yaşlarınız kaçtı?

Cok zor bir durum. Konusmasaniz icinizde kalacak ve hep aklinizi kurcalayacaktir. Konussaniz duyacaklariniza hazir misiniz? Belki de duyduklariniz hic hosunuza gitmeyecek ve sizi derinden sarsacak. Sanirim ben olsam konusur kafamdaki soru isaretlerini giderirdim ama empati de yapmak lazim bu durumda karsimizdaki insan ne hisseder diye.

İçinde neler yaşıyor kimse bilemez .. belki tanıdık biriyle konuşmak iyi gelir , belki hiç tanımadığı biriyle .. belki konuşmamak , hatta bir saniyesini bile hatırlamamak iyi geliyordur .. çok zor bir durum .. belki neden yardım etmedin diye sana kızacak , bu durumda belki de sen kendini daha kötü hissedeceksin .. karmaşık

Samimi bir ortam oluşturup sanki o olayda onu hatırlamıyor gibi kendi anılarınızı anlatın içinizden ne geliyorsa. Önce siz verin, sonra onun size vermesini bekleyin bilgiyi.

Sonrasında zaten ne yapmak istediğini anlarsınız.

Yaşlarınız kaçtı?

O 7 yasindaydi. Ben 6. Daha ilkokukdaydik

Bu konuyu tedavi olurken hiç konuşmadım. O kadar bastırdım ki açmadım zamanında. Çocuklarım doğduktan sonra tekrar ortaya çıktı.
Ok sizin bu konuyu çözmeniz için konusmaniz gerekiyorsa önce psikoloğunuza gidip konuşun. Zaten mağdur kişi ile konuşmak istemeniz ayrıca analiz edilmeli. Onun için üzülüyorsunuz anlıyorum. Suçluluk da duyuyor olabilirsiniz belki ben kaçıp kurtuldum o kurtulamadı. O zaman kurtaramadı şimdi kurtarayım diyor olabilirsiniz.

Onun bu konuda ne hissettiğini bilmeden asla konuşmazdım. Anlattığınıza göre onun bu konuda yarası sizden derin. Belki bu konuyu konuşmak ona kötü gelecek. Belki silmeye ramak kalmışken tekrar kötü anıyı geri getireceksiniz. Ben bu riski göze alamazdım.

İçinde neler yaşıyor kimse bilemez .. belki tanıdık biriyle konuşmak iyi gelir , belki hiç tanımadığı biriyle .. belki konuşmamak , hatta bir saniyesini bile hatırlamamak iyi geliyordur .. çok zor bir durum .. belki neden yardım etmedin diye sana kızacak , bu durumda belki de sen kendini daha kötü hissedeceksin .. karmaşık

Bende ayni böyle bir karmaşanin içinde hissediyorum kendimi. Bagirmadigimiza mi yanayim, ne olduğunu o zaman anlamadigimiza mi yanayim, kimseye söyleyemedigime mi yanayim. O pislik elini kolunu sallaya sallaya ordan gittiğine mi? Belki beni suçlar bilmiyorum. Ama oda bende küçüktük

Bunu sadece o kendisi yüzleşmek isterse bir psikoloğa gider ve anlatır. ( Ki belki de yüzleşmiş ve kapatmıştır bilemeyiz)Travmalarla yüzleşmek önemlidir ancak zamanlaması ve bunu kimin yaptığı önemlidir. Siz hazır olabilirsiniz ancak o kişi hazır olmayabilir buna. Sizin böyle bir şey yapmaya hakkınız yok. Siz sadece kendinizle ilgili olan kısımdan sorumlusunuz. Kendi sorununuzu ondan öğreneceksiniz diye konuşmaya çalışıp da felaket yaratacak şeylere sebep olmayın. Zamansız yüzleşmeler insanları intihara bile sürükleyebilir.

Back
X