Cinsel istismarın yaşı yok

merkelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
4
0
86
51
Merhaba hanımlar.Bir kadın olarak çoğu döneminde ben de tacize uğradım. Uğrarsam da hep savunmaya çalıştım kendimi ama aynı şey kızımın başına gelince ne yapacağımı bilemedim.
Kızım lise 2 ye gidiyor. Dün yani cuma günü okul çıkışında son sınıflardan bir kız kızıma pandik atmış. Kızım bilinçlidir aslında bu durumlarda ne yapması gerektiğini bilir ama tacizi bir kız yapınca ne yapıcağını şaşırmış. Fark edince bu kıza bağırmış kızmış ama kız ben bişi yapmadım diyip üste çıkmaya çalışmış. Bir de sen bize nasıl bağırırsın diye kızıma birkaç kızla birlikte küfür etmişler.
Okuldan eve gelince sinirden ağladı. Anlatınca benim de elim ayağım boşaldı. Sakinleşince müdüryardımcısıyla rehberlikle konuşmaya karar verdim. Bir an acaba yanlış anladı mı diye düşündüm ama sıradan bir dokunmayla diğerini ayırt edebilecek bir yaşta.
Bugün de okula gelmemi istedi. Rehberlik öğretmeni naif bir adam önemsemez o adam onlara anlattığımla kalırım son sınıftalar diye ceza almazlar dedi. Bu işin üzerinin örtülceğinden korkuyormuş güvenmiyorum dedi.
Huzurumuz kaçtı. Okula gtmem gerektiğini biliyorum çünkü sustuğum her taciz olayım için şu an bile kendime kızarım. Kızımın rehberlik öğretmenini tanıyorum önsemez tatlıya bağlamaya çalışır hissiyatı bende de var. İnanın uyuyamadım gece gece bunun için üye oldum. Kızımın psikolojisini zedelemeden bu işi nasıl çözerim, ne yapmalıyım bilemedim?

Lisede bu tipler coktu. Gelir memeni eller, poponu sikar. Bi keresinde benimde basima geldi. Aaa x lezbiyenmis bana surekli dokunmaya calisiyor ama kusura bakma tatlim seninle ilgilenmiyorum diye bagirdim sinifin ortasinda, erkeklerde bakti guldu. Kiz bidaha cesaret edememisti.

Ek olarak: hemde icimde kalmamisti, haddini bilmisti. Bidaha tekrarlanirsa kizinizda bagirip cagirsin rezil edecek sekilde

Valla ogretmenlerin el atması gerekir tatliya bağlanacak birdurum degil kaldı ki son zamanlarda okullarda taciz olaylari cok fazla haber olmaya basladi... ogretmenle konusurken ustu kapalı tehtit edin onlarin bu durumu hasıralti etmeye calisirlarsa sizin buyuteceginizi soyleyin... Ve ayrıca bu durumda kızınızı kollamanız gerekebilir cunku bu yasta kizlar cete gibi davranip kizinizi hirpalayabilir

Kesinlikle konuşun kızınızin psikolojisi buna bağlı ztn bu hale gelmemizin sebebi bu rahatlığımız

Eğer okul bu konuda bir ceza uygulamazsa,onlara bu konuyla ilgili şikayetinizi,okulu ve yapan ogrenciyide kapsayacak şekilde, bağlı bulunduğunuz milli Eğitim müdürlüğüne şikayet edeceğinizi söyleyin. İlgileniyorlar kesinlikle.

arkadaşım mutlaka ve mutlaka yazılı imzalı dilekçe (şikayet) götürün okula
söz uçar yazı kalır
ileride birgün okulu şikayet etmek zorunda kalırsanız, yazılı dilekçe verdim diyeceksiniz, öğretmene anlatmıştık demek olmaz
hem siz yazılı dilekçe verince olayı daha ciddiye alırlar
kızınız ayrı yazsın, siz ayrı yazın, ikisini de verin
rehber öğretmene de "sizce bu dilekçeleri size vermem yeterli olur mu, milli eğitim bakanlığına da dilekçe göndermeli miyim veya 147 yi aramalı mıyım yoksa şimdi bir sonuç alamazsak mı yapayım" diye saf ayağına yatarak hani gerçekten akıl danışıyormuş gibi sorun

Pazartesi dilekçeyle birlikte okula gidicem. Dediğiniz gibi ceza almadıkları için bu yaşta bile bunu yapabiliyorlar

siz idareye bildirin ve şöyle deyin bu işin üzeri örtülürse şuç duyurusunda bulunurum ve suçu gizlemekte suça ortak olmaktan daha ağır bir cezayı gerektirir deyin.
Böyledir de... bir idareci arkadaşın başına geldi. Sms ile olmadık şeyler yazan bir öğrencinin mesajlarını bildiği halde onları silmesi ve bir daha bu kişiyle konuşmaması gerektiğini söylüyor ancak iş sonradan mahkemeye yansıyor bu idarecide suçu gizlemekten yargılandı...

Rehber öğretmen o çocukların ruh sağlığından da sorumlu..böylesi iğrenç bir olayı tatlıya bağlamaya çalışan bir rehber öğretmeniniz varsa zaten ne yapın edin değiştirtin onu..

bence iyi olmuş

bence böyle problemli çocukların terapi cezası alması lazım
uzmanların alttaki sebepleri anlamaya çalışmaları, bu çocukların topluma kazandırılmaları lazım
o mesajları sildi, o kişiyle de bir daha konuşmadı, eeee? başkasına da yapacak
ne işe yaradı şimdi idareci? iki tarafın da sorununa çözüm olamadı, sadece olayı kapattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…