• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinsellik kiminle ve ne zaman yaşanmalı?

Merhabalar.34 yaşındayım ve kimseyle cinsellik yaşamadım.Bunun psikolojik ve dini sebepleri var ama başka sebepler de var.Bugün terapide ilk defa bu konuyu konuştuk.
Ben evlenmeye cesaret edemeyen ,sağlıklı ilişki kurmakta zorlanan bir insanım.
Bu konudan cinselliğe geçtik ve ben vücudumu bile çok geç tanıyan bir insandım.Terapistimle bu konuları konuşmak bile beni korkuturken aslında biriyle birlikte olmanın çok insani bir şey olduğunu ve duygularımı bastırdığımız hissettim.

Çok zorlanıyorum bu süreçte,bakış açım nasıl düzelecek bilmiyorum.
Evlilik öncesi cinsel ilişkinin tabu olduğu bir toplumda büyüdüm,namus kavramının çok önemli ama bir o kadar da namus yoksunluğunun fazla olduğu bir ortamda yetiştim.
Bunu nasıl aşarım ,bilmiyorum.

Hem çok korkuyorum hem de çok arzuluyorum.

Cinsellik kiminle yaşanmalı ve ne zaman yaşanmalı?
Hayati tanimalisin kendini halabailen ile yasiyorum zannetme
Eğer büyüyüp kendi korkularini yenemezsen omur boyu cocuk beyinli yetiskin kalırsın.
Dr tedaviye gidiyormussun psikologlar san demiyormu 34 yasinadasiniz bu korkulari asmaniz gerek diye.
Umarim asarsin fak psikologlar sizi yetpiye cagirarak sizinkirkunuzu yenio yenmemeiz umurunda degil.
Sizin kendiniz bu konuda bisey yapmzsaniz kimse sizin arzunuzu hisleriniz kontrol edemez .
Kendi kendine yeniceksin herseyi.

Bir önceki konunuzda adamın boyuna takmışsınız. Bir anda sihirli bir değnek deyip sizi yakışıklı bir prensle tanıştırmayacak bence beklentileriniz görüntü olmasın.

Merhabalar.34 yaşındayım ve kimseyle cinsellik yaşamadım.Bunun psikolojik ve dini sebepleri var ama başka sebepler de var.Bugün terapide ilk defa bu konuyu konuştuk.
Bu konudan cinselliğe geçtik ve ben vücudumu bile çok geç tanıyan bir insandım.Terapistimle bu konuları konuşmak bile beni korkuturken aslında biriyle birlikte olmanın çok insani bir şey olduğunu ve duygularımı bastırdığımız hissettim.

Evlilik öncesi cinsel ilişkinin tabu olduğu bir toplumda büyüdüm,namus kavramının çok önemli ama bir o kadar da namus yoksunluğunun fazla olduğu bir ortamda yetiştim.

Evlendiğin gün evlendiğin kişiyle yaşanmalı ama bende öyle olmadı evlendiğim kişiyle evlenmeden 1 gün önce oldu bugün olsa abreder ilk geceyi beklerdim ))

Kalıplara sokmaktan yana değilim öyle olmalı böyle olmalı diye.34 yaşında bakire olmanız utanç duyulacak birşey değil, övünülecek te.Sorunlarınızı çözün,kendinizi salın duygusal anlamda.Birini sever, arzularınız işte o doğru zamandır sizin için.

Çok eleyen evde kalır 😅 şaka bir yana çekim hissetmediğim kimsenin parmağının bile dokunmasından hoşlanmam. Siz o çekimi hiç hissetmemişsiniz robot gibi ilişkiye girmek cinsel açıdan bozukluğa bile sebep olur bence.
Peki ilişkide ne zaman cinsellik başlamalı,genel bir soru?Kişiden kişiye değişse de bir ortalaması vardır?

Ben şöyle düşünüyorum eğer karşınıza aynı duyguları hisseden ve değer gördünüz birisi çıkarsa cinsellik yaşana bilir. Yaş sınırına takılıyorum 25 yaşından büyükseniz ve kendi kararlarınızı kendiniz alıp hayatınızı idame ettirebiliyorsanız ki 34 yaşındasınız değer gördüğünüz ve beğendiz bir bey ile yaşaya bilirsiniz

Peki ilişkide ne zaman cinsellik başlamalı,genel bir soru?Kişiden kişiye değişse de bir ortalaması vardır?
Çekim olursa öpüşmeyle başlar iyi hissederseniz devam eder. Ama siz istemeden karşıdaki istiyor diye akıp gitmez. Hazır hissetmezseniz yiyişip bırakırsınız, hazır hissedince gerisi gelir bunun belli kalıbı yok. Vücudunuz size doğru cevabı verecektir ne zaman öpüşürken deli gibi ıslanırsınız o zaman devam etmek istiyorsunuzdur 🙃

Bu cok oznel bir soru. Hayata bakis, sekse bakis, o sirada ne istediğiniz, karsinizdaki kisi... herkesin buna verecegi yanit degisir cunku bu mutlak, tek bir dogrusu olan bir konu degil. Herkesin dogrusu kendine gore.

Benim icin cinsellik onemli. Duzgun bir cinsellik olmayan bir iliskiyi devam ettirmem. O yuzden sevgililik iliskisi icinde olacagim insanla kisa surede sevismeyi tercih ederim ki mutlu olmayacaksam sure uzamadan bitireyim.

Son sevgilimle iliski başladıktan iki hafta sonra olduk ve iyi degildi mesela. Benim icin bayagi bir hayalkirikligi oldu.
Ondan öncekiyle sevgili degilken sevistik. Seks o kadar iyiydi ki (tabii ki diger konularin yaninda) sevgililige evrilmeyi denedik.

Bu konular başkalarının fikriyle karar verilecek konular degil. Mesela forumdaki bircok kadin sadece evlendikten sonra sevismeyi dogru buluyor, bu onlarin dogrusu, benim sahsen asla yapacagim bir sey degil. Ben de sevismeden evlenmem, bu benim dogrum, onlarin degil. Iki gorus de yanlış degil, ama herkes icin kapsayici mutlak gorusler de degiller.

Back
X