Öncelikle yaşadığınız duruma üzüldüm.
Belli ki eşiniz iyi bir insan. Ancak eski eşinin vajinismus olduğunu söylemesi bana ne yazık ki yalan geldi. Birkaç arkadaş daha bu şekilde fikir belirtmişler.
Aski eşinden vajinismus sebebiyle ayrıldığını söylüyor, bu durumda kendisinin cinsel isteğinin yüksek olması gerekir. Eski eşiyle birleşme yapmaya çalışmış olması gerekir. Ancak size birleşme anlamında hiç yaklaşmıyor, eski eşine de yanaştığını düşünmüyorum. Bu durumlar hiç tutarlı değil malesef. Zaten sizde vajinismus olduğunu düşünebilmeniz için, daha önce cinsel birleşmeyi denemiş ve ciddi şekilde ağrı / acı çekmiş olmanız gerekir. Ancak bu olmamış diye anladım.
3 durum olabilir;
*En yüksek ihtimalle eşinizin cinsel tercihi farklı. Ama bunu kendi bile bilmiyor, veya kabul edemiyor olabilir.
*İktidarsız olabilir. Ancak bu durumda yine de birleşmeyi şimdiye kadar denemiş olması gerekirdi. 2 sene içinde biraz da olsa ereksiyonunun sağlıklı olduğu 1-2 kez olabilirdi sanırım.
*Ciddi bir psikolojik sorunu olabilir.
Her halükarda eşiniz çözüm aramak yanlısı değil sanırım. Sizin de bu anlamda kavga vermeniz durumu daha iyiye götürmeyecektir. Sakince yaklaşmanızı ve ilişkiyi yıpratmamanızı öneririm.
Eğer cinsel olarak bir beklentiniz yoksa ve eşinizle seks dışında çok iyi bir birlikteliğiniz varsa konuyu daha geniş çaplı düşünebilirsiniz. Sonuçta bir çok evlilikte seks bir yerden sonra ya çok azalır ya da biter. Geriye de eğer şanslıysanız sevgi saygı dostluk kalır.
Bir taraftan yaşınız çok genç. Başka biriyle iyi bir seks hayatınız olup, tüm diğer iyi değerler de olabilir.
Veya bir başkasıyla da aynı sorunlar veya fazlası olabilir.
Şu anda sizin ilişkiden ne beklediğinizi kendinize sormanız gerekiyor. Bununla yetinebilir misiniz, yoksa bu şekilde eksik ve mutsuz mu hissedeceksiniz ve risk almaya hazır mısınız?