cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

bence evlenmeden yaşanmamalı bu benim fikrim.Bi erkeği evliliğe çekmenin en kolay yolu evlenmeden onunla cinsel ilişkiye girmeyi kabul etmemektir:D Seni gerçekten istesin arzulasın ve düğün günü sana ulaşsın eminim bi kıza çok güzel hissettirir.

Herkese göre değişir. Artık pek önemseyen kalmadı sanki.
Üstelik evlilik öncesi kadınların düzgün bir adama rastlaması, kullanılmaması zor oluyor. Özellikle genç yaşlarda. O yüzden ben güvenip, yapmazdım. O heyecan düğün günü yaşanmalı diyorum :34:

bu konuya bayılıyorum :1:

yaşadıysak; doğanın gereği...ihtiyaç...

yaşamadıysak; aferin..

cevabını duymaya çalıştığımız bir konu...

neyse ben cevabımı duydum ve haydi şimdi gidiyorum başkalarına cevap veremeden :23:

Hanımlar, biliyorsunuz ki yeni yasa ya göre çocuk aldırmak yasak. sonunu düşünün artık bebek aldıramayacaksınız.Cinsellik eşittir çocuk sahibi olmayı göze almaktır.

aklınızdan geçirdiğiniz gerçek olur. Ben benim gibi temiz eş isterim. BEdeninizi gayri meşru ilişkilerle kirletmeyin. Toplumumuz normal olmayan çoğu şeyi normal görmeyle başladı. Normal olmayan bu durumu normal tanımlamayalım. Bedeninize bunu yapmayın temiz bedeninizi eşlerinize saklayın.Sİz temiz olun İnşallah eşlerinizde temiz kalsın.

kişinin kendi bilceği birşey çünkü kendi bedeni ama ben karşıyım evlenmeden böyle şeylerin yaşanmasını sevmiyorum herşeyin zmnı olduğunu cinsellik olmadnda insanların birbrini tanıyabilceğini düşünüyorum .

Herkesin fikrine saygılıyım..

Fakat ben yaşamayı düşünmüyorum..

Beyaz gelinliğin de bir anlamı var bence.

Telimle duvağımla gideceğim baba evinden..

Beyaz gelınkık duyguların aşkın saflıgı temızlıgı demektır.Bacak arasını sımgelemek ıcın gıyılmıyor o.Beyaz gelınlıgın anlamı varmış.O beyaz gelınlıgı kafasında 10 turlu seytanlık gecırerek gıyende var ıkı bacak arası dokunulmamıs olsa ne olur ?

Ben sıze bırsey dıyeyım mı ? Bunu tabu halıne getıren bız kadınlarız.Erkekler bızden yuz buluyorlarda bızı bacak arasıyla yargılıyorlar.Bız kendımızı erkekler ıcın bırer araç gormeye ve gostermeye alışmısız.Hemde Türk kadınları ... Bu kafalar degısmedıkce kadın kendı degerını anlamadıkca bu konular daha cok konusulacak.

Tabularım varmış benimde. Bende evlilikten sonra düşünüyorum....:17:
Ama ülkemiz açısından bakarsak bakire olarak evlenen yada bakire diyelim. O oran azalıyor.:15:

2 günlük dünya,yarına sağ çıkacağımın garantisi yok.Seviyorsam sevdiğim adamla cinselliği yaşarım.Evleniriz,evlenmeyiz o ayrı ben pişman olmam.

2 günlük dünya,yarına sağ çıkacağımın garantisi yok.Seviyorsam sevdiğim adamla cinselliği yaşarım.Evleniriz,evlenmeyiz o ayrı ben pişman olmam.

belki mantık olarak düşünüyorsunuz ancak işin bide dini yönü var. görmezden gelinmemeli bi konu bence. cinselliği bile çok kolay şekilde elde eden erkekler bana göre doyumsuz oluyorlar.

belki mantık olarak düşünüyorsunuz ancak işin bide dini yönü var. görmezden gelinmemeli bi konu bence. cinselliği bile çok kolay şekilde elde eden erkekler bana göre doyumsuz oluyorlar.

Kolay elde edeceğini kim söyledi,ilişkim yerine oturmadan o insanı en az 1 sene tanımadan zaten birliktelik yaşamam.Dini açıdan düşünürsek de peygamber efendimiz Hatice'yle evlendiğinde o da bakire değildi,dul bir kadındı.Dinimiz bakire olmayan kadınlarla evlenilmez gibi bir şey söylemiyor bence.Tabi bu da benim fikrim...

Bu arada evleneceğim insanın en büyük hayalinin gerdek gecesi olmasını da istemezdim.Cinselliği zor elde eden erkeğin de bir kere elde edince gözü dönüyor bence:/

Son düzenleme:
Kolay elde edeceğini kim söyledi,ilişkim yerine oturmadan o insanı en az 1 sene tanımadan zaten birliktelik yaşamam.Dini açıdan düşünürsek de peygamber efendimiz Hatice'yle evlendiğinde o da bakire değildi,dul bir kadındı.Dinimiz bakire olmayan kadınlarla evlenilmez gibi bir şey söylemiyor bence.Tabi bu da benim fikrim...

ruhuma feministlik aşılamış olmalıyım belkide. erkekler benim gözümde kurnaz,güven aşılama konusunda son derece kendine güvenen,cinselliği kendi aralarında alaylı olarak konuşabilen. ciddiyetsiz varlıklar. hatta bi erkek benim yanımda cinsellikle ilgili konuşsa direk buz gibi soğurum çünkü dengi değilim. gelelim diğer cümleye. evli insanlar bile 7 sene geçtiği halde birbirlerini tanıyamadıklarından dem vururken. bu durumun istatisliğide fazlayken sıcak bakmıyorum evlilik öncesi cinselliğe. bi insan sevgilisinden ayrıldığında çok büyük çöküntüler yaşıyor. bunun içinde bi noktada cinsellikte yaşanmışsa daha üzücü bi durum olabilir. ayrıldığında aynı olayı belki başka bi kızla yaşayacak olma düşüncesi bile insanı kötü etkiler. sonuçta erkek bu istediği kadar cinsellik yaşasın hiç bir zaman pişmanlık duymaz kadınlar gibi. dini anlamda ki cümlenize gelincede zaman ve şartlarda göz önüne alınmalı . sonuçta yaradılma söz konusu bi şekilde insan sayısı çoğalmalı olarak görüyorum.belki o dönemde nikah farklı bi şekildeydi.ya da dul kadınlar kötü gözle görülyordu sahiplenmek amaçlıydı. gibi..gibii tabi başka mantıklı bi nedenide vardır. birde şunu anlamıyorum düşünce eleştirisinde bulunulan bi insan neden o öyle yapmış türünden cümleler kullanır ki. ya da düşüncesini sağlamlaştırmak adına büyük örnekler vermeye çalışır? bu şekilde hak verme mantıklı bulma durumuda sıfıra iniyor. bi insan iyi ya da kötü bişi yaptı diye. diğerleride aynı şeyi yapmıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrıca dul bayanlar için sözüm yok sonuçta evlenmiş boşanmış. bi adı koyulmuş zamanında. sadece evlilik öncesi yaşanılan cinsellik çok uç düşüncelerde

insan birde sunu dusunuyor kadın gelmiş 30 una 35 ine evlenmemiş henuz simdi bu kadın evlilik oncesi cinsel birliktelik yasadıgı icin suclanabilirmi erkek 18 yasında yapıyor bu işi ve adına ihtiyac deniliyor kadınında bu tarz ihtiyacları yokmu cinsel durtuleri yokmu yahu biz ot muyuz evlenincemi baslıyor cinselligimiz olayın dini boyutu cok ayrı o herkesin kendi bilecegi iş biri cinsellik yasamaz gunah diye gider baska sey yapar gunah işler digeri ilişkiye girer ama o digerinin isledigi gunahı işlemez vs vs..yani dini boyutuna bence girilmemeli bile ne gunah ne degil bunlar baska genel olarak olaya baktıgınız da erkekler cinselligi daha rahat yasarken kadınlar yasadıgı zaman adı birseye cıkıyor sacmalık

Son düzenleme:
ruhuma feministlik aşılamış olmalıyım belkide. erkekler benim gözümde kurnaz,güven aşılama konusunda son derece kendine güvenen,cinselliği kendi aralarında alaylı olarak konuşabilen. ciddiyetsiz varlıklar. hatta bi erkek benim yanımda cinsellikle ilgili konuşsa direk buz gibi soğurum çünkü dengi değilim. gelelim diğer cümleye. evli insanlar bile 7 sene geçtiği halde birbirlerini tanıyamadıklarından dem vururken. bu durumun istatisliğide fazlayken sıcak bakmıyorum evlilik öncesi cinselliğe. bi insan sevgilisinden ayrıldığında çok büyük çöküntüler yaşıyor. bunun içinde bi noktada cinsellikte yaşanmışsa daha üzücü bi durum olabilir. ayrıldığında aynı olayı belki başka bi kızla yaşayacak olma düşüncesi bile insanı kötü etkiler. sonuçta erkek bu istediği kadar cinsellik yaşasın hiç bir zaman pişmanlık duymaz kadınlar gibi. dini anlamda ki cümlenize gelincede zaman ve şartlarda göz önüne alınmalı . sonuçta yaradılma söz konusu bi şekilde insan sayısı çoğalmalı olarak görüyorum.belki o dönemde nikah farklı bi şekildeydi.ya da dul kadınlar kötü gözle görülyordu sahiplenmek amaçlıydı. gibi..gibii tabi başka mantıklı bi nedenide vardır. birde şunu anlamıyorum düşünce eleştirisinde bulunulan bi insan neden o öyle yapmış türünden cümleler kullanır ki. ya da düşüncesini sağlamlaştırmak adına büyük örnekler vermeye çalışır? bu şekilde hak verme mantıklı bulma durumuda sıfıra iniyor. bi insan iyi ya da kötü bişi yaptı diye. diğerleride aynı şeyi yapmıyorlar.

Ben o öyle yapmış,ben de yapayım anlamında yazmadım.Siz dini açıdan günahtır demişsiniz ben o yüzden bu örneği verdim.

Ben erkeklere,kadınlara güvendiğimden daha çok güveniyorum.Benim büyüdüğüm mahallede hep erkek çocuklar vardı onlarla büyüdüm,lisede en yakın arkadaşlarım hep erkeklerdi,en büyük kazıkları da kız arkadaşlarımdan yedim belki ondandır.

Söylediklerin doğru şeyler,evet bir çok insan ülkemizde evlilik öncesi cinsellik yaşayıp yıkılıyor.Kendisini toparlayamıyor.Ama ben öyle bir insan değilim,aile yapım da zaten daha farklı,arkadaş gibiyim annem babamla.Kısıtlanarak yetiştirilmedim.Ondan evlilik öncesi cinsellik yaşayıp ayrılmak beni yıkmaz.Fakat dediğim gibi sırf zevk almak için değil sevdiğim insanla daha derin bir bağ yaşamak için ben bu duruma sıcak bakıyorum.Güvenmediğim beni ,sevdiğinden emin olmadığım bir erkekle asla yaşamam zaten.Vücudum değersiz değil çünkü.

Ama siz kendi açınızdan haklısınız,ben kendi açımdan.Herkes hayata farklı açılardan bakıyor çünkü.

insan birde sunu dusunuyor kadın gelmiş 30 una 35 ine evlenmemiş henuz simdi bu kadın evlilik oncesi cinsel birliktelik yasadıgı icin suclanabilirmi erkek 18 yasında yapıyor bu işi ve adına ihtiyac deniliyor kadınında bu tarz ihtiyacları yokmu cinsel durtuleri yokmu yahu biz ot muyuz evlenincemi baslıyor cinselligimiz olayın dini boyutu cok ayrı o herkesin kendi bilecegi iş biri cinsellik yasamaz gunah diye gider baska sey yapar gunah işler digeri ilişkiye girer ama o digerinin isledigi gunahı işlemez vs vs..yani dini boyutuna bence girilmemeli bile ne gunah ne degil bunlar baska genel olarak olaya baktıgınız da erkekler cinselligi daha rahat yasarken kadınlar yasadıgı zaman adı birseye cıkıyor sacmalık

yetiştirilme tarzından olsa gerek :/ çiviyle işlenmiş sanki bilinçaltımıza.
uzak durduğum bi konu olduğu için yorumlarımda kısıtlı oluyor.kalıplaşmış cümlelerde kuruyor olabilirim.bazen evlilik öncesi cinselliği normal kabul eden biri öyle bi cümle yazıyor ki. evet diyorum haklı olabilir.belkide ayıplanmaktan kaçıyoruz. ya da ben gece gece saçmalıyorum :)

Ben o öyle yapmış,ben de yapayım anlamında yazmadım.Siz dini açıdan günahtır demişsiniz ben o yüzden bu örneği verdim.

Ben erkeklere,kadınlara güvendiğimden daha çok güveniyorum.Benim büyüdüğüm mahallede hep erkek çocuklar vardı onlarla büyüdüm,lisede en yakın arkadaşlarım hep erkeklerdi,en büyük kazıkları da kız arkadaşlarımdan yedim belki ondandır.

Söylediklerin doğru şeyler,evet bir çok insan ülkemizde evlilik öncesi cinsellik yaşayıp yıkılıyor.Kendisini toparlayamıyor.Ama ben öyle bir insan değilim,aile yapım da zaten daha farklı,arkadaş gibiyim annem babamla.Kısıtlanarak yetiştirilmedim.Ondan evlilik öncesi cinsellik yaşayıp ayrılmak beni yıkmaz.Fakat dediğim gibi sırf zevk almak için değil sevdiğim insanla daha derin bir bağ yaşamak için ben bu duruma sıcak bakıyorum.Güvenmediğim beni ,sevdiğinden emin olmadığım bir erkekle asla yaşamam zaten.Vücudum değersiz değil çünkü.

Ama siz kendi açınızdan haklısınız,ben kendi açımdan.Herkes hayata farklı açılardan bakıyor çünkü.

haklı haksız kanısına varılamayacak bi konu kesinlikle. sadece fikir alışverişinde bulunuyoruz. kız meslek lisesi çıkışlı olduğum için dar görüşlüde olabilirim :) hoş gerçi imam hatip gibi bi yer değil sonuçta ama. sürekli kız kıza olduğun için erkekleri tanıma gibi bi fırsat olmuyor. kulaktan dolma bilgilerde ön yargı oluşturuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
yetiştirilme tarzından olsa gerek :/ çiviyle işlenmiş sanki bilinçaltımıza.
uzak durduğum bi konu olduğu için yorumlarımda kısıtlı oluyor.kalıplaşmış cümlelerde kuruyor olabilirim.bazen evlilik öncesi cinselliği normal kabul eden biri öyle bi cümle yazıyor ki. evet diyorum haklı olabilir.belkide ayıplanmaktan kaçıyoruz. ya da ben gece gece saçmalıyorum :)

Katılıyorum,yetiştirilme tarzından ve toplum baskısından.Bana gayet normal geldiği halde her ortamda bu şekilde düşündüğümü söyleyemiyorum mesela.Çünkü direk farklı şekilde algılamalar var.Zaten bizim ülkemizde her erkekle yaşanılmaz evlenmeden önce cinsellik.Yeri gelir ben normal baksam da kendi arkadaşlarımı uyarırım bu çocuğa dikkat et,her şeyini yaşama diye.

Çünkü asıl sorun bizim erkeklerimizde.Öyle egoları var ki,evlenmeden önce herkesle sevişmek isterler,evlendikleri kişilerde de bekaret ararlar.

O yüzden cinsellik yaşanacaksa kadının önce erkeğini yeterince iyi tanıması lazım.Tipik Türk erkeklerinden biriyse cinselliği geçtim,elini bile tutmadan koşarak uzaklaşmak lazım.

yazdıklarınıza katılıyorum. benim aklımı kurcalayan bi durum var. bekaretlik bu kadar önemli değilse neden kızlık zarımız var. hadi o bölgeyi koruma amaçlı diyelim. neden kendini yenilemiyor öyleyse? bunu düşünüyorum çoğu zaman. gerçekten çelişkili bi konu benim için

Back
X