cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

eşimle ilk birlikte oldugum kişiydi aslında tek olarakta kaldı ama malesef kafasında kurmuş ozamanlar ki bana öyle bir soru sormuştu haklısınız çogu kişi var asla birkaç günlük ilişkide cinselliği onaylamıyorum benım olabilir gözüyle baktıgım uzun süreli ve içinde güven olan ilişkiler yoksa her iki tarafda çogunlukla kadınlar magdur olabiliryor.. benımkinin yasak olmasının sebebı ailemın istememesi ve gizli olarak sevgililik yaşamam yoksa başka türlü yasak aşk falan yok ortada:)

Daha net anladım sizi o zaman direk eşinizi suçluyorum çok ağır laf kendini bütünüyle kendisine emanet eden bir kadına etmiş olduğu evliliğinizde mutluluk ve huzur sonsuz olur inşallah :)

Kadın mağdur olmuyor aslında yani o tip kadınlar sadece mağdurum da mağdurum rolü yapıyor çünki neyin ne olduğunu onlar aslında çok iyi biliyor...

Daha net anladım sizi o zaman direk eşinizi suçluyorum çok ağır laf kendini bütünüyle kendisine emanet eden bir kadına etmiş olduğu evliliğinizde mutluluk ve huzur sonsuz olur inşallah :)

Kadın mağdur olmuyor aslında yani o tip kadınlar sadece mağdurum da mağdurum rolü yapıyor çünki neyin ne olduğunu onlar aslında çok iyi biliyor...

amin inş:)
belli zaman sonra akılları başlarına geliyor bence şu anda cinsellik okadar küçük yaşlarda yaşanıyorki o yaşta dogruyla yanlısı ayırt edemıyorlar ozamanlarda magdur oluyorlar bence yoksa ilerde herşeyi anladıktan sonra aynı seyi yapmaya devam edenler için haklısınız..

şunu anlamakta güçlük çekiyorum. evlilik. kendini bir kağıda emanet etmek bu evlilik öncesine karşıyım diyenler için,sevdiğin adama değil.dini boyutu bir tarafa bırakıyorum. bazı kadınlar gerçekten sadece ''toplum baskısı'' denen durum yüzünden yapamıyor bunu. birbirini seven iki kişinin aşk yapması kadar doğal ne olabilir ? ama şu bir gerçek her insan kaldıramayabiliyor bunu. kendinden emin olmalı. bunun için kendini suçlayacaksa yapmamalı diye düşünüyorum. ama şu kendini garantiye alma düşüncesi olanlar bana çok garip geliyor. hayatınıza alacağınız kişi sizi -siz olduğunuz için sevsin. bekaret için değil. zaten gerçekten seven bir erkek bunu size sormaz bile emin olun.

evlilik öncesi cinsellik gayet doğal, bu kişinin kendi özgür iradesine ve kendini gerçekleştirmesine kalmış birşey. sonuçlarını göze alamayacağı şeyler yaşamamalı insan, yaşayacaksa sonucu ne olursa olsun göğüslemeli. zaten bunu isteyerek yaşayan bir insan hayatta bu konuda karşılaşacağı zorlukları göğüsleyecek kadar güçlü ve kendini bilen, hayatını ona göre yaşayan biridir ki ben çok saygı duyarım. ayrıca kimse namustan filan bahsetmesin lütfen. namus erkeklerin kadınları hapsetmek, zihinlerini köreltmek ve gerekirse öldürmek için ürettiği bir bahanedir ki en kötü kadın en iyi adamdan daha namusludur. evlilik yasal sevişmektir. sadece yasaldır gerisi diğeriyle aynı. herkes önüne gelenle yatmaz ya, kendine duygularına saygısı olan bi kadın bunu yapmaz yani. sever, aşık olur öyle yaşar. bittiğinde de bunu göğüsler ve yaşamaya devam eder. cinsellik bir kere hormon işidir. biyolojik bir olay. 30 yaşına gelmiş ve evlenmek istemedi, bi adama kendini bağlamadı, onun donlarını yıkamak, kendisini ezmesine izin vermek istemedi diye o yaşa kadar sevişmemesi mi lazım. hem çok sağlıksız, hem de üzücü. mutlu olmak herkesin hakkı, tabiki sevişecek de. sırf evlenmedi diye neden mahrum kalsın? ayrıca her önüne gelenle yapanlar bunu kazanmak için yapanlardır ve ben onlara da saygı duyarım. unutulmasın bayanlar, hayat hiç kimseye adil değildir. ve biz doğduğumuz yeri, ailemizi, yaşadığımız standartları seçemediğimiz gibi yaşayacaklarımızı da seçemiyoruz.

ayrıca sormak isterim 4 aylık hamile bir kadının boğazını kesen ya da birine aşık olmuş genç bir kızı öldürüp gömen namusçular mı daha insandır yoksa aşık olduğu adamla sevişen kadın mı?

hayat herkesin hayatı ve böyle konularda bence herkes kendi hayatına bakmalı.

altına imzamı atarım. bu ülkede benimle aynı düşünceye sahip hemcinslerim olması çok mutlu ediyor beni. benim anlayamadığım şu bu dünyada erkekler kadınlarla ilgili kararlar verememeli,bunu kadınlar desteklememeli. en basiti,bizim başörtümüz,mini eteğimiz,bekaretimiz bunları biz tartışabiliriz,bir erkek değil.onlar bunlara sahip olmadan bu konu hakkında konuşamamalı.ama öyle kadınlar var ki başka bir kadının ilk düşmanı.

evlilik öncesi cinsellik gayet doğal, bu kişinin kendi özgür iradesine ve kendini gerçekleştirmesine kalmış birşey. sonuçlarını göze alamayacağı şeyler yaşamamalı insan, yaşayacaksa sonucu ne olursa olsun göğüslemeli. zaten bunu isteyerek yaşayan bir insan hayatta bu konuda karşılaşacağı zorlukları göğüsleyecek kadar güçlü ve kendini bilen, hayatını ona göre yaşayan biridir ki ben çok saygı duyarım. ayrıca kimse namustan filan bahsetmesin lütfen. namus erkeklerin kadınları hapsetmek, zihinlerini köreltmek ve gerekirse öldürmek için ürettiği bir bahanedir ki en kötü kadın en iyi adamdan daha namusludur. evlilik yasal sevişmektir. sadece yasaldır gerisi diğeriyle aynı. herkes önüne gelenle yatmaz ya, kendine duygularına saygısı olan bi kadın bunu yapmaz yani. sever, aşık olur öyle yaşar. bittiğinde de bunu göğüsler ve yaşamaya devam eder. cinsellik bir kere hormon işidir. biyolojik bir olay. 30 yaşına gelmiş ve evlenmek istemedi, bi adama kendini bağlamadı, onun donlarını yıkamak, kendisini ezmesine izin vermek istemedi diye o yaşa kadar sevişmemesi mi lazım. hem çok sağlıksız, hem de üzücü. mutlu olmak herkesin hakkı, tabiki sevişecek de. sırf evlenmedi diye neden mahrum kalsın? ayrıca her önüne gelenle yapanlar bunu kazanmak için yapanlardır ve ben onlara da saygı duyarım. unutulmasın bayanlar, hayat hiç kimseye adil değildir. ve biz doğduğumuz yeri, ailemizi, yaşadığımız standartları seçemediğimiz gibi yaşayacaklarımızı da seçemiyoruz.

ayrıca sormak isterim 4 aylık hamile bir kadının boğazını kesen ya da birine aşık olmuş genç bir kızı öldürüp gömen namusçular mı daha insandır yoksa aşık olduğu adamla sevişen kadın mı?

hayat herkesin hayatı ve böyle konularda bence herkes kendi hayatına bakmalı.

altına imzamı atarım. bu ülkede benimle aynı düşünceye sahip hemcinslerim olması çok mutlu ediyor beni. benim anlayamadığım şu bu dünyada erkekler kadınlarla ilgili kararlar verememeli,bunu kadınlar desteklememeli. en basiti,bizim başörtümüz,mini eteğimiz,bekaretimiz bunları biz tartışabiliriz,bir erkek değil.onlar bunlara sahip olmadan bu konu hakkında konuşamamalı.ama öyle kadınlar var ki başka bir kadının ilk düşmanı.

insanlık tarihi kadınların egemenliğinde yani anaerkil bir yapıda olan topluluklarla başlar. kadın doğurduğu ve aileyi oluşturduğu, düzenlediği için çok kutsal. kadın heykelleri yapılıp tapınırlarmış. kadın mutluluk demekmiş, hayatı güzel kılan. ama yerleşik hayata geçmeyle birlikte, tarımda işgücü gereği nedeniyle kas gücü olan erkeklere geçmiş egemenlik. ataerkil olunmuş sonra. firavunlar olmuş, sonra tanrılar gelmiş en son da işte erkek gücünü mutlak kılan tek tanrılı dinler oluşmuş. böyle böyle gider insanlık tarihi dünya üzerinde.. bunlar bilinen şeyler, bizim topluma gelince...

öncelikle islam dini erkeğin mutlak egemenliğine dayanır. her konuda kadın erkeğin ya yarısı ya da 4te 1 kadarıdır. allah önünde bile 2 kadının şahitliği 1 erkeğe denk gelir. o yüzden bizim toplumda erkek anaları kız analarından daha önceliklidir. erkek anaları kendi kadınlığını unutup sadece erkek anası olur bizim toplumda. ve erkekler özellikle dini olarak daha bilge ve üstün kabul edildiğinden her konuda olduğu gibi kadınların ne giymesi, ne konuşması, ne yapması gerektiği konusunda belirleyicidir.

bi örnek vericem. annem ablamı doğruduğunda babam yüzüne tükürmüş. eden? erkek çocuk vermedi diye! =)) çok trajikomik. halbuki biyolojik açıdan kadının değil erkeğin cinsiyeti belirlediğini hala bilmeyen bir toplumuz. herşey kadından bilinir, herşey erkekten sorulur.

çok sinirleniyor ve üzülüyorum. ama malesef böyle bir gerçeklik var. şimdi oğluna "göster oğlum amcana pipini" diyerek onu gereksiz bir özgüvenle yetiştirip, kızını eve hapseden, okutmayan ve 18 ine girdiği anda "aman gözü açılmasın" diye sapın biriyle evlendiren analar ve babalar oldukça valla bu erkekler her şey için atıp tutar, asar keser.

işte biz, bunun bilincinde olan kadınlar buna izin vermemeliyiz. diğer kadınlar ise benim gözümde kadın değil, bir adamın kölesi veya sümüklü bir oğul anasıdır. bu kadar.

evlilik öncesi cinselliğe erkek de olsa bayan da olsa karşıyım
hep de karşı olacağım.

isterse bu düşüncemden dolayı ''tabu'' muamelesi göreyim
hiç farketmez..
olmaması gerek.. işin dini boyutu zaten her şeyi açıklıyor.

açıkçası kim ne zaman yapmış hiççççç karışmam.
sonuçta milletin kendi hayatı.

ama ben kendi hayatım açısından evlilik öncesi birlikteliğe karşıyım.
çünkü karşımda ki erkek dayanmayı, sabretmeyi bilecek.
hamileyken ne yapacak eğer o zaman sabredemezse?

Evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım ama sevişmeye karşı değilim. İlişkide ten uyumu da önemli. Her şeyi dengede tutmak gerekir.

Savunma haklı olduğun zaman yapılır.Onların yaptığı bir şeyleri ört bas etmek.:44:

bu başlıkta yazılanları görünce moralim düzeldi, bugün hymenoplasti başlıklarında epeyce tartıştım, insanlar evet bir hata yaptık ve toplum baskısından aileden töreden ötürü bunu yapmak zorundayız bile demeyip kendilerini haklı çıkarmaya kalkacak kadar ciddi ciddi bu yaptıklarına kılıf arıyorlar. neymiş efendim kimisi çok sevmişmiş evlenecekmiş ondan yapmış, kimisi bütün erkekler yapıyor biz yapınca nesi yanlış gibi saçmalamış. tamam yaptığın şeyi haklı görüyorsun madem neden diktirme işlerine girip karşındaki insana kendini olduğu gibi göstermiyorsun dediğinizde " siz anlamazsınız yaşamayan bilemez vs. " zırvalamaya başlıyorlar. yazık çoook yazık...

hayatınıza alacağınız kişi sizi -siz olduğunuz için sevsin. bekaret için değil. zaten gerçekten seven bir erkek bunu size sormaz bile emin olun.

bu kafa yapısında bir türk erkeği bulup evlenmeniz çok küçük bir matematiksel olasılıktır. nerdeyse hepsi için önemlidir.önemli değil diyen adama da bizim toplumda iyi gözle bakmazlar, o tip adamlar için kullanılan çok çeşitli sıfatlar vardır ki aynı zamanda küfür olarak da kullanıldığı için buraya yazmak uygun olmaz.

Evlilik oncesi cincel birliktelige karsiyim. Benim yapmayacagim birsey.

bu başlıkta yazılanları görünce moralim düzeldi, bugün hymenoplasti başlıklarında epeyce tartıştım, insanlar evet bir hata yaptık ve toplum baskısından aileden töreden ötürü bunu yapmak zorundayız bile demeyip kendilerini haklı çıkarmaya kalkacak kadar ciddi ciddi bu yaptıklarına kılıf arıyorlar. neymiş efendim kimisi çok sevmişmiş evlenecekmiş ondan yapmış, kimisi bütün erkekler yapıyor biz yapınca nesi yanlış gibi saçmalamış. tamam yaptığın şeyi haklı görüyorsun madem neden diktirme işlerine girip karşındaki insana kendini olduğu gibi göstermiyorsun dediğinizde " siz anlamazsınız yaşamayan bilemez vs. " zırvalamaya başlıyorlar. yazık çoook yazık...

Orada bende çok tartıştım et parçası değiliz dedim ama düşman kesildiler başıma hatta yazdıklarım sorduklarım farklı verdikleri cevap farklı hayali yazmışlar ona geliyormuş söylediğim şeyden felan filan saçmalıklar işte.

Toplum zaten biziz ailen desteklemiyor ise yaşama yok yaşadın arkasında dur kendin durursan kimse laf söyleyemez kendi çevreni de ona göre ayarlarsın ona göre biri ile evlenirsin. İşte bu kadınlar yüzünden bir kere yaşayıp hata görüp yapmayan kadına erkeklerde inanmıyor çünki klasik yalanlardan biri bir kişi oldudur.

Üniversite çağında okul bitirmeye yakın insanların erkek milleti demesi hele birinin ben erkekleri tanımıyorum demesi de acaip ama işte bir şekilde kendileri haklı olmak zorunda. Birde dindar olmaları var birden kınadığın şey başına gelmeden ölmezsin ee kul hakkı ne oluyor diye sorsanız sen benim ne çektiğimi biliyormusuna dönüyor maksat minare kılıf işte.

Kişinin kendi kararı kendi fikri kendi görüşü yaşamak istiyor ise yaşar sorumluluklarını alır eşi olacak insana bile hesap sormak düşmez hiç bir şekilde. Bak bakalım böyle güçlü kadınlar oldu mu erkeler bu kadar rahat olabiliyor mu o gücü kendinde bulabiliyor mu ? Erkeklerde sorun yok bence bizlerde sorun var kadın istemedikçe erkek zaten bir halt yiyemez.

Bazı arkadaşlar erkekler bakireliğe saygı duyarlar demiş masumiyet isterler demiş ? peki her bakire olan masum mudur sorarım size ? Masumiyetle bakirelik birbirine karıştırılmayacak şeylerdir bence. Bi bayan bakire diye erkek eli değmediği anlamına gelmez.Ne kadınlar var bakire ama yemediği halt kalmamışş her gün başka birinin kolunda ordan oraya sürükleniyor. Bu çevremizde çok gördüğümüz bir örnek. Kimse yanlış anlamasın her bakire olan bayan böyle şeyler yapacak anlamına gelmiyor bu söylediklerim. Sadece erkekler masumiyet isterler bakireliğe saygı duyarlar olayına çok takıldım böyle saçma birşey var mı ki ? Oldu o zaman kızz istediği erkekle her haltı karıştırsın ama bacak arama dokunmamak kaydıyla sonrada ben çok masumumm. Derin mevzular bunlar. He bide şu olay var evlendikten sonra o eğlenilecek kızlar dedikleri kadınlarla karılarını aldatırlar gerekçeleride karım isteklerimi karşılayamıyor ;) haniiiii nerde kaldı bekarettt ???

Erkek ve kadın için evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım. Ayrıca kadına cinsel özgürlük diyenler aslında, kadının özgürlüğünü değil kadına ulaşmanın özgürlüğünü istiyorlar. Ali Bulaç'ın söyleyip de bir zamanlar çok eleştirildiği gibi "modernliğin krizi çerçevesinde, bilgi ve kadın çok kolay ulaşılır oldu ve değersizleşti."

Evlenmeden yapılan her türlü cinsellik bence yanlış. Seven erkek bunu sormaz diye düşünen arkadaşlarım siz hayal dünyasında yaşamaya devam edin. Bu ülkede hala namus cinayeti işleyen insanlar var.

Erkek ve kadın için evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşıyım. Ayrıca kadına cinsel özgürlük diyenler aslında, kadının özgürlüğünü değil kadına ulaşmanın özgürlüğünü istiyorlar. Ali Bulaç'ın söyleyip de bir zamanlar çok eleştirildiği gibi "modernliğin krizi çerçevesinde, bilgi ve kadın çok kolay ulaşılır oldu ve değersizleşti."

Tek cümle ile harika özetlemişsin bence.
Ayrıca ben senin gibi düşünmeyen biriydim aslında ancak son anda vazgeçilen evlilikler ve kandırılan arkadaşlar gördüm maalesef :(
Yani sen haklısın ve mükemmel bir cümle ile özetlemişsin konuyu.

evet bir erkeğin bir kadına ulaşması için ona tecavüz etmesi ya da evlenmesi gerekiyor. o erkeklerin cinsel özgürlüğü bayanlar siz kadınların cinsel özgürlüğünü çok yanlış anlıyorsunuz çook.

Bu başlığın amacını pek anlamasam da
insanların özel hayatlarında ne yapcaklarıyla ilgili söz söylemek benim haddime değil.
Umudum batıdaki cinsel özgürlüğün artık burda da olmasından,kadınlara bekareti üzerinden mal muamelesi yapılmamasından yana.
Belki diyorum o zaman kadınlara namus kisvesi altında yapılan zulümler son bulur.

Back
X