Cinsellik

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Kızlar günaydın,
Konum cinsellik üzerine pro üyeliğim olmadığı için o konu başlığına yazamadım. Evlilik dışı cinselliği yadırgayanlar var ise şimdiden belirteyim okumasınlar rahatsız olmasınlar :)

Kamu araştırması gibi olacak ama ilişkilerde cinsellik ne zaman yaşanmalı. Bunun bir süresi olmaz biliyorum ha deyince de sevişilmez fakat sağlıklı ve normal ilişkilerde cinsellik ile ilgili olgular ne zaman başlar ?
En son bir konu açmıştım mantık ilişkisi diye şuan her şey daha duygusallığa gitmeye başladı. Kafaya taktığım konuyu aştım hatta hiç takılacak gibi bir şeyde değilmiş :)
Benim korkum geçmiş ilişkilerde ki hataları yapmak istememem. Geçmiş ilişkilerimde ki hatalarımı bulmaya çalışıyorum bunun yanında düşünüyorum erkekler hemen cinsellik yaşadığı kadınlardan uzaklaşıyor sanki ya da benim kuruntum bu. Yani ben bu dengeyi kurmak istiyorum. Yanlışta anlaşılmasın karşımda ki insan zorla hadi olsun vs diye yaklaşmıyor bir baskı yok. Sadece tensel dokunmalarda çok geriliyorum, devamı gelir ''bu büyü burda bozulur '' kuruntusuna kapılıyorum. Kendimi geri çekmek zorunda hissediyorum ki bende rahatça dokunmak öpmek istiyorum.
Çok karışık yazdıysam affola bende nasıl anlatmam gerektiğini şaşırdım :)

Erkekler hemen elde ettiğinden soğur fakat erkekler ten uyumu yakalarsa o kişiyi de bırakmaz kesinlikle. Bilmiyorum ama güven sarsıntısı yaşadığınız biriyle olmamalı. Yani önce tanımak gerekiyor. Bende karşı değilim evlilik dışı ilişkilere kimse kusura bakmasın doğru olmayabilir ama insanların tercihidir bu. Kimse birileri rahatsız olucak diye tercihlerini gizlemek zorunda değil.

Sizde değil bende o şekilde düşündüm hep
Ve büyü bozulmasın diye de hep kastım kendimi
ERkekler dediğin gbi cinselliği yaşadıktan sonra değişebiliyor
Bu yüzden de kendi adıma evlilik öncesi ilikşkiyi sakıncalı bulanlardanım.
Ha derseniz ki sadece olay bir imzamı hayır değil ama en azından ruhum ve piskolojim açısından belkide bu
Evlilik öncesinde yaşadığım cinsellik keske yaşamasaydım pişmanlığını yaşatmamalı bana bu yüzden kedi adıma doğru bulmuyorum.

Benim şuan fazla gel-gitlerim var. Sürekli önceki ilişkimde böyle olmustu ya bunda da böyle olursa gibi. Yani adama direkt ben sana güveniyorum diyemem. Genel olarak bir güvensizlik zaten var. Arzularıma sınır koymak zorunda kalıyorum. Böyle allak bullagım. Hem istiyorum hem istemiyorum

Cinsellik iki taraf da kendini hazır hissediyorsa yaşanır. Bunun belli bir vakti yok, kişilerin hayat tarzına, ilişkiyi yorumlama biçimine vb. göre değişir. Sevgili olduklarının ilk günü birlikte olup, 1-2 sene içinde evlenen insanlar var. Bu bi uyum meselesi.

Hanımefendi ilk paragrafı okudunuz mu ? Polemik istemiyorum konumda lütfen. Görüşünüze saygı duyuyorum. Herkes bir düşünecek diye bir şey yok.

Evet, bu da mantıklı bir bakış açısı aslında.

Hemen ilişki yaşasan soğur. İlişki yaşamak istemesen ya zorlar ya da tamam der başkalarıyla yaşar seni aldatır. Bizim bu ne istediğini bilmeyen erkek modellerimize cinsellik fazla bile yarısından fazlası adam değil sadece cinsiyeti erkek çünkü. O modernliğe ulaşmaya daha çok var ama olan genelde kızlarımıza oluyor ikilem yaşadıkları için.

Konuyu açmadan önce çok düşündüm aslında kişiden kişiye değişen bir şey. Fakat bazı erkekler elde ettim tamam hop deyip öküzleşebiliyolar benim biraz korkum ondan. Sar başa tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Hem istiyorsunuz hem istemiyorsunuz çünkü bu ilişkilerin 1 2 derken 3 4 kişiyle olmasından korkuyorsunuz çevreden korkuyorsunuz. Eğer endiseleriniz varsa bence bi süre rafa kaldırın o kişiyi de bırakın. Ben bi de şöyle düşünüyorum ya mesela 30 35 ya da 40 yaşında birii hiç evlenmemiş evlenmeyi dusunmuyor ve kimseyle olmamış nasıl gecicek hayat öyle? Yani demek istediğim o yaşlarda biri evlilik dışı bişeye kalkişsa mesela 40 yaşında biri aklı başında yine ayıp olur mu

Karşılıklı güvenle alakalı birşey, gerçekten güvendiğiniz ve sevdiğiniz biriyse, arada uyumda yakalandıysa doğal bir şekilde gelişir zaten çok ucu ucuna plan yapılmaz, ne zaman yaşayalım gibi.
Ama yaşandı diye illa evlilik beklentisine girilecekse, ayrıldıktan sonra pişman olunacaksa yaşanmamalı.

Valla çok güldüm :)) tamam sen bilirsin deyip airetten psikolojik baskı yapanlarda var, ee ama bak ben erkeğim ihtiyaçlarım var. Kadınların yok mu bi tek seninki mi can ? :)

cinsellik yaşayıp iş ciddiyete vardığında erkekler uzaklaşır diyorsunuz hemde geçmişteki hatalarımı yapmak istemiyorum diyorsunuz siz geleni geri çevirmezseniz tabiiki hatalarla dolu ilişkiler yaşarsınız ha sizin için cinsellik yaşanır biter arkamı dönüp bakmam diyorsanız ki bu karşıdaki insan içinde geçerli sıkıntı edilecek bir durumda yok ama ileriye dönük ilişki istiyorsanızda kendinizi frenlemeniz gerek ozaman

Kadınlarda genellikle hedef evlilik olduğu için, cinselliği yaşayıp yaşamamayı da bu hedefe göre tayin ediyorlar. Ama şunu söyleyebilirim ki bugün cinsellik yaşasanız öküzleşecek adam, evlenip yaşasanız da öküzleşir. Öküzleşecek olan her halükarda öküzleşir özetle :)

Öyle bir beklentim yok yahu, gencim daha. Cinsellik yaşadığımda oldu ee beni neden şimdi almıyorsun deyip herifleri yıldırmadım.
Benim tek arzum güzel mutlu sağlıklı bir ilişki yaşamak. Erkekler de ulaşamadıkları kadını daha çekici görme huyu var ya ben son zamanlarda ona takıldım. Bana ilgisi tavrı alakası o kadar hoş ki. Bunu yaşayınca ya biterse diyorum. Genelde oh cinselliği de yaşadık artık benim kafasına düşüyolar bir öküzleşme rahatlama moduna giriyolar.

Herkesin ilişkisinde farklıdır belli bir zamanı yoktur bence. Ama 'acaba erken mi' diye kendi kendinize zamanlama konusunda kaygılanıyorsanız bence o zaman erkendir. Referans noktanız kafanızın gönlünüzün gerçekten rahat olması olsun.

ya çok kişisel,
bence işler resmileşmeden bir şeyler yaşanmalı, artık kişi evlilik öncesi cinselliğin ne kadarına evet diyorsa o kadar,
aileler devreye girmeden bir bakmalı uyum var mı diye,
yoksa çok konu okuduk burada, cinselliği evliliğinde bile istediği gibi yaşayamayan çiftler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…