Cinsiyet Tayini (Seçimi) Yaptıranlar ya da Yaptırmak İsteyenler

f_ozkn

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
63
16
16
İstanbul
Herkese merhaba,

Bu özel durumumu çevremde kimseyle paylaşamadığım için bu başlığı açıyorum.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum.

29 yaşında 6 yıllık evliyim. evliligimin ilk yılı bi düşügüm oldu ama sonradan 2 tane kızım oldu. benim sorunum gebelik değilde başka bişey.belki sizlere tuhaf gelcek ama ben bunu yaşıyorum ( eşimin ailesi ve akrabaları sürekli bi erkek çocuk doguramadın deyip duruyo.ozellikle kaynanam ve ufacık görümcem bile sürekli laf çarpıp duruyo. psikolojim çok bozuk hicbirinin yüzünü görmek istemiyorm.bu yüzden cinsiyet seçimi araştırması yapmaya başladm. bebeğin kızmı erkekmi olcağini biz seçiyormuşuz. artık bunuda yapıyolarmış. acaba bu gerçekten mümkünmü? yaptıranınız, bileniniz varmı?yardımlarınızı istiyorum...

size bu konuda direten eşinizin cahil ailesine laf çarptıkları zaman, yaa evet çok haklısınız oğlunuz tarlaya bir erkek tohumu ekemedi deyin bakalım ne olacak

bızler kız erkek farketmez yeterkı bı evladımız olsun dıyoruz. . .normal yollardan evlat sahıbı olamıyoruz dıye ugrasıyoruz, su cahıl ınsanların su kadına yaptıklarına bakın. . . Asla hakır gormuyorum senı ama esını ve aılesını kınıyorum... Hıc affedılecek bısey degıl bu. . .ben o aılede napardım bılmem. . . Allah sana sabır versın arkadasm yaa hıc kolay degıl. . . Bence hıc takma , sen ıkı hayrlı kız evlat sahıbı mukemmel bı annesın. . . Ve Hersey Rabbımın takdırı. . Tıp ılerledıyse de Rabbım dılemezse olmaz. . . Sen secdeye var esının aılesıne karsı Rabbım den kendıne sabır dıle. . . Aeo

size bu konuda direten eşinizin cahil ailesine laf çarptıkları zaman, yaa evet çok haklısınız oğlunuz tarlaya bir erkek tohumu ekemedi deyin bakalım ne olacak

Ah be canım her zaman herşey söylenmiyo işte senin dediğin gibi daha neler neler demek istiyorum onlara bi bilsen............. bu yüzden görüşmemeyi tercih ediyorum ama Allah biliyo içimde neler besledigimi ben ne gerekiyosa yapıcam o zaman kim ne dicek bakalım ????

Allah razı olsun canım sagolasın ama bazen insanlar haketmedigi yada istemedigi şeyler yaşayabiliyolar. ben şu cinsiyet seçimi olayını kafama taktım iyice araştırcm bakim nedir, ne değildir ama seninde dediğin gibi Rabbim istemezse tıp istediği kadar ilerlesin. sadece çok mutsuzum ve eşimi seviyorum ondan nefret etmek istemiyorum ama böyle giderse sonumuz kötü olcak (

Cinsiyete bağlı genetik rahatsızlık dışında cinsiyet seçimi yapmak yasaktır arkadaşım.
Erkek çocuk diye direten o fikirsizlere söyle de çocuğun cinsiyetini kadının yumurtası değil erkeğin spermi belirler.
Allah akıl fikir versin bunlara!

Ben sana söyleyeyim, araştırıp boşuna vakit kaybetme. Yazdığım gibi genetik rahatsızlık dışında cinsiyet seçimi yaptıramazsın.

Bende duydum böyle birşey ama Allah korusun canım, erkek çocuk derken ortaya karışık birşey çıkmasın.
eğer eşin bu konuda sana birşey demiyorsa dert etme,
kaynananlarada bir gün ağzının payını ver otursunlar, ne olacaksa olsun, seni üzdükleri yetmez mi,
ben olsam dayanamazdım laf söylerdim, zaten canı sıkılan benim, en fazla ne olabilir ki.

Allah evlatlarınıza uzun ömürler versin. Bu erkek çocuk takıntısı nedir millette anlamış değilim. Benim eşimde inkar etmez, erkek evlat ister ama çocuğumuz olmuyor malesef. Şimdi tedavi oluyoruz, kız erkek farketmez, eli ayağı düzgün olsunda diyoruz.
Sana gelince geçenlerde nette araştırırken rastgelmiştim, bu yöntem yasalmı bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla tüp bebekte oluyor, ne kadar doğru tartışılır tabi. Bu konuda uzman olan Memorial hastanesine bak istersen varmı, böyle bir şey?

Canım öncelikle şükret Allah sana 2 tane kız evlad vermiş. 1 tane evlada sahip olmak için yıllarca uğraşan insanlar var bunlardan bi taneside malesef benim... benim çocuğum hiç olmuyo ne tup bebek ne başka bişey. artık son çarem yumurta donasyonu.sana şöyle bilgi vereyim donasyon ve cinsiyet seçimi Türkiyede yapılmıyor ama yurtdışında yapılıyor ben araştırıyorm en yakın Kıbrısta var.eğer illa istiyorum diyosan kıbrısın sitelerine bak.ama bana kalırsa böyle bişeye ihtiyacın yok. Allahım kızlarına uzun ömür nasip etsin.sana laf söyleyen insanlara gelince Allah onları bildigi gibi yapsın böyle olmasını biz istemeedik (

öncelikle Allah kolaylık versin arkadaşım, bu kafadaki insanlara bi kafa atasın geliyor valla. eşinin ailesiyle aran nasıl bilmiyorum ama ben olsaydım lafımı esirgemezdim. bununla ilgili çok güzel bir karikatür var. kadın lohusa yatağında kocasına "adam olup bir y kromozomu gönderemedin" diyor. yanındaki kayınvalidesi de "ben sana okumuş gelin almayalım demiştim" diyor :)

öbü konuya gelince, tüp bebekte embriyolarda kız erkek seçimi yapılabiliyor ancak yasal değil. bunun için mahkeme kararı lazım.

merhaba incirim, karikatür çok komikmiş :) bende donasyon için kıbrısı araştırıyorum. kıbrısta hem donasyon hemde cinsiyet seçimi yapılıyo.Türkiyede zaten yasak ama kıbrısta mahkeme kararı falan isteniyomu acaba ben pek zannetmiyorum..

valla Kıbrıs'ta parayı bastırmak her kapıyı açıyor sanırım:) Allah hakkında hayırlısını nasip etsin, dönüşte valizin gibi göbüşün de dolu olsun inş

kıbrısta pgt ile yapılıyor ama bence genetik rahatsızlık yoksa günahtır. Eşinin seni koruması lazım. Erkek olacak da bakalım hayırlı mı olacak.

mehmet ali erbil oğlunu kıbrısta seçerek erkek doğurttu... Ama türkiyede yasak...

Türkiyede yasak olduğunu biliyorum canım zaten kıbrısı araştırıyorum bende.yazdıklarınız çok doğru ama başına gelmeyen anlamaz beni kendimi dışlanıyo gibi hissediyorum.hoş gibisi fazla zaten öyleyim onlar için. cinsiyet seçmek günahta onların bana yaptıkları sevapmı (((((

Arkadaşım sen bunlara uyma, aranızdaki ilişkiyi bilmiyoruz ben olsam lafı çoktan yemişlerdi ama sanırım sen pek ses çıkartamıyosun.durumu eşine anlatmayı dene ona izah et belki o anlarda senin önünde durur.
Böyle bir seçim çok günah kaldıki rabbim sana iki evlat vermiş değerini bilin.
Hadi diyelim gittin kıbrısta yaptın ya erkek bebek sağlıksız olursa, ya sonradan başına birşey gelirde için yanarsa ya hayırsız olursada olmaz olsun dersen ??
sen şimdi sadece eşinin ailesinin dırdırından kurtulmaya odaklanmışsın ama yukarda Allah var bu günahın bu karşı gelmenin bedelini ödemekte var sonunda !!
yinede seçim senin ama çok iyi düşün derim

onlar sana söyledikleriyle günaha giriyorlar artı seninde günahını alıyorlar
maşallah ne güzel sağlıklı sıhhatli iki kızınız varmış
tüp bebek tedavisinin ne kadar zor ve zahmetli olduğunu biliyormusun
ve garanti değil yani olmaması da var ..
bir hocaya danışırsan eğer zaten senin normal yolla bebeğin olurken tüp bebeğe cevaz yok(tabiki herkesin sevabı günahı kendine)
birkaç kendini bilmezin ettiği laf yüzünden böyle bir zahmete külfete ve günaha girmeye değermi
zaten kavınvaliden seni sevmiyorsa erkek evladın olsada yine takacak birşey bulur
sen erkek doğursan başının tacı mı edecek
benim hiç olmadı bebeğim 7 yıllık evliyim ne tedaviler ne acılar çektim 5 kere tüp denedim
ama henüz nasip olmadı böyle sana laf edenler gibi cinsiyet beğenmeyenlere çok acıyorum ya hiç olmasaydı ne diyeceklerdi ??
Rabbim hayırlı sağlıklı evlat versin kızı oğlanımı var

Benim bilgim yok ama siz sırf onlar istiyor diye bu durumu doğru buluyor musnuz cidden??

Merhaba bayanlar, ben 28 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim.yıllarca doktor doktor gezdik ama hepsi benim anne olamayacağımı söylediler. yumurtam yokmuş ve haliyle anne olma şansım hiç yok. eşimle sürekli düşün düşün işin içinden çıkamaz olduk ve kıbrısta donasyon yaptırmaya karar verdik.cinsiyet tayinide yapılıyormuş.madem bu işe kalkışcaz biz diyoruzki bi kız bi erkek bebeğimiz olsun.bunu biz seçebiliyor muyuz yani bilginiz varmı.benim sanırım ilk ve son şansım bu... teşekkürler

asla size demiyorum ama bunları söyleyen insanlar ne kadar cahil ne kadar inançsız insanlar ya.. arkadaşlar demiş gerçi.. öncelikle erkeğin spermi belirliyor cinsiyeti bunu öncelikle eşine açıkla o da gitsin çok bilmiş ailesine açıklasın.. ikincisi; cinsiyet embriyologlar tarafından anlaşılıyor ama söylenmesi yasak. embriyolar çökerse kız yüzeyde kalırsa erkek mi ne oluyomuş ama tabi söylenmiyor. en kaliteli embriyo konuyor. bizler için kız erkek farketmez yeter ki evlat sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin Rabbim dedik. ve belki normal yolla 3. çocugun erkek olucak canım. tüp bebek gerçekten zor bi süreç.. psiklojik olarak fizyolojik olarak insanın kaldırması bir tek evlat hasretiyle kolaylaşan bi süre. ben yerinde olsam girişmezdim böyle bi işe. yinede hakkında hayırlısı olsun.. eşin kıbrısta erkek çocuk embriyosu seçmeye gidene kadar ailesine durumun kendisinden kaynaklandığını anlatsın daha hayra geçer..

benim eşimin aileside kız istiyolardı Rabbim oğlumuzu verdi ben çok mutlu oldum gerçide onlar kesin keşke kız olsaymış bide tüp bebek filan demişlerdi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…